התחזית הצפויה לשבת ׁ(28.12) במקומות נבחרים:

החרמון עד 4 מעלות | טבריה (הכנרת) עד 18 מעלות | חיפה עד 17 מעלות | תל אביב עד 18 מעלות | ירושלים עד 13 מעלות | מצפה רמון עד 14 מעלות | ים המלח עד 20 מעלות | אילת עד 20 מעלות


רוחות הצפון מנשבות, נחלי הצפון מתמלאים במטיילים, עלי השלכת ניכרים בכל פינה והעסקים מתעוררים לחיים אחרי שנה לא פשוטה. כאשר האופציות פתוחות בפנינו, מי אנחנו שלא ננצל אותן? ניכנס לרכב וניסע לאזורים היפים של ארצנו, כמו שמורת הר מירון.

View this post on Instagram

A post shared by Meirav Talmor Kashi | מירב קשי (@meiravkashi_travel)


המסלול הפעם הוא לנחל נריה, אשר מתחיל בחניון חורבת חממה וממשיך לחיבור עם נחל מורן. המסלול הוא פלא טבע: חורש ירוק ויפה, פרות שמנמנות מלחכות עשב, שקט ונופים גליליים כהלכתם. אל תשכחו נעליים טובות, מים, פירות וכמובן פק"ל קפה מפנק לעצירה שתסדיר נשימה ותמלא את הריאות באוויר צח.


> להמלצה מהשבוע שעבר: פארק נשר והגשרים התלויים

לעוד ההמלצות לטיולים בשבת


לאן מטיילים השבוע?

מה לכתוב בווייז? חניון לילה חורבת חממה. תחילתו של נחל נריה בחורבת חממה (חומימה) והוא נמצא בשמורת הר מירון, לא רחוק מבית ספר שדה הר מירון, בסימון שבילים אדום. החנייה נמצאת בחניון עפר נוח מאוד, אשר בקרבתו מרחבים גדולים ושולחנות פיקניק. שימו לב כי מהחנייה עצמה יוצאים מספר מסלולים לשביל ישראל, אך זה לא המסלול שלנו הפעם.

המסלול מתחיל בירידה לתוך חורש ירוק ויפהפה, ובשלב מוקדם כבר מורגש בו קסם בלתי מוסבר. פרחי סתיו וחורף, שבילים המתמלאים חיים לאחר הגשמים, עדרי פרות המלחכות עשב או שוכבות באחו – במיוחד אם זכיתם ביום שמשי ונעים.

טיול בנחל נריה (צילום: מירב טלמור-קשי)
נחל נריה בשמורת הר מירון | צילום: מירב טלמור-קשי
פירות עץ קטלב בנחל נריה (צילום: מירב טלמור-קשי)
שימו לב שאתם אוכלים את הפירות הנכונים. פירות הקטלב | צילום: מירב טלמור-קשי

לאורך הדרך תוכלו לפגוש תופעה מרשימה של עצי קטלב יוצאי דופן, בעלי גזעים מפותלים כבורג. מקבצי העצים יוצרים מראה מרהיב וציורי, כאילו נלקחו ממקום אחר והועתקו לכאן. אך כמובן, הם חלק בלתי נפרד מהטבע, מהאדמה, מהנוף ומהאור השוררים כאן.

בחודש דצמבר עצי הקטלב עמוסים בפירות אדומים ופוטוגניים במיוחד. אמנם לא טעמתי מהם, אך פירות הקטלב בשלים בצבע אדום חזק ורכים יחסית, נחשבים לטעימים מאוד, כטעמו של פרי יער. יש להימנע מאכילת פירות בוסר, וכמובן לא לאכול את אלו שנשרו על הקרקע. חשוב ביותר – אם אינכם בטוחים שמדובר בפרי הקטלב, הימנעו מאכילתו על מנת למנוע סכנה של הרעלה. את הפירות יש לאכול אך ורק ישירות מהעץ, ורק אם אתם בטוחים בוודאות. גזע הקטלב אדום או חום כהה, ובכך תוכלו לזהות אותו בקלות בשטח. הוא בולט בין שאר העצים גם במסלול זה וגם במסלולים נוספים.

View this post on Instagram

A post shared by Meirav Talmor Kashi | מירב קשי (@meiravkashi_travel)


חרבת חממה בנחל נריה (צילום: מירב טלמור-קשי)
במהלך הדרך תראו כמה אתרים יפים. חרבת חממה | צילום: מירב טלמור-קשי

במהלך הדרך כדאי לעצור מספר פעמים כדי להתרשם מנוף עוצר נשימה ומעצים בעלי עלי שלכת, בצבעים כתומים, צהובים וזהובים. מראה קסום אשר שווה את המאמץ להגיע לשמורת הר מירון ולחוות את יופיה. הקדישו זמן להעריך את הנופים אשר כה התגעגענו אליהם.


עוד כמה המלצות שוות באזור

מערת פער – נמצאת בעמק סאסא: אם תרצו להוסיף עוד נקודת עניין לטיול בגליל העליון, תוכלו להמשיך למערת פער, שהיא מערה קארסטית טבעית וייחודית. במיוחד בחורף, לאחר הגשמים, ניתן לראות את המים הזורמים ונבלעים בתוכה. הכניסה למערה אסורה, ובוודאי בעת זרימת מים, לכן חשוב להקפיד על הבטיחות ולצפות בתופעה הגאולוגית מרחוק, מבלי להיכנס למערה. המסלול קל, וכל האזור ירוק. בתקופת הסתיו והחורף הוא פורח וכולו קסם אחד גדול. יש במקום חניון עפר מסודר, שבו תוכלו לחנות את רכבכם בנוחות, ומכאן תצא הליכה קצרה ברגל אל המערה.

שמורת יער ברעם: עוד אזור ושמורה שסבלו רבות במלחמה בצפון ובירי טילים היא שמורת יער ברעם – יער אלונים (אלון מצוי) יפהפה ופראי. תוכלו לבקר בבית הכנסת העתיק בברעם, וליהנות מפיקניק או הפסקה קצרה. על פי הנחיות קק"ל, ליער ברעם מגיעים מכביש 899. לנוסעים ממערב: נוסעים על כביש 89, עוברים את מעלות וחורפיש, ומיד אחרי שעוברים את קיבוץ סאסא והגעתם לצומת חירם, פונים שמאלה לכביש 899. לאחר מכן, פונים ימינה, על פי השילוט לקריית שמונה ולאביבים. הכניסה ליער ברעם משולטת.

גן לאומי ברעם (צילום: Yair Aronshtam, wikipedia)
בברעם תוכלו לבקר בבית הכנסת העתיק | צילום: Yair Aronshtam, wikipedia

איפה אוכלים?

סדנאות אירוח ואוכל דרוזי כשר, בביתה של אבתסאם בכפר הדרוזי חורפיש: אם אתם רוצים לשלב חוויה אותנטית וכמובן טעימה מאוד, אני ממליצה לתאם מראש את הביקור אצל אבתסאם. רק הערה קטנה: במהלך המלחמה בצפון אבתסאם דואגת מאוד לחיילים, גם בשעות יוצאות דופן. לכן מעבר לכך שזו חוויה מאוד מומלצת, גם בהחלט שווה לפרגן חזרה. פרטים נוספים באתר.

יקב בן זמרה: תוכלו לתאם ביקור במרכז המבקרים, סיור וארוחה, או רק לאסוף סלסלת פיקניק, לרכוש יינות וליהנות מהיקב המיוחד. לאור העובדה שהיקב היה סגור כל זמן הלחימה, אנא וודאו שעות פתיחה וימים לפני הגעתכם. פרטים נוספים באתר.

View this post on Instagram

A post shared by Ben Zimra Winery יקב בן זמרה (@benzimrawinery)


יקב דלתון: גם כאן תוכלו לתאם מראש סיור טעימות וגבינות ונשנושים. שוב , חשוב לוודא טלפונית את הימים ושעות הפתיחה ולהזמין לכם מקום בסיור, בוודאי אם זה בסופי שבוע או בחג. פרטים נוספים באתר

מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם