רבים נוטים להתעלם ממנה או להתייחס אליה בתור עיר שינה בלבד, אבל בשנים האחרונות קורה משהו טוב בקריית אונו. עם פארקים ירוקים ורחבי ידיים, מסעדות שמביאות אליהן סועדים מהסביבה ומעבר, וגם היסטוריה ארוכה שכדאי להכיר.

מה הדבר הראשון שחייבים לעשות ברגע שהגעתם לקריית אונו?

מבין הדמויות המוכרות ביותר שהגיעו מקרית אונו, ואולי הבולטת שבהם, היא המשוררת הפרובוקטיבית יונה וולך, שהייתה ילידת העיר וגדלה בה. הרחוב שבו שכן בית המשפחה נקרא היום רחוב "מיכאל וולך", על שמו של אביה של המשוררת, שנהרג בקרב במלחמת העצמאות. ממש באותו רחוב הקימה העירייה פארק מקסים בשם "גן הפסלים על שם יונה וולך", שבו הציבה פסלים של אמנים תושבי העיר, ופיזרה בו ציטוטים ומילים מתוך שיריה של וולך.

גן הפסלים על שם יונה וולך קריית אונו (צילום: ד"ר אבישי טייכר, wikipedia)
גם פסלים וגם שירים. פארק הפסלים על שם יונה וולך | צילום: ד"ר אבישי טייכר, wikipedia


מה הדבר שחייבים לראות בקריית אונו?

בקריית אונו היה בעבר עץ שקמה עתיק, בן למעלה מ-500 שנה. העץ, שהיה בעבר חלק מפרדס "רייספלד", נפגע ממדורת ל"ג בעומר, ולאחר סערה הוא קרס לחלוטין. העירייה החליטה להחליפו בעץ שקמה אחר, וסביבו טיפחה פארק עירוני שנקרא "פארק רייספלד". "העץ הבודד" שוכן כיום על גבעה, שסביבה פסלים יחודיים של האמנית עפרה צימבליסטה. 

פארק רייספלד קריית אונו (צילום: ד"ר אבישי טייכר, wikipedia)
העץ המקורי הוחלף בחדש עם פארק ירוק | צילום: ד"ר אבישי טייכר, wikipedia

באיזו מסעדה חייבים לאכול?

קיסו, דרך רפאל איתן 1, קריית אונו: קיסו היא כבר ממזמן לא מסעדה קטנה איפשהו ליד פתח תקווה. מדובר במוסד של ממש, שמושך אליו רבים מאזור וגם מעבר לו, עם רשימת המתנה ארוכה. הקבוצה שמפעילה בין השאר את פו סושי וסטודיו התל אביביות, נוצ' ברמת השרון, ני-שי הנתנייתית, הפכה את האזור לחי עם המוני סועדים שמגיעים לטעום מהמנות האסייתיות המצוינות, ללגום ממבחר הקוקטיילים וליהנות מהאווירה שלא נופלת ממיטב המסעדות בתל אביב. רק אל תשכחו להזמין מקומות מראש.


הרחוב שחייבים ללכת בו בקריית אונו? 

חובבי האדריכלות, ובייחוד זו המודרנית, ישמחו לגלות שבקרית אונו ישנן שתי שכונות בעלות אופי ארכיטקטוני מיוחד. אחת מהן היא שכונת רימון, שתוכננה על ידי צוות האדריכלים יהלום-לוטן, עם מבני בטון בסגנון הברוטליסטי, שמתחברים היטב עם אדריכלות הנוף המצוינת, שמכניסה שפע של ירוק והופכת את השהייה ברחוב לחוויה בפני עצמה.

קריית אונו שכונת רימון  (צילום: youtube)
תענוג לחובבי האדריכלות. שכונת רימון | צילום: youtube

התמונה שאתם חייבים לצלם למזכרת בביקור שלכם בקריית אונו

אם הצלחתם להתאפק ולא הצטלמתם על הגבעה של העץ הבודד בפארק רייספלד, תמיד תוכלו להצטלם עם מגדל המים המפורסם של קריית אונו. מדובר במבנה גבוה, שגם שימש כעמדת ביטחון של היישוב הקטן במלחמת העצמאות. 

מגדל המים הישן קרית אונו (צילום: ד"ר אבישי טייכר, wikipedia)
לא בדיוק פיזה, אבל נחמד | צילום: ד"ר אבישי טייכר, wikipedia

איפה שווה לשים את הראש בקריית אונו?

מי שממש יתאמץ, כנראה שיצליח למצוא דירות או חדרי אירוח, אבל בקריית אונו לא תמצאו בתי מלון. אם אתם צריכים לישון באזור, בית המלון הקרוב הוא כנראה זה שנמצא בכפר המכביה ברמת גן במרחק כמה דקות נסיעה.


הנתון הנוסף: מה אתם לא יודעים על קריית אונו?

לקריית אונו יש עיר תאומה בהולנד בשם דראכטן (Drachten), עימה יש לעיר הישראלית יחסים חמים עוד מאז שהציעה העיר ההולנדית לארח את ילדי קריית אונו בזמן מלחמת העצמאות. כאות הוכרה, הוצבה כיכר במרכז העיר שקרויה על שמה של התאומה, וגם בדראכטן קיימת כיכר על שם קריית אונו.

דראעטן הולנד (צילום: Baykedevries, shutterstock)
יחסים ארוכים וחמים. דראכטן, הולנד | צילום: Baykedevries, shutterstock