עיריית אילת הודיעה אתמול כי תגיש תביעה בסך 250 אלף שקלים כנגד חולה הקורונה שירד לחופשה בעיר, אך נראה שלא מדובר באדם היחיד שמפר בידוד ביודעין ומסכן את קהל הנופשים בעיר, שחוותה את משבר הקורונה בצורה הקשה ביותר.

ל-mako הגיעו עדויות על כמה מקרים בהם אנשים שהזמינו מראש חופשה ולמרות שברגע האחרון נאלצו לשהות בבידוד, ירדו בכל זאת לנפוש בעיר תוך סיכון הציבור. השיטה פשוטה – משאירים את הטלפון בבית או אצל קרוב משפחה במידה ואנשי משרד הבריאות או המשטרה יתקשרו לוודא בידוד, ויורדים לאילת.

לבני, נשוי ואב לילדים בשנות החמישים לחייו נותרו כארבעה ימים לסוף הבידוד אבל הוא היה לחוץ לצאת לחופשה באילת שהוזמנה מראש עם בני משפחתו. "מאות עובדים מהמפעל שבו אני עובד נשלחו לבידוד כי באו במגע עם כמה אנשים שנמצאו חולי קורונה. השתגעתי בבידוד. אמרתי לאשתי שאני חייב לצאת לנופש. הרגשתי חנוק, בלי אוויר", אומר בני בשיחה עם mako.

הוא התייעץ עם אחיו והם החליטו שהוא יזמין את החופשה על שם אחיו ובעת היציאה לחופש הם יחליפו ביניהם טלפונים, כשהאחרון ישהה בביתו למקרה שהמשטרה או נציג משרד הבריאות יגיעו לברר אם הפר את הבידוד. וכך קרה.

לפני כשבועיים בני יצא לחופשה במלון באילת. "הזמנתי את החופש על שם אחי. נשארו לי ארבעה ימים לבידוד. הוא עבר לגור אצלי בבית. הטלפון שלי נשאר אצלו. אני לקחתי את שלו וכך יצאתי לחופשה במלון באילת בלי שאף אחד יידע שיצאתי מבידוד".

לדבריו, היו רגעים שפחד שיעלו על התרגיל שלו. "לקחתי סיכון שאם יתפסו אותי אחטוף 5,000 שקל. אבל עם כל הבלגן שיש במדינה בין משרד הבריאות למשטרה הבנתי שזה סיכון משתלם. שהסיכוי שיעלו עליי הוא קטן מאוד".

 


בני הוא לא היחיד. ההערכות בקרב גורמים במשטרה הן שעשרות אם לא יותר אנשים שירדו לאילת בשבועות האחרונים הפרו בידוד כדי לבלות חופשה בעיר הקיט הדרומית. מתברר שבחודש האחרון משטרת אילת תפסה עשרה צעירים שהפרו בידוד ובאו לבלות בעיר. הדבר התגלה במהלך בדיקות אקראיות בתוך העיר ובכניסות אליה.

"בלתי אפשרי לבדוק כל אחד ואחד שנכנס לעיר אם הוא הפר בידוד או שהוא חולה קורונה אם אנחנו לא מקבלים דיווחים ממשרד הבריאות או מבתי המלון ואזרחים שיודעים על כך", טוענים גורמים במשטרה, "אנחנו עושים בדיקות אקראיות. אם נבדוק כל אחד ואחד יהיו פקקים עד דימונה. במקרה האחרון המלון דיווח לנו וטיפלנו בעניין. בגדול על כל אחד כזה שהוא חולה מאומת אני מעריך שיש עשרה לפחות שהם הפרו בידוד או חולים שהגיעו לעיר. אנשים מתפתים להגיע לאילת, מתנהלים בחוסר אחריות ועלולים לגרום להדבקה המונית".

גם רמי מאשקלון החליט שהוא לוקח את האישה והילדים למרות שהיה בבידוד והחליט לקחת סיכון בכל מחיר. "אשתי הזמינה חופשה בווילה באילת, נשארו לי חמישה ימים לבידוד אז אמרתי מה שיהיה יהיה", הוא אומר בשיחה עם mako.

"באחד הימים באתי במגע עם לקוח שהיה מאומת קורונה ונשלחתי לבידוד. פעם אחת בעשרה ימים התקשרו אליי מהמשטרה וממשרד הבריאות. החלטתי שאני נוסע לחופשה באילת גם במחיר שאקבל 5,000 שקל".

הוא מסר את הטלפון שלו לאחיו ונסע לאילת. "אחי אמר שהוא התחזה אליי במידה ומישהו יתקשר לטלפון לברר היכן אני אבל אף אחד לא התקשר". לדבריו, לא היה עושה זאת שוב. "ראיתי את מה שעשו לבחור בקלאב הוטל. זה לא נעים כל השיימינג ומה שהיו עושים לי".

ראש עיריית אילת: "סגר נוסף יוביל לקריסה כלכלית של אילת"

על רקע החשש מסגר נוסף בעיר פנה אתמול ראש העירייה, מאיר יצחק הלוי, למשנה למנכ"ל משרד הבריאות ולשר הבריאות בדרישה לסייע לעיר לשפר את דרכי ההתמודדות שיבטיחו קיום התיירות לצד שמירה על בריאות הציבור.

בין הבקשות אותן הציג ראש העירייה - הקצאת מכשירים נוספים לבדיקת קורונה מהירה לבית החולים "יוספטל", המאפשרים תשובה תוך 45 דקות, הגברה משמעותית של מערך החקירות האפדימיולוגיות במספר חוקרים וביצוע כל התחקירים באילת. כמו כן, אומרים בעיריה כי נציג משרד הבריאות בעיר יהיה חלק מהמשל"ט העירוני וישמש כמתאם בתקופת הקורונה.

"אני מאמין שעם יישום התכנית המלאה ואישור הבקשות שלנו ושיתוף פעולה מלא של כל הגורמים בעיר העוסקים בנושא, נוכל לקטוע את שרשרת ההדבקה בלוחות זמנים מהירים ולהביא לשליטה בתחלואה שתאפשר המשך החיים והפעילות הכלכלית והתיירותית בעיר", אמר ראש יצחק הלוי