בקיץ הקרוב לא צריך לטוס עד לאוסטרליה כדי לשחות עם כרישים, לקפוץ לפרו בשביל לגלוש על דיונות חול או להרחיק נפאל כדי לעשות בנג'י. מסתבר שממש מתחת לאף שלנו מסתתרות פעילויות אקסטרים שיגרמו ללב שלכם לפעום. רגע לפני שהחופש הגדול מתחיל, מצאנו את הפעילויות הכי מטורפות שאפשר לעשות היום בישראל.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
טיסה בטרקטורון מעופף
צמד המילים טרקטורון ומעופף מספיק כדי לגרום דום לב לכל אם פולנייה. מי שמתעסקים בפעילות הלא שגרתית הזאת אמנם אוהבים להדגיש שמדובר ב"כלי התעופה הבטוח בעולם", אבל קשה שלא לשאול את עצמנו מי המתחרים שלו בקטגוריה - מטוס קרב ובואינג עם נטיות להתרסקות? כך או כך, בהנחה שתשרדו את הטיסה, מדובר בחוויה יוצאת דופן שתאפשר לכם לרחף באוויר הפתוח מעל נופים עוצרי נשימה של חופים ופרדסים.
עיקר הפעילות של הבקאי (שמו המקצועי של הטרקטורון המעופף) בישראל, מתקיימת באזור השרון, שם נמצא מנחת עין ורד הפופולרי (יש מעט מפעילים גם בצפון ובדרום). דניאל רויטמן מוותיקי טייסי הבקאי בישראל, מדגיש שכדי להנמיך סיכונים לפני שאתם סוגרים על טיסה, חשוב לוודא שלטייס שלכם יש רישיון טייס מסחרי של רת"א (רשות התעופה האזרחית). הטיסה עצמה מתאימה לגילאי 6 ומעלה במשקל שעד 100 קילו, והיא אפשרית לאנשים עם מוגבלויות כל עוד הם יכולים לשבת באופן יציב על כיסא. נשים בהריון ובעלי לב חלש ייאלצו לוותר על התענוג.
גלישת חולות בנגב
מי שטייל בדרום אמריקה ודאי שמע או התנסה בזה, אבל בשורת גלישת החולות הגיעה לישראל רק בשנת 2012 כשדרור בן ארי, יליד הנגב, הקים את החברה הראשונה לסקי חולות בארץ. מדובר בפעילות מדברית המתאפשרת רק באזורים עם דיונות גדולות של חול רך, מה שהופך את ישראל ליעד אידיאלי ומאפשר לכם להתנסות בזה מבלי צורך להעביר דרכון.
הגלישה מתבצעת על גבי גלשנים מיוחדים שפותחו לצורך גלישת חולות והיא אפשרית בישיבה, שכיבה או עמידה (תלוי ביציבות והאומץ שלכם). אמנם מדובר בפעילות לא שגרתית אך מידת הסיכון בה נמוכה יחסית וניתן לעשות זאת כמעט בכל גיל (אלא אם אתם בהריון או סובלים מבעיות גב). בארץ לא קיים מקום קבע לטובת העניין, אך בתיאום מראש תוכלו להצטרף כמעט מדי יום אל מתחם הפעילות שמקימה חברת "דרור במדבר" בדיונה שבסמוך לקיבוץ טללים (כחצי שעה מבאר שבע), שם יחכו לכם צליות, כיבוד קל ומוזיקה.
בנג'י מגובה של עשר קומות
יש מי שקופצים ראש לבריכה ויש מי שמעדיפים לשמור את הקפיצות שלהם לטובת בנג'י מגובה 32 מטרים. אם אתם משתייכים לקבוצה השנייה, ודאי תשמחו לשמוע שגם בישראל הקטנה, תוכלו לבצע קפיצת "בנג'י דרופ", מראשו של קיר טיפוס אימתני המתנוסס לגובה של בניין בן עשר קומות (32 מטרים). את הטירוף הזה תמצאו ב"פארק אקסטרים" הנמצא בכניסה לעיר עכו. אם תרצו לשמור על הדופק גבוה, תוכלו למצוא שם גם פעילויות נוספות כמו אומגה באורך 90 מטרים, קיר טיפוס מקצועי והליכה על קורות בגובה 15 מטרים.
צלילה עם כרישים
הנה משפט שלא חשבנו שאי פעם נגיד: היום כבר לא צריך לטוס עד אוסטרליה כדי לפגוש כרישים! בשנים האחרונות תחנת הכח בחדרה מושכת אליה להקות של כרישים וכרישות (לרוב בהריון!) המגיעים אלינו כדי ליהנות מהמים החמימים באזור. הלהקות שמספרן נע בין-40 עד 80 כרישים נודדות אלינו בחודשים שבין נובמבר לאפריל. זה אולי אומר שלא תוכלו לעשות את הפעילות הזו בקיץ הקרוב, אבל זה בהחלט הזמן לעבוד על כישורי הצלילה שלכם ולצבור ניסיון שהכרחי לטובת העניין.
את הצלילה עם הכרישים ניתן לעשות דרך מספר מועדונים בארץ ביניהם "Out of the blue" במודיעין ו-"מועדון צלילה קיסריה העתיקה". אם יש לכם מספיק אומץ כדי להסתכל לכרישים בעיניים, תוכלו להצטרף לצלילות הייחודיות, זאת בהנחה שיש לכם רישיון צלילה עם לפחות 30 צלילות רשומות וניסיון באתרי צלילה מאתגרים נוספים בים התיכון או מחוצה לו.
למחירים ופרטים נוספים: במודיעין ובקיסריה
צלילה בים המלח
אם יצורים מפלצתיים כמו כרישים פחות מדברים אליכם, יש גם אלטרנטיבה נטולת חיים – צלילה בים המלח. מדובר בפעילות כל כך ייחודית שהיא מושכת אליה צוללנים חובבי אקסטרים מכל העולם. כדי לצלול אל מעמקי הים בו כולם בדרך כלל צפים מעל פני המים, תדרשו לעבור הכשרה מיוחדת הכוללת תרגול צלילה במסכה מלאה (Full Face Mask). בנוסף תדרשו לרדת אל מעמקי הים עם ציוד מיוחד ומשקלים כבדים מהרגיל.
אמנם מדובר בחוויה לא פשוטה לתפעול ואפילו קצת מסוכנת (רק תדמיינו מה קורה אם נכנסים לכם מים לעיניים בעומק הים!), אבל צוללנים שעשו זאת מספרים על נוף תת ימי מרהיב שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר בגלובוס. התענוג הזה היה אפשרי עד לא מזמן רק לצורכי מחקר ועבודות ימיות, אבל כיום הוא מוצע כצלילת ספורט במועדון הצלילה "צולי ים המלח".
נהיגת אקסטרים
אם נהיגה זה הקטע שלכם, תוכלו לפסוח על הפקקים ליום אחד ולהרגיש כמו נהגי מרוצים מקצוענים. בישראל פועלות מספר חברות המציעות פעילויות נהיגת אקסטרים, החל מנהיגה ברכבי ראלי בליווי נהגי מרוצים מוסמכים, דרך נהיגה עם הרכב שלכם במסלול אספלט אתגרי ועד קורסים קצרים של נהיגת מרוצים ונהיגה ספורטיבית.
סנפלינג וקניונינג בארץ
התוכנית "נינג'ה ישראל", גרמה לכולנו לרצות לטפס על צוקים (ולעבוד על הקוביות בבטן). אבל עד שזה יקרה ונגיע לשלב של טיפוס בנופים קסומים בטבע, יידרשו שנים של ניסיון וטיפוס על קירות. מזל שירידה מצוקים זה כבר עניין אחר, נגיש ואטרקטיבי הרבה יותר, או בשמו הנפוץ – סנפלינג.
בישראל קיימים מסלולי סנפלינג רבים וטובים, מצפון ועד דרום, מעל נחלים זורמים, במערות חשוכות ומראשם של צוקים מדבריים בגובה עשרות מטרים. מדובר בפעילות שתוכלו לעשות בכל דרגת אקסטרים שתבחרו וכמעט בכל גיל. כל מה שאם צריכים לעשות זה למצוא חברה או מדריך מוסמכים, ולהחליט אם תרצו לעשות זאת כאטרקציה חד פעמית או כקורס מקצועי שיאפשר לכם בעתיד לעשות את זה לבד.