מוס ריקוטה ויוגורט
המצרכים:
250 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם יוגורט כבשים
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת פודינג וניל
1/2 כוס אבקת סוכר או כפית ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז לגרסה ללא סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
לאפרסמונים:
3 אפרסמונים חתוכים לקוביות קטנטנות
מיץ וקליפה מגוררת מ-3 לימונים
2 כפות דבש
להגשה:
אגוזי לוז קצוצים
פיסטוקים קלויים קלופים
תמרי מג'הול קצוצים
תותים טריים פרוסים
עלי נענע יפים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים של האפרסמונים ומשרים לפחות שעה
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ושמים בצד
3. מקציפים את גבינת הריקוטה, היוגורט, הפודינג וניל, הווניל וקליפת הלימון למרקם יציב
4. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות בהדרגה
5. מסדרים בכל כוס שכבות של מוס גבינה, קוביות אפרסמון, תמרים, אגוזים, פיסטוקים, תותים ונענע ומגישים