רמת הגולן נמצאת בשיא היופי שלה כרגע. הנוף ירוק ומנוקד בפריחה צבעונית, המפלים שוצפים ומאגרי המים מלאים עד גדותיהם. בקרוב, כשהחום ישתלט על האזור, הוא צפוי לשנות צבעו, וזה הזמן להגיע ולטייל בזמן שהוא בתפאורה הכי יפה שלו, וכנראה הכי יפה בארץ.

חשוב לציין שהגולן כולו מוגדר ירוק על פי הנחיות פיקוד העורף, ומלבד לחרמון, כל האזור פתוח, נגיש, וממתין שהתיירים יחזרו בהמוניהם. 

2 המלצות לטיולים בשביל הגולן

בשנים האחרונות הפך שביל הגולן לאחד המקומות המועדפים על מטיילים בכל הגילאים ומכל שכבות האוכלוסייה. אורכו של שביל הגולן כ-120 ק”מ, המסומנים בכחול (כנרת) לבן (חרמון) וירוק (גולן) ,מהחרמון בצפון ועד מצוקי האון הצופים לכנרת, בדרום. השביל הגולן מחולק ל-13 מקטעים באורך משתנה, בין 6 ל-13 ק”מ לקטע בודד, כך שניתן לבחור ללכת מקטע בודד, כמה מקטעים מחוברים, או את כל השביל ברצף.

שביל הגולן (צילום: יאנה סוטיל)
צילום: יאנה סוטיל

> זה כל מה שצריך לדעת על שביל הגולן

הפעם בחרנו להתמקד בשני מקטעים של השביל – האחד ידידותי למשפחות ולמי שמחפש מקטע ברמת קושי קלה עד בינונית, והשני מתאים למטיבי לכת שמחפשים טיול קצת יותר מאתגר.

המקטע המושלם למשפחות

המקטע האחרון בשביל הגולן - מקטע 13, ממבוא חמה לעין תאופיק 

דרגת קושי: מצפון לדרום – קל עד בינוני.

אורך המסלול: 2-3 שעות 5 ק"מ.

טיולים ברמת הגולן - עין תאופיק (צילום: ארז דגן)
טיולים ברמת הגולן - עין תאופיק | צילום: ארז דגן

מצפור ביער מבוא חמה  (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

המסלול: המקטע האחרון של שביל הגולן מתחיל בהליכה לאורך מצוקי האון ותצפית מרהיבה לכיוון הכנרת והגליל. 359 מטר מעל פני הים ו-560 מטר מעל הכינרת. המקום חביב על גולשי רוח ויתכן שתפגשו בהם, צונחים מהמצוק בגלשנים. 

ההליכה בשביל מסודר בירידה מתונה לרוב אורכו. הכינרת פרושה למלוא העין, שיפולי ההר צבועים בירוק עז ופריחה צהובה של שיח החלבלוב, כלניות, מרווה דגולה בסגול עז ורקפות יעטרו את הדרך.

בדרכנו ניתקל בבונקרים סוריים שצפו לכיוון הכנרת ועמק הירדן עד מלחמת ששת הימים. מכאן ירו הסורים על חקלאי ויישובי עמק הירדן . המסלול מסתיים בעין תאופיק- מעיין הנובע בלב יער מבוא חמה. במקום צל, שולחנות פיקניק, מעיין נובע ותעלת מים בה זורמים מי המעיין.

איך מגיעים? תחילת מסלול: מדרום לבית העלמין של קיבוץ מבוא חמה. סיום מסלול: עין תאופיק - על כביש 98 המתפתל בין חמת גדר למבוא חמה,3.7 ק”מ מתחילת העלייה מכיוון חמת גדר, פניה מערבה לדרך עפר, נסיעה של 400 מטר, עד שמגיעים לחניון. המסלול אינו מסלול מעגלי, יש להשאיר רכב בסיום המקטע או להתארגן על הקפצה בחזרה לרכב.

 לעוד פרטים על הטיול


המקטע המושלם למטיבי לכת

מקטע מס' 12, מאמפי גולן למבוא חמה

דרגת קושי: מסלול קווי, דרגת קושי- קשה.

אורך המסלול: 10 ק”מ, 3-4 שעות.

נחל מיצר (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

_OBJ

המסלול: השביל יורד בתלילות היישר אל ערוצו של ואדי ברברה, בערבית: הנחל הרועש. ואדי ברברה, הוא יובל רחב ועמוק של נחל מיצר. השביל חוצה את הנחל וממשיך במורד, בגדתו הדרומית. בערוץ צמחיית נחלים עשירה ושפע של עצי אלון תבור הנותנים מחסה לכל החפץ בכך.

לאחר כשני קילומטרים מתאחד ואדי ברברה עם נחל מיצר. המדרונות שמסביב מכוסים ביער רחב ידיים, שבו שולטים עצי אלון תבור. בדרך נגיע אל עץ אלון ענק שבצילו יכולים בקלות, לעצור למנוחה עשרות אנשים יחדיו. השביל ממשיך ומתקרב לפלג הנחל ואחר כך עולה בתלילות אל כביש המערכת.

מרחבת החניה כדאי להמשיך עוד קצת במורד הנחל, בשביל המלווה את הגדה הימנית של הנחל. לאחר צעידה של כ-15 דקות תגיעו לעמדת תצפית על המפל היפה של נחל מיצר, שנופל מגובה של כתשעה מטרים לתוך בריכה גדולה. המים במפל זורמים בחורף בלבד, לאחר ימי גשמים. אין להמשיך לצעוד הלאה ואין לרדת אל בריכת המפל. נשוב אל רחבת החניה ונמשיך בעליה תלולה המתאימה למיטבי לכת, על שבל הגולן, לכיוון מבוא חמה.

איך מגיעים? כתבו חניית נחל מיצר ב-waze. שימו לב! המסלול אינו מעגלי ומומלץ להשאיר רכב נוסף בסיום המסלול.

לעוד פרטים על הטיול


חברת Walk about love, המתמחה בהפקה לוגיסטית למטיילים על שביל הגולן, מוציאה טיול בין התאריכים 19 למאי-29 למאי, לאורך כל שביל הגולן. התנאים מפנקים והחוויה יוצאת דופן. עלות: 2,200 שקלים. כל הפרטים כאן