אחרי שכולם דיברו על התורים בנתב"ג - נראה שהיום הבעיה הכי גדולה בטיסות אלה המזוודות שלא מגיעות אל היעד. בכל העולם מתמודדים כעת עם בעיה של כוח אדם, לרבות מעמיסים, ובעקבות כך מזוודות רבות לא מועמסות למטוסים ונשארות מאחור.
הפתרון למצב הבעייתי, שהתחיל עוד כשרק היו תורים ארוכים, היה להגיע לטיסה רק עם טרולי שעולה למטוס ובכך להבטיח שהמזוודה תהיה צמודה אליך כל הזמן. אך גם במקרה הזה הפתרון החל להישחק די מהר וצצו כבר לא מעט בעיות בשיטה. בדרך לטוס עם טרולי? זה מה שאתם חייבים לדעת:
-
לא בטוח שיעלו את הטרולי שלכם למטוס
היות ומרבית הנוסעים מגיעים היום עם תיק עלייה למטוס, נוצר מצב בו אין מקום לכל המזוודות בתאים שמעל הראש וקיים סיכוי לא קטן שיבקשו מכם לשלוח את הטרולי לבטן המטוס ברגע שתגיעו לבורדינג (שלב העלייה למטוס). כך, כבר קרה שמי שהגיע עם טרולי למטוס בסוף מצא את עצמו בלי המזוודה שלו לאחר הנחיתה.
לכן, מומלץ להגיע לגייט מוקדם ולעמוד בתור לבורדינג ראשונים ובכך להקטין את הסיכוי שאתם תהיו אלה שייצטרכו לשלוח את המזוודה. שימו לב! גם את הטריק הזה לא מעט כבר מכירים והתורים נעשו ארוכים והם מתחילים הרבה זמן לפני העלייה למטוס. -
תשלום על טרולי
בחברות הלואו קוסט זה כבר נפוץ לדרוש כסף גם על מזוודות שעולות לטיסה, אך כעת, בעקבות המצב, נראה שגם החברות הסדירות יחלו לדרוש על כך תשלום במטרה לנסות לצמצם את הכמות. בתוך כך, דווח כי ישראייר תחל לגבות 20 דולר על כל טרולי שעולה למטוס, ובחברת ארקיע יחלו לגבות על כך תשלום בהמשך. נראה שהפתרון הבא הוא לעלות עם שקיות למטוס. -
גודל המזוודה
שימו לב שלא מעט נוסעים בזמן האחרון מנסים להתחכם ולעלות מזוודות גדולות מדי או כבדות מדי למטוס, בטענה שהן על תקן הטרולי שלהם. במקרה זה, לחברות התעופה יש כללים מאוד ברורים לגודל הטרולי התקין, והוא נגזר מגודל התאים שנמצאים במטוס. חשוב לוודא מה המידות באתר של חברת התעופה שבה אתם טסים והמשקל של המזוודה כמעט בכל החברות לא יכול לעבור את ה-8 קילו. בחברות התעופה מאוד נוקשים עם הכללים הללו, במיוחד בזמן האחרון כשכולם מגיעים עם טרולי לטיסה. -
קוד QR
בגלל שלא בטוח שתצליחו בסופו של דבר לעלות את הטרולי לטיסה, מומלץ לעשות שני דברים על מנת לעזור לכם במקרה שהמזוודה שלכם לא תנחת ביעדה. הראשון, זה לשים אייר טאג שיעזור לכם להבין איפה המזוודה נמצאת בזמן אמת (שימו לב! קיים מחסור באייר טאג בגלל הסיבה הזו).
הדבר הנוסף הוא להצמיד קוד QR של הוואטסאפ שלכם למזוודה, וכך יוכלו להשיג אתכם ישירות. אם המזוודה תקועה בחו"ל זה פחות יעזור כנראה, אך בארץ יש אנשים שמנסים ליצור קשר עם בעלי המזוודות שנשארו מאחור וזה מאוד יכול לעזור להם. את קוד ה-QR האישי שלכם ניתן למצוא בהגדרות הוואטסאפ. -
אריזה נכונה
כמובן שלא כולם יכולים לטוס רק עם טרולי לחופשה שלהם בחו"ל (משפחות עם ילדים למשל), אך אין ספק שניתן לארוז הרבה יותר יעיל וחכם, על מנת לצמצם את כמות הציוד גם בנסיעות שעד היום לקחתם אליהן מזוודות גדולות.
למשל: להביא מעט בגדים ולמחזר, לגלגל בצורה קומפקטית במזוודה, לקנות חלק מהדברים בחו"ל ולהשאיר שם ועוד. בנוסף, הביאו איתכם תיק רך נוסף שניתן לקפל לגודל קטן בדרך הלוך על מנת לחזור איתו מלא בקניות רק בדרך חזור.
>> הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם
קצת אופטימיות לסיום
ברשות שדות התעופה הודיעו היום שעובדי רשות שדות התעופה ומתנדבים מסייעים לחברות התעופה וחברות שרותי הקרקע בנתב"ג באיתור המזוודות אשר הגיעו מיעדים ברחבי העולם והשבתם לנוסעים. עד היום בשעות הבוקר ובמהלך היומיים האחרונים אותרו בעליהן של למעלה מ-1,300 מזוודות שהגיעו לנתב"ג מרחבי העולם.
אנו בעיצומו של מבצע סיוע לחברות התעופה להשיב את ככל המזוודות המזוהות הנמצאות בנתב"ג לבעליה. מבצע איתור בעלי המזוודות, העגלות ושאר הפריטים ימשך ככל שיידרש.