פרימה היא רשת מלונות קונספט: יש להם 15 בתי מלון בכל הארץ, בין היתר בירושלים, טבריה, ים המלח ואפילו בפתח תקווה. לכל מלון יש רעיון, איזשהו גימיק משלו. בפרימה גליל למשל, שממוקם במרכז טבריה, הרעיון הוא להעניק חוויה גלילית לכל האורחים. איך ברשת רוצים לעשות זאת? לפני הקורונה הם החלו בתהליך מיתוג מחדש, ופצחה בשיפוץ מאסיבי בחדרים, בלובי ואפילו בחדר האוכל. עכשיו, כחלק מהמהלך, הם משיקים סופי שבוע ייחודיים סביב הקולינריה הגלילית. הגענו לבדוק.
המקום
לפי הוויז, אני מאה מטר מהיעד. אני רואה את השלט הגדול - פרימה גליל, אבל לא לגמרי מבינה לאן לנסוע כי יש סופרמרקט גדול מולי. הסביבה מאוד עירונית, על כל המשתמע מכך. זה מבהיל אותי לרגע, אבל אחרי שאני מוצאת חנייה ברחוב ומגיעה לפתח המלון, אני נכנסת ללובי ומרגישה שנשאבתי לממד אחר לחלוטין. הרעש נותר מחוץ לדלתות שנסגרו מאחוריי, והלובי המעוצב והשקט הם הדבר היחיד שמעניין אותי כרגע.
הלובי גדול מאוד ויכול להכיל לא מעט קבוצות אנשים. ובכלל, בכל המלון יש נקודות ישיבה רבות. המלהיבות שביניהן נמצאות בחוץ, אל מול הנוף היפיפה של הכנרת. הבניין יחסית גדול, ומכיל 93 חדרים. כל כולו מעוצב בהשראת הנוף הגלילי.
החדר
במלון ארבעה סוגי חדרים, שמותאמים לסוג הביקור שאתם מבקשים לחוות. החדרים מעוצבים באופן נעים, נקיים ומרווחים. לא כל החדרים זוכים בנוף לכנרת, אך לא הרגשתי בחסר. אני התארחתי בחדר דלוקס, שבו מיטה זוגית נוחה – כזו שתזכה אתכם בשינה מתוקה, מסוג "מתי ואיך נרדמתי?" – ושלל פיצ'רים נוספים של חדר מלון סטנדרטי.
כמו החדר, גם המקלחת והשירותים נקיים ונעימים, אך יחסית קטנים. החיסרון המהותי היחיד של החדר, בעיניי, היה הקירות היחסית דקים שלו, בעיקר באזור האמבטיה. היו רגעים שיכלתי לשמוע את השכנים שלי מהחדר הצמוד.
בסופו של דבר החדר מילא את תפקידו מעולה: מקום להתארגן ולנוח בו, שכן בשאר הזמן תבלו בבריכה, בכנרת או ברחבי העיר.
מה עושים?
המלון נמצא במיקום מרכזי בעיר, לכן תוכלו ליהנות מכל האטרקציות שיש לטבריה להציע. הכנרת, למשל, נמצאת כרבע שעה הליכה או שש דקות נסיעה ברכב. כאורחי המלון תוכלו ליהנות ממגוון הנחות לפעילויות כמו טיולי אופניים וג'יפים, סיורי יקבים או שיט בכנרת. אנחנו לא הרגשנו צורך לצאת מהמלון ולהסתובב – במיוחד בימים החמים של הקיץ – והעדפנו לשבת על יד הבריכה, ולהסתפק בנוף של הכנרת, מרחוק.
הבריכה היא קטנה ונעימה, מוקפת דשא סינטטי. היא נקייה מאוד, יש מציל לקטנטנים ומספיק מקומות ישיבה כדי שכל אחד ימצא לו את הפינה השקטה שלו. תוכלו לבלות גם בלובי, יחד עם קוקטייל טוב מהבר, בקריאת ספר באחת מפינות הישיבה, או פשוט במנוחה שלווה בחדר לקראת הערב.
היתרון של המלון, בעיניי, זה העובדה שהוא כמו אי של שקט במרכז עירוני, ככה שכל האופציות פתוחות בפניכם.
מה אוכלים?
הגענו לדבר אשר לשמו התכנסנו: האוכל. בפרימה גליל השיקו שיתוף פעולה עם השף יוסף (זוזו) חנא ממסעדת "מגדלנה", במטרה להפוך את הביקור שלכם לחוויה קולינרית, בדגש על קולינריה גלילית: מהתפריט, דרך האווירה ועד לחומרי הגלם עצמם - הפירות והירקות, הסרדינים (מהכנרת) והתבלינים - כולם ייצור מקומי.
האירוע המרכזי היה ארוחת הערב. חדר האוכל – ששופץ ממש לא מזמן – גדול ונותן הרגשה חמימה וביתית. השולחנות היו גדולים ומסודרים להפליא, וליד כל צלחת הונח תפריט שמבשר: הערב הולך להיות ארוך ומלא בטוב. התיישבתי על יד שולחן יחד עם עשרה אנשים שלא הכרתי ועוד לפני שהספקתי להבין מה קורה, יין נמזג לכוס שמולי. הארוחה החלה.
המנות יצאו לפי סדר התפריט, ככה שידענו מתי לקחת עוד ביס ומתי צריך לשמור מקום. כל מנה שהגיעה יצאה פעמיים, ואנחנו האורחים העברנו אותה בינינו לאורך השולחן. אווירה של ארוחת שישי עם אנשים זרים. מעניין.
אני מודה שלא יוצא לי לאכול במסעדות שף כל שני וחמישי, אבל רמה כזו של אוכל לא חוויתי המון זמן. המנות היו יפות, הריחות שיצאו מהמטבח גרמו לחכות לכל מנה שתצא. כל מנה שהגיעה לשולחן, חוסלה שתי דקות לאחר מכן (כולל חישוב זמן הצילומים כמובן). הייתה הרגשה של שפע, של מבחר. המנות לא פסקו מלהגיע, וגם כשהבטן התמלאה, פינינו מקום בקיבה הקטנה ליד, זו ששמורה לאירועים מיוחדים.
אני חושבת שאחד הדברים היפים שיצא לי לחוות בארוחה הזו, מלבד האוכל הנהדר, זו האווירה שהאוכל יצר סביבו. הערב הזה, שהתחיל בישיבה עם אנשים זרים סביב אותו שולחן, נמשך חמש שעות. גם כשהאוכל כבר פסק מלצאת, וכוסות היין עמדו ריקות מולנו, המשכנו לשבת לדבר, להכיר ולהתגלגל מצחוק. אוכל, אנשים, סיפורים. זה הערך המוסף של הערב הזה.
את ארוחת הבוקר כמובן אי אפשר להשוות לערב הקודם, אבל היא סיפקה בדיוק מה שצריך: סוגים שונים של גבינות, לחמים, מבחר גדול של סלטים, ירקות ופירות רעננים. מקושקשת מביצים טריות, שקשוקה, בורקסים, מעדנים, ואפילו מגוון עוגות אם למישהו היה חסר קצת מתוק לבוקר. בקיצור, בופה שיעשה נחת לישראלים.
מחירים
לחדר פשוט תשלמו בין 450 שקלים באמצע שבוע ל-700 בסוף שבוע לזוג על בסיס לינה בלבד. אם תרצו סוויטה המחירים קצת יותר יקרים: בין 600 שקלים באמצע שבוע ל-850 בסופ"ש.
נכון לעכשיו הצפי לאירוח שכולל את החוויה הקולינרית הוא החל מספטמבר, כאשר הערכת המחיר עומדת היום על כ-1,250 שקלים לזוג ללילה לחצי פנסיון.
בשורה התחתונה
מתאים לאנשים שרוצים לקבל חופשה גלילית המשלבת נוחות ושלווה, יחד עם טיולים, נופים ואטרקציות במרחק הליכה. כל זה בתמורה מעולה למחיר. סופי השבוע הקולינריים מתאימים לכולם, מאמינה שמבוגרים ייהנו מהם קצת יותר. ואם תהיתם, מהלובי של המלון יצאתי חזרה לרעש של מרכז העיר טבריה, אבל קצת יותר שלווה. ושבעה.
מלון פרימה גליל, אלחדיף 1, טבריה. להזמנות בטלפון: 03-9533400 או באתר
*הכתבת הייתה אורחת מלון פרימה גליל