נראה שכמעט כל המדינות המערביות יישרו קו בנוגע לסנקציות שהן מטילות על הרוסים, לרבות סגירת השמיים לחברות התעופה הרוסיות. הדבר גרם לכך, שנכון לעכשיו, לרוסים יש מעט מאוד אופציות לטיסות ישירות, ביניהן, המלדיביים, סיישל, איחוד האמירויות וסרביה ואלה היעדים הכי מבוקשים כרגע לנופש.
ומה יקרה ברגע שהמלחמה תיגמר? ד"ר ערן כתר, חוקר ומרצה במחלקה ללימודי ניהול תיירות ומלונאות במכללה האקדמית כנרת, סבור שתמונות המצב תראה אחרת לגמרי: "בשנת 2019 נסעו בעולם כ-45 מיליון תיירים רוסים, ולפני הקורונה רוסיה היתה שוק המקור השני בחשיבותו עבור האיחוד האירופי" אומר ד"ר כתר. "באותה השנה, ביקרו בישראל כ-390,000 תיירים מרוסיה (שוק המקור השני בגודלו אחרי ארצות הברית), אשר הוציאו בישראל כמיליארד שקלים. כמו כן, ב-2019 ביקרו בישראל 135,000 תיירים מאוקראינה, אשר הוציאו בעת ביקורם כ-335 מיליון שקלים".
"יחד עם זאת, במידה ויתממש התרחיש בו המלחמה באוקראינה מייצרת עימות מתמשך בין רוסיה למדינות אירופה וישראל תישאר מדינה ניטרלית (כפי שהיא מנסה להיות כעת), ייתכן והיא תצליח לשמר חלק מהתיירות הרוסית (בעיקר החלק האמיד אשר פחות יושפע מהפיחות ברובל) אשר לא יוכל לבקר במדינות האיחוד וישראל תהווה עבורם תחליף".
ד"ר כתר מוסיף: "עבור תיירים רבים מרוסיה ישראל אינה עוד יעד גנרי לנופש. תיירים אלה באים לצורך ביקור קרובים וידידים שגרים בישראל, למטרות של טיפולים רפואיים (בין היתר, בזכות השיעור הגבוה של דוברי רוסית בתעשיית הבריאות בארץ) ולבקר באתרים נוצריים אשר חלקם מנוהלים על ידי הכנסייה הרוסית. העם הרוסי היה וימשיך להיות חלק חשוב מהתיירות בישראל, וכולנו תקווה כי המדיניות הנוכחית של פוטין לא תפגע במערכת קשרים זאת."
גם אייל שמואלי, מיזמי תערוכת התיירות הבינלאומית IMTM 2022 שתתקיים בסוף החודש (29-30.3) באקספו תל-אביב אומר: "אני מאמין שלאחר סיום המלחמה, ענף התיירות באזורי הלחימה יחזור לקדמותו - ברוסיה ובאוקראינה. התיירים מרוסיה יגיעו לישראל כמדי שנה, אם זה לבקר את משפחותיהם וטייל בארץ - מדרום ועד צפון.
"התיירים מרוסיה מאוד אוהבים את התרבות הישראלית, מזג האוויר והאטרקציות השונות שישראל מציעה. לאחר סיום המלחמה, ייקח מעט זמן לתיירים האוקראינים לחזור לענף התיירות, אך אני מאמין כי הם יחזרו לנפוש בישראל ובשאר מדינות העולם".