המקום: מלון הפלאזה הוא אחד מהוותיקים של עיר הקודש. הוא מארח שועי עולם עוד מהסבנטיז (ראיתי שם תמונות של קיסינג'ר ואפילו של סטארסקי! או שזה היה האץ'?) ולפי החישובים שלי הוא היה הבניין הכי גבוה בירושלים, לפני שטובי האמנים החליטו להרים את מתחם הולילנד. לפני כשנתיים רשת מלונות פתאל קנתה את המלון והעלתה אותו על ראש שמחתה, וכיום הוא בתהליך שיפוץ ושדרוג הדרגתי, קומה אחר קומה, שצפוי להסתיים במרץ הקרוב. גם אחרי השיפוץ לא מדובר בשיק עדכני מדי, אלא מין אייטיזיות מאופקת. לגיטימי. בקומה ה-19 של המלון ממוקמת הסוויטה החדשה, שעוצבה על ידי מעצבת הפנים מוקה האוסמן ומשתרעת על שטח של כ-100 מ''ר.
הסוויטה: טוב, מדובר בסוויטת יוקרה, אין איך לסובב את זה. רחבת ידיים, עם חדר שינה וחדר אמבטיה רחב, ים ארונות, סלון מרווח, פינת אוכל ומרפסת נהדרת. העיצוב שחור-קרמי נעים (אם כי לא מעורר התרגשות כשלעצמו). אבל גולת הכותרת היא דווקא בחוץ - הנוף הרחב שנשקף מהמרפסת, מכיפת הסלע משמאל ועד אותו הולילנד מימין, ולמטה הבריכה כל כך כחולה שממש התחלנו לחשב אם אפשר לקפוץ לתוכה.
החדר מאובזר בשלוש טלוויזיות שטוחות - בסלון, בחדר השינה ובג'קוזי, ויתכן שפספסתי אחת - אבל בלט בהיעדרו מכשיר DVD, שלא לומר מערכת סטריאו, שהם סטנדרט בכל צימר בעשירית המחיר. הדיסק-און-קי עם הפרק האחרון של Breaking Bad חזר בבושת פנים למזוודה.
פינוקים: כל הסוויטה היא פינוק אחד גדול. אחרי שהתרוצצנו קצת בסוויטה ונגנבנו על הנוף, ירדנו למתחם העסקים שמול הלובי. אפשר לקרוא עיתון (עכשיו אני יודע מי קונה מעריב!), לנשנש עוגה או פרי ולבהות במסך הטלוויזיה הענק. חביב.
מה עושים: מהביזנס לאונג' המשכנו לבריכה. המים היו נעימים, אבל מתישהו אחרי הצהריים המלון עצמו התחיל להטיל עליה צל, לכן מומלץ לשוחים ולמשתזפים להקדים. משם המשכנו לספא, מרשת הבוטיק הקטנה Duo. בספא שכולו לבן מספר חדרי טיפולים, אחד מהם זוגי, סאונה וג'קוזי, והוא מציע מגוון סטנדרטי של טיפולים - עיסוי שוודי, עיסוי רקמות, רפלקסולוגיה ועוד כמה מחבריהם הקרובים. אני הגעתי לחדר הטיפולים עם גב תפוס, אבל הידיים החסונות של אורן עשו עבודה טובה. הטיפול הרגיש קצר מדי, כמו כל טיפול, אבל לפחות נתנו לי בסיום להישאר בחדר להירגע. אני גם חייב לציין לטובה את המוזיקה בחדר - לא השאנטי ההודי הזה, עם קולות פעמונים ויער, שאותי מטריף, אלא צ'יל אאוט באווירת "גנבנו ממאסיב אטאק".
מה אוכלים: או, יפה ששאלתם. מסעדת המלון מציעה את המצאי הסטנדרטי - ארוחת צהריים של בשר/ עוף/ דג/ אורז/ תפוח אדמה/ סלטים, וארוחת בוקר באווירת הכל כלול. בתחתית המלון נמצאת המסעדה המיתולוגית "פרה על הגג", כיום סגורה אבל בקרוב תיפתח לאירועים. את ארוחת הערב אכלנו במסעדת "פרימוורה" של שלום קדוש, השמעון פרס של השפים. האוכל היה טעים, אבל לאור המחירים הגבוהים והפרסטיז' של קדוש כמי שהאכיל מלכים, נשיאים ושגרירים, ציפינו ליותר. קיימת אפשרות להשכרת שף אישי לארוחות פרטיות עד 12 אורחים בישיבה ועד 20 אורחים בקוקטייל.
מחירים: מחיר לילה לזוג בסוויטה החל מ-2,000 דולר.
* הכתב היה אורח המלון.