טרום הקורונה הייתה התיירות בארץ בשיא פריחתה – ואז באה המגפה וטרפה את הקלפים. אך דווקא אז, בחסות הסגרים, מבית ומחוץ, החידושים בעולם התיירות לא נעצרו ואף פרחו: מלונות וצימרים נפתחו, תיירנים יזמו, אטרקציות קמו ואפילו גנים לאומיים חדשים הוכרזו.

כעת, רגע אחרי שחזרנו לשגרה במלוא הכוח, וכשהיצע הפעילויות והאטרקציות בשיא, עשינו סדר בכל הדברים החדשים שנפתחו ממש לאחרונה ושאתם חייבים להכיר. ברשימה תמצאו פארקים עם אגמים, סמטאות עתיקות שמתחדשות, טיולי שטח, סיורים אורבניים, כרכרות שהפכו לצימרים ורוף-טופים עם בריכות וברים. מלוא הטנא.


קפצו ישר:

>> לאטרקציות החדשות שנפתחו השנה

>> למלונות החדשים שנפתחו השנה

>> לצימרים ולאתרי לינת השטח החדשים שנפתחו השנה

>> לטיולים החדשים שנחנכו השנה

>> לסיורים החדשים שהושקו השנה

>> לאתרי הטבע החדשים שנפתחו השנה


אטרקציות חדשות

 

חוות שדה לבנדר, קיבוץ עין זיוון

חוות שדה (צילום: תיירות עין זיוון)
צילום: תיירות עין זיוון

החווה החדשה של רות שדה משתרעת על פני 20 דונם ומתמחה בגידול פרחי שדה ארומטיים. המוביל בהם הוא הלבנדר, שהחלקות הסגלגלות שלו יכולות להיות רקע מושלם לסלפי סטייל פרובנס. חלק מהפרחים מלוקטים למזקקה למיצוי וזיקוק של שמנים אתריים ולהפקת ארומות, ואחרים מועברים לייבוש דקורטיבי.

עוד בחווה: יער אלונים, ובו פינות לפיקניק ובתי אבן היסטוריים. אחד מהם הוא הלבנדרייה – מבנה לייבוש הפרחים; ו"בוקה" – חנות של תוצרת השדה. נוסף על כן נערכים סדנאות וסיורים בין ערוגות הבושם, ואפשר להזמין סל פיקניק.

המחיר: 30–35 שקל לסיור.

לפרטים: 077-6020727


ע"ז-איז מרקט, קיבוץ עין זיוון

עז-איז מרקט (צילום: תיירות עין זיוון)
צילום: תיירות עין זיוון

הקיבוץ הצפוני הפך למעצמה תיירותית ובו כפר נופש, שני יקבים, מזקקת ויסקי, מפעל שוקולד, קונדיטוריה נחשבת, חומוסייה, לובי בר-קפה, טיולי ג'יפים, חוות לבנדר וקטיף עונתי. ומה היה חסר? שוק. אז מעתה יש שם גם שוק איכרים חדש ובו נמכרת התוצרת החקלאית של אזור הגולן (פירות, גבינות, יינות, בירות, שמנים, דבש, מאפים וקוסמטיקה), ואפשר לרכוש מטעמים לארוחת השבת ולחגוג עם הפוד-טראקים המקומיים. לטובת הילדים יש עמדות איפור ויצירה, מדשאות להשתולל ועוד. השוק פועל בימי שישי אחת לשבועיים.

לפרטים: באתר.


הסוואנה הישראלית, פארק הירדן

סוואנה אבוקיאק (צילום: נמרוד גביש)
צילום: נמרוד גביש

עליית מפלס הכנרת יצרה סוואנה פראית במים, המכונה "אמזונס הישראלית", וכדי לחוות את הסוואנה הנסתרת הוקם מסלול שיט ייחודי לקראת הזריחה. מתייצבים באתר אבוקיאק, עוברים תדריך, לובשים אפוד הצלה, נכנסים לקיאק זוגי וחותרים כ-4 ק"מ בעקבות המדריך. השיט מתאים למבקרים מגיל 8 ואין צורך בניסיון קודם. רק מכניסים את המשוט למים ונותנים לזרימה להוביל אותנו בין סבכי הצמחים ושפכי הנחלים לאגם, וברקע קול ציוץ הציפורים ועופות המים.

המחיר: 200 שקל לאדם.

לפרטים: באתר. בתיאום מראש.


טראק קלאב, פארק הירדן

טיול בקלאב קאר, פארק הירדן (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

נראה שהטראק קלאב, ה-4x4 החדש, דוחק את גלגליהם של הריינג'ר והטום קאר בטיולי השטח. הקלאב מתאים לכל המשפחה (מגיל 3) וניסינו אותו בנהיגה עצמית, בטיול מודרך לאורך שבילי הירדן והכנרת. תחילת המסלול במתחם אבוקיאק שבפארק, משם נוסעים לאורך שדות החיטה ומטעי המנגו ונהנים מפינות חמד יפות ונסתרות הידועות רק למקומיים, פיתולי הסוואנה של צפון הכנרת, שמורת הבטיחה, שפך נחל זאכי הגדול וכן מתופעה של פלג ירוק ומרהיב, סמוך לזאכי הקטן, שמכוסה כולו באצות קטנטנות וצפופות שנראות כמו הנחל של שרק. על הדרך: עצירות להסברים, שכשוך במים ורצון להתנחל בצל העצים ולא לזוז. ואם אתם כבר שם ורוצים להעצים את החוויה, צאו לשיט בירדן הרגוע, המתאים לבני 3.5 ויותר.

המקום פועל בראשון–שישי, 10:00, 12:00, 14:00.

לפרטים: באתר. בתיאום מראש.


חווימה, קיבוץ גינוסר

חווימה (צילום: עין השופט הפקות)
צילום: עין השופט הפקות

חווימה היא אטרקציה חדשה המאפשרת שיט עצמאי בסירות מנוע המותאמות גם למי שטרם עבר קורס סקיפרים. הניווט נעשה בעזרת מסך טאבלט המצויד במערכת חכמה של מפה "חיה", המובילה לשמורות הטבע ולפינות הנסתרות של הכנרת. השיט מלווה בתכנים ובהסברים קוליים על מסלול ההפלגה ועל הגאוגרפיה וההיסטוריה של האגם, בקעת גינוסר, הארבל ומורדות הגליל והגולן.

במעגן הסירות תוכלו לתפוס אתנחתה בבית הקפה, להתנסות בבניית חכות ובסדנת פיסול, לצאת לטיול תצפיות ולשחות בחוף החורשה הסמוך.

האטרקציה פועלת בימים ראשון–שישי.

לפרטים: באתר.


הבית בנמל, נמל עין גב

הבית בנמל (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

הבית החדש הוקם על שפת האגם ומאכלס משחקיית עץ שהיא בינגו לנופשים שמחפשים תעסוקה לילדים. המשחקייה ממוקמת בקומפלקס התיירותי של הנמל, משתרעת על שתי קומות ומציעה לבני 3–9 פעילות יצירה ובניית קיטים של פיראטים, תיבת אוצר, צביעת חלוקי נחל ועוד. לטובת ההורים פתחו קפטריה הצופה לאגם.

לפרטים: 050-7804776


"להציל את חבצלת" – אולמות האבירים, עכו

אולמות האבירים (צילום: באדיבות החברה לפיתוח עכו העתיקה)
צילום: באדיבות החברה לפיתוח עכו העתיקה

חבצלת הוא משחק אודיו אינטראקטיבי חדש וחווייתי. המדריך הקולי לוקח את הילדים ואת ההורים למסע באולמות האבירים. על הדרך הם לומדים על ההיסטוריה של אבירי מסדר ההוספיטלרים, הנזירים והתושבים המקומיים, תוך שהם עוברים מתחנה לתחנה ומחפשים אחר רמזים, פותרים חידות ומשחקים במשחקים.

עוד באולמות: תערוכה אינטראקטיבית חדשה המציגה את יצירותיו של לאונרדו דה וינצ'י בליווי הקרנות והפעלות.

המחיר: 49 שקל, כולל כניסה לאתרים נוספים. חינם עד גיל 5.

לפרטים: באתר.


עמק יין – חוויה יזרעאלית, עמק יזרעאל

עמק היין (צילום: כרמל שטרן)
צילום: כרמל שטרן

ראו החקלאיים והייננים כי העמק טוב ליין, ובשנים האחרונות נטעו עוד ועוד כרמים והקימו ברחבי המועצה 13 יקבים משובחים. החדש שבהם הוא יקב היוגב 8.

לפני חודשים מספר התאגדו כל היקבים והשיקו דרך יין משלהם. הרעיון – להכריז קבל עם ויקב על היותם אזור פורה של גידול כרמים וייצור יין ולנעוץ אותם על מפת דרכי היין התיירותיות המקומיות. הם מיתגו עצמם כ"עמק יין – חוויה יזרעאלית" ומזמינים את הקהל לטייל בין הכרמים, לבקר ביקבים, להיכנס לאולמות התסיסה והחביות ולסיים בסדרת טעימות. להשלמת החוויה, בחלק מהיקבים מגישים גם נשנושים וארוחות מול הנוף, ובהם יקב שדות, הצופה לכרמים שגולשים אל אגמצ'יק מקסים.

לפרטים: באתר.


אופניים בין המעיינות, פארק אלונה

טוקטוק אלונה (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

טוקטוק הם טיולי אופניים ואיזיריידר חדשים שמתגלגלים בשני מסלולים ובקצב דיווש אישי. הראשון, מסלול המעיינות – קליל, מעגלי ועובר בין הפלגים והמעיינות של פארק אלונה. תחילת המסלול במעיין עין עמיקם והמשכו במאגר הסודי ובבריכות השכשוך, משם עוברים דרך מטעים וכרמים, חוות האיילים האדומים, מעיין עין אביאל, וחזרה. השני, מסלול היקבים, עובר ביקב סלומון במושב עמיקם וביקב ארגוב במושב אביאל. הדרך בין היקבים מתפתלת לאורך נחל תנינים ועין עמיקם, שמזמין לעצור, לנוח ולהתרענן בבריכות.

המחיר: 75 שקל לאופניים, 280 שקל למשפחה, 160 שקל לאיזיריידר.

לפרטים: באתר.


מרכז מבקרים, יפו

מרכז המבקרים יפו (צילום: באדיבות עיריית תל אביב)
צילום: באדיבות עיריית תל אביב

עמדת המידע התיירותית הפכה למרכז מבקרים ומעבר למידע, המלצות, מפות, מסלולים ויציאה לסיורים מודרכים. אפשר להתכנס בישיבה ולקבל הדרכה באמצעות מודל תלת-ממד של יפו העתיקה, וכן מפת התמצאות של העיר היום.

לפרטים: באתר.


בבואה, בריכת הקשתות, רמלה

בריכת הקשתות (צילום: זליכה לוי)
צילום: זליכה לוי

בריכת הקשתות המרשימה ביופייה נבנתה ב-789 לספירה וכוכבה זהר כשכיכבה בסרט חסמב"ה המיתולוגי. מאז זרמו הרבה מים בבריכה, עשרות זוגות עשו שם בוק לחתונה ומשפחות שייטו בסירות המשוטים. ב-19.6.22 היא תתחדש ב"בבואה" – מיצב וידאו וסאונד שהוא מסע תרבותי שבמהלכו תתגלה הבריכה במלוא הדרה. את הבבואה יצר דור זליכה לוי – אומן וידאו וסאונד, ששילב יצירות שיוקרנו על הקירות עם מוזיקה שתושר בעברית ובערבית.

המיצג יוקרן בימים רביעי–חמישי (ביולי ואוגוסט), 16:00–20:00, בתיאום מראש.

המחיר: 19–23 שקל.

לפרטים: באתר.


איזיריידר, ים המלח

איזיריידר ים המלח (צילום: עידו וסרמן)
צילום: עידו וסרמן

איזיריידר הוא כלי חשמלי, פרי פיתוח ישראלי, שמגיע לטווח נסיעה של 40 ק"מ ומותאם לנסיעה בתנאי שטח מגוונים, והוא מעניק חוויית נהיגה אחרת. הטיולים נערכים באזור עין בוקק, ואת הדרך מלווים הנופים המרהיבים של המדבר וים המלח. המסלול עובר לאורך לאורך טיילת ושבילי אופניים וסופו בכניסה לשטח חולי.

המחיר: 165–180 שקל לנוהג מגיל 16, 70 שקל מגיל שנתיים.

לפרטים: בסרטון.


הצלמנייה, באר שבע

צלמנייה (צילום: גואל דורי)
צילום: גואל דורי

מצלמות הטלפונים הניידים הזמינות דחקו את מקומן של המצלמות הגדולות, ולפני שייעלמו מהעולם ויהפכו לפיסת היסטוריה, הן נאספו ומוצגות בתערוכה ייחודית בצלמנייה – מרכז בין-לאומי לאומנויות הצילום, שנפתח לאחרונה. נוסף על אוסף של 2,500 צלמניות ומצלמות עתיקות המוצגות במוזיאון, נתלו צילומים מהמצאת המצלמה הראשונה ועד היום. עוד במקום: גלריה לצילום עכשווי, ארכיון צילומים של העיר, בית ספר וקורסים לצילום, הרצאות וסדנאות.

היכן: רח' האבות 63, העיר העתיקה, באר שבע.


מרכז המבקרים על שם משה נובומייסקי, סדום

מרכז המבקרים סדום (צילום: באדיבות מרכז המבקרים)
צילום: באדיבות מרכז המבקרים

60 מיליון שקל הושקעו בפתיחת מרכז המבקרים החדשני, שאת בנייתו יזמה חברת ICL בשיתוף המשרד לירושלים ומורשת. המרכז פתח דלתותיו לראשונה אחרי 90 שנה כדי לספר את סיפורו של נובומייסקי – החלוץ הציוני שהקים את חברת האשלג הארץ-ישראלית, מאבני היסוד בבניית התעשייה בארץ וכן את זה של החברה היום. המרכז הוקם בשטח מחנה העובדים, ששוחזר בנאמנות למקור. הסיפורים מונגשים באמצעי מולטימדיה, השזורה בצורה מוחשית ומרתקת המאירה את גבורת עובדי המחנה שהיה להם חלק בהקמת התעשייה, הכלכלה והמדינה. המרכז מותאם לבני כל הגילים ויוצר חיבור למורשת, להיסטוריה ולציונות בצורה חווייתית.

לפרטים: באתר.


אקו דינר, קיבוץ לוטן

אקו דינר (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

לוטן הוא קיבוץ אקולוגי שחלק מבתיו, ממתחמי האירוח שלו, ממתקני השעשועים ומהקמפוס האקולוגי בתחומיו בנויים מבוץ ומחומרים ממוחזרים. מעבר לאירוח, ללינה, לפודטראק ולסיורים בקיבוץ ובשטחים החקלאיים, צוות הקמפוס מזמין לאקו-דינר – חוויית בישול מרתקת באמצעים אקולוגיים. הבישול נעשה במטבח פתוח, ואמצעי הבישול והאפייה הם טאבון בוץ, תנור טיל שפועל כמו ארובה, תנורים הפועלים על אנרגיית השמש וגז לבישול שמופק משאריות מזון. אפשר להצטרף לקטיף ירקות אורגניים, לרכוב על אופניים שמחוברים לבלנדר ולייצר באמצעות הדיווש חומוס ופסטו.

המחיר: 50 שקל, מגיל שנתיים. בהזמנה מראש.

לפרטים: באתר.


שוק לילה, קיבוץ אילות

שוק לילה באילות (צילום: יניב כהן)
צילום: יניב כהן

בקיבוץ הדרומי בעולם עוברים למוד לילה עם שוק צבעוני ותוסס. בשוק מוצעים דוכני פירות וירקות היישר מהשדה והמטע, יין, שמן זית, זיתים, גבינות וריבות מקיבוץ נאות סמדר, דבש ממכוורת פורת, בירה בטעמים של מבשלת BEERצינות מקטורה, גלידה של יטבתה, וכן דוכני אומנות, אוכל ושתייה, סדנת ג'אגלינג ודי-ג'יי שינגן וירקיד.

לפרטים: 08-6616976


המצפה התת-ימי, אילת

המצפה התת ימי  (צילום: באדיבות המצפה התת ימי באילת)
צילום: באדיבות המצפה התת ימי באילת

בפארק שוחים כבר שנים דגים נדירים, סוסונים, צבי ים, כרישים ואלמוגים. באפריל הצטרף גם האקווה דום – סרט העוקב אחר עולמו של הלווייתן גדול-הסנפיר באמצעות טכנולוגיה ייחודית המאפשרת לראות אותו בגודל טבעי באמצעות צילום 360 מעלות של ההתרחשות במים. הסרט מוקרן באולם עגול, המעביר את המתרחש בתלת-ממד ובדרך חווייתית.

בקיץ צפויים להיפתח גם דייב אין – צלילת היכרות באקווריום ענק לצד בעלי חיים ימיים (מגיל 8); שנרקול בין אלמוגים וחיות ימיות (מגיל 6), והשיא – צלילה בבריכה עם כרישים, חתולים ועטלפי ים (מגיל 12 עם רישיון וביטוח צלילה).

מחיר: 20 שקל לאקווה דום, נוסף על עלות הכניסה למצפה.

לפרטים: באתר.


ממש בקרוב: פארק מים, אילת

פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

פארק המים הדרומי ביותר צפוי להיפתח ביולי, בשטח של עיר הסרטים שננטשה. בפארק הושקעו כ-80 מיליון שקל, שהושקעו, בין השאר, בבניית שלושה מגדלים עם 24 מגלשות, 18 אפקטים של בריכות גלים, קרוסלות מים, עולם מים לילדים, מסלול מרוץ מכוניות וסירות מתנגשות. עוד יהיו מסעדה, מתחמי אוכל, דוכני גלידות ואולם אירועים.

המחיר: כ-120 שקל (לא סופי).

 

>> חזרה לתחילת הכתבה

 

מלונות חדשים בארץ

 

סלינה כנרת, מנתור פרוד, סלינה ביץ' וסלינה דזרט גארדן

סלינה כנרת (צילום: באדיבות רשת סלינה)
צילום: באדיבות רשת סלינה

עוד לא אמרנו "ג'ק רובינזון" וכבר נפתחו עוד הוסטל ומלון תחת המטרייה של רשת סלינה. רק לאחרונה הם חנכו שלושה חדשים וידם עוד נטויה.

  1. סלינה כנרת, מושב מגדל – נפתח על שפת האגם. במקום 98 יחידות אירוח, מחדרי דורמס ועד לסוויטות יוקרתיות. בשטח בריכה, חוף מוסדר, מסעדה, בר, אזור בריאות, סטודיו למוזיקה, מרכז פעילות, חדר סרטים ו-CoWork. המחיר: מ-120 שקל למיטה בדורמס ועד 1,500 שקל לסוויטה.
  2. מנתור פרוד - נמצא בקיבוץ בלב הרי הגליל, המקום מוקף בעצי לימון, זית ואורן ובנופים הסוחפים של צפון הארץ. כאן תמצאו את שבילי ההליכה הכי טובים – כולל הטרק הידוע מהר מירון ליער בירייה.
  3. סלינה ביץ', תל אביבהביץ' נפתח באפריל מול הטיילת והים. במלון חדרים משותפים, סוויטות זוגיות, בר, מסעדה, שיעורי יוגה, אירועים, הופעות ודלפק סיורים. המחיר: מ-150 שקל לחדר משותף ועד 1,500 שקל לסוויטה.
  4. סלינה דזרט גארדן, מצפה רמון – הדזרט נפתח בתחילת החודש מול נופי המדבר. לרשות האורחים סוויטות זוגיות וסוויטות לארבעה, שחלקן צמודות-מרפסת עם ג'קוזי. בחוץ בריכה, בר, מסעדה, מתחם עבודה משותף, שיעורי יוגה, אירועים והופעות.

לפרטים: באתר.


מלון גומא, הכנרת

מלון גומא (צילום:  יח"צ)
צילום: יח"צ

גומא הוא המלון החדש של רשת ישרוטל, שנפתח בפסח על חוף האגם הלאומי, משקיף אל נוף הגליל, מצוק הארבל והכנרת. במלון 212 חדרים וכן גם מסעדה, לובי-בר, חדר כושר, בריכת פעוטות ובריכת שחייה חיצונית מחוממת, מרוצפת באבן בגוון בזלת. הבריכה משקיפה לאגם ומוקפת מדשאות ודק גדול, המשתרע על 400 מטר, פינות ישיבה ומיטות שיזוף. לקולינריה אחראי השף דוד קקון, שמגיש תפריט בהשראת המטבח הטברייני וכן המבורגר, שווארמה וסלט שוק שמוגשים מתוך הפודטראק של המלון.

לפרטים: באתר.


ממש בקרוב: מלון בוטניקה, המושבה הגרמנית, חיפה

מלון בוטניקה (הדמיה: באדיבות אדריכל נסטור סנדבנק וסטודיו I LOVE 3D)
הדמיה: באדיבות אדריכל נסטור סנדבנק וסטודיו I LOVE 3D

המלון החדש ממוקם למרגלות הגנים הבהאיים, ובסמיכות למרכז בילויים שוקק. במלון, שצפוי להיפתח בקיץ, 164 חדרים וסוויטות, ספא, בריכה עם נוף לגנים, חדר כושר, טרקלין VIP‏, ROOFTOP מסעדה, בית קפה, לובי-בר, ספא מפנק, אולם כנסים ומתחם מסחרי עם בוטיקים וחנויות.

לפרטים: באתר.


MAREE, מלון Vert, נתניה

MAREE (צילום: רונן אקרמן)
צילום: רונן אקרמן

Maree (גאות, בצרפתית) היפה חולשת על 900 מ"ר של רופטופ בקומה ה-15, והיא שעטנז של דינר קלאב כשר, המשלב בין קולינריה לחוויית בילוי לילית בשלושת הברים שלו. על הקולינריה אחראי השף אביב משה (מ"מסה" לשעבר) ועל העיצוב הבוטיקי – המעצב ניר רן. המסעדה מחולקת למספר חללים, שמזמינים להתחיל את הערב בארוחה ומשם לזרום לבר או למרפסת הגדולה, החולשת על הפנורמה של העיר והים, ולחגוג אל תוך הלילה.

לפרטים: באתר.


מלון PLAY, תל אביב

מלון פליי (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון

אם יש הגדרות למלון אורבני, נראה ש-PLAY עונה על כולן. החל מהלוקיישן – המידטאון – וכלה בעיצוב הנועז של האדריכלית דנה אוברזון. אוברזון עיצבה חדרים וסוויטות במנעד רחב של סגנונות, החל מחדרי סטודיו ליחידים, חדרי לופט בסגנון ניו-יורקי, חדרי טרסה עם ג'קוזי ומיטות שיזוף, סוויטת טרסה עם קירות זכוכית ענקיים המשקיפים לעיר וכלה בגלריות דו-מפלסיות בצבעים בהירים ועד ליחידות לאונג' אפלות בסגנון אירופי. ועוד בענייני אורבניות – 115 החדרים פזורים במתחם המלון, שמציע גם קיר טיפוס, משחקי חשיבה, חדר כושר, טרקלין עסקים, טיפולי רייקי, שיעורי יוגה ברופטופ, הופעות ספונטניות בפיאצה ואפילו שירות קעקועים עד החדר.

המלון, השייך לחטיבת המלונות של ישראל קנדה, נמצא בשלבי הרצה ויושק באופן רשמי במהלך יוני.

לפרטים: באתר.


מלון דויד קמפינסקי, תל אביב

קמפינסקי חדר מרפסת (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

קמפינסקי הבין-לאומי נפתח במרץ והפך מיד לאחד מהמלונות הנחשקים בעיר. המלון ממוקם על הטיילת, מתנשא ל-34 קומות – ומתפאר ב-250 חדרים וסוויטות עם קיר פנורמי שכולו חלונות המאפשרים תצפית ישירה לים. גולת הכותרת הוא ה-David Penthouse – טריפלקס-פנטהאוז המשתרעת על פני 450 מ"ר של סלון וחדר שינה ענקיים, חדר עבודה, חדר רחצה עם סאונה, מטבח פרטי, חדר כושר, וההיי-לייט: בריכת אינפינטי באורך 8 מטרים בקומה ה-33.

לרשות האורחים בריכה המשקיפה לטיילת, מסעדות, בר סיגרים, ספא, חדר כושר ושני טרקלינים – האחד בקומה ה-22; והשני ממוקם ב-Rooftop, בקומה 34, וכולל בריכה באורך 15 מטר, דק שיזוף ומסעדה, שתהפוך בלילה לבר Cloud51.

לפרטים: 03-7768888


ממש בקרוב: מלון בקסטייג', תל אביב

מלון בקסטייג' (צילום: שרית גופן)
צילום: שרית גופן

הבקסטייג' התמקם ב"בית ארלוזורוב", במקום שבו פעל שנים תאטרון האוהל המיתולוגי. המבנה, שתכנן אותו אריה שרון, מבכירי האדריכלים בישראל, נבנה בסגנון הבאוהאוס הבין-לאומי והוגדר כבניין לשימור מחמיר. הוא נרכש על ידי רשת מלונות אטלס, והיא שימרה, שיפצה עיצבה וריהטה אותו בסטנדרט גבוה. במלון, הצפוי להיפתח במהלך הקיץ ברחוב הצמוד לכיכר דיזנגוף, 48 חדרים מעוצבים. ומעבר לאירוח, ייקחו את האורחים לפנטזיה של הצצה אל מאחורי הקלעים של עולם הבמה והפרפורמנס באמצעות תלבושות וינטג', פינות איפור ותא צילום.


מלונות לאונרדו: טבריה, חיפה, תל אביב ואילת

מלון לאונרדו גורדון (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי

פתאל, רשת המלונות הגדולה בארץ, נמצאת בשיאם של שיפוצים, שדרוגים, חידושים והשקות של שבעה מלונות שייפתחו בקרוב. בראש הרשימה: מלון לאונרדו גורדון בתל אביב (ארט לשעבר) שעובר התחדשות מהיסוד, משנה קונספט וצפוי להיפתח ביולי; ביו ספלאש ריזורט האילתי מוספים 23 בריכות פרטיות ומגדילים את פארק המים עם בריכת שחייה ושבעה מתקני מים נוספים.

גם 7MINDS, ליין מלונות הבוטיק של הרשת, מתחדשים עם מלון Reception – ובו 75 חדרים, ספא, מסעדה ובריכה על הגג. הפתיחה בסוף הקיץ; מלון CUCU jaffa שמוקם בשדרות ירושלים ביפו – 110 חדרים, ספא, בריכה על הגג ושתי מסעדות; ומלון The office ברחוב ליליינבלום – 50 חדרים, בייקרי ושכשוכית על הגג.

לפרטים: באתר.


מלון הרברט סמואל הוד ים המלח

מרפסת מלון הרברט סמואל ים המלח  (צילום: אסף פינצ'וק)
צילום: אסף פינצ'וק

הוד הוותיק עבר שיפוץ מקיף, מותג מחדש ופתח שעריו לפני פסח. השיפוץ כלל את 211 החדרים צמודי המרפסת הפנורמית ואת מתחם הספא ובו 16 חדרי טיפולים ומכון לטיפולי קוסמטיקה. בספא שלוש בריכות פנימיות: האחת – ציפה במי מלח; השנייה גופרתית; והשלישית בריכת זרמים; וכן גם חמאם, סאונה יבשה, חדר כושר סולריום על הגג ובריכה חיצונית הצופה לים ולהרי אדום.

המחיר: מ-1,000 שקל לזוג ללילה.

לפרטים: באתר.


מלון הרברט סמואל רויאל שנגרילה, אילת

רויאל שנגרילה (צילום: אסף פינצ'וק)
צילום: אסף פינצ'וק

המלון, הממוקם בפסגת ההר מעל מלון אורכידאה, נסגר, עבר מתיחת פנים יסודית והושק מחדש. במלון 53 חדרים, סוויטות ווילות צמודות ג'קוזי או בריכה פרטית, שעוצבו בהשראת המזרח הרחוק. רוב החדרים צופים לים והכי נחשקות הן הווילות הממוקמות בראש ההר ומול פנורמה עוצרת נשימה. בווילות הגדולות חדרי שינה מפוארים, חדר אמבטיה מפנק, בריכות פרטיות ודק שיזוף מרווח.

לרשות האורחים בריכת שחייה, טיפולי ספא, וטרקלין עם ארוחות קלות ומשקאות לאורך היום.

לפרטים: באתר.

 

>> חזרה לתחילת הכתבה

 

צימרים חדשים בארץ

 

כרכרה גלמפינג

כרכרה גלמפינג (צילום: קורל גורנשטיין)
צילום: קורל גורנשטיין

בכרכרות כבר ישנתם? גם אנחנו לא, אבל נראה שזו חוויית לינה מיוחדת במינה. מדובר בכרכרות שנבנו ביד אומן תוך הקפדה על הפרטים הקטנטנים, מתוך כוונה לאפשר לאורחים תנאי מלון – אבל בטבע הפראי, האינטימי. בכרכרה תמצאו מיטה זוגית עם סדינים נעימים, פריטים מעוצבים, מרפסת, פינת ישיבה ועוד. תוכלו לבחור בשלושה סוגי אירוח – הבסיסי, לינה בלבד; השני – ברמה גבוהה עם תוספות; והשלישי, המושקע, כולל גם ארוחות, מזגן, גנרטור שקט, עצים למדורה והפתעות נוספות.

לגבי המיקום, הוא סודי ומשתנה לפי עונות השנה, אבל בגדול הכיוון הוא אזור הגלבוע ועמק המעיינות.

לפרטים: באתר.


חאן הגליל, קיבוץ בית העמק

חאן הגליל (צילום: גלעד הר שלג)
צילום: גלעד הר שלג

נופש בחאנים ומתחמי קמפינג הפכו לנגישים גם לכיס המצומצם. כזהו הוא החאן הגלילי המציע חופשה במחירים שפויים במתחם חדש עם 12 אוהלים משפחתיים המותאמים לעד שישה אורחים. האוהלים מאובזרים במזרנים, במזגן, בתאורה ובשקע חשמלי, ובחוץ יש מטבח עם מקררים, כיריים ומשטחי עבודה, מקלחות ושירותים, מדשאות, פינות ישיבה מוצלות, אזור למנגל ופויקה וכן סדנאות אתגריות ומרכז לטיולי אופניים.

לטובת הרוכבים המקצועיים, בנו תוכנית ללינה לפני הרכיבה הכוללת ארוחת בוקר מוקדמת והאנגר לאחסון האופניים.

לפרטים: באתר.


דאיה ואיתנא, עכו העתיקה

דאיה (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

עכו לא מפסיקה להתחדש בצימרים שנפתחים בין הסמטאות והחדשות שבהן הן סוויטות דאיה ואיתנא של רשת HOUSESTORY. דאיה ממוקמת ברחוב שקט ואותנטי – מצד אחד כיפת החמאם הטורקי, ומצד שני מסגד השאזליה היפה. בסוויטה התגלו שרידים מהתקופה הצלבנית והעות'מנית, ששומרו בקפידה, והעיצוב והאקססוריז משלבים חווית אירוח מיוחדת. סוויטת AYATANA, הממוקמת ליד כיכר זיתון ובסמוך לשוק, שומרה בקפידה והיא מהבודדות שיש לה פטיו ומרפסת גג מבודדת ופרטית לאורחים. היחידה מותאמת לאירוח של זוגות ומשפחות.

לפרטים: באתר.


עכותיקה, עכו העתיקה

עכותיקה (צילום: מיכאל טומרקין)
צילום: מיכאל טומרקין

אחרי הפרעות וההרס הרב שעבר מתחם האירוח הייחודי של מאיר דוידסון וזוגתו תמר, אספו השניים כוחות, שיפצו את המקום ושיקמו אותו – והתחילו מחדש עם הרבה אופטימיות. השיפוץ היה הזדמנות להתחדש ולהוסיף טרקלין עסקים עם חדר ישיבות, ספא עם שני חדרי טיפולים זוגיים ולאונג' יפה למנוחה עם יין ונשנושי בריאות. 14 הסוויטות המיוחדות, הפזורות בין הסמטאות, התחדשו גם במסעדת רופטופ הצופה לחומות, לנמל ולמפרץ, שמגישה ארוחות בוקר עכואיות-גליליות ופתוחה גם למי שאינו לן במלון. בתחילת החודש תשיק תמר בר על הגג, ואין יותר ממנו לקוקטייל מול השקיעה והבריזה מהים.

לפרטים: באתר.


חווית הרוכבים, בית אורן

גלמפינג חווית הרוכבים (צילום: באדיבות המקום)
גלמפינג חווית הרוכבים | צילום: באדיבות המקום

הגלמפינג של החווה נפתח מחדש עם אוהלים ממוזגים ובהם שלושה חללי ללינה, מצעים, מקרר ומקלחת ושירותים פרטיים בכל אוהל. עוד במקום: רכיבה על סוסים, טיולי טום קאר, חץ וקשת וקומנדו לייזר טאג בשטח. במסגרת החידושים הוסיפו גם פעילות סנפלינג ובמהלך הקיץ תפתח גם בריכה.

לפרטים: באתר.


גלמפינג מעיין ברוך

גלפמינג מעיין ברוך (צילום: crea tv)
צילום: crea tv

בצפון עמק החולה ממוקם "כפר הנופש מעיין", סמוך לקייקי מעיין הגושרים. לאחרונה קם בו מתחם גלמפינג חדש ובו תשעה אוהלים ממוזגים. כל אוהל בגודל 19 מטר מרובע, מאובזר במזגן, במקרר ובחמישה מזרנים (ומצעים), ומחוץ לאוהל שולחן קק"ל. במתחם האוהלים יש פינת מנגל, וקרוב למתחם – מטבח עם כירות לבישול. האוהל מספיק לעד זוג + 3.

לפרטים: באתר.


WilloW, מושב עין יהב

WilloW (צילום: מירית קירשבום)
צילום: מירית קירשבום

מירית ויניב קירשבום משיקים ביוני מתחם בקתות חדש ובו ארבע בקתות עץ מעוצבות בקו מודרני המשלב כפריות ואווירה מדברית בהשראת נוף הרי אדום הנשקף מהן. הבקתות מתאימות לאירוח זוגות ומשפחה (זוג + 3), ולרשותם יעמדו חדר שינה, גלריה לילדים, סלון, מטבחון מאובזר וחצר עם שכשוכית פרטית. עוד בפינוקים: ארוחות בוקר וערב מושקעות שמכינה מירית, שבקרוב תוסיף סדנאות בישול בהנחייתה.

לפרטים: 054-5200514


ממש בקרוב: קרולינות, אילת

מלון חדש באילת (הדמיה: דונה פריטל)
הדמיה: דונה פריטל

רשת מלונות דן נכנסת לעולם הקמפינג והגלמפינג ותעשה את זה בסטייל האופייני לה ובשמירת הסטנדרטים המלונאיים הגבוהים שלה. מתחם הקרולינות מוקם מול שמורת האלמוגים, משתרע על כ-20 דונם וישתלב בנוף, תוך שימוש בחומרים אקולוגיים ויצירת מפגש עם הטבע לצד חוויית לינה קהילתית.

האירוח יהיה ברמות שונות המתאימות לכל כיס, החל מאוהלי קמפינג פרטיים, אוהלים זוגיים או משפחתיים ועד אוהלי גלמפינג יוקרתיים צמודי בריכה פרטית. בנוסף יוקמו נווה מדבר עם בריכות טיפוליות, אזור לפעילויות ספורט, מתחם עם אזורי ישיבה ואוכל, אזור עבודה משותף, מרכז אטרקציות, ספורט ימי וגישה לחופים. 

 

>> חזרה לתחילת הכתבה

 

מסלולי טיול חדשים

 

שביל פארעם, חצור הגלילית

עין פארעם (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

לפני חודשיים הושלמה פריצתו של שביל נחל פארעם ביער בירייה. השביל היפה, שהכשירו מועצת חצור הגלילית ורשות ניקוז ונחלים כינרת, ממוקם סמוך למטעי זיתים. מעבר מהשער מוביל למחצבה, וממנה עולים דרומה לבריכת מים ישנה, שלידה שלט עם הסברים ומפת מסלולים. הליכה של עוד כ-100 מטר מובילה לפינה מוצלת עם ספסלים ותצפית אל עמק החולה, רמת כורזים ומורדות הגליל והגולן. הלאה כ-50 מטר, בשביל משמאל לשיחי הפטל, מגיעים לבריכות שכשוך ופינת ישיבה בצל עצי הזית והתאנה, וברקע קול פכפוך המים. מכאן אפשר להמשיך בהליכה במים או לחזור באותה הדרך.

הגעה: כתבו בווייז "קבר חוני המעגל" וסעו עד לחניה שליד המטעים.

לפרטים: באתר.


נחל השבעה, גליל התחתון

נחל שבעה (צילום: רשות ניקוז ונחלים ירדן דרומי)
צילום: רשות ניקוז ונחלים ירדן דרומי

עבודות ניקוי הנחל שיקומו והנגשתו נמשכו ארבע שנים – במסגרתן הרחיבו את תוואי הנחל, יצרו אדריכלות נופית, סכרים ומפלונים, ויצקו שביל בטון נגיש ומוסדר שעובר בין טבע ומורשת, גשרונים, חניונים, פרגולה להצללה, פינות פיקניק ושלטי הסבר. בשנה האחרונה השיקה רשות מקרקעי ישראל גם את המקטע השלישי, בין צומת עין זעטוטא לכיוון כדורי, שמחבר את כפר תבור לנחל, דרך ערוץ שהפך לפינת חמד. לפני כחודשיים חנכו את המקטע הרביעי, שאורכו כ-800 מטרים והוא מתחבר אל השביל המלא באורך כ-3 ק"מ ומשלים אותו. השביל המלא עוברים בין נופי כפר תבור, שיבלי אום אל-ג'אנם וכדורי, דרך נחל השבעה ועד לנחל קש.

תחילת השביל משלט העץ בסוף רחוב תבור, בשכונת אלונים בכפר תבור.


שביל האור מחוף אל חוף, בין ניצנים לזיקים

שביל האור (צילום: אורטל צבר, רשות מקרקעי ישראל)
צילום: אורטל צבר, רשות מקרקעי ישראל

דיונות החול והחופים של צפון הנגב המערבי לא תמיד היו נגישות ומוסדרות – עד שהגיעה רשות מקרקעי ישראל והכשירה שביל טיול חדש במסגרת מיזם שיקום אקולוגי סביבתי. החבר'ה פיתחו את "שביל האור מחוף אל חוף", שיקמו את הנוף הצמחי והמגוון הביולוגי, והנגישו אזור טבע ומורשת הכולל פינות תצפית ומתחמי ישיבה ובילוי. השביל מתפרש לאורך 50 ק"מ, בין חוף ניצנים לחוף זיקים, המאפשר גישה נוחה לשלושה מסלולים:

  1. אזור ניצנים: שביל היורד אל מורשת הרותם, השקמים והחולות.
  2. אזור חוליקאת: מסלול מעגלי מראש הגבעה אל הבוסתן.
  3. אזור זיקים: מנקודת חציית השביל את הכביש, לכיוון הים.

>> חזרה לתחילת הכתבה

 

סיורים חדשים

 

ירושלים המונגשת, ויה דולורוזה

הנגשה של העיר העתיקה (צילום: טל שובל)
צילום: טל שובל

לאחר עשור, ובהשקעה של 22 מיליון שקל, הושלמה הכשרת הקילומטר השישי בסמטאות העיר העתיקה, שמטרתו להנגיש אותו גם לבעלי מגבלות תנועה. במסגרת ההנגשה שיטחו את הירידות התלולות, הוסיפו מאחזי היד, התקינו ריצוף חדש, וצבעו את החזיתות. מעתה הסמטאות ההיסטוריות מונגשות גם לעגלות, לאנשים עם מוגבלויות תנועה ולמתניידים על כיסאות גלגלים, שיכולים לעבור בין האתרים בנוחות ובבטחה. נוסף על כך, ולראשונה, העיר העתיקה מונגשת גם לעיוורים באמצעות מערכת נחייה חכמה ואפליקציה Step Hear המופעלת כאשר העיוור מתקרב אליה. משתמשי היישומון עוברים בין 60 עמדות שבהן ניתן מידע ותוכן המעצימים את הטיול בסמטאות.

לפרטים: באתר.


משני עברי הרכבת הקלה, ירושלים

סיור על תוואי הרכבת הקלה, ירושלים (צילום: אלעד ברמי)
צילום: אלעד ברמי

גלריית המקלט וקבוצת התיאטרון הירושלמי השיקו סיור דיגיטלי-תיאטרלי-אומנותי המתקיים באופן עצמאי באמצעות האפליקציה Dguide. הסיור חושף את האומנות החרדית והחילונית בעיר ומודרך בידי שחקן-עיתונאי היוצא למסע על תוואי הרכבת הקלה, בעקבות יומן שמצא. לאורך המסלול פינות נסתרות, סיפורים ואירועים היסטוריים הקמים לתחייה באמצעות שחקנים. על הדרך עוברים בבית תמחוי, בבור מים עתיק ובבניין שערי צדק הישן, ופוגשים את "קיווע" שטיסל, את לוחמי המחתרות, את המוזיקאי הספרדי ואת האומנית שמקשטת את הסמטאות הציוריות. מסיימים בהצצה לאחורי הקלעים של התיאטרון בבית מזיא בנחלאות.

המסלול מתחיל בגלריית המקלט, בשכונת מקור ברוך החרדית.

לפרטים: בסרטון.


טעימות ירוחמיות, ירוחם

ירוחם סיור אורבני (צילום: איה דבורין)
צילום: איה דבורין

בירוחם מנשבות רוחות של יזמות והתחדשות והיא עוברת מהפך מואץ ששם אותה על מפת התיירות הדרומית, ובכלל. אחד החידושים הוא סיור אורבני בעקבות המראות, הנופים, התרבות, ההיסטוריה, הטעמים והריחות, היצירה והאומנות, היוזמה והחדשנות, הקהילות והאנשים, שמוביל אביחי חזוט. תחילת הסיור במפגש של המדבר, הטבע והאדם, במקום שבו הוקמה המעברה הראשונה, ובה גם מתחיל ציר בורנשטיין – הכביש הראשי שדרכו עובר המסע ובו מתחילה ההתחדשות העירונית. על הדרך מפגשים עם האנשים שמרכיבים את הפסיפס האנושי וסיפורי הקהילות המגוונות, המנהיגים הקהילתיים, היזמים החברתיים ובני הדור השני לעולים, שיספרו על התיישבות, האתגרים וההחלטה שלהם לחזור לירוחם ולהקים בה את ביתם. וכמי שידועה בבשלניות ובאוכל המיוחד שלה, הסיור ילווה בטעימות ובמשקאות מתוצרת המקום.

לפרטים: 050-5923455

 

>> חזרה לתחילת הכתבה

 

אתרי טבע חדשים

 

פארק אריאל שרון, תל אביב

מתחם מגוון ביולוגי (צילום: פארק אריאל שרון)
צילום: פארק אריאל שרון

זוכרים את "הר הזבל" של חירייה? אז הוא הפך לריאה ירוקה לתפארת, עם הפארק האקולוגי הגדול בארץ. עד היום רק החלק של ההר היה פתוח, אך לאחרונה הושק חלקו השני של הפארק, שמשתרע על פני 800 דונם, ובו שטחי טבע וארכיאולוגיה, נחלים, אגמים מלאכותיים, ובהם אגם צפרות, מסלולי טיול, הליכה ואופניים ומתקני שעשועים אקולוגיים.

לפרטים: באתר.


פארקים בירושלים

ירושלים - פארק אלמליח (צילום: ארנון בוסאני)
צילום: ארנון בוסאני

הבירה עוברת מהפך של ממש בשטחים הפתוחים. במסגרתו הוקמו ושודרגו כ-70 פארקים, האחרון שבהם הוא גן סאקר, הסנטרל פארק הירושלמי. הפארק, שראשיתו במלחמת העצמאות כמנחת מאולתר למטוסים קלים, משתרע על פני 100 דונם, ובמסגרת החידושים הוכשרו שבילים, הוקמו מגרשי ספורט ושעשועים וכן מתקן נינג'ה חדשני ומדשאות לפיקניקים. פארק אחר הוא אלמליח, בשכונת הקטמונים, בין עצי חורש, שהתחדש בשבילי הליכה ואופניים, בהצללה, בריהוט רחוב, בפינות ישיבה, במתקני משחק ובשירותים ציבוריים. בשכונה מוקם גם גן עדיקה, פארק שיושק בסוף השנה ויציע בוסתן לימונים, תעלות מים, לוח שחמט ענק, פופים לישיבה ואמפי דשא.

הכי טרי בשטח הוא פארק קק"ל – עמק האסבסטונים, המשתרע על כ-200 דונם בין קריית היובל לקריית מנחם, נמצא בתהליך בנייה ובסופו יכלול אגם, שבילי הליכה ואופניים, מתקני משחק וספורט ובוסתנייה – גינה קהילתית למרגלות פלג מים.


פארק נחל באר שבע

פארק נחל באר שבע (צילום: גיל נמט אולפני קקטוס)
צילום: גיל נמט אולפני קקטוס

במשך שנים זרמו בערוץ הנחל שפכים, ועל גדותיו נערמו גבעות אשפה. מיזם שיקום ענק הפך את המזבלה ותוואי הנחל לנווה מדבר עם פארק אקולוגי המשתרע על פני 5,200 דונם ולאורך 8 ק"מ. בשטח אתרים היסטוריים, גשרים מעוצבים, חורשות, מדשאות, גן בוטני, שבילי הליכה ואופניים, מתחם ספורט, מתקני משחק, אמפיתיאטרון גדול, והשיא – האגם השני בגודלו בארץ. אומנם הפארק פתוח אך הוא טרם נחנך רשמית, ובקרוב יצטרפו סירות פדלים, אופניים להשכרה, פוד-טראקס ועוד.

לפרטים: באתר.


גן לאומי עבדת

גן לאומי עבדת, רמת נגב (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

עבדת, העיר הנבטית המרתקת, רחוקה מלהיות חדשה, אך מה שיפה בה הוא שגם שנים אחרי שנחשפה למבקרים, ממשיכים לחפור ולגלות בה עוד ועוד הפתעות מרעישות בין המצודות, הכנסיות הביזנטיות, בורות המים, בתי המרחץ ו-240 המערות. אז מה חדש בעיר? נחשפה מערכת של שבע מערות וקשתות מרשימות ביופיין ועוצמתן, ששימשו למגורים ולגיתות, וכן כבית בד, בית מרחץ, מנזר כנסייה ואף אתר קבורה. עוד נחנך שביל טיול מעגלי באורך 800 מטר (סמוך למבואת הגן), העובר בין המערות החדשות. אפשר לקבל מפה בכניסה ולטייל לבד או להצטרף לטיול מודרך.

לפרטים: באתר.


גנים לאומיים, רשות הטבע והגנים

מגדל התצפית, שמורת החולה (צילום: עידו שקד)
צילום: עידו שקד

הרשות משמרת, משפצת, בונה ומחדשת את אתריה. אלה המרכזיים שבהם:

  1. מגדל התצפית, שמורת החולה – המגדל הוא מהאטרקציות המרכזיות במסלול הטיול בשמורה. הוא עבר שיפוץ, נפתח מחדש ומאפשר צפייה פנורמית מגובה שלוש קומות אל הביצה, האגם והציפורים הנודדות. התצפית מרחיקה לעמק החולה, להרי הגולן ולנפתלי.
  2. גן לאומי חמת טבריה – בין המעיינות החמים שזורמים בגן הקימו שביל רפלקסולוגיה חדש, המאפשר להשלים את חוויית הבריאות במקום. לאבני השביל מייחסים סגולות בריאות, והליכה עליהן מעסה את כפות הרגליים, תורמת לתהליך ניקוי הרעלים, להקלת כאבים ולזרימת הדם.
  3. גן לאומי הרודיון, תקוע – הגן הוא אתר ארכיאולוגי מרתק. במרכזו: ארמונו של המלך הורדוס, מגדולי בנאי ישראל, שבנה אותו בבטן ההר, ושם גם נקבר. בימים אלה בונים מרפסת תצפית מפוארת ומקורה, שתיפתח כבעוד חודשיים, ויוחזרו פריטים ארכיטקטוניים מחפירת הקבר, שיוצגו לצד המרפסת.

לפרטים: באתר.

 

>> חזרה לתחילת הכתבה.