ביומיים האחרונים (שלישי ורביעי) התקיימה בגני התערוכה בתל אביב תערוכת התיירות הבינלאומית השנתית -IMTM - International Mediterranean Tourism Market. מדובר באירוע השנתי הגדול והוותיק ביותר של ענף התיירות בישראל. התערוכה נועדה לתת במה לכל העוסקים בענפי התיירות השונים הנוגעים לקהל הישראלי, החל מתיירות פנים, דרך תיירות נכנסת ועד אירוח של גורמי תיירות מחו"ל.
מדי שנה משתתפים בתערוכה מגוון עצום של מציגים מהארץ מהעולם, ביניהם חברות תעופה וספנות, לשכות תיירות, נציגי מלונות, חברות להשכרת רכב, עמותות העוסקות בתיירות ואף ספקי שירותים ואטרקציות מכל הסוגים והמינים.
השנה התקיימה התערוכה בפעם ה-25 ברציפות ואירחה למעלה מ-25,000 מבקרים מהארץ ומהעולם, ביניהם משפיענים ואנשי מפתח בענף התיירות העולמי. התערוכה כללה הרצאות על השינויים שצפוי לעבור תחום התיירות בעתיד הקרוב והרחוק והזמינה את המבקרים להיחשף אל מאות דוכנים מושקעים של נציגות של למעלה מחמישים מדינות שונות מאפריקה, אירופה, אסיה ועוד.
במשך יומיים העולם הגדול התכנס אל ביתן מספר 2 בגני התערוכה, אך הריגוש האמיתי היה לראות דווקא את הנציגויות הישראליות שהביאו אל קדמת הבמה את תיירות ארצנו.
בין הביתנים הבולטים היה זה של תיירות הערבה הדרומית ששם לו למטרה לשים את דרום הארץ על המפה. כדי לממש את המטרה שלהם הם הציעו למבקרים את אחד המוצרים המקוריים ביותר שנראו בתערוכה- המדרם- מכשיר המראה את הדרום, כמו שיש מצפן המראה את הצפון, הם פתחו מכשיר המראה את הדרום - המדרם אשר מראה לאוחזים בו היכן נמצא הדרום בכל רגע נתון. "המדרם" נולד בשיתוף פעולה בין בין מועצה אזורית חבל אילות למחלבת יטבתה. המדרם הוא גם מתחם שחי במאקו והוא כלי שיעזור לאנשים למצוא את הפעילויות שמתאימות להם בערבה הדרומית. בנוסף "למדרם" יכלו המבקרים בביתן ליהנות משוקו וקפה קר תוצרת מחלבת יטבתה ותמרים המאפיינים מאד את הגידולים החקלאיים של אזור הערבה.
לצד הפינוקים, הערך האמיתי של ביקור בביתן טעם הערבה, הגיע מהמידע שניתן בו. הערבה הדרומית מונה מספר ישובים, קיבוצים ופארקים המציעים לתיירים חוויות יוצאות דופן לכל המשפחה.
"היופי של הדרום הוא ההיצע הרחב של הפעילויות לאורך כל חודשי השנה" מסבירה איריס, מנהלת התיירות של חבל אילות בערבה הדרומית, בחורף נוצרים שטפונות נדירים ואפשר ליהנות מטמפרטורה כמעט קבועה של 25 מעלות שמאפשרת טיולים במסלולים מסומנים. לא משנה באיזו רמת אירוח תבחרו, בין אם היא עממית או יוקרתית, הטבע במדבר מציע חוויה נטולת פקקים, שקט טהור ופארק שעשועים טבעי בחסות נופי הדרום".
בין האטרקציות הבולטות בערבה ניצב "פארק תמנע", הפארק הגדול ביותר בארץ ובין הפארקים היפים בעולם. בתמנע תמצאו מגוון פעילויות לכל המשפחה, סיורי יום ולילה מודרכים, רכיבה על אופניים, מסעדה, שייט באגם ועוד מגוון פעילויות משתנות. בנוסף תוכלו ללשון בקמפינג, קראוונים, חדרים במתחם הפארק.
בין הקיבוצים שישמחו לארח אתכם ללינה או לביקור, ישנו קיבוץ נאות סמדר המציע יקב הפתוח לקהל הרחב ובית אמנויות שנבנה על ידי חברי הקיבוץ והפך לאחד המבנים המרגשים ביותר בארץ. קיבוץ נוסף הוא כמובן יטבתה שמציע את המחלבה המפורסמת, פארק יטבתה, המציע בילוי למשפחות, ארבע עולמות תוכן במתחם מרתק .
חי בר יטבתה הנמצא דרומה מקיבוץ יטבתה – ספארי של חיות מדבר, רשות הטבע והגנים שמה לה למטרה להשיב אל הנגב והערבה בעלי חיים שחיו במרחביו בתקופת התנ"ך, תוך תהליך מאתגר של איתור מינים שנכחדו, הבאתם לארץ ורבייתם באתר החי-בר אשר בשמורת יטבתה.
לא הרחק מקיבוץ אליפז ניצבת אטרקציה חינוכית נוספת בשם "חממת חמשת החושים", שמציעה קטיף עצמי וסיורים בחממה שנועדו להפעיל את כל חמשת החושים המתעוררים בעת החשיפה אל חקלאות מדברית. בקיבוץ לוטן ממוקם ה"אקוכיף", מרכז השייך למרכז לאקולוגיה יצירתית, שם ניתן למצוא את בית התה (מסעדה חלבית כשרה), גן שעשועים העשוי כולו מחומרים ממוחזרים, גינות אורגניות סדנאות ופעילויות בבנייה בבוץ לכל המשפחה.
בקיבוץ קטורה בו ניתן להתרשם מעץ העונה לכינוי "מתושלח" שהונבט מזרע בן 2000 שנה, וחוויה נוספת של "כפר מנותק רשת", המאפשרת למבקרים לחזור בזמן אל הימים בהם לא היה חשמל. ואם לא די בתחושת החזרה בזמן, קיבוץ אילות, הפועל עד היום במתכונת קיבוצית כמו של פעם, מציע חווית אירוח מדברית ואנושית אותנטית הכוללת סיור בנכסי הקיבוץ והדרכה על ערכי המודל הקיבוצי הציוני והשיתופי כפי שהוא פועל גם בשנות האלפיים. כמו כן, באילות תמצאו את מסעדת "כפות תמרים" הפועלת בחדר האוכל של הקיבוץ. מומלץ להגיע לארוחת שבת משותפת לחברי הקיבוץ ולאורחים. אלו מכם המחפשים קצת תרבות בתוך החוויה המבודדת, וודאי ישמחו לשמוע כי בקיבוץ אילות פועלת קבוצת "תאטרון אלעד" (על שם אלעד דן שנפל במלחמת לבנון השנייה), הקבוצה פועלת ויוצרת בלב המדבר ומעשירה במגוון דרכים את עולם האמנות של האזור.
לפרטים נוספים הכנסו לאתר הערבה