![אין תמונה אין תמונה](https://img.mako.co.il/2024/08/07/replacement_autoOrient_b.jpg)
מכירים את שירו של יונתן גפן על השוקולד שאפשר להריח בסוף רמת גן?
אנחנו גרנו ממש מול אותו מפעל שהפיץ את הריחות המשכרים. המפעל בינתיים עבר לצפון ואנחנו לשרון, אבל האלרגיה לחלב של בן השמונה שלי לא עברה. עבורו, השיר הזה היה מלח על הפצעים. בעידן שבו כל מפעל שוקולד מייצר שוקולד מריר על פס יצור שייצר קודם מוצרי חלב, אפילו שוקולד שנחשב "פרווה", עלול להכיל חלקיקים בודדים מהחומר שעלול לסכן את חייו. לכן ממתקי שוקולד עבורו הם מחוץ לתחום, אלא אם כן מדובר בגלידת סויה, מעדני סויה, שוקו מחלב אורז ושאר תחליפים.
שוקולד טהור
הסיפורים על סדנאות השוקולד הקסומות של אביטל, בדיוק כמו הריח שהיתמר מהן הגיעו למרחוק. שערו בנפשכם, כמה הופתענו ושמחנו לגלות שהן על טהרת השוקולד ואין בהן ולו תוספת פיצפונת של חלב... מי שלא ראה ילד אלרגי לחלב, מקבל את הבשורה לא ראה שמחה מימיו. מסתבר שאביטל, כמו רוב האנשים שמבינים שוקולד באמת, לא מוכנה לקלקל את חומר הגלם המופלא הזה, בתוספות מיותרות. ולכן, השוקולד שלה, הוא אמיתי, טהור ותאמינו או לא, פרווה. (או כמו שאביטל בעצמה אומרת: "הרי שוקולד הוא בכלל פרי...אז מה כולם מתפלאים?")
בית המלאכה המתוק של אביטל נמצא ממש בסמוך לתחנת הרכבת בבנימינה מה שהפך את הביקור כולו, לטיול רכבות מהנה. וכך בבוקר נעים אחד, מצאנו את עצמנו בשערי גן העדן האסור. רק שהפעם, הוא היה מותר. מותר לטעום, מותר לשאול, מותר לנסות, מותר להעיז, מותר להתלכלך, מותר ללקק, מותר ומותר ומותר עד שכבר אי אפשר.
מתוק לו מתוק לו
הבן שלי לא באמת פוחד משוקולד. זאת אני שמפחדת. בכל פעם שהוא נוגע או טועם משהו חדש, הלב שלי מתכווץ מדאגה שמא המכונות לא היו נקיות מספיק, שמה משהו טעה במפעל... הפעם לא פחדתי. יכול להיות שהייתי קצת שיכורה מהשוקולד, יכול להיות שפשוט סמכתי על אביטל ואולי פשוט הייתי מאושרת. כי לראות את הילד הזה, מתענג על שוקולד, נטול דאגות ומעצורים כאחד הילדים, ללא ספק היה עבורי רגע מתוק במיוחד.
כרטיס ביקור
"אמא משעמם לי…" לגילאי 5 עד 120. ראשון עד שישי בתאום מראש
"אמא אפשר שקל..." עלויות: 55 ש"ח לילד 80 ש"ח למבוגר
"אמא אפשר חטיף..." מה יש לאכול: המון שוקולד – כמה שרק רוצים.
אבל למי שחושב ששוקולד זה רק קינוח, הנה המלצה למסעדה מצוינת שנמצאת במרחק הליכה מהמקום ומתחנת הרכבת: מסעדת גאיה מגישה אוכל צרפתי בהשפעה מקומית ומצדיקה את הטענה שלא חייבים לגור בתל אביב כדי לאכול טוב. ארוחה עסקית בשעות 12:00-17:00 במחיר שמתחיל ב60 ש"ח וארוחת ילדים במחיר 29 ש"ח, ילד הם דרך נפלאה להפוך את יום ביקור בבנימינה לחגיגה של ממש.
"אמא מתי מגיעים...": האסיף 42, בנימינה גבעת עדה (ממש בסמוך לתחנת הרכבת). טלפון 04-6288689, 054-4760557