דבר ראשון נשים את הדברים על השולחן - הביקור במתחם וילות היוקרה YAMA, שנפתחו לאירוח לפני כחודשיים בגינוסר שליד הכנרת, הוא לא לכל אחד, בלשון המעטה. המחיר ללילה מתחיל ב-12 אלף שקלים ויכול לטפס עד ל-18 אלף שקלים בשיא העונה, לווילה אחת של עד 8 אנשים. אין ספק - מדובר במחיר גבוה. מאוד. אך אם ידכם משגת - מדובר בחוויה יוקרתית ושונה בנוף הישראלי. קיבלנו הצצה לרגע לאחת החופשות הכי יקרות שיש כאן:
כיאה לחופשה של העשירים, התחלנו אותה בטיסת מסוק שלוקחת כ-25 דקות משדה התעופה בהרצליה (4,000 שקל לשעת טיסה). למקום ישנם שני מסוקים משלו ומי שירצה לא לעמוד בפקקים בדרך לכנרת, יכול לתאם הגעה דרך האוויר. מעבר לחיסכון הזמן המטורף, מדובר בחוויה יפה ומרשימה. כי אם כבר להרגיש שהגעתם לארץ אחרת, אז זה לא מזיק שמשולבת בחוויה גם טיסה.
הנחיתה נעשית ממש בצמוד למתחם הווילות שמשתרע על פני 5 דונם. כל וילה, 2 בסך הכל, היא בגודל של 220 מ"ר וכוללת 4 חדרי שינה עם מיטות זוגיות, מטבח ענק וסלון. וכמובן שגם בפרטים הקטנים הכל כאן זועק יוקרה: מוצרי הטואלטיקה של BULGARI, המזרונים והמצעים ממש יקרים, כל הבית מתנהל בצורה חכמה ואיך אפשר בלי מכונת נספרסו?
אבל עם כל הכבוד למה שקורה בתוך הווילה - הדבר המרשים ביותר כאן הוא מה שקורה בחוץ. בחצר יש עצי פרי רבים (זו בדיוק העונה של המנגו), מדשאות, ערסל, וגולת הכותרת היא הבריכה הפרטית הגדולה עם הג'קוזי שצמוד אליה (רק באחת מהווילות). המטרה היתה כאמור לייצר אווירה של "עולם אחר" או של באלי באינדונזיה אם תרצו, והשהייה בחוץ לגמרי הצליחה לייצר את החוויה הזו. ואת זה אנחנו קובעים מבלי שהיינו מעולם בבאלי.
החיסרון היחיד של החצר המקסימה, זה העובדה שלא קיימת מספיק הפרדה בין שתי הווילות, כך שאם אתה שוכר רק וילה אחת (כי למי בכלל יש יכולת לשכור את שתיהן?) אתה רואה מה קורה בחצר של הווילה הצמודה אליך. במקום ציינו בפנינו שעד היום לא היתה עם כך בעיה (כי באמת יש אנשים ששוכרים את כל המתחם), אך אם ייראו שזה מפריע לאורחים יינתן פתרון.
נמשיך בסיור? מחוץ למתחם הווילות, במרחק הליכה קצרצר, מגיעים למזרח פרטי ממנו אפשר להיכנס לכנרת או לשכור סירות ופעילויות ימיות שיגיעו ממש עד פתח הווילה (בהזמנה מראש, החל מ-3,000 שקלים). בכלל, נראה שאזור גינוסר, בו נמצא מתחם YAMA, הפך לאחד המרכזיים בארץ: עם מלון נוף גינוסר בקיבוץ, מלון של רשת ישרוטל שנפתח לאחרונה באזור, אטרקציית חווימה ועוד שלל מסעדות ופעילויות שנמצאות סביב הכנרת.
האירוח במקום לא כולל אוכל, אך קיימות מספר אופציות: ניתן לבשל במטבח המאובזר, לאכול באחת המסעדות שנמצאות מסביב, או להזמין שף פרטי שיבוא לבשל. ב-YAMA עובדים עם שני שפים: שף ניתאי יהלום שעבד ב"קפה האנוי" ובמטבח "אייבי" של אסף דוקטור וכן במטבחים של שף אייל שני "צפון אברקסס" וה"סלון"; ושף דודי אברהמי שעבד במטבחי "צ'ימיצ'נגה", "רוסטיקו" ו"סבסטיאן". את עיקר הקריירה שלו (8 שנים) עשה לצד שף אבי קונפורטי במסעדת צפרה המיתולוגית.
את ארוחת הערב שלנו בישל בדייקנות ויצירתיות שף דודי אברהמי, שטוען שהוא מת על הטאץ' הפיקנטי ומתמחה באוכל מקסיקני ותאילנדי שמתאים מאוד לאווירת המקום. ארוחה ל-8 אנשים עולה החל מ-5,000 שקלים וניתן לבחור בין תפריט איטלקי, ארוחת שישי, ארוחת בשרים, מקסיקני, אסיאתי או בראנץ'. ארוחת בוקר עולה 219 שקלים לסועד (חינם עד גיל 5 ו-50 אחוז הנחה עד גיל 13).
ואז החלום נגמר. אחרי האורחה עלינו בחזרה למסוק שהמתין לנו בצמוד ועשינו את דרכנו בחזרה למרכז (בלילה הנופים מהאוויר אפילו יפים יותר). כשנחתנו, כל אחד הלך לאוטו הפרטי והסטנדרטי שלו, ונסע בכבישים הפקוקים בחזרה לבית הקטן מדי ובלי הבריכה הפרטית בו הוא מתגורר. אין ספק שהיה מושלם ליהנות מהאווירה הגבוהה לכמה שעות. אם אתם יכולים להרשות לעצמכם אותה, זה שווה.
מתחם YAMA, קיבוץ גינוסר. לעוד פרטים: 054-7772255 או באתר
*הכתב היה אורח המקום