רק לפני חודש המצב בחיפה היה אחרת לגמרי, והתיירים לא מיהרו להגיע לעיר בזמן המלחמה בצפון. מאז נכנסה הפסקת האש, העיר התאוששה מהר, וב-17.12 נפתחו רשמית אירועי החג של החגים בחיפה ופסטיבל הסרטים שנדחה. אז אם תמיד חלמתם על אווירת כריסמס נוצצת, אבל פחות מתאים לכם לטוס לחו"ל, אין ספק שהעיר הצפונית היא בול בשבילכם.
> ממש כאן: כל המקומות לחגוג בהם את הכריסמס בארץ
עיקר הקישוטים והאורות מרוכזים במושבה הגרמנית, בה גם הודלק ב-18.12 עץ הכריסמס הגדול, יחד עם סמלי שלושת הדתות, ומקדש הבהאיים המואר בצורה מרהיבה נמצא ממש ממול ומשלים את האווירה הקסומה. תוכלו להסתובב ברחובות המושבה, ואדי ניסנאס, "ללכת לאיבוד" ברחובות הצדדיים וליהנות מתצוגת אורות מרהיבה ומאווירה של אירופה עם מזג אוויר הרבה יותר חמים ונעים.
המלצה למלון במושבה הגרמנית: מלון הבוטיק קולוני
מלון הבוטיק ההיסטורי "קולוני" ממוקם ממש במרכז המושבה הגרמנית (שדרות בן גוריון 28) וברגע שנכנסים אליו מיד מרגישים את האווירה האירופאית: בעיצוב, בריהוט, בסיפור ההיסטורי והמרתק, באריחי הרצפה, במנורות, בחלונות ובפריטי וינטאז' מקוריים.
המלון שוכן במבנה היסטורי מקורי אשר נבנה בשנת 1905 על ידי משפחת אפינגר נוצרים גרמנים – טמפלרים וכך גם נקרא המלון בתחילת דרכו. השכונה עצמה הוקמה על ידי הטמפלרים ועד היום ניתן לראות את הבנייה המרשימה, במלון עצמו ובמבנים נוספים. במלון בוצע תהליך שימור מוקפד מאוד ועל כן, כל מי שאוהב להרגיש חלק מאירועים הסטורים ולעמוד על המדרגות, עליהם עמדו חברי ועדת פיל, לדרוך על אריחים מלפני מאה שנה ויותר ולהניח את ספר הקריאה על כוננית עתיקה, זה המקום בשבילכם.
החדרים מרווחים, לחלקם יש מרפסת קטנה ואמבטיה רומנטית. גם חדר האוכל של המלון בו מוגשת ארוחת הבוקר, הוא באווירה אירופאית, עם חלונות גדולים אל הרחוב המרכזי, אריחים מקוריים, כסאות ברוח התקופה ואוכל מותאם לשנה הנוכחית, לא לדאוג. ובלילה, אחרי שטיילתם ברחוב ונהניתם מהאווירה הציורית, דקה הליכה ואתם במלון, תוכלו גם לשבת בלובי האינטימי, סלון אריסטוקרטי עם פסנתר וכורסאות נוחות ואפילו להזמין משקה טוב, ובכלל להרגיש חו"ל.
המלצה למסעדה: מסעדת שטרודל
מרחק של 3-4 דקות הליכה מהמלון, נמצאת מסעדת שטרודל, אולי המסעדה המפורסמת ביותר בקישוטים המרהיבים שלה לכריסמס ואחת מהמסעדות הטובות, המגישות אוכל ערבי אותנטי משובח.
הפעם, החלטנו לא לבחור לעצמנו את המנות, אלא להקשיב למנהל המסעדה מישל וללכת עם ההמלצות שלו ומה אני אגיד לכם, הוא אפילו זיהה שאני אוהבת דג מפולט ללא עצמות. המנות שהגיעו אל שולחננו, היו, בין היתר, לחם מסורתי שנאפה במקום, מבחר סלטים פשוט מעולים, פטוש, טבולה, חצילים מוחמצים, באבאגנוש, פלפלים חריפים קלויים, עלי גפן חמימים על מצע יוגורט וקישואים ממולאים עם בשר. אוכל מהמטבח הערבי, טעים ומעודן ובאמת משלים את האווירה החגיגית. לסיום, כוס תה נענע ואם עוד נשאר לכם קצת מקום, הזמינו עוגת "לילות ביירות", עוגה המורכבת משכבה עדינה של סולת, מסקרפונה, קצפת, מי ורדים. קינוח שנחשב ספיישל במסעדה, יחד עם תה נענע סגר ערב טעים ומושלם.
המלצה לבית קפה באווירה אוסטרית: קפה סארו - Saro
כדי להמשיך באווירה האירופית, שימו פעמיכם לבית קפה סארו Saro, שנמצא בעיר התחתית, כרבע שעה הליכה מהמושבה.
כבר בכניסה תבחינו בבית הקפה שמשקיע בקישוטים ובעיצוב ובחיבור בין כל הדתות, מאפים ומעדנים מיוחדים של כריסמס, סופגניות משובחות לחנוכה ומגוון עצום של הקונדיטור ג'וליאן אבו שקארה, שהוא גם מוכשר מאוד וגם נחמד ויסביר לכם בשמחה על המאפים והעוגות.
קחו לכם רגע לשבת בשולחן ברחוב (פריז זה פה), להזמין אספרסו טוב, פרוסת עוגת כריסמס, ורסיה נהדרת של ג׳'וליאן, עוגה בחושה עם פירות אשר הושרו באלכוהול במשך כשלושה חודשים ולמעלה בטופינג קישוטי כריסמס מלבבים. פירות שיכורים בתוך עוגה זה דבר מצוין, ממליצה ממש. מלבד הקינוחים של חג החגים, יש שפע מאפים ועוגות שתוכלו לקחת הביתה לפנק את האורחים בחג ובהדלקת נרות.
המלצה לסיור: המייקרים של חיפה, בהדרכת שירי ויצנר
ביום שאחרי אווירת הכריסמס, בהנחה שנשארתם ללון בעיר, מומלץ לצאת לסיור המעלף עם שירי ויצנר.
לא אגלה מה בדיוק קורה בסיור, אבל כן חשוב לציין שהסיורים הם אהבה גדולה לחיפה, למייקרים שלה, לבעלי העסקים, למקומיים ולחיבור המיוחד בין כולם בעיר הזו.
עברנו בין מיזם מרגש של ציורי קיר שנעשו לאחר אסון השבעה באוקטובר "קירות מדברים", לבין פרויקטים מיוחדים נוספים, סטודיו לזכוכית Glassme עם מריה המוכשרת, סטודיו לצורפות של ליאת ולדמן, בו תוכלו גם לשמוע ולראות סיפור מרגש על תליון שנעשה עבור קהילת קיבוץ בארי.
כמו שבחו"ל מאוד מומלץ להצטרף לסיורים מקומיים, לשמוע על החיבור למקום, על הייחוד של העיר, לראות פינות שרק מי שגר שם מכיר ולקבל טיפים והמלצות, גם בחיפה הקסם הזה עובד, במיוחד בתקופה הזו של השנה.