אם דרכתם בשנים האחרונות בבת-ים, בטח הופתעתם מטיילת ארוכה עם נוף מדהים, גורדי שחקים, הרבה ירוק מול העיניים, מוסדות אוכל ותיקים, ברים מגניבים, חיי לילה שלא נופלים מהעיר השכנה הגדולה והרבה אטרקציות חדשות, לכל המשפחה.
מה הדבר הראשון שחייבים לעשות ברגע שהגעתם לבת-ים?
עיר שיש בשטחה חוף ים מראש נחשבת לעיר מהנה ואטרקטיבית יותר ורצועת החוף של בת-ים היא אחת היפות במדינה. מי שמגיע לבת-ים חייב לרדת לטיילת ששודרגה לאחרונה בספסלי רביצה ונקודות תצפית מרהיבות, ברים מוגבהים עם כיסאות מגניבים, לקחת כוס בירה מאחד הברים שעל הטיילת ופשוט להנות מן השקיעה.
מה הדבר שחייבים לראות בבת-ים?
אחרי שביליתם בחוף הים, אל תוותרו על ביקור בטרמינל העיצוב בת-ים: טרמינל עיצוב בת-ים הוא מתחם עיצוב חברתי ומיוחד שהוקם על ידי עמותת 'לצאת מהקופסא', המתחם החדש הוקם במבנה היסטורי אשר עמד נטוש במשך שנים באזור העסקים של העיר, והוא מסמל את תהליך ההתחדשות שהיא עוברת בשנים האחרונות. במתחם פועל כיום מפעל שיקומי, חצר חברתית וחממת מעצבים הפועלת בסינרגיה עם מפעלי השיקום. יש שם את "מולט"- סדנאות מגניבות בעבודה עם עץ. בנוסף לכך, יש במתחם גם בית קפה חברתי, חנות למוצרי עיצוב ומתחם הדרכות וסדנאות הפתוח לקהל הרחב.
ואם נותר לכם זמן, סיבוב במוזיאוני בת-ים יספק לכם הנאה לכל המשפחה:
מוזיאון בת-ים לאמנות ממוקם בפארק הנפרש בלב שכונת רמת יוסף. המבנה העגול הייחודי של המוזיאון נבנה בשנת 1961 על ידי אדריכל דוד פרלשטיין ומהווה דוגמא ייחודית לסגנון הבנייה הברוטליסטי המקומי מהתקופה. המוזיאון מציג תערוכות מתחלפות של אמנות עכשווית וכן עבודות מאוסף המוזיאון. תוכלו לחוות עבודות של אמנים ישראלים ובינלאומיים לצד תערוכת קבע המציגה מעבודותיהם של אמנים מקומיים.
מקום ייחודי נוסף בעיר הוא בית שלום אש: הבית משמש כמרכז תרבות הממוקם בשכונת מגורים בלב העיר. בבית זה התגורר בשנות החמישים של המאה העשרים הסופר והמחזאי היידי המוערך שלום אש, שכתביו תורגמו לשפות רבות וזכו להצלחה בינלאומית. בחדרי העבודה, השינה והמגורים מוצג האוסף האישי המרשים של אש, הכולל ספרים עתיקים, כתבי יד נדירים, פרטי יודאיקה ייחודיים ועבודות של גדולי האמנות המודרנית.
באיזו מסעדה חייבים לאכול בבת-ים?
תנופת הפיתוח בבת-ים הביאה איתה גם פתיחה של לא מעט מסעדות ובתי קפה מגניבים, זאת יחד עם מקומות שנחשבים למוסדות קולינריה ותיקים. הנה טעימה ממה שיש לעיר להציע:
"בלבלה" – ביאליק 3 , בת-ים: מזנון שהוא לגמרי מוסד קולינארי אייקוני בבת-ים. אוכל מהיר- נקינקייה בלחמניה, חלה עם שניצל וצ'יפס שומני. אוכל שממלא את הלב של כל צעיר בת ימי.
טל בורגר – דרך בן גוריון 141, בת-ים: טל בורגר היא מסעדת המבורגרים שהוקמה בשנת 2002 והפכה לאחת ממסעדות ה-Fast Casual הותיקות והאהובות בעיר. המיקום מצויין, הבשר איכותי וטעים, אבל ההפתעה האמיתית היא ההמבורגר הצמחוני שבא במגוון טעמים.
דויד בייקרי – בלפור 63, בת-ים: מטבח גיאורגי, קטן וצנוע שמנוהל על ידי משפחה שאת הבצק עלים מכינה במקום, עליו מניחים ממיטב הגבינות הגיאורגיות שנמתחות כל הדרך אל הפה. במקום כמובן כל סוגי הכיסונים בכל סוגי המילואים לרבות בשר שעובר שבישול של 14 שעות. מושלם.
Talassa- דרך בן גוריון 136, בת-ים: מקום חדש ומהמם שנפתח ב-2019. שמו על שם אלת הים היוונית, ולכן המקום גם מעוצב בהשראה יוונית ים-תיכונית קסומה. מדובר על בר מסעדה שמשלב ים, בילוי ואוכל טוב, עם מטבח פיוז'ן חדשני ומתוחכם.
המקום ששווה לצאת אליו בערב בבת-ים
גם בגזרת הברים, בת-ים מציעה מגוון אפשרויות שהמשותף להן וגם הופך אותן לקסומות, היא העובדה שהן על רצועת חוף הים. הנה כמה מהן:
Spilia, חוף הדקלים, בת-ים: בר מסיבות מגניב בחוף הדקלים, עם אוירה טובה ואלכוהול משובח. לא פעם עושים שם הפקות שמביאות בליינים מכל האזור.
פטריקס, חוף הסאנסט, בת-ים: אחד הברים הגדולים והמרכזיים בבת-ים, שנראה כאילו תמיד בתפוסה מלאה. עם אוכל טעים ואלכוהול איכותי ובעיקר מוזיקה שמרימה את האנרגיות של המבקרים.
יודל'ה על החוף, דרך בן גוריון 136, בת-ים: בר מסלולים המציע קונספט כייפי, מגוון ומשתלם לכל כיס. ב"יודל'ה" ממליצים לכל לקוח "שתה לפי יכולתך"- מסלול שתייה ללא הגבלה במחיר שפוי. כל זה לצד תפריט מזון מגוון וטעים.
הרחוב שחייבים ללכת בו בבת-ים
ההמלצה החמה של כל מי שטייל לאחרונה בבת-ים היא סיבוב קצר בשדרות העצמאות. השדרה הישנה שמתחילה בחוף הים - הפכה את פניה עם מתקני ישיבה מגניבים, שירותים חכמים, תאורת לילה מהפנטת, בריכה אקולוגית, הרבה אווירה ואפילו הוגנבה לאוזנינו השמועה שבקרוב יוצבו שם דוכני פוד טראק מגרים.
תוכלו גם לטייל ברחובות בלפור ושדרות רוטשילד, רחובות שמחזירים אותנו לתקופת האייטיז השמחה. חוויה אחרת, סוחרים מכל עבר וחווית קנייה מעניינת.
התמונה שאתם חייבים לצלם למזכרת בביקור שלכם
גם בת-ים מתהדרת בשלט שכל עיר תיירות עולמית חייבת - I LOVE BAT YAM . אז אם הגעתם, תנו קפיצה לנקודה שעל חוף הים המרהיב, אין מצב שתבקרו בבת-ים בלי סלפי עם השלט.
איפה שווה לשים את הראש?
במלון ליאונרדו במרכז טיילת בת-ים ובמלונות בוטיק נוספים המפוזרים בעיר, נותנים אווירה אמיתית של חופש וים. עם פתיחת עונת הרחצה בשנה זו, יפתח מלון הסאנסט המפואר שממוקם על רצועת חוף יפיפייה, ולו בריכה מרהיבה על רופטופ רחב ידיים. במלון נבנה חדר כושר מהגדולים במזרח התיכון.
הנתון הנוסף: מה אתם לא יודעים על העיר בת-ים?
הרבה אנשי תרבות וידוענים חיו בבת-ים. ביניהם המרגל אלי כהן, שחי עם משפחתו ברחוב התחיה 11, ואם תעברו במקום תוכלו לזהות את ביתו על ידי שלט המוצב באזור.
גם סבתא של השחקן האנגלי, סשה ברון כהן, עלתה ממזרח אירופה היישר לבת-ים והתגוררה בה עד שנפטרה ב-2014.
והדובדבן שבקצפת: הידעתם? השיר "כמה יוסי" של ברי סחרוף, נכתב על שכונת רמת יוסף שבה הוא גדל. בשכונה זו גם גדל הזמר דוד ד'אור.