כולנו מנסים לשמור על טיפה של שפיות ונורמליות במציאות המטורפת שנקלענו אליה בשנה האחרונה. מוזר לצאת לחופשה משפחתית כשיש משפחות שלא ראו בית במשך חודשים, אבל נראה שזה המצב בו נצטרך לנווט את חיינו בזמן הקרוב – ומדי פעם חייבים לנשום טיפת אוויר.

כמובן שבהתאם לנסיבות, גם האפשרויות לבחירת לוקיישן לנופש בישראל הצטמצמו, ואל סט השיקולים הצטרף קריטריון נוסף: בטיחות. מלון "שבע בגלבוע" נהנה מיתרון משמעותי בהיבט הזה (טפו חמסה) – הוא ממוקם באזור כמעט נטול אזעקות לחלוטין, ומאפשר הפוגה מהלחצים והשגרה רק קצת יותר משעת נסיעה מהמרכז. אחרי ששרדנו את אוגוסט עם פעוט בן שנתיים בעיצומו של שלב הטנטרומים, נסענו אליו כדי ליהנות מעוד זמן משפחה.


המקום

המלון נמצא בנקודת תצפית מרהיבה שמשקיפה על נוף מהמם – שדות, מאגרי מים ורכס הרי הגלבוע. הוא מתפרס לרוחב בשתי קומות אל מול המראות היפים, כך שמכל נקודה בו אפשר ליהנות מהם. שבע בגלבוע כולל 48 חדרים שמתאימים לזוגות עם עד 3 ילדים, ועוד שתי וילות אירוח לקבוצות או משפחות גדולות יותר.

בעוד שהמבנה מעוצב באווירה כפרית-טבעית עם חיפוי של אבן וגגות רעפים, אזור הבריכה מציע קונטרסט מודרני הכולל שמשיות קרושה, פסלי ג'ירפות לבנות ועמדת דיג'יי (שלא הייתה בשימוש בתקופת השהות שלנו) דמוית קרוסלת סוסים. התוצאה פוטוגנית מאוד, אבל חשוב לתאם ציפיות: לא מדובר במלון יוקרה אלא במקום אירוח משפחתי באופיו, שיתאים בעיקר למי שמעוניין לשלב טיולים ופעילויות חוץ לצד סתלבט בבריכה.

בריכה ומלון שבע בגלבוע (צילום: simplex)
המלון מתפרס על שתי קומות | צילום: simplex
קומת קרקע שבע בגלבוע (צילום: simplex)
האווירה במלון כפרית | צילום: simplex

החדר

החדרים מעוצבים בסגנון "ראסטיק", כפרי – התקרות גבוהות עם קורות עץ חשופות, נברשות וגופי תאורה מינימליסטיים יותר מתמזגים יחד, והריהוט משלב נגיעות של עור וגוונים טבעיים חמים.

המטבחון מאובזר במכונת קפה וקפסולות נספרסו ועל השולחן חיכו לנו פינוקים כיפיים: בקבוק יין, פירות ותיק בריכה עם קרם הגנה – אבל להפתעתנו כל ארונות המטבח היו ריקים לחלוטין, ואפילו פותחן או כוסות לשתייה לא היו בנמצא.

חדר מלון שבע בגלבוע (צילום: simplex)
החדרים נעימים ומעוצבים בסגנון כפרי | צילום: simplex
מטבחון חדר מלון שבע בגלבוע (צילום: simplex)
בחדרים יש גם מטבחון | צילום: simplex
פירות ויין מלון שבע בגלבוע (צילום: נגה זילבר)
בחדר חיכו פינוקים שכללו פירות ויין | צילום: נגה זילבר

עוד פרט שמעט הוריד מהחוויה הוא העובדה ששביל הגישה הציבורי עובר ממש מחוץ לחלונות החדרים. אם פותחים את הווילון אין פרטיות – וכך אי אפשר ליהנות מהנוף ומאור השמש כשנמצאים בפנים.


מה עושים?

הבריכה על צלע ההר היא ללא ספק לב המלון והאטרקציה המרכזית, וכשמשתכשכים בה אפשר לרגע לדמיין שנמצאים בטוסקנה. ספא "אדמה" שממוקם לצידה בלט באיכותו – נהנינו מטיפול מעולה והמעסה (לי פלג עפרוני) הייתה מקצועית וקשובה.

בריכת מלון שבע בגלבוע (צילום: נגה זילבר)
הבריכה פונה אל הנופים של העמק | צילום: נגה זילבר
ספא מלון שבע בגלבוע (צילום: simplex)
הספא מרגיע ומקצועי | צילום: simplex

בדלפק הקבלה שמחו לעזור עם רעיונות לפעילויות באזור המלון, ויש המון כאלה: כדורים פורחים, טיולי רייזרים ורכיבה על סוסים. כל אלה מחכים לחובבי האקסטרים במרחק דקות נסיעה, ויש גם רשימה ארוכה של יקבים ועגלות קפה באזור, ואפשר לעשות פיקניק בתצפית כתף שאול או לבקר בחוות הטורבינות. מי שבקטע של טיולים יכול ליהנות מהקרבה לעמק המעיינות – המפלים הלבנים, עין הנציב, גן השלושה ועוד.

אנחנו נשארנו על הצד הרגוע ושימחנו את הפעוט עם ביקור בגן גורו (כרבע שעה נסיעה). נרשמה אכזבה קלה כשגילינו שדובי הקואלה שהובטחו לו כבר לא בין החיים, אבל רבות עוד ידובר על הקנגרו שאכלו לו מתוך כף היד. ביקרנו גם בגן היפני בקיבוץ חפצי-בה – פינת חמד קטנה אך מתוקה.

גן גורו (צילום: אריאלה אפללו)
גן גורו נמצא במרחק נסיעה קצר | צילום: אריאלה אפללו
הגן היפני מלון שבע בגלבוע (צילום: נגה זילבר)
כדאי לבקר בגן היפני היפהפה | צילום: נגה זילבר

אחרי חודשים של סטרס, רק הנסיעה באזור בין מרחבים ירוקים ויישובים פסטורליים עשתה לנו נעים בלב, ואפילו פיתתה אותנו להיכנס ליד2 ולבחון את מצב הנדל"ן בסביבה.


מה אוכלים?

כרגע מוצעת במלון ארוחת בוקר בלבד (אבל בקרוב צפויה להיפתח בו מסעדה נוספת). הבופה הפתיע אותנו לטובה עם מגוון עשיר מאוד: שפע של סלטים, גבינות ויוגורטים עם תוספות, לצד בר לחמים, מאפים, חביתות ומנות חמות כמו לזניה ותפוחי אדמה, עבור אלה שמעוניינים למלא מצברים להמשך היום. הארוחה פתוחה גם לקהל הרחב בעלות של 160 שקלים לזוג באמצע השבוע ו-200 בשבת.

ארוחת בוקר מלון שבע בגלבוע (צילום: נגה זילבר)
ארוחת הבוקר מאופיינת בשפע | צילום: נגה זילבר

בערב נסענו לאכול במסעדה ארמון סהרה, שנמצאת כ-20 דקות נסיעה מהמלון על כביש 65. השף, נשאת עבאס, יוצר שם מנות מעודכנות מהמטבח הערבי הגלילי, עם טוויסטים ייחודיים לקלאסיקות מסורתיות והקפדה על חומרי גלם מעולים.

נהנינו במיוחד מהקבב החאלאבי שנאפה בתנור עטוף בבצק, מאצבעות עלי הגפן שטוגנו במעטפת קריספית, מצלעות הכבש הרכות ומהבאבאגנוש המפורק שהיה מלא טעמים מעושנים. אם אתם שם, בבקשה אל תפספסו גם את שיפוד הכנאפה, הוא מדהים.

מסעדה ארמון סהרה (צילום: shani_bril)
טוויסטים מיוחדים לקלאסיקות. מסעדת ארמון סהרה | צילום: shani_bril
כנאפה מסעדה ארמון סהרה (צילום: shani_bril)
אל תפספסו את שיפוד הכנאפה | צילום: shani_bril

כמה זה עולה?

חדר לזוג בחודש ספטמבר יעלה בין 764 ל-1,316 שקלים (מומלץ לוודא מחירים וזמינות באתר עבור תאריכים ספציפיים).


בשורה התחתונה

שבע בגלבוע הוא אפשרות מצוינת למי שמעוניין לשלב בין אטרקציות ופעילויות לבין הירגעות מול נוף מהמם וזמן של כיף בבריכה. החופשה שלנו אולי לא הייתה זוהרת במיוחד (ועל כך יעידו גללי הקנגורו על סוליות הכפכפים), אבל צברנו חוויות וזיכרונות משפחתיים, פלוס פנטזיה חדשה על רילוקיישן לאזור היפה הזה.

שבע בגלבוע, מעלה הגלבוע, מתחם סקי, צומת מעלה הגלבוע כביש 675, 667. לפרטים והזמנות בטלפון: 04-9577330 | 04-9577333 או באתר.

*הכתבת הייתה אורחת המלון