פסח הביא עימו לא רק מצות וגפילטע פיש, אלא גם את עונת האביב הפורחת, והארץ כולה מכוסה בשלל מרבדים צבעוניים. זמן נפלא לצאת למסלולים ריחניים ברגל, באופניים או בג'יפ, ולערוך פיקניקים או אפילו קמפינג על רקע הנוף הפסטורלי. מיפינו עבורכם 10 נקודות פורחות, מצפון לדרום, שיעשו לכם נעים בכל הגוף.
מפל מיצר
המקום: ממש בקצה הדרך, שתי אצבעות מסוריה, נמצא מפל מיצר המשקיף אל הגבול המשולש של ישראל, סוריה וירדן. בדרך אל המפל, במסלול הליכה קל ונעים, עוברים ביער אלונים ובין מרבדי פרחים. העונה המומלצת לביקור היא האביב, והאתר מושלם לפיקניקים.
מה פורח: המון כלניות, נוריות, כוכבנים, סביונים, חרציות ועוד.
הגעה: בצומת צמח ניסע בכביש מס' 90 מזרחה ונמשיך ישר לכיוון חמת גדר בכביש מס' 98 . לפני חמת גדר פונים שמאלה עם הכביש ( 98) ומתחילים לעלות לאט לאט בעליות, עוברים את הקיבוצים מבוא חמה וכפר חרוב כ 4 ק"מ אחרי הפניה לקיבוץ כפר חרוב, בצומת המפנה לקיבוץ מיצר פונים ימינה, נוסעים כ 3 ק"מ, ממשיכים מזרחה ( לא פונים לתוך הקיבוץ) כמה מאות מטר ואז פונים ימינה, נוסעים דרומה כ 5 ק"מ, בדרך יורדים ירידה גדולה, משמאל גדר המערכת הישנה, עד לשילוט "נחל מיצר". בסוף הירידה, לפני העלייה, הכביש חוצה את הנחל. יש חניון משמאל לכביש שם נחנה את המכונית. מהחניון נמשיך ברגל מזרחה בשביל מסומן, נלך עם השביל המסומן כ 45 דקות בהליכה נינוחה גם לילדים, עד סוף השביל, בסוף השביל יש סימון של סוף שביל המביא אותנו לראש המפל של נחל מיצר. נחזור באותה הדרך.
רמות מנשה
לאורך כביש הגישה לקיבוץ רמות מנשה יש ריכוז גדול של תורמוסים. השטח אמנם מגודר ולכן לא ניתן להלך בין הפרחים, אך ניתן לראותם מקרוב.
מה פורח: תורמוסים, כלניות, כוכבנים, סביונים, חרציות ועוד. תוכלו לראות תורמוסים, בין היתר, גם בהר תבור ובנחל עורבים שברמת הגולן.
הגעה: נוסעים בכביש 70 דרך ואדי מילך, עד מחלף אליקים. במחלף פונים ימינה בכביש 672. בצומת הראשון פונים ימינה, לעבר קיבוץ רמות מנשה.
אי השלום
המקום: "אי השלום", הקרוי גם "נהריים", כלוא במפגש בין הירדן והירמוך, ובו הוקמה תחנת הכוח הראשונה בישראל. בשנת 97' נרצחו באתר שבע בנות מבית שמש בעת טיול שנתי, ולזכרן הוקמה "גבעת הפרחים שנקטפו" אותה יזם בן קיבוץ אשדות יעקב שנפל בלבנון חודשים ספורים לאחר מכן.
באתר חנייה בשפע, סככות צל ומדשאות נרחבות, מזנון ושרותים – כך שאפשר ורצוי לעשות פיקניקים. כמו כן, האתר מציע מגוון סיורים מודרכים לקבוצות בתשלום סמלי (בתאום מראש), המלוות בהסברים על ימי ראשית הציונות, הקמתה של אשדות יעקב, תחנת הכוח שהפיקה חשמל ממים, "רכבת העמק" שעברה בנהריים ועל תוצאות הסכם השלום עם ירדן, שנחתמו ב"אי השלום".
מה פורח: "גבעת הפרחים שנקטפו" היא למעשה פארק וגן פרחים הפתוח לקהל הרחב ללא תשלום, בו אפשר להתרשם מעצי אקליפטוסים משבעה זנים שונים שלכל אחד מהם גוון פריחה משלו.
הגעה: הכניסה לקיבוץ אשדות יעקב מצומת מנחמיה בכביש 90 - מצמח לבית שאן. פרטים נוספים באתר אשדות-נהריים.
מצפה ריש לקיש
המקום: המצפה מצוי על שביל ישראל, בדיוק באמצע הדרך בין ציפורי לקיבוץ הסוללים. אפשר להגיע לשם ברגל או באופניים. טיולי אופניים של "מרכז שטח" מאלון הגליל יוצאים מדי שישי ושבת למצפה או אל נקודה פורחת אחרת באיזור, ללא תשלום.
רוכבים מתחילים או המעדיפים לנסוע ברכב יוכלו לבחור בדרך הנוף יערות ציפורי - שביל עפר המתאים לנסיעה ברכב ובאופניים, סמוך ליישובים ציפורי ואלון הגליל בעמק יזרעאל. אפשר לסטות מהמסלול לגיחה אל תוך נחל ציפורי, שעדיין זורם. ההגעה דרך היישוב אלון הגליל או מקרית אתא: מפה באדיבות קק"ל.
מה פורח: רקפות, סחלבים, כלניות, פרגים, עיריות ואירוסים.
הגעה ופרטים נוספים: מרכז השטח אלון הגליל.
נחל יתלה שבמבואות ירושלים
המקום: תכנית הרכבת המהירה לירושלים עוברת בנחל יתלה, וברשות הטבע והגנים מבקשים להתחשב בטבע ולנסות למנוע נזקים. אתם יכולים להגיע ולהתרשם מהפריחה במסלול קליל וקצר, ולהיזכר למה חשוב לשמור על הטבע.
מה פורח: חורש ים תיכוני עשיר בכלניות, רקפות, קידה שעירה ולוטם.
הגעה: בצומת לטרון פונים מזרחה (כביש מס' 3). חולפים על פני פארק איילון (קנדה מתחת לגשר הרכבת שכבר נבנה ופונים דרומה בכביש הגישה ליישוב מבוא חורון. מעט לפני שער היישוב פונים מערבה (ימינה) בדרך עפר המסומנת בשחור. לאחר כ-200 מטרים פונים שמאלה בדרך עפר המסומנת בכחול. הדרך "הכחולה" ממשיכה לנחל כפירה אך אנחנו ניפרד ממנה אחרי כ-1.5 ק"מ ונפנה דרומה (ימינה) בדרך עפר. (טיולים בארץ הכפירה נמצאים בשטח אש, מטיילים פרטיים וקבוצות נדרשים לתאם כניסה לשטח מול צה"ל באתרים: חורבת מיצדית, עין נטף, חורבת נטף, יער המכללות, הר עוזרר ונחל כפירה). ניסע דרומה כ-500 מטרים עד למפגש עם הסימון האדום ונמשיך שמאלה (לדרום-מזרח) בדרך האדומה, עד למקום שבו לא ניתן להמשיך עוד בנסיעה. מכאן נמשיך ברגל.
הגלבוע
הגלבוע מתנשא כחומה מעל עמק חרוד ועמק הירדן, ובאביב נפרשים עליו מרבדי פריחה ססגוניים, עליהם מולך אירוס הגלבוע. האירוס פורח מפברואר ועד מרץ, ואפשר לראות אותו גם במדבר יהודה ובסביבות עין גב.
הגעה: נוסעים בכביש הסרגל (כביש 65) ממגידו לעבר עפולה. בצומת הסרגל פונים מזרחה (ימינה) ונוסעים בכביש 75, ליישובי חבל תענך. כ-1.5 ק”מ אחרי צומת יזרעאל, במקום בו נבנה היישוב החדש נורית, פונים ימינה בכביש החוצה את הגלבוע (667(.את שמורת האירוסים בגלבוע ניתן לראות באזור הר ברקן, בין חניון הר ברקן ולבין חניון האירוסים.
גבעות גן-לאומי שימרון
המקום: סביב הישוב תמרת שבעמק יזרעאל, ישנה חורשת עצי שיטה לבנה ויפה שבקרחות היער שלה פורחים מרבדים של פרחים אביביים.
מה פורח: חרדלים וחרציות.
הגעה: הגישה לשמורה היא מכביש הגישה ליישוב תימרת, כ- 100 מ' צפונית למסעף מכביש מס' 75. ניתן לחנות בצד הכביש, (במקום בו עבר בעבר קטע כביש ישן), ומשם להיכנס רגלית לתחומי השמורה. פרטים נוספים באתר רשות הטבע והגנים.
פריחת הדובדבן ברמת הגולן
המקום: עצי הדובדבן פורחים שבועיים בשנה, וזה קורה ממש עכשיו לכבוד הפסח. בבוסתן "בראשית בגולן" יחגגו את הפריחה הלבנה והיפה במגוון פעילויות מהתרבות היפנית, שיתקיימו בין עצי הדובדבן: סדנאות עפיפונים, אוריגאמי, אירוח מסורתי באוהל יפני עם מאכלים יפנים, איפור יפני ועוד.
מה פורח: הדובדבן בלבן, כמובן.
הגעה: מצומת מחניים פונים מזרחה לכביש 91, והבוסתן נמצא 3 ק"מ צפונית לקיבוץ עין זיוון.
שביל שיקמה
המקום: תקופת שיא הפריחה בחבל הבשור ובנגב המערבי היא בסוף החורף, אז מרבדי כלניות מכסים את השדות ואת הגבעות הנמוכות. אבל גם עכשיו בבוא האביב ניתן להנות מאיזורים פורחים. נחל שקמה הוא מהגדולים שבנחלי החוף של ישראל, אורכו 50 ק"מ והוא הגבול שבין מישור החוף הדרומי למערב הנגב הצפוני. לאורך הנחל, בסמוך לקיבוץ אור הנר, ממוקם "שביל שיקמה": דרך נופית חדשה המובילה אל פריחות מרהיבות בשדות מרעה ואל שרידי הכפר מנסורה. אם אתם רציניים, תמשיכו עם השביל היפה עד סופו, ותמצאו את עצמכם בחוף זיקים.
מה פורח: חרציות, חרדל ופרגים.
הגעה: השביל מתאים לכל כלי רכב, אפשר להיכנס אליו משמורת פורה מכביש 40 לבאים מכיוון צפון או מקיבוץ רוחמה לבאים מדרום. פרטים נוספים באתר תיירות הבשור.
עוד במדריך החגים של ערוץ החופש:
>> המילון השלם למושגי הנופש: מה זה לעזאזל "חצי פנסיון"?
>>8 טיפים לטיול עם הילדים באוטו
>> הנחיות בטיחות למשפחות מטיילות
>> הנחות והטבות לעשרות אטרקציות ברחבי הארץ