בקצה כביש 4, שעתיים וחצי מתל אביב, מגיעים לגליל המערבי. קצת קשה לתחום את האזור הזה בגבולות ברורים, והאווירה שמקבלים כאן כשמטיילים בין הקיבוצים והמושבים השונים, היא כנראה זו שמגדירה הכי טוב את המקום.
בימים אלה עמותת זמן גליל מערבי חוגגת עשור להקמתה ותציין זאת באירועי יולי-ארט שיתקיימו זו השנה הרביעית. במהלך החודש מבקרים מכל רחבי הארץ מוזמנים להגיע ולהכיר את מגוון אמני הגליל המערבי, שפותחים את הגלריות, הסטודיו, והבתים שלהם לביקורים, הדגמות וסדנאות. בנוסף, יתקיימו סיורים מודרכים, ארוחות משובחות, הופעות, הצגות ועוד.
כך למשל, בכפר מסריק תתקיים תערוכת "מבעד לרעלה ולמסכה" בה 16 אמנים ואמניות מהמגזר המוסלמי, דרוזי ויהודי, עוסקים בנושא ההסתרה והגילוי, נורמות הלבוש - קבלתן וההתנגדות להן; במשק אופיר באלון הגליל תושק תערוכת "ממעוף הציפור" המורכבת מצילומים של הצלם והאמן ג'קי סררו; המבקרים בסלון מלכה בתפן יגלו שמבואת הכניסה הפכה בעזרת מגוון חומרים בשימוש חוזר לחדר פלאות מיוחד ומרהיב (שהולך נפלא עם כוס בירה) בעיצובה של האמנית פולה רייקין מסטודיו TIN-TIME.
אחת מגולות הכותרת של חודש יולי-ארט היא "שבת גלריות" שתקיים השנה ביום שבת, 10.7, בין השעות 10:00-16:00, כשעשרה מאמני האזור יפתחו את הבתים, הסטודיו והגלריות שלהם לביקורים, ללא תשלום. בגלריות השונות יתקיימו מפגשי אמן, הדגמות, סיורים מודרכים ועוד. בהרשמה מראש.
אירועי יולי-ארט כבר נמצאים בעיצומם ואתם מוזמנים לבדוק על התערוכות והפעילויות השונות באתר של 'זמן גליל' מערבי. רגע לפני שהכל התחיל, קפצנו לאזור להתנסות בפעילויות ולאכול בכמה מהמקומות המיוחדים שיש כאן:
תושה בייקרי, קיבוץ ראש הנקרה
כשאתם מדמיינים בית קפה קטן במקום פסטורלי - אתם מדמיינים משהו כמו תושה בייקרי בקיבוץ ראש הנקרה. המקום, שנפתח לא הרבה לפני הקורונה, לא ממש הצליח להמריא, אבל אז תומר ושחף (תושה), שהקימו אותו והפכו את החלום שלהם למציאות, פנו למימון המונים כדי להחזיק את הראש מעל המים ומאותו הרגע הכל התפוצץ.
כיום, השניים כבר בדרך לעבור למקום חדש וגדול יותר באזור, אבל עד שזה יקרה, אתם מוזמנים לקפוץ, לאסוף לכם קפה ומאפה מתוק או מלוח (ההמלצה שלי היא על הטארט לימון), או ללכת בגדול יותר על בראנץ' בוקס ב-160 שקלים (מתאים לזוג) ופשוט לשבת על הדשא בחוץ. לא צריך יותר מזה.
תושה בייקרי, קיבוץ ראש הנקרה | שעות פעילות: 8:00-15:00 (סגור בשבת) | לפרטים: 072-3957620 או באתר
אינדיגו, חוף הים שבי ציון
אחרי פתיחת בוקר רגועה, עשינו שינוי של 180 מעלות וקפצנו לחוף בשבי ציון, שם נמצא המרכז הימי - אינדיגו. מהמרכז הימי ניתן לצאת לצלילה (לא קורס), לשכור מתקני ים שונים, סתם לקפוץ לים, לשבת בבר-מסעדה של המרכז, או לצאת לאטרקציית הדגל - "ספארי ים".
מדובר בשיט בסירת טורנדו, בה יכולים לשוט עד 14 אנשים. חווית השיט משלבת את כל העולמות: אקסטרים בשיט מהיר (מתאים גם לילדים), לצד שיט רגוע בו משקיפים על שמורת אכזיב ומגיעים עד לאי האהבה המרהיב (המקום נמצא כקילומטר מחוף אכזיב ובעבר היה עליו בית קפה שמשך לא מעט אנשים), ומסיימים בשנורקל בים הפתוח. כל הפעילות לוקחת כ-50 דקות והמחיר משתנה לפי כמות המשתתפים. מחיר התחלתי: 980 שקלים.
אינדיגו, טיילת מיכה, חוף שבי ציון | לפרטים: 072-397112 או באתר
סיור וסדנת צילום, רגבה
אופק רון כרמל, מדריך טיולים מהאזור, מוציא סיורים ברחבי הארץ, כולל סיורי ליקוט, סדנאות צילום, או שילוב בין כל אלה. לאחרונה החל לשתף פעולה עם שתי בעלות עסקים מקומיות - אביטל מסטודיו AV ושלומית מאודט - במושב האומנים רגבה. במהלך הסיור אופק מעביר סדנת צילום בסמארטפון והן פותחות את דלתן כדי שנוכל ללמוד, לטעום ולצלם כמובן. הסיורים הקרובים של אופק: 9.9 - טיול וסדנת הכנת עלי גפן בחורפיש (200 שקלים, כולל אוכל) | 19.8 - סיור שקיעה במעיליא (170 שקלים).
בסטודיו AV, של המעצבת אביטל קרנר רוטנברג, היא מספרת על חומר הגלם איתו היא עובדת - קוריאן, שלרוב משמש לציפוי מטבחים וחדרי אמבטיה. אביטל עושה לחומר אפסקייל (מיחזור על), משנה לו תכלית ומוכרת את המוצרים השונים שלה (פמוטים, מזוזות, חנוכיות ריהוט ושלל מוצרי מתנות) בסטודיו הנעים והמעוצב. אביטל מעבירה בסטודיו גם ערבי שיח פעם החודש, סדנאות וסיורים פרטניים בתיאום מראש.
את היום, והסיור, קינחנו (תרתי משמע) באודט - מפעל בוטיק לייצור פרלינים ושוקולד בעבודות יד. כמה המקום הזה בוטיקי? מדובר בחדר לא גדול בו גם מייצרים את השוקולד, גם מציירים עליו, גם אורזים, שולחים ומעבירים סדנאות. מקום אינטימי שכל כולו שוקולד והריח כמובן משגע. אבל אל תתנו לגודל להטעות אתכם, על התענוג הזה מנצחת שלומית זמיר, מהנדסת חומרים בהכשרתה, שרצתה להגשים חלום ולייצר שוקולד מושלם ובינלאומי. אז היא חקרה, טעמה, בדקה צורות ובסוף יצאו לה הפרלינים המושלמים. את התוצרים שלה אפשר לקנות בעיקר בחנות הבוטיק ברגבה ובמספר חנויות נבחרות או במשלוחים ברחבי הארץ. ניתן גם להגיע לסדנא של שעתיים בתיאום מראש או להזמין קיט להכנת שוקולד שמגיע הביתה.
אופק רון כרמל | לפרטים: 072-3971192 או באתר
סטודיו AV, הברוש 2, רגבה | לפרטים: 072-3957545 או באתר
אודט, הדקל 7, רגבה | לפרטים: 072-3957570 או באתר
אלטו, קיבוץ שמרת
אם כל המתוק הזה לא הספיק לכם, בדרך חזרה הביתה אתם מוזמנים לעצור במחלבת אלטו, מחלבה כפרית, בה תמצאו את כל סוגי הגבינות שאתם יכולים לחשוב עליהם (וגם כאלה שלא), עם למעלה מ-30 סוגים בסך הכל. במקום המשפחתי, תמצאו אוכל על טהרת הגבינות אותו ניתן לאכול במקום או לקחת לדרך.
אלטו, קיבוץ שמרת | לפרטים: 072-3957552 או באתר