האמת היא שאם אתם רווקים או זוג צעיר ללא ילדים, ההמלצה המרכזית בפסח היא לבנות לכם קן רומנטי בבית או מקסימום לצאת לפינת חמד סודית ביותר. אם אתם כבר משפחה, קצת קשה להישאר בבית כי בכל זאת חופש ורוצים לטייל ולבלות – אבל איך עוברים את זה בלי פקקים והמונים?
רוב שמורות הטבע, האטרקציות ומסלולי הטיולים נוטים להיות גדושים ומלאים בימי חול המועד אז ההמלצה המרכזית היא (אם זה אפשרי מבחינתכם) היא לטייל בערב חג ובימי שישי. עוד אופציה היא להשכים קום או ללון בקרבת מקום ולנסות להיות הראשונים בתור. לחלופין אפשר גם ללכת על בוקר עצל ולפקוד את המקומות כמה שעות לפני הסגירה, כשההמונים כבר מתפנים.
פעילויות עם הילדים בצפון
השביל תלוי בבניאס – להרגיש אירופה מקומית
בדיוק עכשיו חגג השביל הגשר התלוי בבניאס 7 שנים. השביל אורכו 100 מטר והוא תלוי מהסלע שמשמאלו, עשוי פלדה ומרוצף עץ וכולל פיתולים וכמה גרמי מדרגות. ההליכה בו היא חווייתית כי הבניאס מתחתיו בהחלט שוצף וסוער ושאון המים וטיפות המים מייצרים התרגשות. אין לנו שבילים כאלה בישראל, אנחנו מורגלים בזרזיף וכאן יש וואחד זרימה וזו כבר סיבה טובה להגיע אם עוד לא יצא לכם. עכשיו באביב אחרי הגשמים כמות המים גדולה ונאה (בעת שיטפון בחורף הוא לעיתים אפילו מוצף) אך גם בקיץ הזרימה בהחלט חזקה. אז אם לא בפסח – סמנו לכם לחופשה הבאה.
תצפית על הכנרת מאמירים – נוף בהפתעה
קשה לתאר את היופי הזה של הכנרת שנפער מהתצפית הזו בלב היישוב אמירים. שקט ופסטורליה, ופיסת כחול ושמיים והרי גולן והגליל. למי שלא ביקר כאן (או באחד הצימרים שמשקיפים גם הם אל הנוף המשגע הזה) נכונה הפתעה גדולה. למצפה קוראים, איך לא, מצפה כנרת והוא בקצה הרחוב המוביל מהכניסה לכפר. מוזמנים לשבת על הדשא ובעיקר לשתוק קצת בזמן שמביטים קדימה. אם אתם בעניין של הליכה אפשר לצעוד בשביל סובב אמירים המקיף את היישוב ביער ובטבע וגם לראות את הנוף ממצפה מנחם. נקודת תצפית נוספת ביישוב. אידיאלי למדיטציה.
לעשות "טרזן" על הירדן ולהישאר לג'אם סשן – אתר רוב רוי
"החוף" על הירדן הדרומי היכן שמצוי אתר השכרת הסירות "רוב רוי" הוא פינה מגניבה לצאת לשוט על הירדן (בקיאק או קאנו) אבל גם להיכנס לשחייה או טבילה במקום נוח. אפשר לשחות לכל כיוון לאורך לרחוב והכי מגניב לחצות את הירדן לצד השני ולתפוס איזה חבל שמשתלשל מאחד מהעצים על החוף ולעשות טרזן ישר למים. אמנם החבל של העונה הקודמת לא שרד את החורף אבל אפשר גם לקשור חבל חדש ולפרגן לכל הבאים אחריכם. האתר עצמו מזכיר כפר אינדיאני קטן בנוי עץ וחומר משולב עם צביעה וקישוטים בעבודת יד. מהאביב עד סוף הקיץ מדי שישי מרימים כאן ג'אם סשן והופעות עם בירה ביד מהמזנון המקומי וכמה דוכני אוכל. האווירה חופשית, משוחררת ומזמינה לא משנה בני כמה אתם ובאיזה הרכב אתם מגיעים.
חי פארק – לגלות את גן החיות של הצפון
כשמדובר בגן חיות כולם מכירים את הספארי ברמת גן ואת גן החיות התנ"כי בירושלים. אלה בהחלט שני גני חיות גדולים ומובילים, אבל הם לא היחידים. אם אתם לא מכירים את גן החיות בקריית מוצקין – כדאי להכניס אותו לתודעה. החי פארק משתרע על שטח של פארק גדול (180 דונם) וכולל הרבה אזורים פתוחים המדמים את מרחב המחייה הטבעי של בעלי החיים. ניתן גם לרכוב על גמלים וסוסי פוני וליהנות מפינות נוספות עם מתקני לונה פארק, מתנפחים ועוד. משתלב מצוין עם נסיעה לגליל המערבי.
רמת הנדיב – להתנדנד בנדנדות היער
הגנים המטופחים של רמת הנדיב ומסלולי פארק הטבע מושכים אליהם מאות אנשים בימי השבוע ובשבתות והכניסה - חינם. באמת יפה פה ומיוחד ושווה לבקר בגנים הנושאיים (עכשיו בדיוק פורחים האירוסים בחלקה המיוחדת ויש גם גן ורדים וגן תבלינים מותאם לעיוורים) וליהנות מהמדשאות המבהיקות ומאווירת הברון רוטשילד (יש סרטון, חנות ומרכז מבקרים למי שרוצה להעמיק). מחוץ לגנים בסמוך למקום בו מתחילים רוב שבילי פארק הטבע וליד מסעדת "מטעים" (סגורה בשבת) יש דשא וגן משחקים באווירת יער. אל המגלשה כאן מטפסים במגדל ונדנדות היער מספקות נדנוד מתמשך לילדים בטווח רחב של גילאים. אפשר להגיד שכמעט מושלם פה.
גני הבהאים בעכו – לנצח את המלכודת התיירותית
הגנים הבהאים בחיפה מוכרים וידועים והסיורים בהם (ניתן להיכנס רק בסיור מאורגן) מלאים תמיד. פחות ידועים, אבל יפים לא פחות (אולי אפילו יותר – על טעם וריח הרי אין מתווכחים) הם הגנים הבהאים ליד עכו. כאן אין תור, אפשר להיכנס באופן עצמאי מדי יום והרבה פעמים תמצאו את עצמכם פשוט לבד. הדשא מסותת ומהוקצע, הפרחים מסודרים והצורות הצמחיות חוגגות גם כאן. הגנים מקיפים את האחוזה בה התגורר הבהא-אללה, מייסד הדת הבהאית ואת המקום בו הוא קבור. הכניסה חופשית.
בית מלאכה – עיצוב וסדנאות במקום מפתיע
אוהבי עיצוב, DIY, מלאכות יד, נגרות ושילוב אקלקטי ולא צפוי של חומרים במתחם מעוצב שהיה פעם לול – חייבים לקפוץ הנה. במקום מתקיימות כאן סדנאות עיצוב בתחומים שונים ופועלים כאן גם כמה מעצבים שזה חלל העבודה שלהם, אבל לא צריך להגיע לסדנה כדי לבלות ולהתרשם. פשוט נכנסים ומסתובבים במבנה המאורך ואפשר גם לשבת ולהכין משהו ללא תכנון מראש ברכישה של אחת מהערכות ליצירה עצמית (ותמיד יש מי שיעזור). בלב החלל גם בר-מטבח קטן בו מקיימים לעיתים סדנאות בישול והקפה והתה – חופשיים. בית מלאכה גם משמש כגלריה לעבודות אמנים שתלויות ומונחות בכל החללים ומתחלפות, זה גם מקום למצוא רהיט וינטג' ואחרי שתסתובבו כנראה תרצו לחגוג כאן אירוע. לשמחתכם זה אפילו אפשרי.
לשבת על טאלי בקריית שמונה
טרנד האוכל ההודי שצץ בכל מיני מקומות בארץ לא פסח גם על קריית שמונה ובקיץ נפתחה כאן מסעדה הודית חמודה שעושה את העבודה הנכונה ומגישה מנות הודיות טעימות וצמחוניות בתפאורה אוריינטאלית וצבעונית בלי יותר מדי קשקושים ופנפונים. האוכל טעים ומשביע, המחירים נוחים, יש עסקיות ואפשר גם לקחת טייק אווי. בחגים ובחופשים המונים נופשים בגליל העליון ולכן התוספת ההודית הזו כאפשרות לארוחה במסעדה היא משהו שבהחלט כדאי לזכור כשאתם באזור.
לטבול במים הסודיים של עין אי"ה
בארץ היבשושית שלנו כל זרזיף הוא חגיגה, כל זרימה היא שוצפת וכל נביעה הופכת למעיין "סודי". אז אם צריך להוסיף איזה מעיין לרשימה הזו - הלכנו על עין אי"ה (לזכרו של סמ"ר אילון יעקב הורביץ) הנובע בשיפולי דרום הגולן, בקרבת קיבוץ מיצר. הפלוס: המרחק מהרכב - 150 מטר בלבד ואתם בתוך הבריכה המרובעת. המינוס? בשבתות וחגים עמוס כאן. נו איך לא? ובכל זאת אל תגידו שלא גילינו לכם סוד. הגעה: אחרי הפנייה לקיבוץ מיצר (לא נכנסים) ממשיכים עם הכביש ובצומת T פונים שמאלה ואז שוב שמאלה לדרך עפר ולאחר כקילומטר שוב שמאלה עד שמגיעים לרחבה בה חונים.
החרמון שלא הכרתם – אבובי קיץ וסיור ללא תשלום
אתר החרמון מוצף מבקרים בחורף שבאים לעשות סקי, להראות שלג לילדים, להחליק על מזחלת, לעלות ברכבת ו...לקפוא מקור. אבל החרמון לא סוגר את הבאסטה כשהשלג נגמר וגם לא בקיץ. מומלץ להצטרף לאחד מהסיורים המודרכים ולהסתכל על החרמון קצת אחרת – לגלות איך צמחים ובעלי חיים שורדים בו, לערוך תצפית על משולש הגבולות ישראל-סוריה-ירדן, לתפוס כמה פיסות שלג אחרונות ולקנח במסלול המזחלות למטה. אפשר גם לרדת בחלק ממסלול הגלישה על אבובי קיץ – מתאים לכל המשפחה (מגיל 5) על הטוסיק אבל על יבש או לרדת 850 מטר ברכבי קרטינג (מגיל 15). אל תשכחו להתלבש חם!
פעילויות עם הילדים במרכז
הגן הבוטני ירושלים – ירוק, פורח ומסקרן בלב העיר
מקום מקסים ומטופח בלב ירושלים. מקום של חינוך ומחקר שמתקיימות בו פעילויות תוכן לאורך כל השנה, אך הגן עצמו פתוח לציבור מדי יום. איכשהו אם אתם לא ירושלמים המקום פחות ידוע ולא קופץ לראש מפת תיירות הפנים וזה סתם פספוס כשמחפשים אתנחתא פחות שגרתית בעיר הבירה. ניתן להסתובב ולעשות כאן פיקניק סביב האגם ולקחת חלק בפעילויות הקושרות בין אקולוגיה, בוטניקה, גינון, אדם וקיימות. מומלץ לעשות סיבוב בשביל התגליות, שביל חדש יחסית שמשלב טבע, צמחים, עצים, מים ואדמה דרך מתקנים שונים כמו שביל בגובה צמרות העצים, מתקני שאיבת מים ומערה-פסל סביבתי מרהיב מענפי אקליפטוס קלועים (נמצא באזור 'השורשים' של השביל). ביום הביקור תוכלו להתעדכן דרך האתר אילו חלקות פורחות ולשלבן בסיבוב.
מוזיאון האדם והחי – הסוד הכמוס של גוש דן
מוזיאון הטבע הזה נחשב לפחות מוכר לציבור, אבל דעו לכם שמדובר במוזיאון מוצלח ולא עמוס שבחגים ובחופשים מציע פעילויות חביבות לגמרי, לעיתים אפילו מושקעות ביותר. במוזיאון, הממוקם בקרבת הספארי, תערוכות ופעילויות לבני כל הגילאים בנושאי: התפתחות היצורים החיים על פני כדור הארץ, זוחלים ודינוזאורים, האדם הקדמון, השלד והשרירים, המוח ומערכת העצבים, רבייה ותורשה.
הלונה פארק ביום אחרי סדר פסח
מתישהו צריך לקחת את הילדים ללונה פארק, לא? אם אתם נרתעים מהעומס, מהתורים ומהבלגן בחופש ובשבת – הרי לכם רעיון מהפכני – לכו לשם ביום שאחרי סדר פסח. רוב האנשים מקדישים את יום החג הזה למשפחה להירגעות מליל הסדר ובדרך כלל מחויבים לארוחת חג – מה שאומר שהלונה פארק די ריק או במילים אחרות נפתח במיוחד בשבילכם.
טיילת יפו – כי אין על הים
ההליכה מנמל יפו דרומה לכיוון בת ים דרך חוף גבעת העלייה ופארק מדרון היא אידיאלית לאביב ומתאימה מאוד כשצריך לצאת מהבית עם 3 דורות של אורחים (ילדים, הורים, סבים). אפשר לעצור איפה שבא, לרדת לשכשך רגליים בים, לשחק בחול, לשבת, לפקנק או לעצור בנמל יפו באחת המסעדות. אפשר גם ללכת (או לרכוב על אופניים או סגוויי) בכיוון ההפוך מיפו לצפון תל אביב דרך הנמל. למרות שנראה לכם שאתם מכירים את הים ואת הטיילת ואת החוף תראו שתגלו דברים חדשים. הכי תל אביב-יפו שאפשר.
לגלוש על דיונות החול בחוף השרון – טיול חוף פראי
באזור רכס הכורכר של שפיים געש מסומנים מספר מסלולי טיול הצופים מלמעלה על רצועת חוף פראית השונה מאוד מחוף הים התיכון של תל אביב. המסלול על המצוק כולל טיילת ומרפסות תצפית מרשימות ועכשיו יש גם פרחים. המסלול משתרע בין ארסוף למכון וינגייט אך הגישה היא מכביש השירות הצמוד למרכז המסחרי שפיים-געש. אחרי שחונים ניתן לבחור במסלול הרצוי לכם ובאמצע/סוף הדרך לעבור באזור דיונות החול שהילדים שיצטרפו אליכם לא יפספסו גלישה וגלגול עליהן. מסלול קצר מומלץ – להתחיל בשביל המצוק (מסומן אדום), לחתוך לשביל הירוק ולחזור בשביל השחור ("שביל האירוסים").
סוסו אנד סאנס – ההמבורגר הכי נכון בעיר
מקומות אוכל חדשים נפתחים ונסגרים בתל אביב בקצב מסחרר. אחד המקומות הכי נכונים ומגניבים, שנראה שהוא כאן כדי להישאר - הוא דוכן ההמבורגרים החדש של השף עומר מילר. שילובי הטעמים מנצחים, האווירה אש, והמיקום - סופר משובח. מילר נפרד בשביל סוסו אנד סאנס מהמטבח של "חדר אוכל" (ולפני כן גם סגר את "שולחן") ומשקיע כאן את כל כישרונו. הרעיון הוא אוכל רחוב עממי יחסית שמכין שף ולכן הוא נגיש מבחינת מחיר, אבל רחוק מלהיות סתמי. כמו שאומרים: וליו פור מאני. מה אוכלים: המבורגר קלאסי או קלאסי עם תערובת, למשל, של טלה או אווז מעושן, ואז ועושים מיקס אנד מאץ' עם אחת מהתוספות שמקפיצות את כל העסק: בייקון, סלט לובסטר, בצלים כבושים, גבינה כחול ועוד הפתעות יחד כמובן עם הרוטב הסודי של המקום. סוסו אנד סאנס, הרצל 6 ת"א.
נאות קדומים – לחזור אחורה בזמן
נאות קדומים ביער בן שמן היא שמורה מיוחדת של 2,500 דונמים, שהוקמה על מנת לשמר ולשחזר את טבע ישראל כפי שמופיע במקורות. לכאורה זה נשמע היסטורי ויבשושי, אבל בפועל מדובר בפיסת טבע מפתה במרחק של כ-20 דקות מגוש דן. מצליחים כאן לעורר את ההיסטוריה וארץ התנ"ך בעזרת צמחיית ארץ ישראל העתיקה ומתקנים חקלאיים קדומים ובעיקר על ידי חשיבה מקורית, סיורים לכל הגילאים, פעילויות המשלבות עבר, הווה ואתגר (ניווט, בישול תנ"כי, הישרדות ועוד). בחגים תמיד מציעים פעילות איכותית לכל המשפחה. זה משתלב מצוין עם פיקניק או בשמורה עצמה או ביער בן שמן בפינת חמד נבחרת שתאתרו באופן עצמאי.
אברהם הוסטל בת"א – המקום הכי נכון בעיר
לא משנה אם אתם תיירים, מקומיים, זקנים או צעירים – באברהם הוסטל יש מקום לכולם, ולא, לא חייבים ללון פה (אבל אם אתם צריכים – מדובר כנראה במקום הכי זול והכי משתלם בעיר). הלאונג' הענק של המקום הפך להיות זירת האירועים הכי לוהטת בעיר עם הופעות מוזיקה, מסיבות, ערבי תרבות וחברה בשיתוף הקהילה ולו"ז שבועי צפוף של סדנאות ואירועים יוצאי דופן מדי יום. כשאין פה אירוע אפשר פשוט לבוא לתפוס ערסל להזמין בירה מהבר, לשחק ביליארד ולקחת את הזמן. יש גם קומת גג אם רוצים להתאוורר קצת בחוץ ובימי חמישי ערבי טאפאס אכול כפי יכולתך. מתאים גם עם ילדים.
פעילויות עם הילדים בדרום
תצפית נחל צין מקבר בן גוריון – לתת למדבר להיכנס ללב
תצפית מדברית שהיא בגדר חובה. גם אם עוצרים כאן רבים - הם באים והולכים, וצפיפות יכולה להיות רק בחנייה. נעז ונאמר שיש מצב שאפילו אלה שלא מוצאים במדבר חן או יופי – יביטו מכאן על הלובן של חווארי נחל צין המתפתל ולא יוכלו להישאר אדישים. התצפית, מאחוזת הקבר של דוד בן גוריון היא גן מתוכנן היטב והיא נוחה וקלה להגעה. מוליך אליה שביל המדמה נחל מתפתל שמשני צדיו צמחייה וההליכה בו בונה היטב את המומנטום ואינה מסגירה את הנוף הפתוח עד הרגע האחרון. ספוילר. מומלץ לעצור (וגם להגיע במיוחד) אם אתם באזור שדה בוקר.
לונדע – ילדים זה החיים
באר שבע הופכת בשנים האחרונות ליעד מעניין ומוצלח לביקור במוזיאונים (מוזיאון הנגב לאמנות, מוזיאון לתרבות האסלאם, פארק קרסו למדע וגם גלריות). אם אתם בדרך דרומה בהחלט שווה לעשות כאן עצירה. לונדע – מוזיאון הילדים הצטרף זה מכבר לרשימת המוזיאונים בבירת הנגב והוא ייחודי בכך, שמציע לילדים מרחבי התנסות ולמידה חווייתיים ואינטראקטיביים. כל חלל מוקדש לנושא אחר כמו העולם, תרבויות ושפות אחרות, ניהול משאבי זמן וכסף, העולם הרגשי, אמנות ומוזיקה, תיאטרון ועוד. נוח להגיע הנה עם ילדים במגוון גילאים כי הפעילויות מותאמות להתנסות רב גילאית. המוזיאון צבעוני ומושך והכניסה ללא נעליים. אל תפספסו את חדר הרגשות.
חצבה – לסייר בעקבות הזנבנים עם הזריחה
מגיעים לערבה? כדאי להצטרף לאחד מסיורי הזנבנים בשמורת שיזף בהדרכת בית ספר שדה חצבה (גם אם אתם לא לנים שם). הזנבנים הם ציפורים בעלי התנהגות חברתית ייחודית החיות בקבוצה ומנהלות אורח חיים לא שגרתי שנחקר לעומק על ידי פרופ' אמוץ זהבי – והתפרסם בכל העולם. בשמורת שיזף מורגלים הזנבנים לאדם והם ממש יבואו לאכול מכף ידכם. מומלץ להצטרף (או אם אתם קבוצה - להזמין) סיור השכם בבוקר אז התצפית על הציפורים היא הטובה ביותר. בפסח יוצאים סיורים בין התאריכים 12-17.4. פרטים על כל הסיורים. ביה"ס שדה חצבה.
אורסולה – לאכול טוב בצוקים
אין משהו מעניין לאכול בדרום הרחוק? דווקא יש! אם מבלים בערבה או אם בדרך לאילת ומחפשים עצירת אוכל – נסו את אורסולה ביישוב צוקים. חיבור בלתי אפשרי בין גרמניה, ישראל והמדבר – שמניב שילוב בין אוכל גרמני מסורתי ואוכל ישראלי. אוסי (אורסולה) וינטר מגישה כאן תבשילים מבית ילדותה בגרמניה לצד בירות ותפריט שכל אחד יכול למצוא בו משהו כלבבו. היא עצמה ישראלית שאוהבת מדבר יותר מרובנו - ניהלה בתי ספר שדה, הדריכה טיולים ובמועדוני צלילה באילת והקימה את יחידת התיירות של מו"פ ערבה. בתפריט לא רק אוכל (נקניקיות, קרעפלך, שפצלה, מאפה שמנת בצל ונקניק, ושטרודל לצד כריכים, סלטים ומנות קלות) אלא גם אירוח לבבי ומידע וייעוץ על טיולים באזור.
עקרבי לילה – לנצח את הפחד
כבר כמה שנים שבאזור רמת הנגב מוציאים סיורי לילה מיוחדים המתבססים על כך שבאזור יש לא מעט עקרבים וכשמאירים עליהם בפנס אולטרה סגול הם זוהרים בירוק זרחני, ממש כמו חרקי הפלסטיק - אבל על אמיתי. בבית ספר שדה - שדה בוקר מוציאים טיולים מודרכים למשפחות בעקבות העקרבים ומדובר בטיול לא שגרתי שגם בני נוער ייהנו ממנו. מתאים גם לילדים, לא לבעלי לב חלש (ב-16.4 בשעה 20:00 ייצא טיול באזור חניון הרועה הסמוך לשדה בוקר, יש להירשם מראש).
גבעות החוואר בדרום ים המלח – ללכת לאיבוד
דרום ים המלח-צפון הערבה, אזור המפעלים והיישובים נאות הכיכר ועין תמר זה ממש סוף העולם שמאלה. רחוק מכל מקום (איכשהו זה תמיד שעה נסיעה גם אם נמצאים כבר בים המלח, הערבה או הנגב) וההרגשה היא ממש על כוכב אחר. בקרבת מקום נמצאים כמה ממסלולי הטיול היפים (נחל פרס, נחל צפית-תמר) ואם אין לכם ראש להליכה אפשר פשוט להשתעשע על גבעות החוואר ממש בכניסה לנאות הכיכר. עולים למעלה אל עבר "הפטרייה" וזהו – מחליקים על החוואר הלבן ומשחררים את הילדים במרחבים לטיפוסים וריגושים.
>> טיול בדרום ים המלח וגבעות החוואר
הגן הבוטני בעין גדי – לא להאמין מה גדל כאן
קיבוץ עין גדי הוא למעשה גן בוטני מפתיע (מעל 600 מיני צמחים) בייחוד בכך שהוא נטוע בלב יישוב. הסמיכות לנחל ערוגות, היעלים המסתובבים על המצוק – כל אלה יוצרים יחד עם הצמחים חיבור מדברי כמעט בלתי אפשרי וייחודי. הגן פתוח מדי יום וניתן לתאם הדרכה כדאי להכיר את כל העצים והצמחים שהובאו כאן מכל העולם ומשגשגים במדבר כאילו זה ביתם הטבעי. ניתן לתאם ביקור לקבוצות וליחידים. חם לכם? יש גם סיורים ליליים. פרטים: 08-6594726
תצפית כוכבים מודרכת במצפה רמון – להסתכל לשבתאי בטבעות
השמיים הנקיים יחסית מזיהום אור, הופכים את מצפה רמון לאחד המקומות הטובים בישראל לצפייה בכוכבים. אם אתם ישנים בחוץ באזור תוכלו לחוות את השמיים זרועי הכוכבים בצורה בלתי אמצעית וגם אפליקציות סלולריות יעזרו לכם לאתר את הדובה הגדולה. למרות זאת כדאי דווקא להתמסר להדרכה מקצועית הכוללת גם צפייה בטלסקופ. אם תצטרפו להדרכה כזו בפסח תוכלו לסיים אותה עם ידע טוב יותר אודות קבוצות הכוכבים ולהביט דרך טלסקופ במכתשי הירח, הטבעות של שבתאי והצבעים של צדק (7-17.4).
פארק הצפרות באילת – לגלות משהו חדש בעיר
כשחושבים על אטרקציות באילת סביר להניח שצפרות זה לא בדיוק הדבר הראשון שקופץ לראש, אבל דווקא אותו כדאי להכניס לראש. מתברר שאילת היא תחנה חשובה עבור ציפורים נודדות שנוחתות בה לתדלוק אחרון לפני המעוף הגדול של חציית מדבר סהרה. הפארק קרוב לאילת ויש בו צמחייה ואגמים בהם עוברים שבילים ומסתורי תצפית. אפשר להסתובב חופשי ואפשר להזמין (בתשלום) הדרכה מיוחדת שמועברת על ידי חוקרים או צפרים. בפסח מתקיים כאן הפנינג הכולל סיורים מודרכים עם מדריך מצויד בטלסקופ, הפעלה ויצירה. הכניסה לפארק חופשית. ציפורים, כולל פלמינגו, ניתן לראות גם במלחת עברונה ובבריכות אידוי מלח.
להעיף עפיפון בחולות סמר
גם אם אתם לא חובבי עפיפונים מושבעים שהולכים לתחרויות בים, בונים עפיפונים וקונים אותם באינטרנט – קשה לסרב ליופי הזה של שמיים זרועי עפיפונים. זה יפה בחוף הים וזה מרשים בחולות המדבר. בקיבוץ אליפז בערבה הדרומית עורכים כבר כמה שנים אירוע של עפיפונים בדיונת סמר. הפעילות (בהרשמה ובתשלום, אלא אם כן אתם מתאחרים במקום) כוללת הרכבה והעפת עפיפונים מול הרי אדום (12.4, 16.4)