בקתות עץ בלבן (צילום: רועי חן)
"אנשים מתפלאים איך אנחנו חיים בצפון, תוהים איפה אנחנו עושים קניות" | צילום: רועי חן
הישראלים לא פראיירים. מצד אחד אנחנו ידועים כנופשים דגולים, כאלה שאוהבים להסתער על המלונות והצימרים אבל מצד שני לא תמיד אנחנו מוכנים להשקיע תקציב גדול בחופשה שלנו. מצד אחד אנחנו אוהבים לנסוע לחופשה בצפון ו"מתים על המדבר" אבל מצד שני, רבים מאיתנו לא ממש יודעים איך להגיע למקומות בלי ווייז, ובעיקר לא מצליחים למקם נקודות ציון על המפה, שלא נדבר על כיוונים. בעלי הצימרים ואתרי התיירות מתמודדים עם הפרדוקס הזה מדי יום, ונתקלים בישראלי הממוצע כדרך קבע - על כל שאלותיו ההזויות. אספנו בשבילכם את השאלות הכי נפוצות ומשעשעות שהנופשים שביננו שואלים לפני שהם מגיעים לאתר הנופש, על הדרך בדקנו האם אנחנו מכירים את אזורי התיירות הפופולריים בארץ.  

ידיעת הארץ

"הישראלים לא מכירים את הארץ מספיק, הם חושבים שישראל קטנה והם יכולים להגיע לכל מקום", אומרת מיכל שרון, בעלת צימרים "בקתות עץ בלבן" במושב רמות ברמת הגולן. "היה לי לקוח שהזמין מקום במסעדה בגליל המערבי, ולא ידע שנסיעה כזאת תיקח שעה וארבעים. הוא אמר לי: 'אבל אני בצפון כבר, איך זה יכול להיות?'. הם חושבים שמדובר באזור קטן מאוד".

מ', פקיד קבלה במלון בנהריה, מחזק את העניין, "אנשים לא יודעים מה המרחק בין מקום אחד לשני, הם תופסים את הצפון כאזור אחד, רוצים לנסוע לטייל בגולן ואני מסביר להם שזה שעה וחצי מפה והם מופתעים. הרבה מגיעים לטייל בעכו וראש הנקרה ומופתעים שזה כל כך קרוב".

גם אסתי אוזן, בעלת הצימרים "אהבה בגורן"  במושב גורן אומרת ל-mako שהבקיאות של האורחים לגבי אזור הגליל המערבי לעיתים לוקה בחסר, "היה אורח שחשב שהוא נמצא על הגבול ואמר לי שהוא לא יוצא  מהחדר כי הוא מפחד", היא מספרת, "והיה אורח אחר שנסע לטייל בטבריה וחשב שהצימרים שלנו נמצאים באזור הכנרת ולכן הזמין מקום אצלנו", היא מוסיפה.

צימר אהבה בגורן
"אנשים שואלים מה גודל המגבות וכמה גופי תאורה בצימר". אסתי אוזן

אתר ראש הנקרה צופה על הכנרת?

עינת, מנהלת השיווק באתר ראש הנקרה, שנחשב לאחד האתרים המוכרים בגליל המערבי, מספרת על השיחות שהיא מנהלת עם האורחים שמתקשרים לשמוע פרטים על האתר, "לקוח התקשר ושאל אותי "איך מזג האוויר אצלכם? יורד שלג"? ניסיתי להסביר לו שעכשיו חודש אוגוסט וחם פה כל כך כמו בכל מקום בארץ והוא פשוט אמר, 'חשבתי שאתם קרובים ללבנון אז יורד אצלכם שלג'", היא נזכרת.

נראה כי הישראלים גם לא תמיד יודעים היכן הם נמצאים, "פעם אחת הגיעה אמא עם בתה והצביעה לכיוון הים ואמרה לה, "לפנייך הכנרת" מספרת עינת על החוויה המפתיעה ששמעה מפי האם שלא ידעה שהיא צופה לעבר הים התיכון. ויש כאלה שמייחסים לאתר ראש הנקרה אתרי תיירות נוספים, "היה מבקר ששאל אותי, 'אחרי שאני יורד ברכבל אני מגיע למערת הקמח?' ואחרים מתבלבלים עם מערות נוספות היות ואתר ראש הנקרה מאפשר הליכה בתוך הנקרות", היא מוסיפה. 

"אחד המקרים ההזויים שזכורים לי הוא כאשר התקשרה מישהי לברר על החבילות והמחירים במרכז קנדה ואחרי שנתתי לה הסבר מפורט היא שאלה אם זה כולל שירות הסעות מהבית", מספר יוסי מנשה, מנהל שיווק מרכז קנדה במטולה הכולל מרכז החלקה על הקרח, באולינג, בריכה וספא. לדבריו, הרבה מהמבקרים אינם יודעים שמטולה כל כך קרובה לקריית שמונה, "הרבה לא מכירים את הארץ אבל היום בעזרת הוויז דברים יותר קלים והילדים מושכים את ההורים למקומות שהם רוצים לבקר בהם", הוא מדגיש.

אתר תיירות נוסף הוא צוק מנרה, שנמצא בגליל העליון ומציע למבקרים אטרקציות שונות כמו רכבל, אומגות וסנפלינג. ליאת אלימי, מנהלת הפרויקטים בצוק מנרה מספרת על השאלות המקוריות של המבקרים שמעידות על חוסר ידע באופן הפעלת האטרקציות, "אנשים מתקשרים ושואלים אם עולים ברכבל וחוזרים במגלשות אבל הרכבל מגיע למעלה הרכס ולכן אין אפשרות כזאת", היא מסבירה. "שאלה נוספת היא, "האם רואים מכאן את הים?", התצפית אצלנו משקיפה להרי הגולן והחרמון הרי אין שום ים, זו לא נהריה", היא מזכירה.

אין תמונה
איזה ים נגלה לעיניכם בראש הנקרה?

אלו בקשות הזויות שמעת מהאורחים?

"השאלות ההזויות לא נגמרות: מה גודל המגבות? כמה גופי תאורה יש בצימר? באיזה צבע המצעים וגם ביקשו ממני למדוד את גודל המיטה", מספרת אסתי אוזן. "שמעתי כבר הכול, אורח ביקש ממני 'לארגן לו קונדום' אבל כמובן שיש גבול לדברים שאני דואגת להם. ויש אורחים שפשוט שאלו לי, 'לא נעים לי אבל מישהו יכול להשיג לי ג'וינט פה?'. הבהרתי להם שאני לא סוחרת סמים ולא מעשנת", אומרת מיכל שרון.

"יש גם אורחים שמגלים באמצע הלילה שנגמרו להם הסיגריות, ומתקשרים לשאול איפה אפשר למצוא סיגריות בחור הזה. אבל במקרים כאלה כן משתדלת להשיג להם את מבוקשם - בכל זאת, העסק בצימרים פועל בצורה שונה לעומת בתי מלון. אני הופכת להיות פקידה, מלצרית, חדרנית וגם מתפקדת כבעלת הצימר. פעם אחת האימהות ביקשה ממני מכשיר אינלציה באמצע הלילה לבת שלה והשגתי לה. אני זמינה 24 שעות ביממה וחייבת לדאוג ללקוחות שלי".

ידוענים רבים מתארחים בצימרים שלה, "הם תמיד מופתעים מהשקט, מהעובדה שלא מציקים להם". שרון מספרת שהאורח הכי נחמד בעיניה הוא גיא פינס, "הוא חוזר שוב ושוב ומגיע לכאן ומבחינתי הוא מביע אמון בי ולכן המשימה שלי כפולה ומכופלת. אני אדאג שכל פעם שהוא יגיע הוא יגיד 'וואו, זה לא היה קודם לכן', היא אומרת.

"אנשים תמיד מתפלאים  איך אנחנו חיים בצפון. שואלים אותי, 'איפה את עושה קניות?' או 'לאן אתם נוסעים כשאתם רוצים לראות סרט?' ואני פשוט מסבירה להם שזה המקום הכי טוב עלי האדמות", היא אומרת בגאווה.

מיטה עגולה (צילום: oradariadesign.com)
מי לא יוותר על מיטה עגולה וכרית נעימה? | צילום: oradariadesign.com

"זה לא כמו באינטרנט, חסר לי פנקייק"

אבל מהבדיקה שערכנו, מסתבר כי השאלה הנפוצה ביותר של הישראלים היא, "מה נותנים לי בצימר"?  שני מאתר "בורדו", הכולל רשימת צימרים יוקרתיים ומלונות בוטיק מספרת: "הם רוצים מקום שיענה על הדרישות שלהם מבחינת נוף, ניקיון ומארחת טובה", היא מוסיפה. לדבריה, ראש פינה נחשבת לאחד האיזורים המבוקשים ביותר בגלל קרבתה למקומות תיירות וטבע נוספים. 

כמובן שעניין התשלום הוא חלק מרכזי לפני שמגיעים ללילה בצימר ולכן הישראלים גם מרבים להתמקח על המחיר. טווח המחירים באתר נע בין 800 שקלים ל-1,500 שקלים ללילה, "לקוחות רוצים לקבל גם ג'קוזי, ספא, בריכה מקורה, בריכה מחוממת, ארוחת בוקר מפנקת - והכל בתקציב של 500 שקלים. לי אין צימרים כאלו בכלל באתר, הדרישות לפעמים בשמיים והתקציב לא תמיד תואם", היא מדגישה.

צוק מנרה (צילום: טל גליק)
"התצפית משקיפה להרי הגולן לא לים". צוק מנרה | צילום: טל גליק
רשימת השאלות המצחיקות לא נגמרת אך אחת זכורה לה במיוחד, "לקוח התקשר ושאל אותי אם יהיו בצימר מעסות תאילנדיות שיהיו באווירת זרימה", היא חוזרת אחר המילים המפתיעות ומציינת שיש בקשות מקוריות נוספות, "היו כמה לקוחות ששאלו אותי אם יש אביזרי מין בצימר", היא מוסיפה. ההתעניינות של הישראלים מגיעה לפרטים הקטנים ביותר וכוללת שאלות על המיטה, הנוף וארוחות הבוקר. "חלק מהאנשים שואלים אם המיטה או הכרית נוחות והייתה מישהי שביקשה ממני מיטה עגולה". שני מפתיעה ואומרת שאכן ישנם צימרים עם מיטות עגולות ודרישתה של הלקוחה הושלמה בהצלחה.

גם עניין האוכל, מסתבר, חשוב מאוד לישראלים. "חשוב שארוחת הבוקר תהיה כשרה ומפנקת, ואנשים פשוט שואלים, 'יש פאי? מאפה?' פעם מישהו שאל אם מגישים בייקון". היא מספרת. מיכל שרון מוסיפה, "היה לי לקוח שהגשתי לו ארוחת בוקר והוא פשוט אמר לי: "זה לא כמו באינטרנט, חסר לי פנקייק".

_OBJ
>> לאהוב, לטייל, לטייל: המסלולים הרומנטיים בישראל
>> תיירת: "צריך להיות עשיר כדי לחיות פה"