בואו נתחיל מהשורה התחתונה: מלון ממילא הוא מלון מוקפד שמציב לעצמו סטנדרטים גבוהים לאירוח ונופש, והמחיר - בהתאם. הוא מעוצב בטעם טוב, השירות אדיב ומקצועי, והכי חשוב: הוא ממוקם בלב העיר הכי בינלאומית בסביבה.
מדי חודש מציע המלון לאורחיו סופשבוע בקונספט שונה. אנחנו נפלנו על סופשבוע קולינריה, ובקושי קמנו ממיטת הקינג סייז כדי לספר כמה טעים היה שם.
מנה ראשונה: נוף העיר העתיקה
מלון ממילא שוכן במרכז ירושלים, בשדרת הקניות והבילוי היוקרתית אלרוב ממילא. הוא צופה לעיר העתיקה, למגדל דוד ולשער יפו. המלון נפתח לפני כשלוש שנים במרכז התרבות והמורשת של שכונת ממילא הוותיקה והמחודשת.
העיצוב מודרני עם טוויסט אותנטי; הלובי מאובזר בריהוט איטלקי, את הקירות מחפים אבנים ירושלמיות. התאורה עמומה ורכה, והאווירה נעימה ואינטימית. המלון תוכנן ועוצב על ידי האדריכלים פיירו ליסוני, רונה לוין ומשה ספדי.
והחדר? מפנק ונקי. פחית קולה מהמיני בר אמנם עולה 20 שקלים (עשרים!) אבל מוצרי הטואלטיקה האיכותיים של l'occitane בחדר הרחצה עזרו לרכך את ההלם. הקירות שחוצצים בין חדרי השינה והרחצה שקופים ובלחיצת כפתור קסם – נאטמים. האמבטיה נדיבה ורחבת ידיים (ורגליים).
מנה עיקרית: סיור בשוק ושיח שפים
מכיוון שהתכנסו לסופשבוע קולינרי, לאורחים הוכן לו"ז מלא פעילויות מעוררות תיאבון. בצהרי שישי יצאנו לסיור מודרך בשוק מחנה יהודה בהנחיית שף המלון, צחי מלול, ומדריך הטיולים עודד אמיתי. שם למדנו בין היתר, כי בימים שני ורביעי מגיעה סחורה חדשה לשוק, ולכן כדאי לערוך את הקניות בימי חמישי – הסיכוי שתקנו שאריות מתחילת השבוע הוא נמוך. למדנו גם שלדגים טריים יש ריח עדין של ים, זימים אדומים ועיניים בהירות. והכי נחמד – במסעדת פורטונה למדנו שאם לוקחים כמה חתיכות מסטיק בזוקה, זורקים לבקבוק ערק איילים וממתינים יומיים – הכל נהיה קצת יותר ורוד.
טיפ: הסיור מהנה ועשיר, אך שימו לב שהקבוצה אינה גדולה מדי. קשה לתמרן ולעקוב אחרי קבוצה גדולה בשוק צפוף.
בשבת, אחרי ארוחת בוקר עשירה, הכללה מבחר ירקות טריים, קנקני מיץ סחוטים וגבינות משובחות, התפננו לשיח שפים עם אייל שני ויונתן רושפלד. השנים דיברו על טבחים, מסעדנות, וגם על איך נולדה האהבה של שני לעגבניות; "בכלל לא הבנתי אז עגבניות. לא ידעתי איך לבחור אותן ומה לעשות איתן", סיפר שני, "בסך הכל הייתה לי בעיית אחסון במסעדה, ונהגתי להניח אותן על אדן החלון. משום מה אנשים חשבו שאני מאוהב בהן, עד שבסוף השתכנעתי שזה נכון", תיאר בדרכו הססגונית.
לקינוח: שוקולד. הרבה שוקולד
בסדנת שוקולד למתחילים, טעמנו מיני שוקולדים מרירים ועמדנו על ההבדל בין שוקולד 60 אחוז מוצקי קקאו (טעם חמצמץ ועמוק) לבין 70 אחוז מוצקי קקאו (שוקולד קרמי ומתוק). בתום הטעימות, הוזמנו לגלגל טרפלסים במו ידינו מקערות שוקולד שהוכנו מבעוד מועד, וליהנות ממבחר פרלינים מעשה ידיו של קונדיטור המלון רודי שימייב.
ולסיום, אי אפשר לדבר על סופשבוע קולינרי מבלי להזכיר את שתי המסעדות של המלון: קפה ממילא השוכנת בקומת הלובי, ומציעה תפריט חלבי הכולל מבחר טאפסים, פסטות ודגים. מנה ממולצת: ריזוטו פטריות יער בחמאת עגבניות ופרמז'ן. והשנייה מסעדת הרופטופ, שממוקמת על גג המלון ומציעה מגוון מנות גורמה ונוף שבא לחבק.
אפשר חשבון?
תעריף ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר הוא 1,800 שקלים באמצע השבוע ובסוף השבוע. בהחלט יקר, לכן כדאי לחכות לסופי שבוע קונספט הכוללים שני לילות (חמישי עד שבת) + סיורים, הרצאות, ושאר אטרקציות (שיעור יוגה, הקרנת סרט וטעימות יין) + הנחה למבחר הטיפולים בספא. המחיר הוא 2,700 שקלים, זול יותר מהתעריף הרגיל ושווה את ההשקעה.
מלון ממילא, שדרות שלמה המלך 11 טלפון להזמנות: 02-5482200
* הכותבת היתה אורחת המלון
>> לא רק חצי פנסיון: המסעדות בבתי המלון בארץ