הכירו את רוטשילד, לא הרחוב התל אביבי הממותג, אלא הראשל"צי, זה שהפך בשנים האחרונות ל"רחוב הבילויים הכי תוסס בגוש דן". על כך מעידים המבקרים שמחכים כבר חצי שעה בתור לשולחן בברנרד. בסקר שנערך בסוף 2021, בו דורגו 10 הרחובות המובילים והמצליחים בארץ, הוא התמקם במקום הרביעי כשבראש נמצא רחוב דיזנגוף בתל אביב, שני יפו בירושלים ושלישי רוטשילד התל אביבי. לאחריו, במקום החמישי, ביאליק ברמת גן ורבי עקיבא בבני ברק.

> בין מזרח למערב: הגיע הזמן לבקר בראשון לציון

> כבר לא מגעיל: רחוב אלבני הפך ללוהט

> מהפך: רחוב נחלת בנימין כבר לא נראה כמו שאתם זוכרים

> לא רק בתל אביב: רחוב יפו בתל אביב שווה ביקור מיוחד

סיור לילי בין מוקדי הבילוי לאורך הרחוב מגלה שהאקשן בשיאו והרחוב מלא במבלים שממלאים את המדרכות. יש כאן שעטנז מעניין ודינמי בין ותיקים לצעירים מקומיים, בין אלה שגדלו בעיר וחוזרים לבלות במחוז ילדותם לאלה ששמעו, באו לראות ונדלקו. ולא רק צעירים אלא גם מי שחצו את ה-40 פלוס וכן משפחות שמגיעות בשעות מוקדמות יותר. ביום הרחוב הומה בקונים, מטיילים, יושבי הפרלמנטים, בפנסיונרים, בשחקני השחמט (שמתכנסים בפרגולה בגן המושבה) והשש-בש (בקפה 66), ובאמהות בחופשת לידה. בלילה המקום הומה בסועדים מסביב לבר.

בגדול, להוציא את המדרחוב עם והמזרקות, רוטשילד הוא רחוב לא נאה במיוחד עם חנויות מיושנות, שחלקן נתקעו בזמן, ובניינים אפרוריים שככל הנראה יעברו ביום מן הימים התחדשות עירונית ויעניקו לו מראה חדש ועדכני. נכון להיום, הוא רחוב בניחוח של פעם עם פסג' מיתולוגי ובעלי מקצוע שהולכים ונעלמים: שען, סנדלר, נגר, תופרת, טמבוריות, בגדים ובזארים ועוד. מי שרוצה חוויית שופינג יותר אסתטית וממוזגת מוזמן להיכנס ל-G, הקניון במרכז הרחוב שמציע את תמהיל המותגים המוכר, כולל קומת מזון וקומת משחקים.

רחוב רוטשילד (צילום: אריאלה אפללו)
לצד החנויות הישנות יש לא מעט התפתחות וצעירים שמגיעים. רוטשילד ראשון לציון | צילום: אריאלה אפללו
מדרחוב רוטשילד (צילום: אריאלה אפללו)
המדרחוב היפה | צילום: אריאלה אפללו
מדרחוב רוטשילד (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

רחוב רוטשילד (צילום: אריאלה אפללו)
מבוקש גם בלילה | צילום: אריאלה אפללו

ואם בהתחדשות עירונית עסקינן, עידן מזרחי, סגן ראש העיר ומחזיק תיק הצעירים בעירייה, מספר על הקו החום של הרכבת הקלה שיעבור ברחוב וישנה את פניו: "העבודות על תוואי הרכבת צפויות להתחיל ב-2026 ואנחנו למודי ניסיון ולא נסגור את הרחוב ונגרום נזק לעסקים ולתיירות, אלא נעשה את זה במקטעים". בנוסף, כמי שהיה מפיק ואיש חיי הלילה, הוא הבין את הצורך של התושבים והצעירים לבלות ואחד הדברים הראשונים שטיפל בהם הוא אישור פתיחת המסעדות והברים ברחוב עד אחרי חצות. "הרחוב עבר תהליך בעשור האחרון ומקומות נפתחו בזה אחר זה. היוצרות התהפכו ועכשיו אנחנו מושכים אלינו מטיילים מבלים מחוץ לעיר" הוא אומר.

יצאנו לסיור לאורך הרחוב וחזרנו עם 15 מקומות מומלצים לעצירה:

כיכר המייסדים

רוטשילד 1

בוטקה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

רוטשילד הוא הרחוב הראשון במושבה שעשה כבוד לברון והנדיב הידוע, שתרם ידע חקלאי וכספים רבים להקמת המושבה ב-1882, ונקרא על שמו. 17 המשפחות הראשונות התמקמו בראש הגבעה כשמסביב חול וחול, ולימים בגבעה הזו התחיל הרחוב שהיה על הדרך מיפו לירושלים והנוסעים עצרו בתחנת הדיליז'אנס – כרכרות שהיו המוניות והאוטובוסים באותם ימים.

רוטשילד נמתח על כ-2 ק"מ, בין הרחובות אחד העם לבן גוריון במערב, ואם לדייק, הוא מתחיל בכיכר המייסדים – רחוב של 20 מטרים שמגדיר את מתחם המושבה ההיסטורית. כאן אפשר לראות את פעמון המושבה האותנטי ואת שחזור הקיוסק הראשון.


מוזיאון ראשון לציון

רוטשילד פינת אחד העם 2

מוזיאון רשלצ  (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

בתי המגורים, האורווה, הרפת ובית הרפואות, כולל התרופות שהברון שלח מפריז, וכן הפוסטה – דואר המושבה עם תיבת המכתבים האדומה מימי המנדט, הפכו למוזיאון פתוח לתולדות העיר, שהוכרז כאתר מורשת לאומית. המבנים המקוריים, הממוקמים סביב חצר, עברו שיפוץ ושימור ונתלו עליהם שלטים עם הסיפור שלהם. אפשר להסתובב בחצר ולראות את הדיליז'אנסים שחונים בה, להתרשם מהבתים היפים ולסייר בחדרים המציגים בדרך מעניינת את ימי העלייה הראשונה, את קורות המושבה ותושביה ואת הרהיטים, הכלים, הבגדים, המסמכים והתמונות מאז. על הדרך ניתן ללמוד על תרומת המושבה בעיצוב ההיסטוריה והתרבות הלאומית שלנו, ודי אם נזכיר את כתיבת "התקווה", את הקמת בית הספר העברי הראשון, ואת הנפת הדגל הכחול לבן לראשונה בעולם.

ביציאה תוכלו להצטייד במפה ולהמשיך ב"שביל הראשונים" – מסלול משולט שעובר ב-17 אתרים בין הרחובות רוטשילד, אחד העם, הרצל והכרמל.

פתוח בשבתות, ב-10:30 וב-12:00 נערכים סיורים מודרכים ובסוכות יתקיימו גם הצגות, סדנאות ודוכנים מעוטף עזה. מחיר: 10-25 שקלים. לעוד פרטים


הסושי של נועה – עלמיא

רוטשילד פינת אחד העם 2

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎הסושי של נועה‎‏ (@‏‎noasushii‎‏)‎‏


בראשית היה עלמיא - בר יין שניהל דיאלוג עם עיר היין והיקב הסמוך, שנעלם מהעולם. בהמשך הצטרפה נועה שמגלגלת סושי מגיל 12. ביחד עם אביב בעלה ורועי שעל היין, הם התמקמו בחצר היפה והם מגישים סושי ואוכל אסייתי.

פתוח בימי שני-חמישי, 18:00-23:00. לעוד פרטים


בית גורדון – לונדון

רוטשילד פינת אחד העם 4

אברהם זאב גורדון עלה מליטא עם הרבה כסף בכיס. הוא קנה אדמה, נטע כרמים, הפך לכורם, פעל לפיתוח המושבה ובין לבין בנה בית גדול ועיטר אותו בציורי קיר מהודרים. גורדון ומשפחתו גרו בקומה השנייה ואת החדרים בקומה הראשונה השכירו לעולים, למורים ולשומרים. ב-1922 הקומה השנייה הפכה ל"מלון פנסיון לונדון" שהקימו אהרון ורוזה לונדון, שהוסיפו גם פעילות תרבותית-חברתית ובית אוכל כשרוזה בישלה לרווקי המושבה ובו, מספרת הרכילות, נרקמו סיפורי אהבה מסעירים. לאורך השנים הבית החליף בעלים בהם יצחק צוזמר, השען שתיקן במחתרת כלי נשק לארגון ההגנה.

הבית עבר לבעלות העירייה, ששקמה ושמרה אותו כולל חשיפת התקרה וציורי הקיר המקוריים, והיום הוא מאכלס את הגלריה העירונית שמציגה תערוכות אמנות ישראלית מודרנית.


בית היסמן

רוטשילד - המייסדים 5

בית הייסמן (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

שרגא פייבל היסמן היה כורם וממייסדיה של המושבה. ביתו המפואר הוא אחד משלושת הבתים הראשונים שהוקמו על הגבעה. יופיו וייחודו של הבית האירופאי נשמרו עד היום ולמרות זאת עיקר תהילתו היא על המרתף בו התגורר נפתלי הרץ אימבר, שם, יש הטוענים, כתב את "התקווה". לזכר נפתלי ולהנצחת ההמנון הלאומי מוצגת במרתף התערוכה "ראשון-לציון ערש הולדת המנון התקווה".


בית הכנסת הגדול

רוטשילד פינת אחד העם

בית הכנסת הגדול (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

בית הכנסת המרשים הוקם ב-1884 במקום הגבוהה ביותר במושבה כדי שנוכחותו ויופיו יראו למרחוק. לבנייתו גייסו את הברון שפתח את כיסו העמוק ונידב ביד רחבה. לצד התפילות המקום שימש גם כמרכז קהילתי ונערכו קבלות פנים לנכבדי הארץ והעולם, וכן גם בריתות, חתונות ולוויות. 14 שנים אחרי הקימו במרתף את גן הילדים העברי הראשון.

בית הכנסת השתמר להפליא, כולל ארון הקודש המקורי, עזרת הנשים, 12 הפתחים, כמניין שבטי ישראל, שעוטרו בהמשך בויטראז'ים, וכן גרם המדרגות בכניסה והחנוכייה שנישאת בראשו.

המקום פתוח לביקורים וסיורים ו"המטרה שלי", אומר החזן יצחק לוי, "היא להחזיר את בית הכנסת לכל התושבים והאורחים. לצד התפילות אנחנו עורכים גם חופות, בריתות ובר מצווה".

פתוח בשעות התפילה וכן בתאום מראש. לעוד פרטים: 050-4142631.


בית קנר

רוטשילד 7

גם יעקב ובתיה קנר התפרנסו מגידול גפנים ומהכסף שהרוויחו בנו בית קולוניאלי מפואר מוקף במרפסת גדולה, שב-1900 הייתה מחזה נדיר בארץ. מאחר ולזוג לא הייתה משפחה הם הורישו את הבית לקהילה שלאורך השנים תפקד כבית מגן דוד אדום, כתחנת מכבי האש, כמפקדה של ההגנה, כולל סליק נסתר, כבית חולים וכגלריה לאמנות. היום הוא מאכלס חממה עירונית לחברות סטרט אפ.


מגדל המים ובית הבאר

רוטשילד 19

מתחם הבאר (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

"מצאנו מים" הם צעקו בהתלהבות לאחר חודשים שחיו בלי מים וניסיונות נואשים למצוא באר. כשמצאו, גייסו שוב כסף מהברון וחפרו באר בעומק 48 מטרים. בשל עומקה, השאיבה הייתה קשה והברון שלח משאבה ומנוע קיטור. ב-1898 הקימו מגדל מים לצד הבאר ובראשו מיכל אגירה. ב-2010 שקמו את הבאר, שהפכה למוזיאון עם מציג אורקולי והדגמה של הפעלת המשאבה, ואחריה שפצו גם את המגדל.

הבאר והמגדל הפכו למעין כיכר יפה עם פסנתר ובריכת נוי, כסמל למים ולבאר, והילדים משתעשעים במים. לעוד פרטים.


שוק האיכרים

מדרחוב רוטשילד

השוק הצבעוני צובע את המדרחוב במפות משובצות באדום-לבן. בהיצע המגוון תוצרת חקלאית טרייה היישר מהשדה והמטע, וגם בדבש, בשמני זית, זיתים, גבינות בוטיק, ריבות וממרחים בייתיים. ויש סירים גדולים עם אוכל לשבת, ומאפים, עוגות וכנפה מעולה. בשישי מצטרפים דוכני פרחים, אמנות, תכשיטים, ועוד כאלה בסגנון.

פתוח בימי חמישי, 09:00-17:00, ושישי, 09:00-14:00.


מלון רפאל האוס

מדרחוב רוטשילד

מלון רפאל האוס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

המלון הראשון בראשון התמקם במבנה היסטורי שהוקם במאה ה-18 ושימש כבית הפקידים ובהמשך אכלס את בית העירייה. בשנים האחרונות הבית עבר שימור מחמיר, הפך למלון בוטיק יוקרתי שפתח את שעריו לפני כשנה. במלון 30 חדרים וסוויטה אחת, שעוצבו בסגנון קלאסי-אלגנטי שמתכתב עם ההיסטוריה של המבנה המקורי. הלובי רוצף בשיש שחור-לבן, סלון האירוח משלב ריהוט עתיק עם מודרני והרבה בדי קטיפה, והכל משדר נעימות ומזמינה, כולל הפטיו היפה.

לעוד פרטים


גן המושבה (גן העיר)

מדרחוב רוטשילד

גן המושבה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
גן המושבה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

ראשיתו של הגן הגדול והיפה ב-1890, אז נטעו פרדס ושדרת דקלים. בגן נערכו קבלות פנים לאישים חשובים בהם הברון רוטשילד, הרצל, בלפור וצ'רצ'יל. 50 שנה אחרי עקרו את הפרדס והכשירו גן ציבורי לטובת התושבים, ובהמשך הוסיפו מיני גן חיות עם קופים, ציפורים וצבי ענק, שעזבו כשהקימו את החי-כיף. היום יש בגן בריכות מים, מזרקות, מדשאות, פינות ישיבה ומתקני שעשועים וכושר.

לגן מספר כניסות ושתיים ממוקמות במדרחוב – האחת בסמוך למגדל המים ושנייה דרך שדרת הדקלים.


רוטצ'

רוטשילד 64

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎רוטצ׳‎‏ (@‏‎rotch.64‎‏)‎‏


ביסטרו מקומי עם תפריט שהחבר'ה הכי אוהבים - גדול, מושחת ולא דופק חשבון לקלוריות. הקונספט, אוכל ובילוי שמשתנה לאורך היום ומותאם לתמהיל מגוון של סועדים. בבוקר אווירת צ'יל עם ברנצ'ים, ובסופ"ש D.J עם אווירה מסיבתית, תוססת וקהל צעיר.

בתפריט יין וקוקטיילים ומנות לחלוקה כשהיילייט הוא טוסט גריל ציז' עם תערובת גבינות וכמהין, שכדי להבין את מידת המושחתות והאלסטיות של הגבינה תציצו באינסטגרם של דניאל עמית, חברת קבע שעפה עליו. עוד מנה פופולרית - אבוקדו על לחם מחמצת, איולי כמהין, קונפי עגבניות וביצת עין נשפכת מעל. ויש גם סלטים, סביצ'ה על לבנה, המבורגרים ובונז'ורנו – מנה מרגשת לזכרה של קארין ז'ורנו שנרצחה בנובה, הייתה אורחת קבועה ואהבה קרואסון במילוי סלט ביצים, סלמון, לליק, עגבניה ובצל סגול וירוק.

לעוד פרטים


ברנרד

רוטשילד 77

מסעדת ברנרד (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
מסעדת ברנרד (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

ה-מוסד ברחוב שנפתח ב-2009 והיה החלוץ והסמן הימני לכל המסעדות והברים שצצו אחריו, ומי שהרים את קרנו של רוטשילד כמוקם בילוי שווה. תחת הסלוגן "לאכול לשתות וליהנות" הפך לאחד מהמקומות המבוקשים לבלייני העיר ומחוצה לה, ולא רק בגלל הבירות, הקוקטיילים והכריכים המפתיעים עם השמות המגניבים, אלא גם בשל והאווירה המיוחדת, המוזיקה הטובה והנראות האקלקטית – כלים, כסאות ושולחנות וינטג' שנראה כאילו נאספו במקריות. המקום גדול, רועש ומחולק לאזורי ישיבה בפנים, על המדרכה ובמרפסת סגורה, וכמעט תמיד מלא ועמוס.

האחים עופר ומיכאל עין שי, הבעלים, לא יכלו להתעלם מהמצב בארץ ועל גזע העץ בפתח הבר כרכו דגל ישראל ועל הענפים תלו פתקים צהובים עם שמות החטופים. על חזית הבניין ציירו ציור ענק ומרגש של שירי ביבס נושאת את כפיר ומולה חיל שמצדיע.


JAJA

רוטשילד 86

JAJA (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

תהילתן של הפיצות המעולות של גה'ג'ה הכניס אותן לרשימות 10 הפיצות הטובות בארץ וזיכה אותן בגביעים בתחרויות, ולא בכדי. על בצק המחמצת המיוחד אחראי גלעד סלומון – פיציולו עם קילומטרז' של 20 שנות לישה והתפחה של 24 שעות בטרם הוא פותח אותו, מעמיס בכל טוב ושולח לאפייה בטאבון הלוהט. כאן כולן טובות, כולן יפות וכולן טעימות, אבל רק שלוש זוכות. ה-מלכות, לטעמנו, הן הצרפתייה – פיצה לבנה עם גבינות מנצ'גו ופרמזן, יין לבן, בצל מעושן וארטישוק; פיצה מדורה – תפוחי אדמה צרובים, שלוש גבינות, גרידת לימון וביצה רכה מעל; פיצה דם – עם חמאת עגבניות, קרם פרש וכמהין: לטובת חובבי המתוק-חריף יש פיצה עם אננס, פלפל שיפקה, קממבר ושומשום שחור. וחובה! מאפה גבינת מאנורי, עשבי תיבול, שמן זית, צ'ילי חריף ודבש מעל. ויש גם פסטות בהרכבה אישית וארוחות בוקר חדשות.

המקום התרחב ועבר שיפוץ והיום זו המסעדה הכי יפה ומעוצבת ברחוב. כיף ונעים לשבת בפנים, או להרגיש את הווייב של הרחוב בישיבה בחוץ, מתחת לסככת האורות המנצנצים.

לעוד פרטים


הופמן - בר יין מקומי

רחוב השדה 12 פינת רוטשילד

הופמן בר יין (צילום: גיל אבירם)
צילום: גיל אבירם

הופמן ממוקם באוף רוטשילד, מרוחק כ-100 מטר ולא יכולנו להתעלם מקיומו בגלל היותו שונה מכל ההיצע ברחוב, ובעיקר כי הוא מציע אופציה לבילוי שקט וסולידי על כוס יין שנבחרת בהתאמה אישית. הבר המקסים שייך לרותם בן ארי, שהיא לא פחות מאמיצה שפתחה אותו ברחוב צדדי תוך כדי המלחמה, והצליח לה ביג טיים. המקום קטן, שכונתי, מעוצב באלגנטיות קלילה ושמו עובר מפה לאוזן. רותם בוחרת את היינות בקפידה ומגישה לידם "מנות קרות" – צלחות עם גבינות, שרקוטרי עם קורנישונים ודגים מעושנים עם קרם פרש. התאהבנו.


מלצר

רוטשילד

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎מלצר בית בירה | Meltzer Beer House‎‏ (@‏‎meltzerbeer‎‏)‎‏


מלצר הוא האחרון, והחביב, בסיבוב ברחוב ורק בגלל שהוא ממוקם בקצהו. אבל הוא לגמרי הראשון, ולו רק בגלל שעמית מלצר, הבעלים, מקדם את הבאים ב"ברוכים הבאים לעולם שלי". אז סמנו לכם אותו כי הוא ה-מקום, אחר, חווייתי ומסוקס. מדובר "בבית בירה", כפי שעמית קורא לו ומבחינתו זה כמו לארח בבית שלו ולהציג את מה שהוא הכי אוהב– בירות ופריטים ואביזרים שקשורים למשקה. עמית מדורג עשירי בעולם עם האוספים הנדירים שלו ודי אם נציין שיש לו 100 אלף תחתיות בירה (ואין שתיים זהות) שמודבקות על התקרה והקירות, 19.5 אלף כוסות בירה ו-230 סוגי בירות נדירות ומטורפות מהעולם, בהן בירת לקטוז, בירת יוגורט, בירת שוקולד ובירה יפנית מדובדבנים. ויש גם 30 ברזים ומבשלה שמייצרת בירות לפי המתכונים שלו.

מלצר הוא פאב-מוזיאון שעושה כבוד לעולם הבירה, וגם אם אתם לא מחובבי המשקה רוצו ולו כדי להתפעל. למרת שהמקום גדול, הוא נראה כמו מועדון חברים, ולקבועים יש כבוד מלכים - מקום שמור על הבר עם שמם. חוץ מבירות יש גם יינות וקוקטיילים ואוכל שהולך טוב עם הבירות – צ'וריסוס, קורנביף, פיש אנד צ'יפס, המבורגרים עסיסיים וקוקטייל פירות ים מעולה.

ב-20.10 וב-25.10 יציינו במקום את האוקטוברפסט עם הופעת מוזיקה, ישיקו בירת קולאב של מלצר, יערכו תחרויות צ'אג עם פרסים ויגישו פרעצל בוורי, שוקרוט, פרייד צ'יקן ונקניקיות באורך חצי מטר.

לעוד פרטים