עבור הרבה ישראלים הילטון טאבה הוא לא סתם עוד מלון. הוא היה המלון "שלנו" בסיני, גם כשעוד קראו לו אביה סונסטה וגם אחרי שכבר עבר לשטח מצרים. גם אני בתור ילדה ביליתי בו עם המשפחה מספר חופשות מאושרות.
על האידליה הזו העיב הפיגוע הקשה שהיכה במקום באוקטובר 2004 והטיל צל כבד על היחסים הטובים שהיו בין הישראלים לבין המלון. הילטון טאבה שב לפעילות מלאה שנתיים אחרי, חלקו נבנה מחדש, ובכל זאת - נראה שהצלקת עוד לא לגמרי הגלידה, והישראלים לא שועטים במעבר הגבול לעבר הבר של רפי נלסון.
כידוע, משרד החוץ ממשיך לעדכן את אזהרות המסע שלו לסיני. רק נדגיש שאם כבר החלטתם לחצות את הגבול, בהילטון טאבה בהחלט תרגישו בטוחים. סידורי האבטחה במקום שונו והוקשחו מאז הפיגוע, וכיום עומדים בתקנים של בריטניה ושל האו"ם. אנשי הצוות המקומי של המלון עוברים בדיקות מקיפות בכל פעם שהם מגיעים לעבודה. האורחים מעבירים את החפצים שלהם במכונת שיקוף, כך שאי אפשר פשוט להיכנס למתחם כמו פעם. כל אורח מקבל עם הגעתו צמיד צבעוני איתו הוא חייב להסתובב במהלך כל שהייתו במלון.
מה בחדר: המלון בדרגת 5 כוכבים ובו 400 חדרים ועוד 84 חדרים יקרים יותר בכפר של נלסון, שגם הוא שייך כיום למלון. אנחנו הוזמנו להתארח באחת הסוויטות של המלון, שהייתה מרווחת ונוחה מאוד, אך לא מפוארת כצפוי מסוויטה. עיצוב האייטיז המיושן ששולט במלון כולו, נוכם גם בסוויטה עצמה שכוללת סלון, חדר שינה וחדר ארונות קטן. יחד עם זאת, מיטת הקינג סייז הייתה סופר מפנקת ובחדר האמבטיה חיכו חלוקים רכים שהיה כיף לצלול לתוכם בסוף היום. בכל החדרים יש גם מרפסת שצופה לנוף המשכר של סיני, שרק בשבילו שווה להגיע למלון.
מה עושים: אין כמו סיני לחופשה אמיתית של שלווה טהורה, למי שדוגל כמוני בגישה של "לעשות כמה שפחות". למלון יש חוף פרטי ויפה, חלקו עם אבנים וחלקו חולי. האורחים מקבלים מגבות גדולות ורכות אותם אפשר לפרוש על כסאות הנוח המפוזרים בחוף וליהנות מהשקט והיופי של המקום הכל כך מיוחד הזה.
למי שבכל זאת מחפש נופש אקטיבי יותר מציע המקום מגוון אפשרויות כגון מרכז צלילה וספורט ימי, מגרשי טניס, פינג פונג וביליארד (בתשלום), דיסקוטק, השכרת רכב לטיולים באזור וכמובן קזינו. מנכ"ל המלון מספר ש- 95% מהמהמרים בו מגיעים מארץ הקודש. מפתיע.
הילדים יכולים ליהנות מבילויים במועדון הילדים. המלון גם מארגן לאורחים שמעוניינים טיולים לאתרים שונים באזור, דוגמת מנזר סנטה קטרינה.
יש גם בריכה גדולה וכיפית, אבל במשך הבוקר היא מהווה סכנה למתרגעים, כשמתנגנת בה מוזיקה צורמנית בווליום אדיר, המלווה את צוות הבידור של המקום במשחקים השונים שהוא עורך שם. אחר הצהריים השקט חוזר לאזור ואז נחמד לשבת על שפת הבריכה וליהנות מספר טוב או משחייה נעימה.
אגב, בדצמבר עומד להיפתח במקום לראשונה ספא, ובאותו חודש גם יתקיים במלון טורניר פוקר (טקסס הולד'הם) בינלאומי.
מדד השכנים: רובם המכריע של אורחי המלון היו תיירים מרוסיה. היה ברור שלא מדובר בתופעה מקרית. במלון יש שילוט ברוסית, הצוות מנהל סמול טוק עם האורחים ברוסית, מנות רוסיות מוגשות בחדר אוכל (בורשט ועוף בנוסח קייב, הן רק שתי דוגמאות) ובלילה הייתה מסיבת קריוקי עם שירים ברוסית. האמת היא, שהאובר-דוז הרוסי גרם לנו קצת להרגיש כמו אורחים שנקלעו למסיבה הלא נכונה.
מנכ"ל המלון, מרטין רוג'רס, שנפגשתי אתו לשיחה, טען שדווקא לא מדובר בתופעה ושההתפלגות הלאומית מאוד תלויה בתקופה בה מגיעים, ואני פשוט הגעתי במקרה בעיצומו של חג רוסי. הוא גם הסביר שצוות המטבח מנסה לשנות את התפריט של המסעדה בהתאם למאכלי הלאומים השונים המתארחים במקום. לי לא ברור למה אנגלי שמגיע לחופשה במצרים ירצה לאכול עוד פעם בייקון ושעועית ולא, נגיד, שקשוקה, אבל זו התפיסה במקום.
למרות שאיתרתי פחות מעשרה דוברי עברית במקום, רוג'רס אומר כי רבע מהאורחים הם ישראלים (אחוז גדול מתוכם ערבים ישראלים). שאר האורחים מגיעים בעיקר מבריטניה וממזרח אירופה, בדילים מיוחדים של בין שבוע לשבועיים.
מה אוכלים: האורחים במלון יכולים לבחור בין מסגרת של לילה וארוחת בוקר, חצי פנסיון או פנסיון מלא. אנחנו היינו במסגרת של חצי פנסיון שבהחלט הספיקה על מנת להשביע אותנו.
במלון יש בתי קפה, ברים וארבע מסעדות, ביניהן מסעדת קאסה-טאבה האיטלקית, מסעדת מרחבא שמציעה אוכל מזרחי אסלי, והבר-מסעדה המקורי של רפי נלסון שנשאר על החוף.
מסגרת החצי פנסיון כוללת רק את מסעדת המלון, שבה המגוון בבופה רב, אבל האוכל לא מצטיין, והשתייה כרוכה בתוספת תשלום.
שימו לב: במסעדות המלון יש קוד לבוש ספורט-אלגנט, כך שארוחת הערב היא לא ההזדמנות לאוורר את השרוואל מהחופשה האחרונה בראס.
רוג'רס סיפר שהמלון מקפיד על מעורבות בקהילה, ובין היתר כל האוכל שלא מנוצל בסופו של יום מועבר לבדואים שחיים באזור, שזו בהחלט יוזמה יפה.
שורה תחתונה: לצעירים בגופם או בנפשם אין סיבה ממשית להוציא מאות שקלים, כשאפשר להדרים מעט ולהנות מחופי סיני היפים בתשלום סמלי ובלי רעשי רקע. לעומת זאת, למי שעבר את שלב החושות ועדיין רוצה לטעום את השלווה המדברית תוך שמירה על סטנדרטים של פינוק - מלון הילטון טאבה בהחלט מהווה אלטרנטיבה ראויה. המחירים אטרקטיביים ביותר בהשוואה לשכנה שמצדו האחר של הגבול, והים, מה לעשות, כחול יותר. כדאי רק אולי להצטייד בלוח שנה רוסי לפני שבוחרים תאריך.
מחירים (מעודכן עד ה- 30/9): 640 שקל לזוג עבור לילה וארוחת בוקר, 790 לזוג ללילה עבור חצי פנסיון. התעריפים משתנים ויורדים בהדרגה לקראת החורף. כדאי להתעדכן באתר.
* לאורחי המלון פטור מתשלום אגרה במעבר הגבול עם הצגת קבלה.
רוצים גם? הילטון טאבה , מצדו המצרי של מעבר הגבול. +20-69-3530140
עוד מלונות שבדקנו בשבילכם: