השנה יצאו 1 בספטמבר וא' אלול יחד, ובזאת ניתן האות לתחילתו הרשמית של הסתיו ולפתיחת ימי הסליחות, לפחות אצל הספרדים, שמתחילים בראש חודש אלול ומסיימים ביום כיפור. האשכנזים מצטרפים בדקה התשעים, במוצאי שבת הסמוך לראש השנה. בכך נפתח גם פסטיבל סיורי הסליחות, הפופולריים גם בקרב הקהל החילוני, ויעיד המגוון הגדול, שהולך ומתרחב מדי שנה.
לצד הסיורים הקלאסיים ברובע היהודי בירושלים, יש גם יוזמות נוספות. בצפת משיקים השנה עשרות סיורים מודרכים מסוגים שונים, כשבימי חמישי במהלך החודש הם יחוזקו במופעים מוזיקליים, בנגני רחוב, בהרצאות ובמספרי סיפורים ועוד (לפרטים: http://slichot.i-visual.co.il).
בחבל מודיעין מוצעים סיורים בקרב קהילות מיוחדות ובבתי כנסת לא שגרתיים, כמו זה של יהודי חבאן שבתימן, קהילה קטנטנה שרובה חי במושב ברקת (לפרטים: אילנה קהלני - טל' 050-4203070, או נטע מעטוף - טל' 052-4405737); קהילת יוצאי קוצ'ין, שעלו מהכפר צ'נאמנגלאם שבהודו והקימו במושב גבעת כח את בית הכנסת "היכל נחמיה", ובו שחזרו חלקים מבית הכנסת העתיק של הקהילה בהודו (לפרטים: נחמיה נחמיה - טל' 052-4298972). בשתי הקהילות יוגשו טעימות מהמטבח המסורתי.
במושב מבוא מודיעים חיה קהילה של חסידי קרליבך, שבית הכנסת שלה שרד בשריפה הגדולה. בחודש הסליחות יתקיים במקום מפגש עם מוזיקאים בני המקום, לניגון ושירה משותפת משיריו של הרב קרליבך, שהפיץ את תורת החסידות ברוח שנות ה-60, כשנדד עם הגיטרה שלו בין פסטיבלי רוק ופולק, לצד אושיות כמו בוב דילן ונינה סימון (לפרטים: אלנתן גולומב, טל' 054-7240028).
מיזם התיירות "אוצרות הגליל" מציע סיורי סליחות ליליים מומחזים לאור עששיות בפקיעין, כפר ארבע הדתות, שכולל גם ביקור במערת הרשב"י ובבית הכנסת העתיק במקום, מפגש עם מרגלית זינאתי, שמשפחתה חיה בפקיעין לאורך 2,000 שנה ונחתם במופע סליחות מוזיקלי משולב בסיפורים,
בפיוטים ובשירה ( 16.9;19.9;2.10; 7.10. לפרטים: www.ozrothagalil.org.il).