השבת הקרובה תהיה נעימה מאוד ככל הנראה, אבל משפחות שירצו לבקר באחד מעשרות האתרים של רשות הטבע והגנים יצטרכו לשלם עשרות ולפעמים גם מאות שקלים עבור כניסה. אז איך בכל זאת אפשר לחסוך?
מרב כהן כלכלנית, פעילה חברתית ואם ל-2 בנות רצתה לבלות את אחת השבתות בטיול בשמורת טבע וגילתה שזה עולה המון כסף. "כל העניין הזה צריך להיות דווקא חיובי" אמרה לגלית גוטמן ויואב לימור בתכנית הבוקר של קשת. "מכריזים על אזור שהוא שמורת טבע, מטפחים ומתחזקים אותו, אבל הצד השני של זה שבחלק מהשמורות החליטו לגבות תשלום בכניסה - ולא סכום סמלי של כמה שקלים".
הנה כמה מספרים לדוגמה: כרטיס כניסה לשמורת הבניאס יעלה 41 שקלים למבוגר ו-20 שקלים לילד; לשמורת גמלא - 29 שקלים למבוגר ו-15 לילד; הכניסה לשמורת הר הארבל (שעד לא מזמן היה פתוח לקהל הרחב) תעלה 22 שקלים למבוגר ו-10 שקלים לילד; והרכבל למצדה עולה 76 שקלים. אם משפחה של שלושה ילדים רוצה לעלות על צוק הארבל ולראות את הכנרת - היא תצטרך להיפרד מ-74 שקלים, כנקודת פתיחה כמובן. "הרשות הזאת מקבלת תקציב מהמדינה" מוסיפה כהן, "ואין סיבה שהם ייקחו מאתנו תשלום בכניסה".
פנינו לעמותת אדם, טבע ודין ושאלנו אותם למה המחירים כל כך יקרים, שמסרו לנו בתגובה שהתשלום בכניסה מותר רק אם יש אטרקציה בשמורה. מהצד השני, השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, מסר לנו ש"רשות הטבע והגנים מספקת תשתיות, מתקנים ואנשי מקצוע, ולכן גובים תשלום עבור שירותים אלו". דווקא מרשות הטבע והגנים קיבלנו בשורה חיובית, שהיא פועלת להורדת מחירים בחלק משמורות הטבע (ניתן לראות דוגמאות למחירון החדש בסרטון) - אבל כל המחירים האלו מחכים לאישור של משרדי הממשלה. בינתיים, עד שזה יקרה, אפשר ליהנות מלא מעט אתרים שהכניסה אליהם היא חינם.
"למי שמטייל הרבה - אנחנו מציעים מנוי משפחתי שעלותו נעה בין 100 ל-400 שקלים", אומר מנכ"ל רשות הטבע והגנים שאול גולדשטיין. "המנוי תקף לשנה ומקנה כניסה כמעט לכל האתרים של רשות הטבע והגנים. אנחנו אכן מקבלים תמיכה של הממשלה - אבל על שמירת הטבע" הוסיף. "בכל הנושאים האחרים - הפעלת הגנים והמתקנים - עליהם אנחנו לא מתוקצבים ולכן אנחנו גובים מהציבור דמי כניסה".
עד שהממשלה תאשר את המחירון החדש והנמוך יותר, תוכלו למצוא באתר הרשות את המחירון המעודכן וגם את האתרים שהכניסה אליהם חינם.