הבלגן חוגג גם בענף המלונות: מצד אחד, כ-90 אחוז מבתי המלון בארץ סגורים כבר חודשיים וכולם מחכים להנחיות החדשות שאמורות לצאת היום (א') שיאפשרו פתיחה של צימרים, כפרי נופש ומלונות צמודי קרקע בהתאם להקפדה על ה'תו הסגול'. מצד שני, לא מעט מלונות וצימרים מעולם לא נסגרו בתקופה הזו ואירחו את מי שחיפש להתאוורר קצת מהנוף הביתי. חשוב לציין - הפתיחה של המלונות שעשו זאת לא היתה חשאית, על חלקם כתבנו ממש כאן וחלקם אף העלו קמפיינים פרסומיים וציינו שהם היחידים שפתוחים בתקופת הקורונה. גם האורחים לא עשו זאת בהסתר.
אז למה כולם כל כך מחכים להיתר ה'תו הסגול' שיאפשר לפתוח, כשבפועל לא היתה אכיפה או הוראה לסגור? "נראה שהנחיות הפתיחה שכולם מחכים להן שבראשן 'התו הסגול', הם יותר עבור הציבור מאשר למלונאים", אומר יניב שביט, מנהל אזור תל אביב ברשת מלונות בראון, שמספר בתי מלון שלהם נשארו פתוחים במהלך התקופה האחרונה. "את ההקפדה היתרה על היגיינה, הפרדת מרחק ואיסור התקהלות, אנחנו אוכפים בצורה מחמירה בעצמנו, אחרת אנשים פשוט לא יבואו. אנחנו לא צריכים הנחיות שיגידו לנו לעשות זאת".
שביט מוסיף שגם ענף המלונאות, כמו לא מעט תחומי בתקופה האחרונה סבל מחוסר הנחיות ברורת ולא מעט תחומים אפורים. לא היה פיקוח, לא היו הוראות חד משמעיות והרגולציה העצמית היתה הרבה יותר חזקה מכל פיקוח ממשלתי.
איך נראה אירוח במלון בימי הקורונה?
מלון בראון ביץ' האוס, שנמצא ברחוב הירקון בתל אביב, פחות מ-100 מטר מחוף הים, הוא אחד המלונות שהיו פתוחים במהלך התקופה הזו. במלון יש 49 חדרים בסך הכל, דבר שמקל על השליטה והכנסת שינויים נדרשים בימי הקורונה.
הדבר המשמעותי ביותר הוא כמובן עניין הניקיון. הפיקוח אחר המנקים צמוד יותר, הניקיונות מוקפדים הרבה יותר והשלטים, הידיות, כפתורי המעליות וכל חפץ בעל פוטנציאל הדבקה, עובר חיטוי יסודי בין צ'ק אאוט לצ'ק אין. במלון טוענים שהיו בתקופה האחרונה לא מעט אורחים שביקשו שיחליפו את המצעים מול העיניים שלהם כדי להיות שקטים. לטענתם, הם עשו זאת בשמחה, תוך הבנה שההיגיינה הפכה להיות המצרך הכי מבוקש במלונות בימינו.
בנוסף, כל מי שנכנס למלון נדרש למדוד חום בעזרת מכונה מיוחדת (ולא המדחום המלחיץ). כל האזורים המשותפים לא פעילים ובתוכם חדר האוכל, הברים השונים והספא; במלון הזה אין אמנם אין בריכה, אבל במלון אחר של הרשת בעיר היא עומדת מלאה, נקייה אך ללא מתרחצים.
היות וחדר האוכל סגור, את האוכל מגישים לחדר במגשים אישיים, כפי שמקבלים ארוחות בוקר בצימרים למשל. כמעט בכל החדרים בביץ' האוס יש מרפסות, כך שאפשר להיות בחוץ. בנוסף, בלא מעט חדרים יש אמבטיה חיצונית שניתן לרוקן ולנקות בין האורחים ולכן מאושרת לשימוש (בניגוד לג'קוזי למשל).
כיום, במלון יש כ-40 אחוז תפוסה בסופ"שים, כלומר, מתוך 49 חדרים כ-20 תפוסים, בעיקר בצעירים וזוגות. השאיפה היא שאחרי הכרזת הפתיחה של משרד הבריאות וחזרת האטרקציות בעיר, הביקוש יחל לעלות. "יש הרגשה של התעוררות קלה בימים האחרונים", אומר יניב שביט. "אני מאמין שבקיץ כמות האורחים תתחיל לעלות, אך התאוששות מלאה תהיה רק ב-2021".
בינתיים, המספרים הנמוכים מאפשרים לפזר את האורחים בין הקומות השונות עד כמה שניתן ובכך מאפשרים הפרדה מיטבית. כשהמספרים יעלו יקפידו להנחות את האורחים על עלייה מבוקרת במעליות ועל הסתובבות עם מסכות במטרה ליצור סביבה בטוחה עד כמה שניתן. גם העובדה שצוות העבדים מצומצם עוזרת לבקר בקלות על ההיגיינה במקום.
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון הוא שתל אביב, כמו כל הארץ, נמצאת כרגע בהפסקה. מהמרפסת במלון אפשר לראות את הים, את הכבישים הריקים, את קו הרקיע היפה בלילה, אך מעבר לכך אין יותר מדי אטרקציות בימים אלו, כך שמי שמגיע למלון ייאלץ להסתפק בתחושת החופש שהחדר והמרפסת יכולים להעניק.
בשורה התחתונה: אפשר ליהנות מנופש במלון בימי הקורונה?
הגענו למלון בשעות הערב, רגע לפני כניסת השבת. אחרי צ'ק אין זריז ומדידת חום במכונה המשוכללת, שהיא אטרקציה בפני עצמה, עלינו לחדר והספקנו לראות את השקיעה בים מהמרפסת. הרגשת החופשה הגיעה מיד.
על הנייר, המלון עבר לא מעט שינויים ונאלץ לוותר על לא מעט שירותים בתקופה הזו, אך בפועל כדי להרגיש בחופש צריך בעיקר לשנות אווירה, גם מבחינת המקום בו אתה נמצא וגם מבחינת הרגשת השחרור. עצם ההימצאות במלון עונה על שתי הדרישות האלה באופן אוטומטי.
המשכנו את הערב ברביצה במרפסת וטבילה באמבטיה החיצונית, כשאנחנו מביטים על תל אביב השקטה מלמעלה. את הישיבה במסעדה החליף שליח וולט שהביא לנו את האוכל האיטלקי עד החדר. פחות חגיגי, אבל לא פחות טעים. כנראה שגם בלי הקורונה, לא היינו עושים משהו אחר.
את ארוחת הבוקר קיבלנו כאמור לחדר. אין ספק שהישראלים אוהבים בופה וצריכים להרגיש שהם יכולים לקחת כמה שהם רוצים מתי שהם רוצים, אבל ארוחת הבוקר שנעשית במקום היא מגוונת מספיק כדי שלא תצאו עם הרגשה שיכולתם להעמיס עוד. אתם לא. הארוחה כללה קיש פטריות, גבינות, כמות נדיבה מאוד של סלמון, לחם טרי, קפה, מיץ תפוזים, סלט ירקות, מוזלי, פרי, ריבה וקרואסונים. כל זה כפול 2. אנחנו לא הצלחנו לסיים.
את שיטוט הבוקר שלנו עשינו בים. זה היה בתחום ה-100 מטר שלנו. החוף היה ריק כמעט לגמרי ועל הטיילת לא מעט אנשים עשו ספורט. התחושה היתה מאוד שלווה. הלוואי והים יהיה ככה תמיד.
סיימנו את הביקור הקצר שלנו עם הרגשה שלא בא לנו לחזור "לשגרה". שום שינוי לא גרע מהרגשת הנופש ובחלקים מסוימים אפילו היה מוצלח יותר.
כמה זה עולה? חדר ללילה עם ארוחת בוקר מתחיל ב-480 שקלים, כשניתן להזמין במחיר הזה גם לקיץ.
*הכתב היה אורח המלון