בתי המלון ומתחמי האירוח ברחבי הארץ, חוגגים היום (א') את פתיחתם המחודשת של חדרי האוכל, אחרי תקופה ממושכת בה היו סגורים בשל מגבלות הקורונה.
חדרי האוכל נחשבים ללב הפועם של המלונות בישראל, והם ידועים בכל העולם בזכות שפע אינסופי וסטנדרט אירוח גבוה. אך מאז שהומצא קונספט החביתה בהרכבה עצמית, זרם הרבה קפה בקנקן ויש מי שהצליחו לקחת את הפן הקולינרי צעד אחד קדימה.
מלון אפנדי, עכו
לא חסרות סיבות להגיע לעכו, ומסעדת "אורי בורי" היא לגמרי אחת מהן. ומה קורה כשאורי ירמיאס, הבעלים של אחת המסעדות הטובות בארץ מחליט להשקיע במלון בוטיק? התוצאה היא "אפנדי", מלון יוקרתי עם שירות מוקפד, אווירה ים תיכונית ואוכל טוב. האפנדי ממוקם בלוקיישן חלומי, בין סמטאות העיר העתיקה, צופה לים ובמרחק הליכה ממסעדת אורי בורי. ארוחת הבוקר במלון מוגשת סביב שולחן אבירים בן מאות שנים והיא מציעה תפריט משתנה של מעדנים מקומיים באווירה מיוחדת. ואם גם לכם התפאורה ההיסטורית עושה חשק לדרינק איכותי, תמצאו במלון גם בר יין, הממוקם במרתף מהתקופה הצלבנית. לחיים.
מצפה הימים, ראש פינה
מלון "מצפה הימים" הפך לשם נרדף לחוויה גלילית יוקרתית. המלון ממוקם בין ראש פינה לצפת, מוקף בבוסתן, שדות תבלינים, משק חי, מחלבה וחווה אורגנית, המספקים למסעדות המלון חלק ניכר מחומרי הגלם הטריים. מי שאמון על הייעוץ הקולינרי במלון הוא לא אחר מהשף ארז קומורבסקי, שיצר במקום חוויה אותנטית ייחודית בנוסח FARM TO TABLE.
במלון פועלת מסעדה חלבית המגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב מפוארות, ולאחרונה הושקה במלון מסעדת בשרים בשם "גריל עץ", שזוכה לביקורות מהללות מאז הקמתה. המסעדה פועלת בהובלת השף רונן ולדמן בליווי הייעוץ הקולינרי של קומורבסקי. הקונספט הייחודי של המקום מוקדש לשיפודים המגיעים על ענפי עצים שונים, מה שמעניק לבשר ניחוח וטעם יוצא דופן. בין המנות תמצאו שיפוד פילה עגל בתבלין דואה מצרית עם בצלצלים וטבולה, שיפוד שקדי עגל עם חציל בטחינה ועוד מגוון מנות גורמה עם קריצה גלילית. אם תרצו לקחת אתכם הביתה טעימה מהחופשה, תוכלו לעשות זאת בחנות מוצרי המשק הפועלת במלון ומציעה מגוון גבינות, חליטות תה, ריבות ומאפים מהתוצרת המקומית.
אחוזת יערות הכרמל
מלון היוקרה "אחוזת יערות הכרמל" מוביל אג'נדה בריאותית ומבטיח לאורחיו חוויה לגוף ולנפש. ומה יותר גוף ונפש מאשר אוכל משובח המוגש אל מול נוף עוצר נשימה של חורש טבעי? מסעדת "כרמל" הפועלת במלון, מציעה ארוחות גורמה בדגש על בריאות, עונתיות ושימוש בחומרי גלם טריים. על המסעדה מנצח השף יואב בר והיא פתוחה לארוחת בוקר וערב.
בבוקר תמצאו במסעדה מזנון חלבי עשיר עם שפע של כל מה שאתם מצפים מארוחת בוקר ישראלית. הרגישות הגדולה כלפי העדפות תזונה שונות, הופכת את המקום לגן עדן גם עבור צמחוניים, טבעוניים, סוכרתיים, רגישים לגלוטן וכדומה. בשעות הערב המסעדה מגישה מגוון מנות גורמה מתוך תפריט לבחירה, וכדי להעצים את ההבדל בין חדר אוכל למסעדה, המנות מוגשות לשולחן על ידי מלצרים.
מלון רמדה, נצרת
פנינה נוספת בצפון הארץ היא נצרת, שהפכה בשנים האחרונות למוקד עלייה לרגל לפודיס. תמצאו כאן אוכל רחוב מקורי, מסעדות אותנטיות, חנויות תבלינים ובתי מלון שהרימו את הרף הקולינרי בעיר. מלון רמדה נצרת, מגדיר את עצמו כ"מלון קונספט קולינרי", והוא לגמרי קולע להגדרה.
במלון פועלות שתי מסעדות שף: "זעפרן" – המציעה ארוחות מהמטבח הנצרתי המקומי, עם מטעמים מהשוק, ניחוח של אפייה מסורתית, חומוס ולבאנה ביתיים וקפה ערבי משובח; ומסעדת "לוקנדה" המתגאה בתפריט המשלב בין המטבח האיטלקי למטבח הערבי. תמצאו כאן מנות איטלקיות עם טוויסט ערבי מרענן, כמו "ארנצ'יני נצרתי" - כדורי ריזוטו מצופים בפירורי לחם וזעתר בלדי, עם קרם לבנה ורוטב עגבניות סיציליאני. כדי להשלים את החוויה בלי להתאמץ ולהתרוצץ בחופשה שלכם, על גג המלון ממוקם בר קוקטיילים עם נוף פנורמי ומוזיקה אוריינטלית עדכנית.
מלון מנדליי, תל אביב
מלונות הבוטיק בתל אביב הבינו היטב שחופשה אורבנית מוצלחת היא כזאת שמשלבת בין מיקום אטרקטיבי, עיצוב אינסטגרמי וחוויה קולינרית מושכת. התובנה הזו הובילה לשיתופי פעולה מעניינים בין מלונות העיר לבין שפים ומסעדות מהשורה הראשונה, כמו הוטל מונטיפיורי, נורמן ודוגמה נהדרת נוספת הוא החיבור בין מסעדת משייה ל"מלון ברחוב מנדליי" בתל אביב.
המסעדה מציעה לאורחי המלון (ולמי שיצליחו לשריין שולחן במקום), מטבח שורשי – עכשווי. ארוחת הבוקר של המשייה ידועה בכל העיר והיא כוללת בופה שופע של סלטים, מאפים וגבינות לצד מנות מיוחדות לבחירה מהתפריט. בערב המסעדה מגישה מנות גורמה הנעשות בטכניקות בישול מתקדמות כמו - סינטה על גריל פחמים, בצלי פנינה, קרם תפו'א, רוטב יין לבן ופפרקורן.
מלון כרמים, קריית ענבים (אזור ירושלים)
רק הרעיון על לישון בין כרם ענבי גוורצטרמינר לכרם של ענבי קברנה, מספיק לנו כדי לחלום על נופש במלון כרמים. המלון היוקרתי ממוקם בהרי ירושלים, מציע סוויטות מרווחות עם נוף הררי מהפנט ופסיליטיס כמו בריכות פרטיות וספא מהחלומות. ואם כל זה לא מספיק, אז מסעדת "שיראז" היא התוספת המושלמת לחופשה כאן. שף המלון ומי שמנהל את המסעדה הוא ניר דביר, שהצליח לבנות תפריט המתכתב בצורה הרמונית עם רוח המקום, עם מנות כמו דג מוסר ים צלוי, ברוטב ענבים ויין לבן, עלי גפן ממולאים באורז וצימוקים, גזרים צלויים וקונפי שומר. הייחודיות של מסעדת "שיראז" היא מטבח פתוח המאפשר לסועדים לצפות במלאכת הכנת המנות.
היילייט נוסף שמרגש פודיס וחובבי יין, הוא האפשרות של אורחי המלון לקחת חלק בבציר הענבים (בעונה), ללגום את התוצרת המקומית בבר היין "אימפריאל רד" הפועל במלון ולהשתתף בסדנאות ובטעימות יין בבוטיק היין במקום.
כפר היין של יקב אסף, רמת הגולן
לאכול טוב בחופשה זה חשוב, אבל לשתות טוב חשוב לא פחות. ביקב אסף כנראה הבינו שאנשים מוכנים להגיע עד לרמת הגולן בשביל היין המשובח והאוכל הטעים שלהם, אז החליטו לאפשר לאורחים שלהם להישאר לישון. "כפר היין" של יקב אסף, הוא עוד חלק בחזון של משפחת קדם, להקים פרויקט תיירות חקלאית בצפון רמת הגולן.
כפר היין מתאים למי שמחפש חופשה שקטה, טעימה וקרובה לטבע. במקום יש ארבע בקתות עץ המציעות חווית יין, קולינריה ולינה מיוחדת לזוגות בלבד. אורחי הבקתות מוזמנים ליהנות אורחי כפר היין נהנים משתי סעודות יומיות, תוצרת המטבח של "עדיקה" (הבת הבכורה) במשפחה, שהיא שפית מחוננת המכינה אוכל פשוט, עונתי ומושלם לצד יין. בתפריט תמצאו מגוון מאפים, גבינות עיזים מקומיות, דגים כבושים, לחמי מחמצת בעבודת יד ועוד. האירוח כולל גם סיור וטעימות ביקב אסף, והחלק הטוב ביותר – יין כיד המלך ללא הגבלה לאורך כל החופשה שלכם.