המעדנייה - route 90, צוקים

המעדנייה בערבה בכביש 90 - כריך רוסט עגל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
המעדנייה בערבה בכביש 90 - כריך רוסט עגל | צילום: איילה כהן, mako אוכל

יריב איתני הוא שף שבישל בטובות מהמסעדות בארץ ובעולם, ובהם במסעדת רפאל המיתולוגית, ובר סמילנסקי המצליח בבאר שבע, שהוא היה בעליו. אחרי 16 שנה מאס בטירוף המסעדנות וחיי הלילה, חיפש שקט ורוגע, עבר עם משפחתו למושב צופר והחל לגדל פלפלים ומג'הולים. אחרי ארבע שנים דגדג לו באצבעות ולפני כחמש שנים פתח את המעדנייה במבנה של המכבסה המקומית. בהמשך הוסיף גם גריל והפך לתחנת חובה קולינרית לעצירה על כביש 90.

המעדנייה ממוקמת בכניסה לישוב צוקים ומציעה גודיס כמותם תוכלו להשיג במעדניות במרכז, רק שכאן הם מבוססים על חומרי גלם טריים מתוצרת הערבה. אחד מהדליקטסים שלו הכריכים הנהדרים, בהם אלה המבוססים על הנקניקים, הבשרים המעושנים (נסו את הקורנביף והרוסט עגל) וההרינג הכבוש, שמונחים על ירקות ומטבלים סודיים. כאן תוכלו להצטייד בגבינות בוטיק, נקניקיות ונקניקים מעולים, סלטים, טאפסים, מטבלים, בירות ויינות, לארוחה בצימר או לפיקניק באחד מהלוקיישנים על אם הדרך, וגם בבשר משובח מחוות צוק לשים על המנגל. ואם במנגל עסקינן, נסו את ההמבורגרים מדיום רייר שהוא צולה במקום. ואם תזדמנו לאזור בבסופ"ש תזכו למנות ספיישל של תבשילים ביתיים שהוא רוקח.

עוד בתפריט: שקשוקה קלסית, בלקנית וספרדית, פסטות ופלטות של גבינות ונקניקים.

לפרטים: באתר


ארץ ערבה, צוקים

ארץ ערבה (צילום: Booking.com)
צילום: Booking.com

ארץ הערבה היא ממתחמי האירוח הכי אלגנטיים, יוקרתיים ויקרים, בערבה. בשטח שש סוויטות מבודדות ומעוצבות בקפידה, שכולן צמודות מרפסת ובריכת טבילה שמשקיפות לשמורת נחל עשוש ולפנורמה המדברית.

לטובת אורחי המתחם פתחו בראש הגבעה חדר אוכל יפה שמעוצב בהשראה מרוקאית כולל הקשתות והמשרביות המתבקשות, וכן הצבעוניות האופיינית המתמזגת עם צבעי המדבר. כאן מוגשות ארוחות הבוקר לאורחי המתחם וכן לאורחים מבחוץ, כשהתפריט מתבסס על הביצים שנאספות מהלול המקומי, על היבול שגדל בגן הירק הצמוד ועל התוצרת המגיעה מרחבי הערבה. על הבישול והאירוח מנצחים אורן תופוט-תגל, הבעלים, ולצדו רועי ילין שמגישים בארוחת הבוקר סלטים, גבינות, ארטישוק אפוי, ממרח חלבה-פיסטוק, מאפה תרד, מאפה גבינת צאן וגם פריטטה של קשקבל ותפוחי אדמה. ויש גם תפריט טבעוני. בחמישי חדר האוכל עובר לתפקד כמסעדה אינטימית, שאף היא פתוחה לסועדים מבחוץ ובהזמנה מראש. כמו העיצוב כך גם ארוחת הערב היא בהשראת המטבח המרוקאי האותנטי, עליו גדל אורן, והיא כוללת חמש מנות פתיחה בהן פרחי כרובית בשום ולימון, שומר עם שקדים קלויים, טאבולה וחציל קלוי עם זרעי אניס ונענע. בעיקריות, המשתנות בהתאם ליבול ולתוצרת העונתית, דגים, פירות ים, גריל בשרים, קדירת עגל וירקות שורש ביין, וכן גם קדרה צמחונית.  

לפרטים: באתר


פרם אורסולה, צוקים

פרם אורסולה  (צילום: שרדהה דניאל נצר)
צילום: שרדהה דניאל נצר

בראשית הייתה אוסי ויטנר שפתחה את פאב אורסולה על טהרת האוכל הגרמני שכלל הרבה נקניקיות, כרוב כבוש ושטרודל תפוחים. הפאב מאוד הצליח אך אוסי, שהיא גם מזכירת צוקים, התקשתה לנהל את שניהם והעבירה אותו לשרדהה וזוגתו ניצן, שהחליפו את המטבח הגרמני לטובת שילוב של מטבח ישראלי-אירופאי-כפרי. הם מנהלים את המקום באווירה נינוחה וידידותית, כשניצן מנצחת במקצועיות על השף והטבחים ומתפקדת גם כקונדיטורית ומלצרית בשעת לחץ.

התפריט אינו גדול אך הכל, כמעט, מעולה ומתבסס על התוצרת העונתית של הערבה. בתפריט מנות אקלקטיות מהכפר הגלובלי, ואומר חריימה טורקי של דג בורי ברוטב חריף ונהדר; מלפוף מהמטבח הערבי; לבנה קרמית ומעודנת במיוחד, ומעליה חורטה – תבשיל יווני של עלי תרד, מנגולד, קייל ובצל ירוק, ושקדים קלויים מעל; נקניקיות ברוקלין עם כרוב שבושל בבירה; ירקות קלויים עם פריקי וג'עלה; סטייק חציל צרוב עם טחינה וסלסה של זעתר טרי, ומנה ממכרת, שבשבילה היינו חוזרים כבר היום - נוקדלי תרד הונגרי מוקפץ בחמאה, שום ופרמז'ן ופירורי לחם כריספים מעל. ומנגזרת ישראל - סלט חממה עם ירקות גינה, במיה טרייה וגבינה מלוחה מעל. כמה פשוט ככה טעים. לקינוח, ואיך לא, השטרודל המסורתי ועוגת הגבינה המעולה של ניצן.

לפרטים: באתר


ג'אי ג'אגנאת, צוקים

עופרה וליאב ראובן הגיעו לפני חמש שנים מדרום הודו והתנחלו בצוקים. הם גרו בהודו שבע שנים במהלכן הקימו גסט האוס ומסעדה שהתמחתה באוכל הודי וישראלי.  השניים מבשלים אוכל בריא וכשחזרו ארצה החליטו להנגיש את האוכל ההודי האהוב על הישראלים אותו הם מגישים בפודטראק הנייד שלהם. הם מכינים ומגישים אוכל טבעוני הכולל אידלי - קציצה ספוגית המוגשת עם צ'אטני קוקוס וצ'ילי, סמבר - ירקות מבושלים, דוסה - טורטייה גדולה עם גי (חמאה מזוקקת), פאלק פניר - תבשיל תרד, טופו, וקשיו טחון, טאלי - תבשיל עדשים כתומות עם אורז בסמטי ולוביה, סלט הודי עם אצבעות מנגו וירקות חתוכים, צ'פאטי - לחם הודי, וגם קינוחים בריאים.

אם אתם מתארחים באזור תוכלו להזמין מהם אוכל ארוז שיגיע עד אליכם לצימר.

לפרטים: 050-2395222


שף ינון, מושב פארן

שף ינון בארי   (צילום: ינון בארי)
צילום: ינון בארי

ינון בארי הוא שף צעיר עם רזומה בינלאומי הכולל בישול במסעדות יוקרתיות בהן  פאלומר וברברי בלונדון, וכן עבודה לצדו של השף אסף גרניט. אחרי תשע שנים ארז את הסינר ואת הסכינים, נחת בארץ והדרים למושב ילדותו בערבה כדי להגשים חלום - פתיחת מסעדת בוטיק בחצר ביתו. כאן הוא מבשל, מארח ומגיש ארוחה שף אינטימיות, מוקפדות וטעימות, וכמי שמוקף בחקלאים וחממות הוא מקפיד להשתמש בירקות עונתיים מקומיים, וכן באלה שהוא מגדל בגינתו הצמודה. בתפריט פרנות חמות שנשלפות מהתנור, סלטים טריים, ירקות צלויים, רביולי עם דלעת ערמונים, פירה הודי, פירה ירקות שורש, מנסף בשר כבש עם אורז בהרט, בשרים מעושנים ועוד.

בנוסף ינון עורך סדנאות בישול זוגיות שנפתחות עם לחם טרי, מטבלים ויין ולאחריהם עוברים לבשל ביחד שלוש מנות וקינוח. החוויה מסתיימת לאחר כשלוש שעות בארוחה המוגשת בחצר מול הנוף, אותה בישלו בעצמם.

מחיר הסדנה: 300 שקלים למשתתף

לפרטים: 052-4260327 ובאתר


MID-BAR - בר בלב המדבר

MIDBAR  (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

המיד-בר הוא אחד מהמיזמים הכי מדליקים בערבה – בר על גלגלים שנע ונד באזור ומשלב בין אלכוהול לבין לוקיישנים משתנים עוצרי נשימה. על היוזמה המבורכת אחראי יותם בן אליהו, שלו קילומטרז' תל אביבי ובירמון בטובי הברים בעיר, עד שעשה אחורה פנה וחזר הביתה לעין יהב. כאן חבר לרותם בארי, שותפתו, וביחד הרימו בר נייד שבכל שבת מתמקם במצפור ג'בל חופירה, מהמקומות הכי יפים ומרשימים בערבה התיכונה. מהבר נשלפים קוקטיילים מקוריים, בירות ועוד מיני אלכוהול שמשמחים את המקומיים, המטיילים ואורחי הצימרים. עם הזמן הצטרפו אליהם גם דוכני אומנות, בגדים ותכשיטים, דוכני מזון ופודטראקים של פלאפל, פיצה, חמין, תבשילים ביתיים ומלבי לקינוח. המתחם הפך לצבעוני ושמח כשברקע מתנגנת מוזיקה טובה וכולם רוקדים מול השקיעה המרהיבה.

מחיר: הכניסה ללא תשלום

לפרטים: 052-3777549


דק בר, עין יהב

דק בר (צילום:  תיירות הערבה התיכונה)
צילום: תיירות הערבה התיכונה

יואב אסא, בן למשפחת חקלאים ממקימי מושב עין יהב, פתח את הבר-מסעדה שלו בבריכת המושב. התפריט כשר, קליל ומאוד ישראלי וכולל מנות פופולאריות כחומוס, פלאפל, המבורגר, קבב, שניצל וגם פיש אנד צ'יפס ונתחי אנטרקוט. ויש גם הרבה סלטים טריים שמבוססים על ירקות טריים שמגיעים היישר מהחממות המקומיות. אסא מציע גם מגוון ארוחות פויקה דרום אמריקאי בהן פויקה טבעוני של שורשים וקטניות, פויקה פרגיות, פויקה גולאש בתיבול פיקנטי ופויקה ציידים לאוהבי הבשר. את ארוחות הפויקה הוא מגיש במסעדה ובתאום מראש גם בשטח או בצימר, במידה ותרצו.

בנוסף, ואם התמקמת באחד מהצימרים באזור, תוכלו להזמין ממנו את ארוחת שישי שתגיע ישירות לצימר.

לפרטים: 052-3666638


פיצה-בר, מושב עין יהב

פיצה בר פורת   (צילום: מכוורת פורת ערבה תיכונה)
צילום: מכוורת פורת ערבה תיכונה

בר המכוורת ממוקם בגן פסלים גדול, תחת כיפת השמיים, בו מתקיימים

עם רדת הערב מבעירים את הטאבון הגדול, מרדדים את בצק הפיצה, מכינים את התוספות, מצננים את הבירה, וכולם מוזמנים לחגיגה הדו-שבועית בגן הפסלים הגדול, הממוקם תחת כיפת השמיים.

בנוסף מתקיימים בגן ערבי פיצה ובירה, הקרנת סרטים, הצגות לילדים, הופעות מוזיקה של מיטב האמנים בארץ וכן פרויקט עבודה עברית – הופעות  פתוחות המאפשרות לאנשי המוזיקה המקומיים להופיע על הבמה הפתוחה שלהם.

עוד בשטח: מרכז מבקרים בנושא דבורים, גלריית אמנות, צימרים ושוק בשישי.

מתי: פיצה-בר בימי שלישי וחמישי, מ-19:30

לפרטים: 058-5666032 ובאתר


קנטינה, מושב עין יהב

קנטינה  (צילום: תיירות הערבה התיכונה)
צילום: תיירות הערבה התיכונה

אם אתם בשלנים ובענייני שופינג של פרודוקטים אקזוטיים בניחוח אסייתי, הקנטינה היא בול בשבילכם. על המדפים מגוון עצום של חומרי גלם ייחודיים בהשראת העובדים התאילנדים שמתגוררים בערבה, שהביאו את הטעמים מהבית. כאן תמצאו מבחר אטריות, ממרחים, רטבים ותבלינים אותנטיים, וגם נתחי בשר, סטייקים משובחים, קבבים, נקניקיות בייצור עצמי, דגים, פירות ים ותוצרת חקלאית. להשלמת סל הקניות יש גם מחלקה מיוחדת עם יין, אלכוהול ובירות מקומיות.

לפרטים: 052-3666812


פינת קפה, מושב עין יהב

פינת קפה בעין יהב  (צילום: באדיבות פינת קפה)
צילום: באדיבות פינת קפה

הפינה היא מקום חמוד, עם מרפסת נעימה, לעצור לאתנחתה של קפה משובח על אם הדרך. לצד הקפה יש גם עוגיות ומאפים, מוזלי, יוגורט צונן עם מגוון תוספות, וכריכים טובים, למשל כריך סביח, כריך בולגרית וכריך טבעוני עם ממרח ארטישוק או עדשים.

לצד קפה, כריכים, מוזלי. ניתן להסב במפרסת הנעימה. בין היתר בתפריט-

מתי: ראשון-חמישי 8:00-20:00, שישי 8:00-15:00 ושבת 12:00-20:00.

לפרטים: 052-4277705


גן ירק, מושב צופר

גן ירק   (צילום: מאיה מימוני)
צילום: מאיה מימוני

רונית ומוטי אלעזרי הם בוגרי הפקולטה לחקלאות ברחובות, שהתמחו בגידול צמחי חממה. השניים הכשירו גן ירק בצמוד לביתם בו הם מגדלים כ-150 סוגי ירקות, צמחי תבלין ועצי פרי, בשיטות אורגניות ומתוך רצון וחשיבה לחנך את הדור הצעיר לצריכת מזון בריא ולחיבור בין האדם לאדמה. בנוסף הם הקימו חממה בה הם מגישים ארוחות המתבססות על הירקות, הפירות וחומרי הגלם הגדלים בגן, כאשר הסועדים יושבים מסביב לשולחנות הממוקמים בין הערוגות והגידולים.

רונית אחראית על הבישול והתפריט משתנה בהתאם לעונות השנה וההבשלה של הפירות, הירקות והתבלינים. בתפריט סלט ירוק, פלפלים קלויים, אנטי-פסטי, פסטו, עגבניות שרי מיובשות בתימין, זיתים בכבישה ביתית, גבינות, חביתת ירק, טחינה, מיץ לימון סחוט, עוגיות שקדים ועוד.

עוד בשטח: מוטי מוביל סיור מודרך בגן כולל קטיף של מלפפון, עגבנייה, כרוב,  ברוקולי, חסה, גזר, ארטישוק, סלרי, שום, עלי מנגולד, סלק, אספרגוס וצמחי תבלין.

מתי: בהתאם לעונות הגידול ובתאום מראש.

לפרטים: באתר


או-לה-לה, מושב חצבה

פודטראק אולהלה (צילום: מאי אלקיים)
צילום: מאי אלקיים

לי אזולאי היא קונדיטורית ובעלת קייטרינג לשעבר, שהתמחה בעוגות וארוחות בוקר. לאחרונה הגשימה חלום  ופתחה את או-לה-לה בתוך פודטראק אותו מיקמה על הדשא בצל עצי התמר. בתפריט היום קפה, כריכים (חביתות, בלקני ולביבות ירק), קישים (גבינות, בצל ובטטה), מיצים סחוטים וסמודי בול - שייק סמיך של מגוון פירות, ובערבי ראשון, שלישי וחמישי יש תפריט של פיצות המוגשות לצד בירה וקוקטיילים. ויש גם קינוחים משתנים - קולי אקזוטי של מנגו, רצועות קוקוס קלוי ופקאן מסוכר, גלידת קוקוס וגלידת וניל עם שוקולד נוגט ופניני קראנץ'.

עוד בשטח: בימי שישי (07:00-15:00) היא מגישה בראנץ' שמח- מגש עליו מונחים בטטה קלויה, גבינת שמנת ביתית, טחינה סלק, ביצה מקושקשת עם פרמז'ן, קיש בצל, סלט מיקס ירקות, חלה עם ריבה וחמאה, ופירות לקינוח.

מתי: שני ורביעי 07:00-14:00, ראשון, שלישי וחמישי, 07:00-22:00, ומ- 17:00 ערב פיצות.

לפרטים: 052-4260544


קפאין במדבר, מושב פארן

קפה קפאין במדבר (צילום:  יעל ויובל גולן)
צילום: יעל ויובל גולן

גם יעל ויובל גולן החליטו להגשים חלום ולפתוח בית קפה בפודטראק. השניים, שהגיעו למושב לפני כשלוש שנים, מעידים על עצמם שהם אוהבים אוכל בריא, איכותי, טוב וטעים, שהיה מאז ומתמיד חלק משמעותי בהווייתם. אהבתם מתורגמת לתפריט שכמעט את כולו הם מכינים לבד כולל את מוצרי החלב והגבינות שהם מגבנים מחלב העיזים שגדלות בחצר ביתם, סלטים מהירקות שהם מגדלים בגינה ומאפים נפלאים שהם אופים במקום. בתפריט מיצים סחוטים-טריים מתפוח, גזר וסלק, בורקסים, טוסטים, כריכים, קרואסונים, עוגות, עוגיות, קינוחים מתוקים וקפה, כמובן.

מתי: שישי ושבת, 9:00-13:00 .

לפרטים: 058-5880201


פיצה טראק, בישוב ספיר

פיצה טראק בספיר    (צילום: באדיבות פיצה  טראק)
צילום: באדיבות פיצה טראק

אברהם אייזנר אוהב לבשל ולאפות, כולל פיצות שהחלו כתחביב והפכו להתמחות מקצועית. אחרי שקיבל מחמאות רבות על הפיצות החליט, ברוח התקופה, לקנות פודטראק ולהכשיר אותו לפיצרייה שמתמחה באפיית פיצות מיוחדות ומושקעות עם רוטב עגבניות עסיסי ושילוב של מוצרלה וגבינה צהובה. ויש גם תוספות קלסיות של זיתים, בצל, בולגרית, פטריות, טונה, תירס וכדורי מוצרלה.

מתי: בימי שלישי, 18:00-23:00

מחיר: 50 שקלים למגש, 5 שקלים לתוספת

לפרטים: 052-8109289


pray kitchen, מושב צופר

פריי בפודטראק  (צילום: אמרי שחר )
צילום: אמרי שחר

כשאמרי שחר, מהערבה, טייל בתאילנד הוא הכיר את פריי התאילנדית והשניים התאהבו ממבט ראשון. הם נישאו בחתונה תאילנדית מסורתית, חיו שם עד שפריי החליטה שהם צריכים לעשות עלייה היישר לערבה התיכונה. כאן פריי עבדה כמתורגמנית לעובדים התאילנדים שגרמו לה להרגיש בבית. במקביל ערכה בביתה סדנאות לבישול תאילנדי, שהפכו למבוקשות מאוד. או אז פריי ואמרי הבינו שאנשים אוהבים אוכל אסייתי ובעקבות הביקוש רכשו פודטראק, קראו לו "המטבח של פריי" והחלו לבשל ולנוע בין יישובי הערבה. פריי מבשלת ומגישה מנות שישראלים אוהבים במיוחד בהן פאד טאיי, סום-טאם (סלט פפאיה), פד-קא-פאו (תבשיל בשר פיקנטי עם שעועית ואפונה) ועוד.

מתי: מומלץ להתקשר ולהתעדכן לגבי ימי הפתיחה ומיקום הפודטראק. 

לפרטים: 052-3666832


Eco Dinner ופודטראק, קיבוץ לוטן

סופר פודטראק  (צילום: ליטל שמואלי)
צילום: ליטל שמואלי

לוטן הוא קיבות אקולוגי וככזה הוא עוסק בקיימות, מחזור ואיכות הסביבה, ומציע גם אוכל אורגני בדגש על סופרפוד צמחוני, טבעוני ובריאותי. כאן תוכלו לסעוד בבית תה או בגינה החוצצת בינו לבין הפודטראק האדום, בו נרקחות הארוחות. התפריט מתבסס ברובו על הגידולים האורגנים הגדלים בקיבוץ וכן העל הגבינות והיוגורטים המיוצרים במשק. כאן תוכלו להזמין לכם ארוחות בוקר, סלטים, פיצות ושייקים, וכן עוגיות וכדורי שוקולד לקינוח.

במתחם נוסף ממוקם הקמפוס האקולוגי בו מוגשות ארוחות Eco dinner שמבושלות בשטח הפתוח בתוך טאבון, תנור אבן, תנור סולארי ומכשירי בישול אקולוגיים המנצלים את אנרגית השמש לטובת הבישול. האורחים מוזמנים להכין עם הצוות ארוחות צמחוניות, לאפות פיתות ולבשל שקשוקה.

עוד בשטח: בית תה ופודטראק מדליק שמגיש תפריט צמחוני, בדגש על סופרפוד המתבסס על הגידולים האורגנים של הקיבוץ.

לפרטים: באתר


פונדק נאות סמדר, צומת שיזפון

פונדק נאות סמדר  (צילום:  אריאלה אפללו  )
צילום: אריאלה אפללו

הפונדק הוא נקודת אור קולינרית על כביש 40 המשמים, ששום דבר בחזיתו לא מעיד על ההפתעה המחכה לנכנסים פנימה. אם תחצו את המסעדה ותצאו החוצה תגלו גן יפה מוקף בוסתן ובמרכזו בריכת נוי עם דגי זהב ונופרים סגלגלים. בין העצים הציבו שולחנות וכסאות, חלקם בפינות נסתרות ורומנטיות, כך שתוכלו לבחור האם לשבת בפנים או בחוץ, בצל העצים.

כאן תוכלו לבחור בין נשנושים לכריכים לבין ארוחה קלה או מלאה. התפריט מבוסס בעיקר על הפרודוקטים האורגניים הגדלים ומיוצרים בקיבוץ האם, נאות סמדר השכן, -גבינות ויוגורטים במחלבה, יין וליקרים ביקב האורגני, מיצים, נקטרים ופירות יבשים במפעל המקומי. התפריט המוגש הוא צמחוני-טבעוני וכולל פלטת גבינות צאן משובחות, קישים, פשטידות (הקישואים מומלצת), לזניה, קציצות ירק, המבורגר צמחוני, שקשוקה ומטבלים. לקינוח גלידת יוגורט עם פירות, גרנולה וסילאן.

עוד במקום: על המדפים מוצרי קוסמטיקה, סבונים וחליטות תה שמיוצרים מצמחי מרפא הגדלים בשדות ובבוסתנים של הקיבוץ.

מתי: ראשון-חמישי, 17:00-7:00, שישי עד 15:00, שבת, 17:00-11:00

לפרטים: באתר


שף במדבר, קיבוץ אליפז

שף במדבר  (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

רוברט ביטון הוא שף שמתמחה בבשר. ברזומה שלו בישול במסעדות מיתולוגיות בהן אוקיינוס, התרווד הורוד וקרן, שם בישל לצד השף חיים כהן. היום הוא מתגורר בקיבוץ שם, בחצר הבית, הציב מעשנה אימתנית בה הוא צולה במשך שעות נתחי בשר גדולים, אותם הוא שולף אחר כבוד מתוך המעשנה ומפרק במקצועיות מול עיני הסועדים המשתאים. את הבשר הוא מגיש במסגרת ארוחות שהוא מארח בחצר ביתו כשהארוחה נפתחת בפוקצ'ות חמימות שנשלפות הטבון שהוא מגישי לצד ממרחים ומטבלים. הארוחה ממשיכה במנות פתיחה אישיות, קטנות וטעימות ולאחריהן מתחילה החגיגה האמיתית - נתח אחר נתח נשלף מהמעשנה, מפורק ומוגש רך ועסיסי לשולחן. את החוויה משלימה שלי, רעיתו של רוברט שמגישה קפה וקינוחים מעשה ידה.

עוד בשטח: גם רוברט הצטייד בפודטראק חתיך, בצבע כסף בוהק, איתו הוא נודד באזור. כאן תוכלו להזמין בשר מעושן והמבורגר מפורק 0כולל טבעוני) אותם הוא ממלא בג'בטה או מגלגל בתוך טורטייה ומגיש לצד צ'יפס ופוטטו.

מחיר: 45-55 שקלים לכריך

לפרטים: 053-7710006 ו-054-6150751


דנהל'ה, באר אורה

הבית של דנהל'ה  (צילום: אריאלה אפללו )
צילום: אריאלה אפללו

דנה ויניב תורגמן הגיעו לבקר חברים בבאר אורה והתאהבו. תוך מספר חודשים הם קפלו את כל הפקלאות, עזבו את עתלית ולפני כשנתיים עברו לגור ליד החברים. כאן מצאו להם וילה גדולה צמודת גינה ובריכה, יניב החל להוביל טיולי שטח תוך שהוא לומד להיות מדריך טיולים מוסמך, ודנה החלה לבשל ולארח. דנה היא ממוצא רוסי ולמרות זאת היא מבשלת אוכל מרוקאי כאילו גדלה עליו מילדותה. את סודות הבישול למדה מחמותה, הוסיפה לו את הטאץ' האישי שלה ולאחר שקיבלה מחמאות החליטה לפתוח את מרפסת ביתם ולארח לארוחות מרוקאיות אותנטיות, כולל הכלים האופייניים ותלבושת הקפטן המסורתית.

הארוחה נפתחת במגוון סלטים (מטבוחה, גזר, סלק, פלפלים וחצילים) וחלות ביתיות וממשיכה עם קציצות דגים, קציצות בשר וקוסקוס צהבהב מעשה ידיה שמוגש בטג'ין לצד מרק ירקות. לקינוח תה עם שיבה ונענע לצד עוגיות פריכות.

עוד במקום: אפשרות להזמין ארוחות מלאות ולסעוד בצימר.

מתי: בתאום מראש

מחיר: 100-120 שקלים למבוגר, 50 שקלים לילד

לפרטים: 054-9452060