בשנים האחרונות הפך מלון פסטורל שבכפר בלום ליעד חובה למשפחות עם ילדים, ולמרות זאת, עד לביקור בשבוע שעבר, לא יצא לי להתארח במקום. זה לא שלא רציתי, לא הצלחתי. אני מאלו שנזכרים ברגע האחרון שהנה-הנה אוגוסט או שהשנה אין כמעט ימי חול בתשרי.
אז הגעתי בנובמבר, אחרי שהעומס קצת ירד, ולא היה צורך בשהות של יותר מכמה שעות במקום כדי להבין את סוד הקסם של כפר הנופש האירופאי שפרח ממש כאן - בצפון הארץ. החדרים כאן ממוקמים במתחמים דו-קומתיים צמודי קרקע שמפוזרים במרחב המשתרע על פני 52 דונם; שבילים מוצלים חוצים מדשאות ירוקות תחת עצי-עד יפהפיים והרי הגולן והגליל נשקפים מכל פינה.
ההקפדה על הפרטים הקטנים קיבלה את פניי כבר בכניסה לחדר שנקרא על שם רחל המשוררת, עם ציטוט על הקיר של אחד משיריה המוכרים. חדר הג'וניור סוויט רחב הידיים מעוצב בסגנון חמים וכפרי ומכיל מיטה מרווחת, מכונת אספרסו, שתי טלוויזיות (כך שאם אחד מבני המשפחה ישן, ניתן לצפות בה ללא הפרעה) ופינת צ'יל אאוט עם מזרן, כריות ומנורות קריאה משלו.
חדר האמבטיה מפנק לא פחות, וכולל גם אמבטיה וגם מקלחת – גדולות ונפרדות. גם פה ניכרת הקפדה על הפרטים הקטנים, כמו מפזר חום הממוקם ביציאה מהמקלחת. מרפסת החדר נפתחת למדשאות האינסופיות ומאפשרת ישיבה אינטימית למול מרחבים ירוקים אינסופיים. אינטימיות זה לב העניין כאן: למרות שהמלון מכיל 199 חדרים, כמות האנשים הגדולה בפסטורל כמעט ואינה מורגשת בזכות השטח הגדול עליו המלון פרוס.
מה אוכלים?
אי אפשר לצאת לחופשה בארץ בלי לדבר על חדר האוכל, ובמקרה הזה - בניצוחו של אוהד איבגי, יליד קרית שמונה שהתמחה אצל הגדולים ביותר באילת רק כדי לחזור הביתה לצפון של הצפון. המזנון – שפעיל בבוקר ובערב – עשיר ומגוון, עם מצעד של מנות חמות לקרניבורים או לצמחונים, לצד סלטים עשירים, לחמים ומאפים ועמדת אוכל שמשתנה מדי ארוחה. כך הפיתה הדרוזית עם שלל ממרחים בבוקר, הפכה בלילה לעמדת המבורגרים מהחלומות או אסאדו שנפרס מול העיניים ולצידו עשרות רטבים טריים ועשירים. גם עמדת הקינוחים מזכירה יותר פטיסרי מחדר אוכל בבית מלון – צבעים עזים של שלגונים מעוטרים, מיני פבלובות, עוגות מוקפדות, פצצות שוקולד, וכל מה שיש למטבח כשר להציע, מעשה ידיה של נטלי קרידן, קונדיטורית חברת הקיבוץ.
איך מתפנקים?
מעבר לחדרי הספא המרווחים, ומגוון טיפולים ברמה שחשבנו שאפשר לקבל רק במרכז, ניתן ליהנות משלל 'אטרקציות' מפנקות, בהן חמאם טורקי, בריכת רגליים, סאונה חמה, מפלים לשחרור הכתפיים ודלי מים קרים לחיזוק המערכת החיסונית. כל טיפול מסתיים בחדר הירגעות המשקיף לנוף הקסום.
אירועים מוזיקליים
מזה כ-19 שנים מציע המלון תוכניות תרבות שהן חלק מחזונו לחולל חווית אירוח מוזיקלית-תרבותית-ישראלית. בקרוב יתקיים כאן למשל, האירוע המוזיקלי 'קול הרוק (והג'אז הזה)', בתאריכים 11-13 בינואר בניהולו האמנותי והשתתפותו של מאור כהן. מדובר בחוויה מוזיקלית הנעה בין רוק לג'אז בהשתתפותם של מאור כהן, חמי רודנר, ערן ויץ, יהלי ויהושוע סובול, דאבל סטנדרט ועוד. החל מ-1,900 שקלים ללילה.
מה עושים מחוץ למלון?
רכיבה או טיול רגלי בטיילת עמי
הטיילת ממוקמת על גדות הירדן, מרחק של כמה דקות הליכה מהמלון. הטיילת נקראה כך על שמו של עמי פלד, תלמיד תיכון שנדרס בעודו רוכב על אופניים מקיבוץ עמיר לכפר בלום. הטיילת מוקפת ירוק ומכילה אינספור לוקיישנים מופלאים לפיקניק, להצצה על הנהר או לצפייה בעגורים המגיעים לעמק. קולות הרקע שתשמעו הם רק שכשוך המים וציוצי הציפורים.
טיול ג'יפים בשקיעה
רועי רימון הוא איש השטח שאתם צריכים להכיר, בין אם אתם זוג שמחפש סיור ג'יפים של בין שקיעה לחשיכה או דווקא בהרכב משפחתי. החיוך הנצחי המתוח על שפתיו וסיפורי הדרך ממלאים את נסיעת השטח בהרי הגולן ביותר מאשר טרטור מנועים: תצפית מרהיבה על הנוף, היכרות עם חיות הבר באור השקיעה האדומה ואיתור עיניהם הנוצצות בחשיכה, פיקניק מפנק בשקיעה עם כוס יין ורימון טרי או דווקא טיול גי'פים בנחלים הקוצפים של הגליל העליון והגולן. טלפון לפרטים והזמנות: 052-2976312.
ביקור באגמון החולה
האגמון הוא אחד המקומות המרהיבים שיש לישראל להציע. אם טרם ביקרתם במקום שמערב יזמות ומדע, ציונות וטבע, צאו לשם עכשיו – בשיאה של עונת הנדידה של העגורים שמגיעים באלפים לאגמון. לפני כשנתיים הוקם מרכז המבקרים החדש, שמציע למבקרים מצפור מרהיב, קיר ציפורים אינטראקטיבי, מיצג אורקולי תלת מימדי ותחנת מציאות מדומה שמספקת את תחושת המעוף עם להקת עגורים. מעבר לכך, השטח רחב הידיים מאפשר השכרת רכבי גולף ואופניים או יציאה לטיולים משפחתיים. רק קחו אתכם הרבה מים ומעט ציוד: מדובר במסלול מעגלי של 8.5 ק"מ. .
כמה זה עולה?
החל מ-1,140 שקלים לזוג ללילה באמצע שבוע, על בסיס לינה וארוחת בוקר.
בשורה התחתונה
לאחר מספר דקות של שיחה מרתקת עם מי שמשמש כמנכ"ל המלון בשלושת העשורים האחרונים, דובי בנארי, הבהירו הכל. בנארי הסביר כי סגנון הניהול הינו שיתופי, כזה שמאפשר לצוות ליהנות מההישגים ולהנחיל את התרבות הארגונית לכל עובד חדש שמצטרף למלון. ניכר שעובדי המלון אוהבים את מקום העבודה שלהם, ולא במקרה יש אורחים שחוזרים לכאן גם כמה פעמים בשנה – לאירועים מוסיקליים, לנופש, ואפילו כדי לערוך בחצר המקום את האירועים המשפחתיים שלהם.
מלון פסטורל, קיבוץ כפר בלום. להזמנות: 04-6836611 או באתר.
*הכתבת הייתה אורחת המלון