התחזית הצפויה לשבת ׁ(27.1) במקומות נבחרים:

החרמון עד 2 מעלות | טבריה (הכנרת) עד 18 מעלות | חיפה עד 15 מעלות | תל אביב עד 16 מעלות | ירושלים עד 10 מעלות | מצפה רמון עד 11 מעלות | ים המלח עד 19 מעלות | אילת עד 19 מעלות


החורף אמר את דברו השבוע והגיע אלינו במלוא עוצמתו עם ברקים ורעמים, גשמים והצפות, קשתות צבעוניות והתחזית גם מדברת על סופה עם שלג בחרמון ואולי גם בהרי הצפון. ואם זה המצב - נלך אל המדבר.

אזור שדה בוקר בנגב הוא אזור מושלם לטיולים בכלל ובחורף בפרט. אפשר לצאת מוקדם בבוקר ולטייל באחד מהמסלולים או להישאר ללילה באחד ממקומות הלינה באזור וככה להרוויח יותר. הפעם יש שתי אופציות מעולות: מסלול נחל קרקש או מסלול הר צרור ונחל צרור.

שדה בוקר (צילום: מירב טלמור-קשי)
זה בדיוק הזמן להגיע ולבקר באזור שדה בוקר | צילום: מירב טלמור-קשי

חשוב מאוד לזכור שלפני כל יציאה לטיול במדבר (גם לטיול שאנו ממליצים עליו) יש לבדוק את תחזית מזג האוויר, גם לגבי הצפות כבישים וכמובן לגבי שיטפונות במקומות הנמוכים. תוכלו לבדוק באתרי מזג האוויר השונים, אתר רשות הטבע והגנים, השירות המטאורולוגי ועוד. תמיד אפשר לוותר על ירידה לנחל וליהנות מהנופים ונקודות התצפית.

>> להמלצה מהשבוע שעבר: שכונת עין כרם ירושלים

לעוד ההמלצות לטיולים בשבת


נחל קרקש

איך מגיעים?

נחל קרקש  (צילום: נגה משל, mako חופש)
יש להביט בשילוט לנחל קרקש | צילום: נגה משל, mako חופש

התחלה במדרשת בן גוריון שבשדה בוקר. נקודת הסיום בחניון הסרפנטינות במסלול קווי. אפשר גם לעשות מסלול מעגלי ואז לחזור ברגל דרך מעלה הגר.

מה רואים?

מסלול שמתאים למשפחות גם עם ילדים קטנים וכמעט לכל אחד. מדובר בהליכה נעימה במדבר, אשר בעונה הזו מזג האוויר נוח לטיול, כולל החוויה של טיול לאחר הגשם ומפגש עם צמחייה ייחודית. אפשר לעשות את המסלול המעגלי ללא הקפצת רכבים, אבל אם תגיעו עם יותר מרכב אחד בהחלט אפשר לעשות את המסלול הקווי.

נחל קרקש (צילום: youtube)
מסלול שמתאים גם עם ילדים | צילום: youtube

מרחקי הליכה ודרגת קושי

קל מאוד, הליכה של כקילומטר וחצי, צבע סימון שבילים ירוק וכחול.

הר צרור ונחל צרור

איך מגיעים?

לכתוב בווייז "מנחת שדה בוקר", אשר יש להגיע אליו דרך השילוט של "מצד צין" על כביש 40 (בין קיבוץ שדה בוקר למדרשת בן גוריון). ההגעה למנחת יכולה להיות בעייתית ברכב פרטי ולא ג'יפ, בעיקר אם ירדו גשמים לפני כן.

ישנה אופציה נוספת ועדיפה (גם בכדי לא לנסוע בדרך משובשת וגם מחשש לפריצות לרכב במנחת). יש להחנות את הרכב ליד מדרשת שדה בוקר או במדרשה וללכת ברגל לתחילת המסלול (תוספת של כ-2 ק"מ לערך למסלול כולו).

הר צרור (צילום: Ronny Hacham, shutterstock)
אפשר לבחור במסלול קווי או מעגלי. הר צרור | צילום: Ronny Hacham, shutterstock

מה רואים?

יציאה בשביל כחול ממנחת שדה בוקר, תצפית יפה מהר צרור והמשך המסלול באפיק נחל צרור. כאן סביר להניח שניתן יהיה לראות את גב צרור מלא במים, בעיקר אם ירדו גשמים בימים האחרונים. אומנם המסלול ארוך יותר (אל תגיעו מאוחר שלא תיקלעו לחשיכה), אבל הוא מעגלי וחושף אתכם ליופיה של בקעת צין והמדבר המתעורר.

מרחקי הליכה ודרגת קושי

אורך המסלול כ-7-10 ק"מ (תלוי במיקום החנייה של הרכב). רמת קושי בינונית, מיועד יותר למיטיבי לכת או לכאלו שמורגלים בהליכה ארוכה יותר.


טיפ והמלצה לאטרקציה

מתחם בולדרינג וקיר טיפוס במדרשת שדה בוקר: מומלץ לחובבי הטיפוס והאתגרים. שימו לב כי המקום סגור ביום שבת וביום שישי פתוח עד 16:00. לפרטים נוספים היכנסו לאתר.

תצפית עין עובדת עליון: אחת התצפיות היפות והבטוחות, גם במקרה שיורד גשם. לעין עובדת עליון יש חניון מסודר לרכבים, שביל נוח אשר מוביל לתצפית על נחל צין הזורם. כמובן אין להתקרב למצוק, אבל בהחלט ניתן להשקיף על הנחל בצורה בטוחה. ותמיד ליתר בטחון, בדקו באתר רשות הטבע והגנים או במרכז המידע שלהם, במידה ויש תחזית סוערת וסיכוי לשיטפונות והצפות.

שדה בוקר עין עבדת עליון (צילום: מירב טלמור-קשי)
תצפית יפה מעל עין עבדת | צילום: מירב טלמור-קשי

מה אוכלים?

באחד מהמלונות החמודים שיש בשדה בוקר, מלון שרמנס, ניתן גם להגיע לארוחות בוקר או לבית הקפה בשעות אחר הצהריים והערב (תוודאו מול המלון את שעות הפתיחה). היתרון, שגם מי שאינו אורח המלון יכול להגיע לאכול בשרמנס ובית הקפה פתוח גם בשבתות. תוצרת טרייה ומגוונת וכמובן עם נוף משגע.

הכנענייה (במדרשת שדה בוקר): מעדנייה ובית קפה, גבינות, נקניקים טובים ועוד כל מיני גודיס, כולל יינות ובירות מהארץ ומהעולם. מקום מעולה להצטייד בו במוצרים לפיקניק באחת מהנקודות היפות במדבר. לא פתוח בשבתות ובאמצע שבוע ובימי שישי פתוח 08:00–15:00 (שישי עד 14:00). 

מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם