אוכלוסיית הסטודנטים האיכותית בירושלים והמשפחות הצעירות הרבות בעיר, לצד פרויקטים ותכניות פיתוח שמספרן הולך ועולה - משנים את פני מרכז העיר ירושלים. היום, אפשרויות הבילוי והתרבות במרכז העיר מגוונות בהרבה משהיו בעבר, ונראה כי הטוב עוד לפנינו.
אחד הפרויקטים הבולטים במרכז העיר, שנעשה בשיתוף של עיריית ירושלים, משרד ירושלים ומורשת, וחברת "עדן" - חברה עירונית לפיתוח מרכז ירושלים, הוא מתחם מנורה ברחוב בצלאל, שעתיד להוות מוקד לתרבות ואומנות.
במתחם, כך לפי התכנון, יהיו מרוכזים בתי הספר המקצועיים הגבוהים בתחומי התרבות והאומנות, תוך שמירה על החיבור ביניהם, אך גם על הייחודיות של כל אחד. המיקום שנבחר עבור המתחם, הוא בסמוך למרכז ז'ראר-בכר ולבית האומנים, ונועד, כאמור, לחזק את מרכז העיר כמקום יצירתי, רענן ומלא השראה ולמשוך קהל איכותי.
במקביל, עובדים במשרד ירושלים ומורשת, בשיתוף עיריית ירושלים, על תכניות כוללות לשדרוג גן סאקר, בהמשך לשדרוג שנעשה כבר בגן העצמאות. למעשה מדובר בשניים מהגנים הוותיקים, המוכרים והאהובים בעיר, כל אחד בן כמה עשרות שנים. אבל, דווקא בשל כך - שני הגנים מהווים מרחבים ירוקים, פתוחים וגדולים, ללא אפשרויות פנאי רבות - כנהוג בגנים ותיקים.
במסגרת התכניות החדשות, מתאימים את הגנים לבילויים משפחתיים בני זממנו. כך, בקרוב (ובחלק מהמקרים כבר היום) תוכלו למצוא בהם מתקני ילדים חדישים, מתקני ספורט, שבילי אופניים, מסלולי ריצה, גינות כלבים, תשתיות משופרות ואפילו בתי קפה. למעשה, בגן העצמאות כבר קיים בית קפה שפועל כשנתיים, וכעת נבנה אחד גם בגן סאקר, על ידי זכיין שזכה במכרז.
פרויקט נוסף, הפעם כזה שנועד עבור הסטודנטים (הרבים) בעיר, הוא מעונות אגרון - מעונות הסטודנטים שנבנים במרכז העיר, ועתידים להיפתח באוקטובר הקרוב, עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית. אלה, עתידים להכיל מעל ל-700 מיטות בתצורות שונות של חדרים, במחירים נוחים במיוחד (השמועות מדברות על 1,200 שקלים לחודש).
פרויקטים אלה, מהווים חלק ממגמה רחבה שנועדה לחדש את מרכז העיר ירושלים, להפוך את המרחב לנעים יותר, להרחיב את אפשרויות התרבות והבילוי, לחזק את העסקים וכמובן - להעלות את איכות החיים של התושבים.