אין דבר שאנחנו, הישראלים, אוהבים יותר מאשר לגלות מקומות חדשים ומפתיעים. ואם תוסיפו לזה את העובדה שהם גם ממוקמים במקומות לא צפויים ומפתיעים, תקבלו מתכון מנצח לטרנד חדש.

זה בדיוק מה שקרה עם חצר השוק בנתניה. המתחם ממוקם, כאמור, ממש בתוך השוק העירוני בעיר ולפני שהגענו, לא לגמרי היה לנו ברור מה מצפה לנו או איזו אווירה תהיה במקום. כשהגענו לנקודת הכניסה לשוק, ברחוב זנגוויל 7, עמדנו למעשה מול אזור שנראה לא מזמין במיוחד, בלשון המעטה, אבל אז נכנסנו פנימה דרך מעבר צר וההפתעה הגדולה התגלתה.

> מה עוד עושים בנתניה?

בכניסה לשוק נמצא בר הקופסה – הבר השכונתי והמעוצב (הנקרא על שם אצטדיון המיתולוגי של נתניה שהיה בהמשך הרחוב) שבנוי מ-7 באסטות שחוברו למתחם אחד - בר יין וקוקטיילים ומטבח כשר. הבר היה הספתח של המתחם ומשך אליו לא מעט אנשים מהעיר והאזור שחיפשו מקום בילוי באווירה טובה. אין ספק שלפאבים בשוק (ראה ערך שוק מחנה יהודה) יש קסם מיוחד, והוא לגמרי קרה גם כאן.

חצר השוק (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

כשראו שהקונספט עובד, נפתח מתחם חדש - הטריבונה - בחלקו העליון של "חצר השוק". גם כאן העיצוב, האווירה וכמובן האוכל, הם השחקנים המרכזיים. בטריבונה יש חצר טראק קלאב עם אמנות רחוב, במה להופעות ואופציות לאירועים פרטיים. האוכל מוגש בפוד טראקים: פס קר, פס חם והבר. בקרוב ייפתח אזור נוסף של בשרים, ובינתיים המקום חלבי.

האוכל ברמה מעולה. הזמנו את לחם הבית (29 שקלים), צלחת חריפים (18 שקלים), פסטה (66 שקלים), קרפצ'יו דג לבן (64 שקלים), פיש אנד צ'יפס (62 שקלים), סלט (54 שקלים) ועוגת גבינה באסקית (48 שקלים). הקוקטיילים עולים 49 שקלים - המארקט ג'אנק מאוד מומלץ. לכל זה תוסיפו גם שירות נעים של מלצר שידע לתת טיפים נכונים בהזמנות ובכלל בהתנהלות במקום.

חצר השוק (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
חצר השוק (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
חצר השוק (צילום: ספיר קוסה)
צילום: ספיר קוסה
חצר השוק בנתניה (צילום: באדיבות עיריית נתניה)
צילום: באדיבות עיריית נתניה
חצר השוק (צילום: ספיר קוסה)
צילום: ספיר קוסה

חצר השוק (צילום: ספיר קוסה)
צילום: ספיר קוסה

לטריבונה, כאמור, לא מגיעים רק בשביל האוכל, אלא גם בשביל האווירה. המקום פתוח גם בערבים וגם בצהריים (סגור בשבת) ובכל פעם מספק אווירה אחרת שמתאימה למצב ומושתת על טעם, מראה ומוזיקה. היות והיינו בחמישי בערב, האווירה הייתה של מסיבה, של חתונה יותר נכון, ולוותה במוזיקה מעולה. אנחנו הגענו 2 זוגות חברים, סביבנו ישבו גם חבורות גדולות יותר שחגגו יום הולדת, זוגות שבאו ליהנות מערב רומנטי וגם לא מעט זוגות מבוגרים שנראה שהיה חסר להם מקום עם אווירה שמצליחה לקלוע לטעם רחב שכולל גם אותם. בשורה התחתונה: הקונספט מפתיע ועובד.

 מי עומד מאחורי "חצר השוק"?

ב-2014, לאחר לא מעט פרויקטים בתחום הקולינריה, הגיע גיא יצחקי העומד בראש קבוצת חצר השוק, לשוק העירוני בכפר סבא. יצחקי הבין שקיים צורך של האוכלוסייה בפריפריה במוקדי בילוי הקרובים לבית. עם השנים הקים חצר שוק גם ברעננה וכעת הגיע לנתניה. 

הקונספט של יצחקי ברור - לקחת מקומות שדורשים השבחה ולייצר בהם שוק אוכל אורבני, עדכני, אשר ייצר חוויית בילוי חדשה לקהילה המקומית. 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎סיפורים פשוטים | איריס כץ סיורים בשרון לפרטיים וקבוצות קטנות‎‏ (@‏‎simple_stories_travel‎‏)‎‏


 

שעות פעילות "חצר השוק"

ימי רביעי וחמישי החל מ-18:00

ימי שישי בצהריים – החל מ-11:30 עד שעה לפני כניסת שבת.

מוצ"ש – כשעה לאחר צאת השבת.

בימים א'-ג' המקום הופך לחלל אירועים המגיש אוכל ובר שתייה מגוונים וכשרים.

חצר השוק, זנגוויל 7, נתניה. לעוד פרטים: באתר