שנת 2025 החלה ואנחנו מקווים שהיא תהיה יותר טובה משנת 2024. כדי לנסות ולעזור במאמץ, ריכזנו כמה מספר יקבים שכדאי לשים אליהם לב בשנה הקרובה. לכל יקב הסיבה שלו, אך לכולם יש יין מעולה, סיפור מעניין ומקום מומלץ לבקר בו ולשתות המון.
יקב תבור - ארטיזנל
מרכז המבקרים של יקב תבור ממוקם למרגלות ההר שבגליל. עיצובו הייחודי של מרכז המבקרים, מאפשר לאורחים להיחשף לחדר החביות של היקב וליהנות ממבחר רב של יינות הנמזגים ממכונות מזיגה משוכללות, המאפשרות מסלול טעימה חוויתי של 8 יינות מתחלפים מסוגים ובצירים שונים. צוות היקב מציע טעימות יין מודרכות ופלטת גבינות איכותיות בפינות ישיבה.
אחת הסיבות שהיקב נבחר היא המיתוג מחדש שהיקב עבר לאחרונה והשיק מותג יינות פרמיום חדש בשם 'ארטיזנל', בהובלת היינן אור נדבך. המותג כולל שלוש סדרות יין ייחודיות: ELEMENTS סדרת יינות זניים מכרמי היקב הממוקמים באזורי גידול שונים בארץ ,CREATION - יינות איכות מכרמים יחידניים , DESIRE יין קברנה סוביניון יוקרתי מכרם מלכיה. בכרמים האקולוגיים של יקב תבור מתקיים איזון בין האדמה, הצומח והחי, זאת מתוך תפיסה שמערכת אקולוגית בריאה תטיב עם בעלי החיים, עם הקרקע וגם עם הגפנים. התפיסה האקולוגית בעולם הגפן והיין גורסת כי ממצב של איזון יצמחו גפנים אשר תהיינה בריאות יותר ויניבו ענבים טובים ואיכותיים.
שעות הפעילות: ימים א-ה 9:00-16:00 שישי בין השעות 9:00-14:00.
יקב אנדר-דוג
היקב ממוקם בלב הכרמים של גבעת ישעיהו ומוגדר כאסטייט (יקב שמבוסס על כרמיו). היקב הוקם לקראת סוף שנת 2024, על ידי היינן דרור אנגלשטין. לאחר שעבד במספר יקבים נחשבים בארץ ובעולם הקים דרור את היקב ולצידו נמצאת דורי בר כיד ימינו.
מרכז המבקרים פתוח בימים: חמישי-שישי 10:00-15:00, שבת 11:00-16:00. עלויות: חווית אירוח 5 טעימות עם פלטה של גבינות ולחם/ בשרים קרים - 150 שקלים. חווית אירוח 3 טעימות עם פלטה של גבינות ולחם/ בשרים קרים - 130 שקלים. יש אופציה טבעונית של פוקצ'ה שנאפתה על אש גלויה בטאבון עם ממרח קישואים ופטריות. ניתן גם להזמין בקבוק - כל הבקבוקים ביקב במחיר זהה - 120 שקלים, כדי ששיקול הדעת יושפע מהרצון ולא מהמחיר. ניתן להוסיף פלטה של גבינות ולחם בעלות של 60 שלקים, בסיום החוויה אף מציעים לכם קפה.
יקב גלאי
יקב גלאי GALAI נוסד בשנת 2002 על ידי סיגלית ואסף גלאי, חלוצים בתחום גידול ענבי איכות ליין בנגב הצפוני. המשפחה מייצרת את היין בעצמה, תוך פיקוח הדוק על כל השלבים - החל מטיפול בגפנים שבכרם, בציר ידני וכלה בכל התהליכים והשלבים של ייצור היין עד הגעתו ללקוחות. מקור הענבים לייצור היין הוא מחלקות כרמים מובחרות, אחת שניטע בשנת 2000 בנחלה ליד הבית במושב ניר- עקיבא סמוך ליקב.
הישיבה והאירוח למבוגרים בלבד, היקב לא כשר אך ניתן לרכוש בו יינות כשרים של יקבים אחרים. הגשת האוכל במקום ייחודית ובאריזות סגורות של מחלבת בארי, כלומר רוכשים לפי התפריט, מחיר טעימות יין בליוויי הסברים או בילוי חופשי במתחם: טעימת 5 יינות- 90 שקלים לאדם. היקב פתוח בשישי-שבת בין השעות 11:00-15:00 ובאמצע השבוע בתיאום מראש. היקב אף עבר שיפוץ לקראת החורף ואסף מחכה לכם עם יינות שיחממו אתכם.
יקב יתיר – בוטיק באמצע המדבר
יין מהר למדבר ביקב יתיר. חבל יתיר הוא אזור בעל היסטוריה עשירה של יין למרות היותו מדברי. בשנת 2000 הקימו את היקב וחידשו את עשיית היין בחבל יתיר, חידוש הגפנים בנות אלפי שנים מסתמן כהצלחה אדירה. יינות היקב זכו במספר תחרויות בארץ ובעולם והיין "יער יתיר" היה ליין הישראלי הראשון שזכה בציון 93 מאת רוברט פרקר. היקב לא נח על זרי הדפנה וממשיך לחדש, כאשר השנה גם השיק יין חדש "בצל העלווה" יין מגפנים שגודלו בצורת גביע. היקב מזמין לצאת להפוגה קצרה וליהנות מאירוח מדברי מול נוף עוצר נשימה. באירוח במרכז המבקרים תוכלו לצאת לסיור מודרך ביקב, ליהנות מטעימות של היינות המשובחים של היקב בליווי פלטת גבינות אישית והאזנה לסיפורי יין.
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-17:00 בתיאום מראש. בשישי 10:00-13:00. מחיר: 70-150 שקלים.
יקב נעמן
יקב "נעמן" הוקם ב-2004 על ידי רמי ובטינה נעמן, אשר עברו מרמת השרון לרמות נפתלי בגליל העליון בשנת 2001. היקב שוכן במבנה תת-קרקעי, המעוצב כמערה מחופה טיח גס ואבן. בטינה היא אומנית ומעצבת ורמי הוא במאי ותסריטאי, ואכן ניתן לראות את השילוב הזה ביקב: התמונות והאומנות ברחבי היקב, שמות היינות וכלל גישת האירוח. ביום שישי ה-19.12 נפל דבר: לאחר שנה ושלושה חודשים (ועוד כמה ימי הכנות) נפתח מחדש מרכז המבקרים של "יקב נעמן". היקב כאמור נמצא בסמוך לגבול ופונה, לכן לא לארח מבקרים אבל כעת נפתח מחדש. היקב יהיה פתוח בסופי שבוע בין השעות 10:00-16:00 חשוב לציין שכלל יינות היקב מוגדרים כיין נטו, רפורמה שרמי מוביל ביחד עם מספר יקבים. ברפורמה הייננים מתחייבים למינימום תוספים מלאכותיים ליין.
נתי נעים הוא מנהל קבוצת יין יקבים ומה שביניהם ובעל חברת היין MyYain. פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק והאינסטגרם