מה הדבר הראשון שצריך לעשות בעיר?
אוקיי, בואו נסגור פינה: אם אתם לא גרים באזור פתח תקווה או בעיר עצמה, אז אין שום סיבה שתמצאו את עצמכם בפתח תקווה. למרות זאת, אם מצאתם את עצמכם בעיר מסיבה מסתורית, אז הדברים שאתם חייבים לעשות משתנים בהתאם לאזור שאתם נמצאים בו – ורוב הסיכויים שתהיו באזור התחנה המרכזית או באזור הקניון הגדול.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
אם באזור התחנה המרכזית עסקינן, אז הפעילות הקרובה ביותר אליכם נמצאת במרחק 5 דקות הליכה, באזור שוק פתח תקווה. באזור הזה תוכלו למצוא מגוון מסעדות פועלים, בתי עסק עצמאיים ואת אזור כיכר המייסדים – שם תוכלו לקרוא מעט על ההיסטוריה של "המושבה" ולקבל הצצה אל האופי האותנטי של מרכז העיר.
אזור הקניון הגדול מהווה את מרכז הבידור של העיר והסביבה. נקודות העניין המשמעותיות הן כנראה פארק פתח תקווה, הקניון עצמו, הסנוקר של העיר, מתחם הבאולינג ובית הקולנוע. כמו כן, 10 דקות הליכה משם נמצא יכין סנטר, שם מרוכזים כמעט כל הפאבים של העיר.
מה חייבים לראות?
אם מדברים על מונומנט פתח תקוואי אמיתי, אז זה חייב להיות גשר המיתרים של סנטיאגו קלטרווה. מדובר למעשה בגשר להולכי רגל שחוצה את דרך ז'בוטינסקי ומהווה ציר הליכה מביה"ח בילינסון אל הקניון הגדול. אם הגשר נראה לכם מוכר, אולי זה בגלל ששנתיים מאוחר יותר חנכו אחד כמוהו בכניסה לירושלים – רק קטן יותר.
באיזו מסעדה חייבים לאכול?
זוכרים שדיברנו על כיכר המייסדים? מצוין, כי באזור הזה ישנם כמה מהמונומנטים הקולינריים הגדולים בעיר. ראשית כל, יש שם את מסעדת 'האחים חירק', מסעדת פועלים תימנית וכנראה הדבר הכי מושלם במרכז העיר. שנית, בהצטלבות הרחובות חיים עוזר ושטמפפר תוכלו למצוא את מסעדת 'לה קרנה', שם ככל הנראה מוכרים את ההמבורגר הכשר הכי טוב בכל הארץ. שלישית, 'פלאפל מרדכי'. יש הטוענים שאם תזרוק אבן בפתח תקווה היא כנראה תפגע בדוכן פלאפל ואם אתם רוצים פלאפל משובח, אז פלאפל מרדכי הוא הכתובת. מעבר לזה, אי אפשר לדבר על מאכלים פתח תקוואים בלי לדבר על 'גוזל וציונה', שנמצא בסמוך לתחנה המרכזית, או על 'סמבוסביח', שנמצא באזור א.ת. סגולה.
המקום ששווה לצאת אליו בערב
לא חסרים פאבים באזור פתח תקווה, רובם מתרכזים בסמוך ליכין סנטר. יש את פאב ה-'אוטו' (שבזמנו היה הפאב היחיד בעיר שהגיש בירה גולדסטאר סלואוברו בחצאים), אוסקר ווילד, מרלה סינגר, מייט, ברולו, תרל"ח (השנה שבה הוקמה העיר) וכמובן, ג'מס ביר פקטורי. כמו כן, תוכלו למצוא גם את הג'ופלין באיזור התעשייה סגולה.
הרחוב שחייבים ללכת בו
מצאתם את עצמכם במרכז העיר? הרחוב שחייבים ללכת אליו הוא חובבי ציון, באזור פתח תקווה – שם תוכלו למצוא חנויות של בעלי עסקים וותיקים. מתכשיטנים, לתופרי חליפות וחנויות בגדים שונות. מביני עניין ימליצו לכם לבקר במעדניית סוניה על רחוב מוהליבר הצדדי, שם תמצאו את הגבינות הכי טובות במרכז לצד סיפורים על העיר בתקופה שהיא עדיין הייתה מושבה חלקאית.
התמונה שאתם חייבים לצלם למזכרת
סלפי על גשר החבלים בכניסה לעיר או סשן צילום דוקומנטרי בשוק העירוני.
מה מחפשים הכי הרבה באפליקציית איזי בעיר?
בפתח תקווה, תאמינו או לא מחפשים הכי הרבה פיצות. אם גם אתם בעניין אז תדעו שהפיצה הכי פופולריות היא אקסטרים פיצה. אה, ויש בה גם גלידה. פתוח גם בשיש שבת.
איפה כדאי לשים את הראש?
על פי אלפליקציית איזי המלון הכי טוב הוא פרימה לינק ברחוב מוטה גור המרכזי בעיר ומשמש בעיקר אנשי עסקים ואנשים שמגיעים למרכז הרפואי רבין מסיבות בריאותיות. במלון חמישה סוגי חדרים מקלאסי ועד פרמיום. כל אחד מהחדרים מאובזר ברמה גבוהה. בכל החדרים יש טלוויזיה עם מסך רחב גדול, אינטרנט אלחוטי, כספת אישית, פינת עבודה, מייבש שיער, מיני בר, ערכת קפה ותה.
הנתון הנוסף
פתח תקווה היא לא כזאת גרועה כמו שאתם חושבים. לאורך השנים התפתח לעיר מוניטין גרוע – והאמת, לא בצדק. תושבי הסביבה אולי יתביישו להודות בזה, אבל לא רק שכל מה שהם צריכים ברמה המנהלתית נמצא בעיר (בין אם זה שירותים רפואיים או ממשלתיים), העיר היא מוקד הפנאי ובידור של האזור. כן, אם תעלו על אוטובוס, תוכלו להגיע לתל אביב תוך חצי שעה ואפילו פחות במכונית, אבל למי יש כוח לנסיעה הזאת? במיוחד שיש לך את כל מה שאתה צריך ממש כאן.