למרות התקווה שהדברים ישתנו ברגע האחרון, בתי המלון ובעלי הצימרים בארץ יאלצו לסגור מחר (ו') את מקומות הלינה השונים ולא יוכלו לארח את הישראלים דווקא באחת התקופות הכי מבוקשות בשנה.
"זו גזירה מאוד קשה עבורנו", אומר נתי, בעל מספר צימרים בצפון. "ההרגשה היא שאין שום נתון בריאותי שעומד מאחורי הסגירה ויש אורחים שזו הפעם השנייה שמבטלים להם חופשה. לא מעט שינו את ההזמנה מפסח האחרון לחגים, בתקווה שעד אז הכל יהיה בסדר, והנה הם נאלצים לבטל בפעם השנייה. זה מטורף".
"כרגע הצימרים מלאים עד יום שישי בצהריים ואז המספרים צונחים משמעותית", הוא אומר. "למרות זאת, עדיין יש כאלה שיגיעו ביום שישי לפני הסגר ולא ביטלו. חלק יעזבו ביום שני והם מסתכנים למעשה בקנס של 500 שקל לאדם כשיהיו בדרך הביתה".
אחרי החג, ביום שני, לוח התפוסה של בעלי הצימרים נהיה ריק ונתי ועוד בעלי צימרים מנסים למלא אותו מחדש באורחים שיגיעו לטווח ארוך עד סוף הסגר. "יש המון אנשים שרוצים לבוא לטווח ארוך ולעשות 'העתקת מגורים' לזמן הסגר. החוק מאפשר את זה ויש מי שמנצל זאת. יש לי כבר רשימת המתנה. אני עדיין מחכה עם האיכלוס לטווח ארוך מתוך תקווה שבדקה ה-90 כן יאפשרו להגיע להתארח בארץ בצורה חופשית, אבל אם זה לא יקרה, יש לי פתרון לעשרות הצימרים שברשותי".
נתי מסביר שמדובר באנשים שמעדיפים להיסגר במהלך החג בצימר עם בריכה, ג'קוזי ונוף יפה במקום להישאר בבית הקטן בעיר. "כל מי שיגיע להתארח אצלי לזמן ממושך משלם כמובן מחיר מוזל ללילה. הוא מקבל סט מצעים אבל לא אוכל להחליף לו אותם באופן תדיר כי המכבסה לא עובדת. בנוסף, מקבלים כמות גדולה של מגבות ומי שרוצה קניות יכול לשלוח לי רשימה ואני אקנה לו, כי אי אפשר להסתובב חופשי במושב. זה פחות מפנק כמובן, אבל אני אעזור במה שאפשר ויש אנשים שממש מעדיפים את האופציה הזו. בסגר הקודם היה לי מישהו שנכנס לחודשיים וכמעט שלא ראיתי אותו בכל התקופה. אחרי שעזב הוא סיםר לי שהיה לו מושלם".
גם הדס, לה יש 10 וילות במקומות שונים בצפון, מספרת שהיא התחילה לשווק חבילות לטווח ארוך. "המצב כרגע הוא שכל האנשים שסגרו לכמה ימים בראש השנה ויום כיפור ביטלו ובמקומם הגיעו לא מעט משפחות שסגרו לטווח ארוך. ממש עשו 'ראש בראש'".
הדס מסבירה שכפי שזה נראה כרגע היא תצליח לסגור את כל הווילות שברשותה לטווח ארוך. "מי שסוגר אצלי אלה בעיקר אנשים ומשפחות עם הרבה כסף והם לוקחים סיכון רק בדרך חזרה הביתה, אם יחזרו לפני תום הסגר. אני מאמינה שאחרי ראש השנה הסגר וחומרת הפיקוח יתמתנו, אנשים לא יקבלו קנס על כל נסיעה שיעשו וירגישו יותר בטוח להגיע".
במהלך הסגר הדס לא תעבור בין הווילות כך שהאורחים יוכלו להיכנס לבידוד אמיתי. "בווילה האנשים דואגים לעצמם. הם מקבלים כל מה שצריך במעמד הכניסה ומאותו הרגע חיים את חייהם. בסגר הקודם אנשים עשו את זה במשך חודש".
לישון במלון בתל אביב
גם בגזרת בתי המלון יש לא מעט שהבינו את ההזדמנות להשכרות חודשיות. ברשת מלונות בראון למשל, התחילו עם ה"קו-ליבינג" (שכירות חודשית) כבר במהלך הסגר הקודם והדבר תפס תאוצה גדולה. נכון להיום, לא פחות מחמישה מלונות מאפשרים אירוח כזה וחלקם מלאים עד אפס מקום.
כך, דייב גורדון מלא לגמרי עם 35 חדרים המושכרים לטווח ארוך; דייב לוינסקי מלא עם 27 חדרים; דייב דאונטאון עם 12 חדרים מושכרים; תיאודור עם 22 חדרים שמושכרים לטוומ ארוך ומלון הפודים WOM עם 20 חדרים כרגע.
איך זה עובד? המחיר הינו לחודש, שככל חודש צריך לחדש את השכירות. המחירים מתחילים ב-2,600 שקלים לחודש במלון הפודים WOM (כ-86 שקלים ללילה) ובשאר מלונות הרשת החל מ-3,500 שקלים לחודש (כ-116 שקלים ללילה). מי שמגיע מקבל סט מצעים ומגבות ותמורת תשלום נוסף יכול לקבל גם שירותי ניקיון. בהתאם להנחיות אין חלוקת אוכל ואין בריכות ולמעשה המלונות פועלים כבית דירות.