המועצה המקומית פרדס חנה-כרכור הפכה בשנים האחרונות ליעד עולה ומבוקש, הן מבחינה נדל"נית (נראה שכולם רוצים לגור כאן) והן מבחינה תיירותית. מקומות תיירותיים קמים כאן כמו פטריות אחרי הגשם, כשיותר ויותר תושבים פותחים מקומות לבלות ולהתנתק בהם מכל הבלגן שקורה בחוץ.
> תרשמו: אלה כל הדברים שאסור לכם לפספס בפרדס חנה
קפצנו לאזור ביום שישי, גילינו שאנחנו ממש לא היחידים שחשבו על הרעיון, וחזרנו עם המלצה לשלושה מקומות שאסור לכם לפספס כשאתם מגיעים לכאן (ואתם תגיעו לכאן):
1. הבוסתן של סבא יוסי
הבוסתן של סבא יוסי, שהוקם לזכרו של יוסי שרון - ממקימי המושבה, התחיל את דרכו כמיזם משפחתי במהלך הקורונה. בהתחלה זה היה מקום קטן, עם מספר דוכנים מצומצם, שרק יודעי דבר הכירו. הזמן עבר, השמועה החלה להתפשט, השטח והדוכנים שבו גדלו, ולפני כשנה וחצי נפתח במתכונתו הבוסתנית והמבוקשת. מאז, המקום הפך לשם דבר ומושך אליו המוני מבקרים בימי שישי (היום היחיד שהוא פתוח).
ומה תמצאו כאן? שוק איכרים שכולל מעל ל-70 דוכני אוכל, מוצרי מזון, פרחים, אומנות, יצירה, אלכוהול, תמרוקים ועוד. הדוכנים ובעליהם מגיעים לכאן מכל הארץ ועוברים בדיקה שהם אכן ראויים לקבל מקום בבוסתן.
מעבר לשופינג שניתן לעשות כאן, האווירה היא זו שנותנת את הטון במהלך הביקור בבוסתן. מי שמגיע לרוב משוטט בין הדוכנים ורק לאחר מכן מתיישב לאכול משהו באזור המוצל לצד מתחם הסוסים. המטרה כאן היא להגיע, לספוג אווירה, לאכול טוב וגם לצאת עם קניות של אוכל, מתנות ופרחים לשישי ובכלל.
לא מעט משפחות מגיעות לכאן גם עם הילדים לבילוי של שישי. לילדים קטנים יש גם אזור מיוחד עם דשא בו יש דוכני יצירה מותאמים. כך, למרות כמות המבקרים והעובדה שהפך לגדול עם השנים, הבוסתן עדיין מצליח לשמור על האווירה המשפחתית והנעימה. הביקור מומלץ.
הבוסתן של סבא יוסי, רחוב ספיר, פרדס חנה-כרכור | שעות פתיחה: יום שישי 08:00-14:00 | לעוד פרטים: בעמוד הפייסבוק
2. אורוות האומנים
מתחם הדגל של פרדס חנה-כרכור, נפתח לפני כחמש שנים, ממש במקביל לפריחתה של פרדס חנה-כרכור כולה. האומנים הרבים שעברו להתגורר במועצה האזורית שיפצו מתחם אורוות ישן ומוזנח ופתחו בו מרכז אמנים עם חנויות אומנות, יד שנייה, אוכל, סדנאות ועוד.
ככל שהשנים עברו עוד מקומיים הצטרפו לחגיגה, המקום גדל והתפרש על מבנים נוספים מסביב לאורוות המקוריות. כיום ניתן לשוטט בו במשך זמן רב, לקנות, לאכול, לשתות, לפטפט עם האומנים ובעיקר ליהנות מהצבעים והריחות המיוחדים שבמקום.
בעמוד הפייסבוק של המקום נכתב עליו: "מתחם בוהו-ארט יוקרתי מלא חנויות ייחודיות מוצרי נוי, אקססוריז, תכשיטים, ביגוד ובתי קפה, מסעדות ועוד".
אורוות האומנים זו תחנת חובה למי שמגיע לפרדס חנה. לכאן אגב, מומלץ להגיע בשעות הערב, אז נעים יותר והאורות הופכים אותו לססגוני אף יותר.
אורוות האומנים, פרדס חנה-כרכור | שעות פתיחה: ימים ב'ג' ו-ה' 10:00-19:00, יום ד' 10:00-23:00, יום שישי 10:00-16:00 | לעוד פרטים: בעמוד הפייסבוק
3. מבשלת בירה שבט
את היום שלנו בפרדס חנה-כרכור סיימנו בעוד קצת שתייה ואוכל במבשלת בירה שבט. המבשלה הוקמה על ידי ניל וסרמן, אמריקאי ציוני מניו יורק, שחלם להקים מבשלה בישראל ומצא את עצמו עושה זאת דווקא כאן.
הרעיון במבשלה הוא שלכל אחת מהבירות שמיוצרות כאן יש את הגוון שלה, הדמות שלה, האופי שלה והטעם הייחודי לה.. החל מאיש הקרח, דרך האבירה האדמונית ועד המאמא של החווה, ישנם 5 סוגי בירה קבועים בסך הכל, לא כולל מהדורות מיוחדות ומוגבלות.
אחרי סיור במקום, שהועבר לנו על ידי ניל בעצמו, ישבנו בחצר המבשלה כדי לטעום את התוצרת. אין ספק שהבירה הופכת לטעימה יותר אחרי שיודעים מה עומד מאחוריה ואחרי שרואים איך מייצרים אותה. חצי ליטר מהחבית עולה 28 שקלים, מארז בירה עולה 55 שקלים ל-4 בקבוקים ו-75 שקלים לשישה בקבוקים.
יתרון נוסף לישיבה במקום ולטעימת הבירות הוא "איתי עישון וגריל", הרי הוא איתי לוי שאחראי על בשר מעולה שנעשה במעשנה ונמכר בחצר המבשלה. מומלץ לבחור במיקס בשרים מעושנים בתוספת נאצ'וס. 250 גרם עולה 80 שקלים, 500 גרם - 150 שקלים.
מבשלת שבט, חרושת 2, פרדס חנה-כרכור | שעות פתיחה של הבירגארדן: ג'-ה' 17:00-23:00, שישי 10:00-16:00. סיורים במבשלה בתיאום מראש | לעוד פרטים: באתר