על אף התכניות, פארק המים באילת שצפוי להיות אחד הגדולים בארץ, כבר לא ייפתח בקיץ הקרוב, על אף שעל פי התכנונים היה אמור להיות מוכן ביולי 2022. אחרי שפתיחתו כבר נדחתה מספר פעמים, בעיקר בגלל בעיות בירוקרטיות כעת הוא צפוי להיפתח רק בעוד כשלושה חודשים, לאחר שיושלמו כל עבודות הפיתוח וכביש הגישה למקום.
כאמור, הפארק היה אמור להיפתח בתחילה בנובמבר 2021, ובגלל אי הגעת כל מתקני הבריכה והפארק בגלל הקורונה, הפתיחה נדחתה ליולי 2022 וכעת הצפי הוא רק בנובמבר. "אנו מקווים לסיים תוך שלושה חודשים את העבודות", אמר רן אקשטיין, מבעלי פארק המים, בשיחה עם mako . "במקביל אנחנו בתהליכים של קבלת אישור טופס איכלוס, רישיון עסק ובדיקות כיבוי אש".
אקשטיין מוסיף: "מדינת ישראל היא לא מדינה שקל להקים בה עסקים ויש הרבה פרוצדורות וביורוקרטיה ודברים נוספים. במקביל יש חיבור לכביש הגישה שהחברה לפיתוח ים המלח מבצעת וממתינים לחיבורים. אנחנו אופטימיים ומקווים לסיים תוך שלושה חודשים את כל העבודות. שהכול יהיה פיקס וכל האישורים הנדרשים יהיו בידינו נצא לדרך".
אין ספק שפתיחת הפארק בקיץ הייתה מסייעת לתת תנופה גדולה למקום, שכן אמורים להגיע לאילת במהלך החודשים יולי-אוגוסט-ספטמבר מעל 100 אלף נופשים. הפתיחה בחורף אמנם לא תהיה אידיאלית למקום, אם תוכל לתת לו התחלה יותר רגועה לבחון את הדברים.
"אנחנו מאמינים שפארק המים יהיה סיפור הצלחה"
פארק המים באילת, שנבנה על השטח של "עיר הסרטים" הנטושה, בדרך למעבר הגבול טאבה, הוא יוזמה של שני אנשי העסקים רן אקשטיין ועופר גלזר. הוא אמור להיות פארק מים מהגדולים והמשוכללים בישראל והושקעו בו כ-80 מיליון שקל. תהליך הקמת הפארק החל לפני כשבע שנים עד שהתקבלו כל האישורים להקמתו.
"בקפריסין הקמנו פארק דומה וקיבלנו את האישורים לבנות תוך מספר חודשים ובישראל זה לוקח יותר מדי זמן. זה תהליך מתיש אבל החלטתי שאני לא נשבר כי הייתה לנו מטרה ואנחנו מאמינים שפארק המים יהיה סיפור הצלחה", אמר אקשטיין בראיון בלעדי שהעניק לאתר mako לפני כארבעה חודשים. "יש ביקוש לפארק מים בעיר כמו אילת, אנחנו לא נהיה עיר 'המלכים' (פרויקט גרנדיוזי בעיר שנסגר - ש.א.). לא ניפול כלכלית".
בפארק יהיו שלושה מגדלים ענקיים הכוללים 24 מגלשות, קרוסלות מים לילדים ומבוגרים, בריכת גלים, עולם מים לילדים, מתקן מיוחד לחישוב נקודות שכולל חיישנים ולוח תוצאות, מרוץ מכוניות וסירות מתנגשות ועוד 18 אפקטים של בריכות גלים. לכל זה צריך להוסיף מתחמי אוכל, דוכני גלידות, מסעדה ואולם אירועים.
על פי אקטיין, המקום יוכל להכיל עד כ-3,000 מבקרים ביום וכרטיס כניסה יעלה כ-120 שקלים ולקבוצות מאורגנות המחיר יהיה מעט זול יותר. בנוסף, הפארק יהיה פתוח עד שעות החושך, וכרטיס ערב גם יהיה זול יותר.