חמישה דיירים נותרו סגורים בבית המפורסם ביותר במדינה, ולנו נדמה כאילו אנחנו מכירים אותם באופן אישי ויודעים עליהם הכל. רגע לפני שהם יוצאים משם אחד-אחד חזרנו קצת אחורה, ונזכרנו מאיפה בכלל הם באו, ואיך אולי השפיע עליהם נוף מולדתם.
ג'קי מנחם: פיתויים בפארק הירקון
המז'יק הלאומי הוא הנציג הראשון של העיר רמת גן בגמר האח הגדול. הוא גדל בעיר, ועד כניסתו לתוכנית גם עבד בה, כמלצר בחומוס "פינתי". בתור רומנטיקן לא קטן, אנחנו מניחים שלג'קי היו כל חייו שתי נקודות אליהן היה לוקח בחורות באזור מגוריו. האפשרות הראשונה היא פארק הירקון, שרבים מזהים אותו בטעות רק עם תל אביב, מבלי לדעת שחלקים גדולים ממנו מצויים גם בשטח רמת גן. מצד שני, ייתכן וג'קי נטה לפטריוטיות ולקח את הדייטים שלו לפארק הלאומי, המוכר בעיקר בזכות הספארי.
בשני הפארקים יכלו המז'יק ובת הזוג המזדמנת למצוא מרחבי דשא אין סופיים, בהם יכול היה ג'קי להקים אנדרטאות אהבה לרוב.
>> אתם לא מאמינים כמה טיולים אפשר לעשות בירקון
>> הפארק הלאומי ועוד כמה מקומות בהם תוכלו לנשום אוויר נקי במרחק דקות מתל אביב
נופר מור: קפה על שדרות רוטשילד
באופן מעט מפתיע, מגיעה הנציגה חמת המזג לבית האח דווקא מתל אביב - לא, זה לא שהיא שוכרת שם דירה כמו רוב חבריה לבית, היא אשכרה גדלה בעיר. אם היינו מנחשים, היינו מניחים שהפרסיה אוהבת במיוחד את תרבות החופים התוססת של תל אביב, והיותה סלקטורית במועדון מסגיר את חיבתה לחיי הלילה.
סביר להניח גם שנופר נהנית ללגום קפה בשדרות רוטשילד, לראות ולהיראות. מעניין אם היא מודעת לעושרה של השדרה באתרים היסטוריים: האנדרטה במקום בו נערכה הגרלת המגרשים הראשונה שחילקה את האדמות לתושבי יפו, בית מאיר דיזנגוף, ראש העיר הראשון של תל אביב, בו הכריז בן גוריון על הקמתה של המדינה או הקיוסק הראשון של העיר, חלוץ מקומות הבילוי התל אביביים.
עמיר גולדברג: נוף חרמון ופריחה
האלפא מייל של העונה השלישית הוא הנציג היחיד בתוכניות הריאליטי של היישוב הכי צפוני בארץ, מטולה, שתי אצבעות מצידון. המושבה ממוקמת גבוה בהרים, טבולה בעננים ומשקיפה על נוף גלילי מרהיב - ואולי היה זה הקור העז השורר ברום ההרים בחורף שהוביל את עמיר לבחור בשם פינגווין למועדון שבבעלותו.
בתור צפוני שורשי, עמיר ודאי מכיר היטב את אצבע הגליל. הוא ודאי יודע כי מעט לפני הכניסה למטולה אפשר לעלות לתצפית מהר צפייה, ממנה ניתן לראות את כיפתו הלבנה של החרמון ממזרח, את הרי הלבנון מצפון ואת עמק החולה הנפרש מדרום. בימים אלה ממש האזור כולו ירוק ופורח, ולו הם יתאזרו במעט יותר סבלנות האחד כלפי השנייה, יכול להיות שממש באחד מסופי השבוע הקרובים יביא עמיר את סיוון לביקור ראשון במולדתו הצפונית ויראה לה את כל היופי הזה.
>> העוצמה של הגליל: מפל הבניאס ונחל חרמון
סיון אברהמי: טיילת, אנדרטה ו... מה עוד?
מדענית המוח מגיעה מהעיר אור יהודה, השוכנת בסמוך לנמל התעופה בן גוריון. את גזרתה החטובה של סיון אולי ניתן לזקוף לזכות שביל ההליכה בן ארבעת הקילומטרים שהוקם לרווחת תושבי העיר – אבל למעשה זוהי האטרקציה היחידה במקום.
מקורה של אור יהודה במעברות שהוקמו בשנות ה-50 וקלטו את עולי עיראק, ובמרכז העיר ממוקמת אנדרטה לזכר עולי הגרדום: תשעה יהודים מעיראק שהואשמו בריגול לטובת מדינת ישראל והועלו לגרדום. כשסילבי תביא את עמיר הביתה בפעם הראשונה, אנחנו מודים שאנחנו לא ממש יודעים אם כדאי לה בכלל לנסות להראות לו את העיר.
ליהיא גרינר: תאומה זהה בהולנד
היא הגיעה מלוס אנג'לס, אבל עד גיל חמש היא התגוררה בקריית אונו. זוהי עיר המוכרת פחות בזכות אתריה התיירותיים, אבל כמעט כל אחד ואחת מכם זכה לבקר בה לפחות פעם אחת, גם אם לא שמתם לב - היה זה ביום הגיוס לצה"ל, עת הלכתם לאיבוד בבקו"ם בתל השומר הממוקם בבקעת אונו.
פרט לקיטבגים ולאוהלים לעיר יש עוד כמה אטרקציות להציע: בבית מס' 24 ברחוב וולך התגוררה המשוררת יונה וולך ז"ל, כשהרחוב עצמו קרוי על שם אביה, מיכאל וולך, שנהרג במלחמת יום העצמאות. במרכז העיר נמצאת כיכר דראכטן, על שום העיר ההולנדית התאומה של קריית אונו. כן, בהתאמה, אם תבקרו בדראכטן שבהולנד, תגלו שם כיכר שנקראת כיכר קריית אונו.