גם אנחנו רצינו להצטרף לטרנד ולחוות את חג המולד כאן בארץ. בחרנו לעשות את זה בנצרת. כי אם כבר ליהנות מאווירת החג הקדוש לנוצרים, אז כדאי לעשות את זה באחת הערים הכי חשובות. וגם בגלל שנצרת היא עיר שנמצאת בפריחה תיירותית וקולינרית וכיף לנפוש בה עם או בלי קשר לכריסמס.
המקום
את סופ"ש חג המולד שלנו בעיר העברנו במלון רמדה אוליבייה. המלון, שנפתח לפני שנתיים, וכולל 195 חדרים, הוא גם חלק ממגמת החיזוק התיירותי בנצרת שהביאה איתה כ- 1,700 חדרי אירוח חדשים בשלל בתי מלון שונים. ואל תתנו למספרים לסנוור אתכם, בתקופה זו של השנה התפוסה עומדת כמעט על 100 אחוז.
היתרון הגדול של מלון רמדה הוא המיקום שלו. הוא נבנה על קו הרכס של נצרת וצופה בצורה מושלמת לעיר העתיקה. כשהשמש שוקעת וכל אורות העיר נדלקים, המראה הוא לא פחות ממרהיב.
אבל עוד לפני שנחשפנו לנוף האורבני, כבר מרגע הכניסה ללובי המלון, הרגשנו באווירה המיוחדת כשעץ כריסמס גדול ובובות של סנטה ואיילים קיבלו את פנינו, ביחד עם שתייה חמה ופירות. ההרגשה היתה שהגענו למקום הנכון בזמן הנכון.
החדרים
החדרים במלון מרווחים ונעימים. מלבד המיטה, הספה והטלוויזיה הסטנדרטית, ניתן למצוא גם צלחת פירות חתוכים ובקלאווה שהולכת טוב לצד הקפה מהמכונה. גם במקלחת יש כמה שידרוגים נחמדים כמו סבונים אמיתיים שלא מייבשים את הגוף וערכות שונות למי ששכח למשל מברשת שיניים ומשחה. ועל הנוף שנשקף מהמרפסת עדיין לא הצלחנו להתגבר.
אחרי שהבנו שיהיה לנו נחמד להעביר את זמני המנוחה והשינה בחדר, מיהרנו לצאת ממנו. כי בכל זאת חג המולד בחוץ.
מה עושים?
נתחיל מהמפרט הטכני: במלון יש בריכה מקורה שניתן להיכנס גם כשהחורף הוא אמיתי וקר. באותו המתחם יש גם סאונה יבשה ורטובה וג'קוזי. למי שרוצה להשתדרג בעיסוי, יוכל לעשות זאת במתחם הספא שבמקום - בתשלום נוסף. במלון יש גם חדר כושר למי שרוצה להתאמן ובר בקומת הגג למי שבוחר דווקא להתנוון.
נמשיך עם החוויות הייחודיות לתקופה הקרובה: במלון מנצלים את תקופת החג הנעימה ומשדרגים אותה בסדנאות שונות שמוצעות לאורחים. כך, ניתן להשתתף בסדנאות בישול של שף המלון, סדנת הכנת כנאפה שהיתרון הגדול שלה היא שבסופה יוצאים עם כנאפה, ואף לצאת לסיור מודרך ברחבי העיר. מהשוק, דרך הכנסיות השונות ועד לכמה מהמקומות הכי טעימים שיש. הסיור אורך כשעתיים והוא מתאים לכל הרמות.
אם לא בא לכם לקחת חלק בסיור המאורגן, בקבלה של המלון ישמחו להדריך אתכם בעזרת מפה, להסביר על המקומות שכדאי להגיע אליהם ולאחל דרך צלחה. בסיור הרגלי העצמאי שאנחנו עשינו, גילינו שמרכז העיר מרוחק כ-10 דקות הליכה בירידה חדה מהמלון. מצאנו את עצמנו משוטטים בקלות בשוק, חולפים על פני כנסיית הבשורה והכי חשוב - עוברים ליד חנויות ממתקים, מסעדות ומאפיות. בסוף השיטוט הנינוח לקחנו אוטובוס בחזרה למלון.
מה אוכלים?
חדר האוכל של המלון קורא לעצמו "מסעדת זעפרן" ולא סתם. בהתחלה זה הרגיש לי קצת יומרני לקרוא למקום מסעדה, אבל איכות האוכל והייחוד שלו, עליהם אחראי השף של המלון ראמי אבו ליל, נותנים לו את התואר הזה בצדק. בבוקר תמצאו לצד הירקות הטריים, הביצים והגבינות המסורתיות, גם סלטים מקומיים, מתוקים וממולאים. והכל טעים. ובערב? הבשר חוגג! צלעות מוגשות לשולחן, במזנונים ניתן למצוא טלה ופרגית ומי שאוהב לחטוא יוכל ליהנות ממנה של שרימפס מצוין. בשורה התחתונה: האוכל מעולה ואין ספק ש'זעפרן' היא מסעדה טעימה ולא רק "חדר אוכל".
אופציה נוספת ומעולה לא פחות היא מסעדת "לוקנדה" שנמצאת בקומת הכניסה במלון. המסעדה, עליה מנצח השף אליאס מטר, מגדירה עצמה כשילוב של אוכל איטלקי וערבי. בפועל מדובר במנות משני העולמות הקולינריים המעולים הללו. סלט טבולה לצד קפרזה ומומלאים לצד פוקצ'ה. המחירים מתחילים מ-40 שקלים למנות ראשונות ועד כ-100 שקלים למנה עיקרית. במסעדה גם הרכיבו תפריט ספיישלים שיפעל בשבועיים האחרונים של דצמבר וניתן למצוא בו מנות כמו סינטה כבש עשירה בעשבי חורף על מצע ירקות שורש, פסטה שחורה בתוספת מולים ושרימפס ברוטב שום שמנת וטימין ותבשיל בלדי חורף 2019 (במיה ,עולש ,חוביזה) בתוספת צלעות טלה מהטאבון.
ואם אתם רוצים לצאת לאכול מחוץ למלון, אתם נמצאים במקום הנכון. נצרת מלאה במסעדות טובות, חומוס מעולה, מאפיות ומתוקים. מסעדת הפיוז'ן תשרין, חומוס עימאד וחנות ממתקי הידידות, הם רק חלק מהדוגמאות למגוון הענק והטעים באחת הערים הקולינריות בארץ.
בשורה התחתונה
אווירת החג בנצרת בכלל וברמדה בפרט שווה כל רגע. מעבר לכך, שלוש אקנדוטות קטנות שליוו אותנו במהלך החופשה גרמו לנו להבין עד כמה המלון מתנהל בצורה נכונה. הראשונה היא שבמהלך כל הסופ"ש בו התארחנו, מנהל המלון שוחח עם האורחים בלובי, ישב בארוחות השונות במסעדת זעפרן ובדק שהכל בסדר. הכל בצורה נעימה שלא כופה את עצמה. בכל רגע נתון הרגשנו שאם נרצה יהיה מי שידאג לנו.
הנקודה השנייה היא ארוחת הבוקר ביום שבת. כמו כולם, גם אנחנו הגענו רגע לפני שהמסעדה נסגרה, כדי לנצל עד הרגע האחרון את זמני השינה במלון ושעת הצ'ק אאוט. איתנו הגיעו גם כל שאר האורחים. המסעדה היתה מלאה לגמרי ונאלצנו לעמוד בתור לא קצר ולהמתין לשולחן. הסיטואציה, שכללה לא מעט אנשים רעבים, היתה מאוד נפיצה. אך בזכות המארחת, שנאלצה לספוג את כל האש ועדיין היתה מקסימה, נתנה יחס לכולם בצורה רגועה, התנצלה על העיכוב ולא התעלמה משום תלונה, הכל עבר בצורה חלקה. כך, זוגות זוגות, משפחות משפחות, כולם ישבו לאכול את ארוחת הבוקר שלהם ללא תקריות חריגות. במלון אחר, עם מארחת אחרת, הדברים בטח לא היו נראים ככה.
בנוסף, בשישי בערב, אחרי שחזרנו מארוחת הערב, המתין לנו מכתב בחדר שהזכיר את שעת הצ'ק אאוט, ציין שאנחנו יכולים להרגיש בנוח להשתמש במתקני המלון כמה שאנחנו רוצים גם לאחר עזיבת החדר והודה לנו על כך שבחרנו דווקא במלון הזה מתוך כל האופציות שעמדו בפנינו. זו לא הפעם הראשונה שבה קיבלנו מכתב כזה במלון, אך הוא היה המכתב הכי כנה ונעים שיש. גם אנחנו שמחים שבחרנו להתארח דווקא כאן.
מחירים וחבילות
חג המולד
בתאריכים 20-27.12, מחיר לינה ללילה כולל סיור טעימות אישי בשוק נצרת יעלה 950 שקלים על בסיס לינה וארוחת בוקר.
מחיר חבילה הכוללת סיור טעימות לזוג על בסיס לינה וחצי פנסיון, יעלה 1200 שקלים.
השנה החדשה
חבילה לזוג כולל ארוחת גאלה חגיגית ב-31.12 תעלה 1,600 ללילה.
חבילה לשני לילות כולל אורחת גאלה ב-31.12 תעלה 2,200 שקלים, על בסיס חצי פנסיון .
מלון אוליבייה רמדה נצרת. טלפון להזמנות: 9410 * או באתר.
*הכתב היה אורח המלון