התחזית הצפויה להיום ׁ(22.10) במקומות נבחרים:

החרמון עד 19 מעלות, טבריה (הכנרת) עד 30 מעלות, חיפה עד 25 מעלות, תל אביב עד 26 מעלות, ירושלים עד 24 מעלות, מצפה רמון עד 26 מעלות, ים המלח עד 32 מעלות ובאילת עד 34 מעלות.



איפה מומלץ לטייל בשבת? 

מבצר יחיעם

מבצר יחיעם (צילום: גלית רוזן, רשות הטבע והגנים)
אחד המבצרים העתיקים ביותר באזור. מבצר יחיעם | צילום: גלית רוזן, רשות הטבע והגנים

ראשוני המתיישבים של קיבוץ יחיעם התגוררו בחורבות המבצר כשעלו על הקרקע, כך הם גם קיבלו הגנה בזמן מלחמת העצמאות. היום המקום משמש כאתר למטיילים, וגם לפסטיבלי רנסאנס בסוכות. ההיסטוריה של המקום הולכת רחוק עד לתקופה ההלניסטית, כאשר עיקר השרידים במקום שייכים דווקא לעותומאניים, וחלקם לצלבנים. על קירות החומה לצד שער דהר אל-עמר, אפשר לראות על פי גודל האבנים ואופן החיבור ביניהן כי התחתונות עומדות כאן מהתקופה הצלבנית, בעוד הבנוי מעל שייך לעותומאנית.

מספר נקודות תצפית במבצר, כולל מגדל צלבני בן שלוש קומות הניצב במרכזו, יציגו בפניכם את הגליל המערבי במלוא הדרו, מכאן ועד הים התיכון. גם אלמנטים היסטוריים קרובים נכנסו לשחזור, כולל תיעוד ההתבצרות והמאבק של אנשי הקיבוץ בתקופת מלחמת העצמאות. הסיור במבצר יימשך כשעה וחצי.

איך מגיעים:

מקלידים בווייז: מבצר יחיעם גן לאומי

אפשר להגיע אל הגן הלאומי עצמו ישירות עם הרכב, בדיוק כמו שמגיעים לקיבוץ יחיעם (מכביש 89, פניה דרומה בצומת געתון אל כביש 8833). החנו את האוטו בחניה והיכנסו למבצר.



עתיקות בית שערים

בית שערים (צילום: מנו גרינשפן)
אפשר להעביר כאן יום שלם. עתיקות בית שערים | צילום: מנו גרינשפן

עתיקות בית שערים נחשבות לאתר ארכיאולוגי חשוב של יישוב יהודי שהתקיים באזור בתקופת בית שני, המשנה והתלמוד ובשל חשיבותו הוכר בשנת 2015 כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. 

באתר ניתן לראות מערות קבורה עתיקות שהן גולת הכותרת, עם הסברים על ההיסטוריה המיוחדת שהתחוללה במקום. מלבד המבנים שביניהם ניתן למצוא בתי כנסת ובזיליקה, בשטח ישנם מרחבי דשא גדולים, עצים ושולחנות פיקניק שמאפשרים ביקור של כמה שעות ואפילו עד יום שלם.

איך מגיעים: 

מקלידים בווייז: גן לאומי בית שערים

>> פרטים נוספים באתר רשות הטבע והגנים



כפר חשמונאי

כפר חשמונאי - אילן ארנון (2) (צילום: אילן ארנון)
שילוב של מוזיאון וגם משחקים. כפר חשמונאי | צילום: אילן ארנון

מפעל החיים של זוהר ברעם הוקם בשנת 1978 ומאז ועד היום הכפר הוא מוקד עלייה לרגל לכל מי שרוצה להתחקות אחר אורח החיים שהיה בימי בית שני. "כפר חשמונאי" הוא למעשה מוזיאון פתוח/גן משחקים חשמונאי, בו ניתן להסתובב בסיור מודרך (שעתיים וחצי), המשלב בתוכו שלל פעילויות כמו הכנת פיתות, הכנת תרופות מצמחי תבלין, סדנת קרמיקה לילדים ועוד. ההגעה היא בתיאום מראש, כך שלפני שתגיעו תוכלו לסגור את סוג הפעילות החשמונאית המתאימה לכם ולילדים שלכם בדיוק. 

איך מגיעים:

מקלידים בווייז: כפר חשמונאי

האתר נמצא 500 מטר צפונית לצומת שילת על גבעה נישאת לפני הכניסה לבתי מושב שילת.


פארק ספיר

פארק ספיר (צילום: ארז דגן)
נווה מדבר ירוק. פארק ספיר | צילום: ארז דגן

בפארק הקטן והמקסים הזה בדרך אל ומאילת, אין כל זכר לצחיחות המדברית העוטפת את האזור כולו. לכך דואגים עשרות דונמים של מדשאות ועצי נוי, בסיועם של מפלים קטנים, אגם ירקרק ושלל אווזים שהחיים בסביבה ללא טורפים עלתה להם קצת לראש.

אגב, בנווה המדבר החביב הזה ביקרו כבר לפני מאות שנים נוסעים וחוקרים שנהגו לנפוש בצל הדקלים שהקיפו את מעיין עין וויבה. בימינו נוספו גם שולחנות פיקניק, שירותים אקולוגיים, ברזיות ושאר פינוקים שישדרגו לכם את הפיקניק. למעוניינים, פועל כאן גם חניון קמפינג, ובכלל - פיקניק לילי הוא רעיון לא רק בכלל.

איך מגיעים:
 
מקלידים בווייז: פארק ספיר

מכביש הערבה (90) פונים מערבה אל היישוב ספיר ונוסעים בעקבות השילוט.