יש משהו מאוד מהנה בלצאת לנופש בארץ דווקא אחרי הקיץ. גם כי מזג האוויר נעים יותר להסתובב; גם כי תמיד יותר נחמד לשהות במלון במצב צבירה של התכרבלות; וגם כי המלונות השונים משקיעים יותר בתוכן במהלך החופשה, במטרה למשוך יותר אורחים לאחר קיץ עמוס. זה בדיוק מה שבאנו לחוות במהלך הסופ"ש האחרון במלון דן כרמל בחיפה, שאירח לערב של ארוחה והופעה את השף ברק יחזקאלי, את שלומי שבן ואפרת גוש וקינח בהרצאה קולינרית של גיל חובב.
יש משהו נחמד, ואפילו מרגיע, בלהגיע למלון כשאתה יודע שמצפה לך תוכנית אומנותית שכוללת אוכל טוב והופעה בערב. מין הרגשה חגיגית שאין בימים "רגילים".
>> מחפשים מה לעשות בחיפה? יש לנו כמה הצעות טובות
בחדר קיבל את פנינו בייגל עם זעתר, ממרחים וזיתים שמטרתם היתה לעשות טיזינג וספתח לבאות. זה בהחלט היה ספתח טוב. חוץ מזה, בחדר חיכה לנו גם אחד מהנופים היפים בארץ: מורדות הכרמל ומפרץ חיפה, בלי שום בניין שחוסם את טווח הראייה. בכלל, במלון דן כרמל יש 227 חדרים שבכולם מרפסות עם נוף למפרץ או לכרמל, היות והמלון ממקום בשיא הגובה.
בתוך כך, המלון שהוקם בשנת 1963, עבר לפני מספר שנים תהליך בנייה מחדש, במסגרתו נבנו מחדש כל מערכות המלון החל ממערכת המיזוג, מערכת החשמל, מערכת התקשורת והכבלים, מערכת המים ועד למערכת מולטימדיה חדשה בכל החדרים, בהשקעה כספית של כ-70 מיליון שקלים.
נחזור לאירוע לשמו התכנסנו. אחרי שהתלבשנו בצורה רישמית (שלא אופיינית לצורה שבה אנחנו מתלבשים בדרך כלל לארוחות הערב במלון) ירדנו לחדר האוכל בו התקיים הערב הקולינרי בניצוחו של השף ברק יחזקאלי. הארוחה התחילה בשעה 19:00, קצת מוקדם, אך המטרה היתה לייצר חווייה שנמשכת זמן (עוד דבר שאינו אופייני לארוחות הבופה במלון).
כשהגענו, על השולחן כבר חיכו מנות הפתיחה (הטחינה שקדים היתה מטורפת). ומאותו הרגע, בזה אחר זה (במשך כשעתיים), יצאו המנה הראשונה (דג נא), שנייה (רביולי כרוב במילוי ריקוטה), שלישית (ספגטי קישואים עם דג כבוש), רביעית (דג ים עטוף בעלי תירס ופולנטה) וקינוח. בסך הכל היו 200 סועדים, והכל התנהל בצורה מופתית ונעימה. זה היה מרשים, טעים וחווייתי בו זמנית.
משם פסענו אל צידו האחר של המסדרון, לאולם לא גדול, עם במה לא גדולה ועליה פסנתר כן גדול - להופעה של שלומי שבן שאירח את אפרת גוש. יצא לי להיות בלא מעט הופעות של שבן ואין ספק שזו היתה האינטימית ביותר שהייתי בה, זו שהייתי הכי קרוב אליו פיזית, זו שהדיאלוג בינו בין הקהל היה כמעט חברי (לפחות בהרגשה שלי). זה התחיל קצת מביך ומהר מאוד הפך למאוד מיוחד. ככה נראה ערב של dinner and a show כהלכתו.
התענוג אגב, עלה 3,588 שקלים לזוג, לשני לילות על בסיס חצי פנסיון (כולל ארוחת השף, ההופעה, ההרצאה של גיל חובב וכרטיס טעימות בואדי ניסנאס). אם גם אתם מחשבים עכשיו את הסכום הזה וכל מה שמקבלים בו, כנראה שגם אתם מבינים שמדובר במחיר לא רע בכלל.
איזה עוד ערבים בסגנון צפויים ברשת בקרוב?
מלון המלך דוד ירושלים יציע, בין התאריכים: 18-20/11/21, סוף שבוע מיוחד במסגרתו שף המלון רועי ענתבי יארח את השף חיים כהן ויחד הם יבשלו ארוחת ערב לאורחי המלון. בנוסף, אורחי המלונות ייהנו מסיורים קולינריים בשוק מחנה יהודה, הופעה חיה ומרגשת של אסתר רדא שתארח את מיכה שטרית ומסיורים היסטוריים בסמטאות העיר העתיקה בירושלים עם הארכיאולוג ד"ר חיים כהן ועוד.
מלון דן אכדיה הרצליה יציע, בין התאריכים: 25-27/11/21, סוף שבוע מיוחד במסגרתו שף המלון גולן ישראלי יארח את השף המוביל רן שמואלי ויחד הם יבשלו ארוחת ערב מפתיעה לאורחי המלון. בנוסף, אורחי המלון ייהנו מהופעת שקיעה ביום שישי של הזמר אמיר דדון.
דן קיסריה ריזורט יציע, בין התאריכים: 2-4/12/21, סוף שבוע מיוחד במסגרתו שף המלון דניאל פוגל יארח את השף הצעיר והבולט רז רהב ממסעדת OCD ויחד הם יבשלו ארוחת ערב עם המון הפתעות קולינריות לאורחי המלון. בנוסף, אורחי המלון ייהנו ממופע אקוסטי משותף של דנה ברגר וחמי רודנר.
מלון דן כרמל, שדרות הנשיא 85-87, חיפה. לפרטים והזמנות: 03-7408988 או באתר
לעוד פרטים על סופי השבוע הקולינריים - היכנסו לאתר מלונות דן
*הכתב היה אורח של מלון דן כרמל