עבור הרבה אנשים שוקולד הוא הרבה יותר ממתק או קינוח, הוא התמכרות של ממש. בשבילם כניסה לחנות שוקולד היא כמו חוויה של ילד בחנות צעצועים ענקית: אתה רוצה לגעת בהכל, לטעום מהכל, ולא יודע מאיפה להתחיל.
חג פורים העליז והשמח הוא הזדמנות נהדרת לשלוח אתכם לכמה נקודות מתוקות כאלה ברחבי הארץ, מצפון ועד דרום, שיגרמו לכם לאבד את הראש ויעשו לכם את מה ששוקולד יודע לעשות: לעשות טוב ושמח על הלב.
בוטיק השוקולד "דה קרינה" - רמת הגולן
מתוק לה מתוק לה: קרינה צ'פלינסקי, השוקליטריית, היא לא פחות מדור שלישי למשפחת יצרני שוקולד מארגנטינה. קרינה עלתה לפני כשבע שנים מבואנוס איירס, והיא ממשיכה בגולן מסורת שוקולד של מאה שנה.
המקום המתוק: בבוטיק השוקולד "דה קרינה" מייצרים שוקולד כשר עם השפעות דרום אמריקאיות, הכל בעבודת יד.
איך אפשר להמתיק את זה: בבוטיק יש בית קפה קטן, מרכז מבקרים עם הדרכה בת חצי שעה על תהליכי הייצור של השוקולד, סדנאות מגוונות לילדים ולמבוגרים וכמובן חנות המפעל, בה ניתן לרכוש את כל השוקולדים של קרינה גם בצורת מארזי שי חגיגיים, שיתאימו לכם בול למשלוח המנות או לפסח המתקרב.
הכי מותק: פרלין הבית- הר חרמון: שוקולד חלב במילוי ריבת חלב, עם פסגה מושלגת משוקולד לבןץ
איפה מוצאים את כל המתוק הזה: בקיבוץ עין זיוון שבצפון רמת הגולן, 04-6993622
חוות השוקולד גליתא - ליד הכינרת
מתוק לה מתוק לה: גלית אלפרט הייתה מנהלת שיווק לפני שהחליטה להגשים חלום ונסעה ללמוד בבלגיה. לפני שנתיים הקימה את חוות השוקולד.
המקום המתוק: חוות השוקולד הייתה פעם רפת ישנה ששופצה והפכה לעולם שוקולד עם מוזיאון שוקולד קטן ועם חנות המפעל, והכול על גדות הכנרת.
איך אפשר להמתיק את זה: עם שפע של סדנאות למבוגרים ולילדים, פעילות במוזיאון, סרט וגם בית קפה חמוד עם גלידות תוצרת בית.
הכי מותק: כפיש- כפיות משוקולד להמסה בתוך משקה חם
איפה מוצאים את כל המתוק הזה: קיבוץ דגניה ב', בסמך לרפת הקיבוץ. סעו בעקבות השילוט, או קבלו הכוונה מהקיבוצניקים החביבים.
הפטיפורים של אביטל - בנימינה
מתוק לה מתוק לה: אביטל גיל מתעסקת עם שוקולד מגיל אפס, וטוענת שהשוקולד הוא אחד מאבות המזון.
המקום המתוק: ב"פטיפורים של אביטל" אין מתכונים. כל הפטיפורים מיוצרים בעבודת יד ולפי נסוי וטעייה של אביטל, שמעולם לא עבדה עם מרשמים אלא תמיד לפי הרגש, ויצרה כשלושים טעמים של פטיפורים משוקולד בלגי משובח עם תוספות טריות כמו קוקוס, תות, תפוז מוקה, טופי ועוד.
איך אפשר להמתיק את זה: יש פינת קפה בחנות הקטנטנה והחמימה ויש גם סדנאות לכל הגילאים וסיורים במפעל, כאלה שיוציאו לכם את העיניים ואת האף.
הכי מותק: קיפודים ממרציפן ושוקולד.
איפה מוצאים את כל המתוק הזה: רחוב האסיף א.ת רכבת בנימיניה, 04-6288689
סטודיו אנד ג'וי – ראש העין
המקום המתוק: סטודיו אנד ג'וי הוא מיזם ייחודי וחשוב. זהו סטודיו המעסיק אנשים עם מוגבלויות, העובדים בלווי אמני שזירה ומייצרים זרי פרחים וחבילות שי במגוון עיצובים המשלבים שוקולדים, סלסילות וכלים איכותיים.
מתוק להם מתוק להם: בסטודיו עובדים כשלושים אנשים בעלי צרכים מיוחדים, והוא מופעל על ידי עמותת צ'יימס, מוסד ללא כוונת רווח העוסק בשיקום ושילוב אנשים עם מוגבלויות במעגל העבודה.
איך אפשר להמתיק את זה: אפשר לגשת לחנות המכירה של הסטודיו, הממוקמת בפארק אפק שבראש העין, ואפשר גם להזמין שליחות בכל איזור השרון והשפלה.
הכי מותק: זרים עם בונבוני שוקולד בטעמים שונים.
איפה מוצאים את כל המתוק הזה: המלאכה 9, פארק אפק ראש העין, 077-2006502.
הבלגי של גליה – מושב צפרירים, סמוך לבית שמש
מתוק לה מתוק לה: גליה לוי היתה גננת עד שיום אחד הבינה את יעודה האמיתי בחיים, לעשות שוקולד. היא השתלמה בארץ ובחו"ל והפכה למומחית בפרלינים.
המקום המתוק: מבחר של פרלינים, טראפלס, טבלאות ופטיפורים באין ספור טעמים, כולם עשויים ביד, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. בגלל שגליה אוהבת להמציא טעמים, תמצאו אצלה חיבורים מדליקים כמו טראפל הל, פרלין סחלב וחמוציות, ארל גריי, פסיפלורה ועוד. בגלל עברה כגננת, היא קרובה לילדים ויוצרת עבורם הפתעות מתוקות כמו כפיות, דובונים, לבבות שוקולד ועוד.
איך אפשר להמתיק את זה: ניתן גם להזמין קייטרינג מתוק לאירועים ובו מבחר פטיפורים משוקולד בלגי, עם פירות טריים ואגוזים.
הכי מותק: משולש פרלינים אלכוהולי עם בייליס, שמפניה ווודקה.
איפה מוצאים את כל המתוק הזה: הבלגי של גליה- הגלריה של סבא- מושב צפרירים 5, 052-3404536, 02-9911212