השנה האחרונה הייתה רעה לנו, רעה למדינה, רעה לתיירות. בצפון מלונות נסגרו, חלקם לצמיתות וחלקם נפגעו פיזית מהטילים, בדרום מלקקים עדיין את הפצעים של השבעה באוקטובר וטרם פתחו את אתרי הנופש והאירוח. במקביל, שתי רשתות מלונות מובילות – בראון וסלינה החלו לסגור או למכור את המלונות שלהן, וחברות תעופה רבות ביטלו את נחיתתן בארץ.

> לעוד מקומות חדשים בארץ

אבל יש גם צד אופטימי, בו למרות הכל יש מי שמנסים לחזור לעשייה ולראות את היום שאחרי, בתקווה שנוכל לשוב ולטייל בביטחון בין הנחלים, המפלים, השבילים ואתרי התיירות האהובים ברחבי הגליל והגולן, המרחבים המרגשים של הנגב, לנפוש בשלווה וברוגע במלונות, בצימרים ובכפרי הנופש בקיבוצים ובמושבים.

הכנו רשימה של לא פחות מ-50 מקומות שנפתחו לאחרונה או שצפויים להיפתח במהלך תשפ"ה, והיו גם כאלה שלא נכנסו אליה. קחו נשימה, אנחנו ממריאים.

אירוח ולינה

מילה בוטיק, חיפה

מילה הוא מלון מקסים בלב המושבה הגרמנית, מהשכונות היפות בעיר שממוקמת למרגלות גן הבהאים ובסמוך לנמל המתחדש. המלון החדש התנחל בבית שומאכר, מבנה אבן היסטורי שבנו הטמפלרים ב-1870 ושימש כמרכז קהילתי ודיפלומטי. הבית עבר שימור ושיפוץ ועוצב בהשראת התקופה בשילוב נגיעות מודרניות ועדכניות. במלון 8 חדרים בגודל 15-31 מ"ר, בהם צמודי מרפסת וגן, ובכולם בולטים העיצוב, החשיבה המוקפדת והאווירה האינטימית, ולא בכדי הוא מיועד לאורחים מגיל 21. עוד במלון: חצר יפה עם פינות ישיבה ומרתף בו יפתח בר יין.

מחיר: מ-620 שקלים ללילה לזוג.

מלון מילה במושבה הגרמנית (צילום: יחצ)
צילום: יחצ


אחוזת אסיינדה, מעלות תרשיחא

האחוזה (השייכת לרשת C הוטל) סגרה את שעריה בפרוץ המלחמה. בצעד אמיץ מנהליה החליטו שלמרות הטילים והכטב"מים, שחגו מסביבם, ימשיכו בפרויקט חידוש המלון שהחל לפני שנתיים, מתוך ראייה אופטימית לימים טובים שעוד יבואו, ובמטרה לשמר את העובדים.

במסגרת השידרוג שופצו כל השטחים הציבוריים (בהם הספא, המסעדה והבר בבריכה) וכל חדרי הסטנדרט עוצבו בסגנון חדשני ואלגנטי. בנוסף הקימו בריכה חדשה ובנו 20 חדרים חדשים צמודי מרפסת, כך שלכשהמלון יפתח מחדש יציע לאורחיו 194 חדרים, בהם 3 סוויטות ו-40 חדרי גן.

מלון אחוזת אסיינד (צילום: רשת הוטל סי)
צילום: רשת הוטל סי

ליר אקסקלוסיב, גדרה

אודם, בזלת וענבר הן שלוש סוויטות חדשות שהושקו במושבת הבילויים, והצטרפו למלון ליר סנס הסמוך אך מתנהלות כיחידה נפרדת שהכניסה לאורחיהן בלבד. המקום מוקף גינה טרופית ופינות ישיבה אקזוטיות המשרות אווירה פסטורלית ורוגע, מצרך נדרש בימים אלה. הסוויטות גדולות, מרווחות, מעוצבות ומאובזרות לעילא עם תקרה גבוה, מיטות קינג סייז ומצעי סאטן, ומרפסת עם פינת ישיבה וג'קוזי להתענג בשניים. בגינה יש סאונה, בריכה ו-L.yoga סטודיו לתרגול יוגה ופילאטיס, סדנאות ריברסינג ואמבטיית קרח. לרשות האורחים גם חדר הכושר, הספא, החמאם והבריכה שעל גג המלון, וכן מסעדת אברטו ביסטרו בה מוגשות הארוחות.

מחיר: מ-2100 שקלים ללילה לזוג באמצ"ש.

מתחם הבריכה מחוץ למתחם הסוויטות ליר אקסקלוסיב (צילום: סימפלקס 360)
צילום: סימפלקס 360


מלון Play לבונטין, תל אביב

המלון, שנפתח באוגוסט, שייך לרשת מלונות ישראל קנדה והוא תוספת מעניינת לסצנת המלונות האורבניים במרכז העיר. מדובר במלון בוטיק ייחודי המשלב בין וינטג׳ למודרני ומזכיר בצבעוניות, בנראות ובווייב את המלונות הקטנים של פריז וברלין. המלון ממוקם באזור הבילויים המתחדש של רחוב לבונטין, בסמוך לגן החשמל ולחנויות המעצבים, בתי הקפה, הברים והמסעדות השכונתיות. ב-Play 34 חדרים בהם סוויטות, חדרי סטודיו וחדרים צמודי מרפסת, חדרי טיפולים ומסעדה "גילה וננסי" של השף אייל שני, בה גם מוגשת ארוחת בוקר מתוך תפריט. במהלך השנה צפויים להיפתח רופטופ עם בריכה, מועדון ואולם קולנוע שיוסיפו לחוויית האירוח, המותאמת לאורחים מגיל 18.

מחיר: מ-850 שקלים ללילה לזוג.

PLAY לבונטין (צילום: מקס קובלסקי)
החדרים מעוצבים עד הפרט האחרון | צילום: מקס קובלסקי


רשת מלונות פתאל

רשת פתאל ממשיכים בפיתוח ובנייה מואצת של מלונות חדשים, בהם 4 שצפויים להיפתח במהלך השנה. מלון בזאר, שד' ירושלים ביפו - 104 חדרים, בית קפה ורופטופ עם נוף לים. צפי פתיחה בינואר 2025; מלון THE RECEPTION תל אביב - 75 חדרים, מסעדה, ספא ובריכה על הגג. פתיחה במרץ 2025; מלון נוצ'ה (בן סירא ירושלים - 87 חדרים, מסעדה, בריכה על הגג ופנורמה לגן העצמאות ולעיר העתיקה. פתיחה מרץ2025; מלון פלטין תל אביב -61 חדרים, לאונג', מסעדה, בר, חדר כושר, ספא ובריכה בגינה היפה. פתיחה דצמבר 2025.

מלון פלטין, מרשת פתאל (הדמיה: יואב מסר אדריכלים)
הדמיה: יואב מסר אדריכלים


רשת מלונות ישרוטל

גם רשת ישרוטל ממשיכה בתנופה ותשיק במהלך 2024-2025 5 מלונות, שיצטרפו ל-24 שכבר פועלים ברחבי הארץ.

מלון גימנסיה ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, מקטגוריית Isrotel Design. במלון, שיושק בנובמבר, 145 חדרים (בשלב ב' יצטרפו עוד 47 חדרים), חדר כושר, בריכה ובר על הגג, פטיסרי ייחודי ומסעדת שילה של השף שרון כהן; מלון דיזנגוף 99 בתל אביב -130 חדרים וסוויטות, בריכה על הגג, לאונג' עסקי, גלריה, מסעדות ומרכז קניות; מלון פינסקר בתל אביב - בניין לשימור הכולל 160 חדרים, בריכה על הגג, מסעדה ולובי-בר; מגדלי ליאון ברחוב הירקון - 235 חדרים וסוויטות יוקרתיות, מתחם כנסים ועסקים, מסעדות וברים, ספא יערות הכרמל ובריכת אינפיניטי שמשקיפה לים; מלון בכיכר ציון בירושלים - המלון מוקם בשני בניינים לשימור שגשר זכוכית מחבר ביניהם ובו תפתח גם מסעדה. במלון 250 חדרים ובריכה על הגג; מלון קיימא בחוף ים המלח -47 סוויטות יוקרה שחלקן צמודות בריכת אינפינטי מול הים.

מלון גימנסיה, תל אביה (צילום: רשת מלונות ישרוטל)
צילום: רשת מלונות ישרוטל

גלמפינג קיבוץ אורטל

אופנת הגלמפינג ברמת הגולן ממשיכה לפרוח והביקוש גדול למרות המחירים הגבוהים, שלא אחת עולים על אלה של צימר או מלון. כך גם בקיבוץ אורטל, שלמרות המצב ממשיכים להקים את מתחם הגלמפינג החדש שלהם, שצפוי להיפתח ברבעון הראשון של 2025. מתחם הגלמפינג מוקם בלב חורשות עצי ארז, אורן ודולב, בסמוך לכפר הנופש הוותיק, והטוב, שבקיבוץ. הרעיון מאחורי המקום החדש הוא חוויית טבע מושלמת בשילוב נוחות מקסימלית בלב הנוף, ואירוח ייחודי באוהלים מרווחים ומאובזרים הכוללים מטבח (עם מקרר, כיריים וכיורים), שירותים ומקלחת בתוך האוהל.

גלמפינג בקיבוץ אורטל (צילום: יואב זקס)
צילום: יואב זקס


צימר על גלגלים, הנגב המערבי

לפעמים חלומות מתגשמים גם לאחר שאדם הולך לעולמו. כך במקרה של אופיר ליבשטיין - ראש המועצה האזורית שער הנגב שנרצח בשבת השחורה, וחלומו הפך למציאות תוך כדי הלחימה. חלומו של אופיר היה להקים בית מלון נייד על גלגלים, ואומר תשעה קרוואנים בעיצוב כפרי ופורץ דרך, שינעו בשטחי התיירות של הנגב ללא צורך בחיבור קבוע למים ולחשמל. הפרויקט כולל 4 קרוואנים עם 4 מיטות, 4 קרוואנים עם 7 מיטות, וקרוואן נגיש לבעלי מוגבלויות עם 4 מיטות. על הקרוואנים מתנוסס לוגו מרגש של כלנית שהגבעול שלה היא חתימתו של אופיר, כסמל והנצחה למיזם פורץ הדרך שהגה. הקרוואנים יחלו לנוע ולארח עד סוף 2024.

צימר על גלגלים (צילום: ציון בן חנן)
צילום: ציון בן חנן


חוות רום, הר כמון

בראשית הייתה חוות בודדים חקלאית עם דיר, מחלבת בוטיק וגבינות משובחות. לאחרונה הצטרף לאלה מתחם אירוח עם אוהלי גלאמפינג מושקעים ומאובזרים היטב, מרפסת שמשקיפה לרכס מירון, ספא, מסעדת שף, מגוון סדנאות, סיורים מודרכים ודיר עיזים פתוח לשמחת הילדים.

חוות רום, כמון (צילום: עומר הרפז, יחצ אורנה בן חיים)
צילום: עומר הרפז, יחצ אורנה בן חיים


מדברא, ירוחם

ירוחם עשתה קפיצת מדרגה תיירותית וכחלק מזה נפתחו בה סדנאות אמנים, מלון, יקב, צימרים ומתחמי אירוח, כשהאחרון הוא מדברא. הצימר מאובזר היטב וכולל מטבחון, וגולת הכותרת מרפסת פנורמית עם פינת ישיבה ונוף אל המדבר.

מחיר: 500-600 שקלים ללילה לזוג, 100 שקלים לאורח נוסף.


בין מכתש לאגם, ירוחם

יוני וחגית וולף אוהבים להכיר אנשים ולארח ולאחרונה והקימו צימר מתחת לביתם, בתכנון הצימר הם חשבו על הכל – החל ממטבח גדול ומאובזר היטב, דרך משחקים לילדים ועד לדשא בחוץ. לטובת המטיילים, הצימר ממוקם במרחק דקות מהאגם וממכתש ירוחם.

מחיר: 480-650 שקלים ללילה לזוג, 100 ששקלים לילד.


חוף הקמפינג הצפוני, ים המלח

בימים אלה עובדים בחוף עין בוקק על הכשרת מתחם קמפינג לאוהלים פרטיים ולאוהלי גלמפינג. המטרה, להפוך את המתחם לבית למטיילים עם שבילי הליכה, פודטראקים, תאורה, שירותים ועוד. צפי פתיחה בפסח 2025.

חוף קמפינג הצפוני (צילום: איתמר גרינברג)
צילום: איתמר גרינברג


צימרים ביער השלום, ירושלים

מתחם יער השלום הוא פנינת טבע הממוקם בסמוך לכל מסלול הטיול ואתרי התיירות והבילוי באמצע העיר. לפני כמה שנים הוקם ביער מתחם אירוח עם מגוון אפשרות לינה בהם קרוואנים, אוהלים משותפים, אוהלים משפחתיים ואוהלים פרטיים שמביאים מהבית. בחודש שעבר המתחם התחדש בארבעה צימרים חדשים נוחים ומרווחים שמותאמים לאירוח של זוגות ומשפחות. במתחם עומדים לרשות אורחי הקמפינג מקלחות ושירותים, מטבח משותף, עמדות להדלקת מנגלים, שולחנות פיקניק ועוד. בנוסף נערכים סיורי עששיות לאורך טיילת ארמון הנציב וצפייה במופע הלייזרים.

צימרים ביער השלום (צילום: אליהו ינאי)
צילום: אליהו ינאי

 

סיורים ומסלולי טיול

טיילת הירדן המזרחית, עמק החולה

 גם רקטות וכטב"מים לא עצרו את עובדי קק"ל ורשות ניקוז ונחלים כינרת ולאחרונה הם השלימו עוד מקטע בפרויקט הכשרת שביל הטיילות לאורך תעלת הירדן המזרחית. אורכו של המקטע החדש חצי ק"מ, הוא ממוקם בסמוך לגשר הפקק, מנקודת ההתחברות של נחל דישון במעלה התעלה צפונה, ומיועד להולכים ולרוכבי אופניים. השביל מוקם כחלק מפרויקט ענק, בהשקעה של 100 מיליון שקלים, לשיקום ופיתוח 12 ק"מ לאורכה של התעלה המזרחית ולהרחבת אזורי הפנאי והנופש באזור, תוך שמירה על ערכי הנוף, הטבע ושטחי החקלאות הסמוכים. צפוי פתיחה בסוף 2024.

תעלת הירדן המזרחית (צילום: אבי אריש, רחף צילום פרויקטים מהאוויר)
צילום: אבי אריש, רחף צילום פרויקטים מהאוויר


טיילת צ''רצ'יל, נוף הגליל

טיילת הנוף החדשה במעלה יער צ'רצ'יל הושקה בתחילת יולי והיא הריאה כי ירוקה באזור

שמזמינה להתנתק, לנשום אוויר צח, להקשיב לציוץ הציפורים ולהירגע, עד כמה שאפשר. הטיילת, שהוקמה בשיתוף קק"ל ועיריית נוף הגליל, מתפרשת על 4.5 ק"מ שמונגשים לכל, ולאורכה הוכשרו תצפיות נוף וספסלי ישיבה. במסגרת פיתוח הטיילת שקמו גם את מתחם האנדרטה לנופלים בכניסה ליער .

איפה: הכניסה לטיילת משכונת זאב (ליד מפעל תע"ש – אלביט).


טיילת ירקון מזרח, תל אביב

עיריית תל אביב-יפו חנכה את הטיילת המזרחית לאורך נחל הירקון, הכוללת שבילי הליכה, ערסלים ופינות ישיבה מוצלות, אזורי פיקניק, מתחם ליוגה ומדיטציה ועמדות עבודה עם אינטרנט חופשי. בסמוך ממוקם אתר עשר תחנות בו פעלו טחנות קמח על המים, שעבר שחזור ונחשב לאתר הטחנות ההיסטורי הגדול בארץ. במסגרת העבודות החזירו את הנחל לנתיבו, יצרו בריכה ואיים לקינון ציפורים, שיקמו את הסכר והכשירו פינות ישיבה ושבילים שמתחברים לשבילי הירקון ולשביל ישראל.

איפה? רמת החייל, מאחורי בית חולים אסותא.

הטיילת המזרחית בפארק גני יהושע (צילום: דרור שמחוני)
צילום: דרור שמחוני


אופניים בעין קובי, פארק בגין

קק"ל חנכה בספטמבר שביל אופניים חדש באורך 5 ק"מ בעין קובי, שיצטרף לרשת שבילי אופניים באורך כ-1500 ק"מ לאורכה ולרוחבה של הארץ. עין קובי הוא שביל מסומן בירוק (המסמן את רמת הרכיבה) והראשון שקידמה קק"ל מתוך מערכת שבילים שמתוכננת בפארק, שבעתיד יתחברו לשביל ישראל לאופניים. השביל עובד לצד אתרי עתיקות, חורבת ליבנים, חניוני פיקניק ותצפיות מרהיבות.

איפה? לשביל 2 כניסות - אחת בכניסה המזרחית לפארק, בסמוך לאתר ההנצחה עליזה ומנחם בגין, השנייה בעין קובי.

שביל אופניים בעין קובי (צילום: יוסי זילגר, מערך ההסברה קקל)
צילום: יוסי זילגר, מערך ההסברה קקל


היער הקהילתי, טבריה

היער הקהילתי, שנחנך לאחרונה בשטח יער שוויץ, משלב בשטחו מסלול הליכה, סינגל אופניים, פרגולות, חניון לילה ומצפורים הפרושים לאורכו, ומהווה חלק משביל ישראל.

יער שוויץ (צילום: מיכאל חורי, קקל)
צילום: מיכאל חורי, קקל


נוף צופר, גבעת הר צופר בערבה התיכונה

אתר תצפית חדש שנחנך ביולי לאחר שנדחה בעקבות נפילת שלושה חיילים בני המושב. התצפית ממוקמת על גבעה, חולשת על שטחי החקלאות, נופי הערבה, מצוק הצינים, הגבול הירדני ומובלעת צופר ההיסטורית - שטח חקלאי בריבונות ירדן, ש-36 שנים עובד על ידי תושבי צופר כחלק מהסכם השלום בין המדינות. בתצפית הוסדר ק"מ של שביל הליכה מעגלי שמתוחם באבנים מקומיות, באבני צור ובאבני חול נוביות בצבעי אש, וכן בקונגלומרט – סלע במשקל 15 טון שהוצב בנקודת התצפית.

עוד במקום: פינות ישיבה, שולחנות עם הטבעות קרמיקה, שמשיות הצללה ומעוטרות בהדמיית עצי שיטה, דמויות של אנשים, ושלטי הכוונה והסבר על תולדות המושב.

תצפית נוף צופר (צילום: הערבה התיכונה)
צילום: הערבה התיכונה


מעיינות בשומרון

תיירות שומרון הכשירה מגוון אטרקציות, אתרי טבע ומסלולי טיול, בהם גם מעיינות שעברו שיפוץ והנגשה ונפתחו לאחרונה למטיילים.

פארק עיינות מגדלים - עמית בן יגאל נפל בפעילות מבצעית בשומרון וביישוב מגדלים בקשו להנציח אותו כמים חיים וקרו לפארק על שמו. במרכז הפארק מעיין נובע שעבר שיפוץ והפך לבריכה מוקפת מדשאות וספסלי פיקניק, ובסמוך התמקמה עגלת קפה שמציעה כריכים, עוגות ומאפים מהטאבון.

מעיין ביישוב רבבה – מעיין חדש שמימיו זורמים לשתי בריכות שכשוך ומפל קטן מחבר ביניהן. מעל הבריכות הקימו פרגולת צל ומסביבן הכשירו משטח ישיבה לצפות אל המעיין, הבוסתן והנוף.

תיירות שומרון (צילום: תיירות שומרון)
צילום: תיירות שומרון


תל אביב מתגייסת

השבעה באוקטובר ייצר, בין השאר, עולמות חדשים ויצירתיים שנולדו מתוך כאב ותקווה. כזהו הסיור החדש מבית "אברהם טורס" - מסע מרגש ברחובות העיר לגילוי הקסם הנסתר בפינות המוכרות. במהלך הסיור פוגשים אנשים מרתקים, מבעלי עסקים שהפכו למתנדבים ועד לאמנים שמביעים את רגשותיהם באמצעות אמנות הרחוב, שיספרו את סיפוריהם האינטימיים והרגעים שנולדו מתוך אתגרי התקופה. הסיור מאפשר הצצה נדירה לחיי הקהילות החדשות שהתהוו בעיר, בהם חברי קיבוץ רעים, וכן בתי קפה שהפכו למוקדי תמיכה ומשקפים את רוח החדשנות והיצירתיות של העיר.

סיור תל אביב מתגייסת (צילום: אברהם טורס)
צילום: אברהם טורס


סיור קולינרי, קריית מלאכי

ועוד בעקבות המלחמה, הסיור הקולינרי החדש בקרית מלאכי שמובילה עדי רוזן, יזמית והבעלים של סיפור קולינרי - סיורים אוכל במרחב הנגב. עדי היא תושבת נתיב העשרה שחוותה עם משפחתה את האסון הגדול ואת האובדן של שכניה וחבריה הקרובים. טרום המלחמה הרעיון שלה היה לשים ספוט על הקולינריה העשירה של הדרום, בין השאר בשדרות, בנתיבות, באשקלון ובאשדוד, ועכשיו גם בקריית מלאכי, בין השאר מתוך רצון לספר את סיפורי המקום והאנשים. עדי מובילה את המטיילים בין היהלומים הטעימים של המרכז המסחרי הישן בקריה כשבמהלך הסיור עוברים בשבע תחנות בהן בקפה המקומי הוותיק, אצל בשלניות ביתיות שמגישות את הקציצות והקוסקוס הכי טעימים בעיר, ובעסקים ומסעדות אותנטיות שכבר שנים מאכילות את תושבי המקום ועכשיו גם את מי שמגיעים מחוצה לה.

סיור קולינרי (צילום: עדי רוזן)
צילום: עדי רוזן


הרפתקאות ליליות, פארק תמנע

פארק תמנע הוותיק לא מפסיק להתחדש כשהפעם על הפרק סיור חדש אל מכרות הנחושת העתיקים. הסיור כולל טיפוס אל הקשת הגדולה לתצפית שקיעה אל בקעת תמנע, ירידה לערוץ הנחל וחיפוש אחר פירים ומכרות שכרו בהם נחושת בתקופת המלך שלמה. שיא הסיור והריגוש - כניסה אל מכרה עתיק עם פנסי ראש כדי לגלות את ערוצי המינרל הטורקיז. משך הסיור כשעתיים וחצי והוא מתאים לכל המשפחה.
עוד חידוש הם טיולי הלילה העצמאיים בין האתרים המוארים בפארק - הר בורג, עמודי שלמה, הספינקס, האגם ובאתר הקשתות.

לילות בפארק תמנע (צילום: רון קישינבסקי)
צילום: רון קישינבסקי

 

אתרים ואטרקציות

בין שמים לארץ, ירושלים

באוגוסט האחרון השיקו בעיר הבירה שתי אטרקציות מאתגרות ושוברות שיאים. הראשונה - הגשר התלוי הארוך בארץ שנמתח על פני 202 מטרים שמחברים בין הר ציון למורדות גיא בן הינום. הגשר תלוי בין שמים לארץ, בגובה 30 מטר וההליכה לאורכו היא חוויה מרגשת למי שלא סובלים מפחד גבהים. ממרומי הגשר פנורמה מרשימה על שכונות ימין משה ומשכנות שאננים ומנגד החומה ומרחבי העיר העתיקה. הגשר פתוח ב-22:00-08:00 כשבלילה הוא מואר בתאורה מיוחדת המעצימה את היופי וההליכה עליו.

איפה? גן לאומי סובב חומות ירושלים (בסמוך לחווה בגיא). ללא תשלום.

הגשר התלוי בירושלים (צילום: אליהו ינאי)
צילום: אליהו ינאי


האומגה הארוכה בארץ, ירושלים

השיא השני שייך לאומגה הארוכה בישראל שנמתחת לאורך 731 מטרים במהירות גלישה של 70 שניות מאיצות אדרנלין. חוויית האקסטרים המאתגרת מדמה מעוף של ציפור והיא מיועדת לאמיצים והרפתקנים שמשקלם 45-120 ק"ג. הגלישה מתחילה במרומי המגדל של מרכז המבקרים במצפה דוד, חולפת מעל צמרות העצים של יער השלום ומסתיימת במתחם הקמפינג בלב היער, שם מחכה שאטל שמקפיץ לנקודת ההתחלה.

איפה? טיילת ארמון הנציב.

מחיר: מ-128 שקלים.

האומגה הארוכה בארץ (צילום: אליהו ינאי)
צילום: אליהו ינאי


הלווייתן המרחף, ירושלים

אמנם אין ים בירושלים אבל יש לווייתן ענק באורך 17.5 מטרים ובמשקל 750 ק"ג, ששובר עוד שיא בעיר. הלווייתן הוא חלק מתצוגת "ענק המעמקים" באקווריום ישראל במסגרתו מוצג השלד המשוחזר של הלווייתן, שנתלה באוויר כך שאפשר לראות את כל 160 העצמות שהורכבו במלאכת שחזור מורכבת, שנמשכה כשנה וחצי ובעלות של 1.5 מיליון שקלים. בנוסף ללווייתן יוצגו בשטח האקווריום שתי תערוכות חדשות - "חיות מדברות" של האמן דודי שמאי, ותערוכה צילום של הזוכים בתחרות צילום שערך מגזין נשיונל ג'יאוגרפיק. ואם אתם כבר שם, חובה סיור בבית הפרפרים שהושק בשנה שעברה, בו מעופפים בחופשיות 15 מינים שונים של פרפרים טרופים.

הלוייתן באקווריום ישראל (צילום: טל שיבולי' אקווריום ישראל)
צילום: טל שיבולי' אקווריום ישראל


אקסטרים באוויר, קיבוץ שמרת

לכשיחזור השקט לצפון בכלל, ולגליל המערבי בפרט, תוכלו להמריא לשמים על רקע הזריחה, ולהשקיף ממרומים על ההרים, היערות וערוצי הנחלים שזורמים לים, על גגות הבתים ועל האזור המתעורר לבוקר חדש. נשמע אופטימי? אז כן, כאלה אנחנו, מאמינים ביום המחר ובתיירנים שחולמים ומגשימים כדוגמת גיל ברקן, שיזם את הכדור פורח הראשון באזור. בכדור יכולים לרחף עד חמישה נוסעים, שקודם להמראה נפגשים בשדות הקיבוץ ומצטרפים לטקס ההכנה שכולל את הדלקת המבערים וניפוח הכדור הענק, שזו חוויה כשלעצמה. בנוסף, גיל מפעיל גם טרקטורונים מעופפים.

כדור פורח בקיבוץ שומרת (צילום: אוצרות הגליל)
צילום: אוצרות הגליל

אקספו אילת, אילת

אחרי המוזיקה והנדל"ן איל גולן נכנס גם לעולם התיירות, כשהסנונית הראשונה היא אקספו אילת שמוקם בימים אלה בשטח שדה התעופה הישן. מדובר במתחם שמשתרע על 11 דונם ויכלול חללים להופעות, כנסים, אירועים וכן בר-מסעדה, שעלות הקמתם מוערכת ב-45 מיליון שקלים, כשחלקה של חברת ליאם הפקות, שבבעלות גולן, תחזיק ב-25 אחוזים מהמיזם. הראשון שיושק החודש הוא מתחם האירועים "אמיליה", בדצמבר יפתחו את מסעדת "מיוז" ובפברואר את מתחם ההופעות "ספייס", שגאוותו על הטכנולוגיה ועל אלמנטים אקוסטים וויזואליים חווייתיים.

אקספו אילת (צילום: Workit Studio)
אקספו אילת | צילום: Workit Studio


אתגר בתמר, מושב צופר, הערבה התיכונה

איתן גדז' חלם להקים מתחם תיירותי שייצר סינרגיה בין תיירות לחקלאות ולמשק המשפחתי. בפרוץ המלחמה הוא גויס למילואים ושירת באוגדה 98 בפיקודו של יוחאי גור הרשברג, הבעלים של חוות פיליפ שנהרג במלחמה - חווה תיירותית שכוללת טיולי טרקטורונים, פיינטבול, ועוד. אחרי שיוחאי נהרג גדז' החליט להקים במשק מתחם פיינטבול בהשראת הרשברג, וכהוקרה על שדחף ועזר לו בתחום התיירות והחקלאות.

המתחם, שנפתח באוגוסט, מתפרש על 5 דונם בלב מטע התמרים המשפחתי וכולל עמדות מסתור, מכשולים טבעיים ומלאכותיים, ושטחים פתוחים, ומציע משחק אסטרטגי-חוויתי באמצעות רובה לחץ אויר וכדורי צבע.

מתי? כל השבוע, בתיאום מראש.

מחיר: 90-40 שקלים.

מתחם פיינטבול, מושב צופר (צילום: שירלי בצלאל)
צילום: שירלי בצלאל


מרכז מבקרים, שמורת עיינות צוקים

על שפת המעיינות המתוקים הקימה רשות הטבע והגנים מרכז מבקרים חווייתי שמציג את הסיפור של בקעת ים המלח, וכן את ההיסטוריה של השבר הסורי-אפריקאי. הסיור במרכז הוא מסע אינטראקטיבי בשלושה חללים - חדר אליס בו המבקרים הופכים ליצורים קטנים בחלל, בדומה לסיפור "אליס וארץ הפלאות"; האודיטוריום – חוויה ויזואלית-חושית באמצעות סרט ייחודיחוויית הלילה – מסע בשמורה במהלכה נחשפים לבעלי החיים שגרים בה וחשים את ההבדל בין היום ללילה. המרכז הוא למעשה חווית תוכן שמשלימה את הסיור בשמורה ואת האפשרות לטבול במעיינות המוסדרים במקום.

מתי? שישי-שבת, 09:00-15:00.

מרכז המבקרים בשמורת עיינות צוקים (צילום: מיכל משיח)
צילום: מיכל משיח

נופארק, נוף הגליל

במרכזו הסנטרל פארק החדש של נוף הגליל יש אגם ברבורים מקסים מוקף מגוון אטרקציות לבילוי של יום שלם. לצד הברבורים הקימו פלנטריום, פינת חי, גן מוזיקה, גן פסלים שמשקיף לשדות העמק. בנוס, לגן הבוטני הצטרפו גנים חדשים בהם גן עם צמחיית ארץ ישראל, גן מוזיאון עם תצוגת כלים חקלאיים, וגן גיאומטרי מעוצב בצורות גיאומטריות שעשויות מדשא סינתתי. בנוסף הוסיפו פסנתר כנף במרחב הציבורי, גינת משחקי רצפה ומסלול בימבה לילדים הקטנים יותר.

מתי? כל השבוע, 10:00-19:00.

כמה? הכניסה ללא תשלום, הפלנטריום וגן החיות בתשלום.


גן לאומי עין יהודה, קיבוץ עין הנצי"ב

המעיין, שמוכר יותר כעין הנצי"ב, הוא מהמעיינות היפים בארץ שמתפאר במי טורקיז בוהקים וצלולים. המעיין ממוקם בחצר האחורית של הקיבוץ והיה הבריכה הסודית של החבר'ה טרם גילו אותו ההמונים. בשנתיים האחרונים הוא נסגר, עבר מקצה שיפוצים ונגישות ולפני כחודשיים נחנך כגן לאומי של רשות הטבע והגנים. במסגרת השיפוצים תחמו את המעיין בבריכה עמוקה ומוסדרת, כולל שירותי הצלה, והוסיפו עוד בריכה רדודה ובריכת שכשוך עם מפלצ'יק. מסביב הסדירו שבילים, מיקמו ספסלים ושולחנות פיקניק והוסיפו שירותים ומלתחות.

מתי? ראשון-שישי, 8:00-16:00, בתאום מראש, וללא תשלום.

עין יהודה (צילום: שי אייזקס, רשות הטבע והגנים)
צילום: שי אייזקס, רשות הטבע והגנים

ציורים נדירים, אשקלון

אשקלון ממשיכה לחשוף תגליות ארכיאולוגיות נדירות ומרגשות ובסוכות הם יציגו לראשונה בסמוך למרינה ציורי קיר מרהיבים ונדירים של דמויות מהמיתולוגיה היוונית, תיאורי אלות, אדם, צמחים ובעלי חיים, שמעטרים קברים קדומים של אנשים אמידים.

כחלק מפיתוח הפנינים הארכיאולוגיות בעיר העירייה, בשיתוף רשות העתיקות, השקיעו בשנים האחרונות משאבים בטיפול באתרים היסטוריים ובין החדשים: הפארק בשכונת עיר היין במרכזו אתר תעשייה קדום עם גתות, בית בד ובית מרחץ; פסיפס וממצאים ארכיאולוגים בגן ברחוב יקותיאל אדם; תצוגת מונומנטים עתיקים ויפים בשדרות קדש, וחצר סרקופגים ועשרות פריטים נדירים שמוקמו ברחבי העיר.

ציורי קיר נדירים (צילום: אמיל אלג'ם, רשות העתיקות)
צילום: אמיל אלג'ם, רשות העתיקות


אמפיתיאטרון שדרות

בימי שגרה מבורכת שדרות נושאת בתואר "עיר המוזיקה" הודות ללהקות טיפקס, שפתיים וכנסיית השכל, שנוצרו ויצרו בה. פרנסי העיר שרוצים לחזור לתנופת העשייה התיירותית-תרבותית טרום המלחמה הכריזו החודש על הקמת אמפיתיאטרון חדש. האמפי ישתרע על 28 דונם, יבנה בצורת קונכייה אקוסטית ויכלול 2500 מקומות ישיבה בפנים ו- 2500 מקומות על הדשא, כשהמטרה להפוך אותו למוקד מרכזי לאירועים ומופעים גדולים לטובת תושבי העיר וסביבתה.

אמפיתאטרן שדרות (צילום: יחצ)
צילום: יחצ


שצ"פ (שטח ציבורי פתוח) רופין, ירושלים

גם הפארק בשצ"פ באזור קריית המוזיאונים מתחדש במטרה להשלים את חווית המבקרים במוסדות התרבות שבמקום. בהשקעה של כ-35 מיליון שקלים יצטרפו אליו, בין השאר, אלמנטים של מים, צמחיה עשירה, גן משחקי עץ, בית קפה ומבואה שתחבר את הפארק למוזיאון המדע. בשלב א' יחנכו את גן המשחקים בנובמבר 2024 ובשלב ב', הכולל בית קפה, שירותים ועמדת מודיעין תיירותי, במהלך 2026. בנוסף, בשבוע שעבר נחנכה בפארק האנדרטה להנצחת הנופלים והנרצחים הירושלמים במלחמת חרבות ברזל.

איפה: בין שדרות רופין לשדרות המוזיאונים.

שצ'פ רופין, אנדרטה להנצחת הנופלים במלחמת חרבות ברזל (צילום: ארנון בוסאני)
צילום: ארנון בוסאני


גן הוורדים, ירושלים

אחרי שנים שהגן היפה, הממוקם בלב קריית הלאום והממשל, מהווה מוקד משיכה למבקרים, וכן למיני הפגנות ומחאות, הוא עובר פיתוח וחידוש בכ-60 מיליון שקלים. החידושים (שנעשים ע"י עיריית ירושלים, הרל"י, קרן וואהל ומשרד ירושלים ומסורת) כוללים את הרחבת הגן והכניסות אליו, הוספת אגם עם אלמנט מים, הכשרת שבילים, הקמת מבנה להנהלת הגן ולצרכים חינוכיים, פתיחת מסעדה ובית קפה ועוד. צפי פתיחת בעוד כשלושה חודשים.

איפה? בין כנסת ישראל לבית המשפט העליון.

גן הורדים (צילום: מינעד אדריכלות)
צילום: מינעד אדריכלות


פסגות Spirit, שער בנימין

יקב פסגות הוותיק התחדש ופתח בחצרו מתחם תיירות שמתמקד בעולמות הלייף סטייל. המיזם החדש נולד בהשראת– Wine & Beyond מתוך רצון לחבר את כל מה שמעבר ליין, שהוא חיבור לטבע, לקיימות ולאסתטיקה.

במתחם, נפתחה משתלה המותאמת לאזור ההר, חנות חפצים וריהוט מחומרים טבעיים וממוחזרים, חנות קטנה לבגדי וינטג', שלוקטו ברחבי העולם, סטודיו לשמלות כלה משנות ה-20 ועד ה-90, כשלכל שמלה הסיפור שלה, ולקינוח - פטיסרי צרפתי עם מיני גודיס טעימים.

פסגות ספיריט, יקב פסגות (צילום: אילן נרינסקי)
צילום: אילן נרינסקי

בית רמונא, במצפה רמון

מתחם בית רמונא ממוקם על המצוק, צופה לנוף המרשים של מכתש רמון וליעלים שמדלגים על הסלעים ומטיילים שם חופשי. בימים אלה מקימים במקום ארבעה חללים תיירותיים, צמודים זה לזה - מסעדה ופיתה בר, בדגש על קולינריה מתקדמת, קיוסק קפה שיארח את מיטב התוצרת המקומי, פיאצה עם אירועי תוכן משתנים, וחלל אירועים עם רופטופ פנורמי שחולש על המכתש.

איפה? בסמוך למרכז המבקרים מכתש רמון ומלון בראשית.

בית רמונא (צילום: אסף קרלה )
צילום: אסף קרלה


גאולה בר - עגלת קפה, מושב תקומה

את כל השנה האחרונה העבירו דודו וניצן בשירות מילואים - דודו כרבש''צ של המושב וניצן ביחידת יהלום. השניים, ביחד עם בנות זוגם, יזמו את הקמתה של גאולה אותה מיקמו בלוקיישן הכי הורס באזור - נוף שחולש על 80 דונם של כרמים השייכים למשפחתם. את עגלת הקפה עצבו בהכי סטייל שיש ועם חשיבה על הפרטים הקטנים ביותר, כולל בשירותים המהממים. מלבד הקפה הטוב, הכריכים המושקעים, הגבינות, העוגות והמאפים, הרעיון של גאולה הוא להיות מקום שמחבר בין חקלאות, תוצרת מקומית ואווירה קהילתית וביתית.

גאולה בר (צילום: דבורין תקשורת)
צילום: דבורין תקשורת


החצר האחורית, מושב עין הבשור

עד ה-7 באוקטובר לחדוה קבסה ובעלה היה בית אריזה בעין הבשור, אז חטפו מכה מוחצת גם לעסק והחליטו לסגור אותו. כמאמר הקלישאה - סוף של דבר אחד הוא התחלה של אחר, ובחודש שעבר הם הרימו את עצמם הגשימו חלום. השניים הסבו את בית האריזה ל"החצר האחורית" - מרחב אירוח מקסים שמחבר אנשים, דעות, תפיסות ואמונות, ומשלב בית קפה שמבוסס על התוצרת המקומית עם חנות כלים ורהיטים ייחודיים.

מתי? ראשון-חמישי, 10:00-18:00, ושישי, 09:00-14:00.

החצר האחורית (צילום: דורון נחמני אשטן)
צילום: דורון נחמני אשטן


סילניאה, קיבוץ סמר

דקותיים לפני החגים פתחו בקיבוץ חנות שכולה סילאן שייצרו מתמרים אורגניים שגדלים במטעים המקומיים, בהם המג'הול, הזהירי, הבהירי והדקל נור. על המדפים הוסיפו גודיס מתוצרת הערבה הדרומית בהם בירה בירצינות מהמבשלה בקיבוץ קטורה, וגם פרלינים, קפה משובח ותה צמחים. על הדרך אפשר לשלב סיור אמנות וקולינריה בקיבוץ.

מתי? כל השבוע.


מבואת נחל חימר, ים המלח

המועצה האזורית תמר השלימה את הקמת מבואת הנחל, שצפויה להפוך למרכז תיירות חדש למטיילים ורוכבי אופניים. במסגרת העבודות חפרו אגמון מלאכותי, הכשירו שבילים וחניות, ובקרוב יסללו שביל כוכבים בפארק האופניים באורך 1200 מטרים לרכיבה לאור ירח. פתיחת השביל בפברואר 2025.

איפה? מתחם מלונות עין בוקק, בצמוד לכביש 90.

נחל חימר, מועצת תמר ים המלח (צילום: אמדו אדריכלות)
צילום: אמדו אדריכלות


DOME EXPO DEAD SEA, עין בוקק

מרכז האירועים, הכנסים וההופעות החדש נראה כמו כיפת ענק על רקע הים. המרכז מתפרס על 5 דונם, נישא לגובה 20 מטרים וצפוי לארח עד 5000 אורחים לפסטיבלים, הופעות, וועידות ואירועים עסקיים, כשבחזיתו, בסמוך לטיילת, יוקמו חנויות ומסעדות. צפי פתיחה בינואר 2025.

דום ים המלח (צילום: עמרי סילבר)
צילום: עמרי סילבר


מנחת בר יהודה, למרגלות המצדה

בימים אלה מסתיימות העבודות על פיתוח ותשתיות של המנחת הנמוך בעולם ושל מתחם הצניחה החופשית שלמרגלות ההר. העבודות כללו את העתקת סוללת ההגנה מפני שיטפונות, עיצוב המבנה הקיים וקיוסק הטרמינל מול נוף הים והרי מואב. צפוי פתיחה אוקטובר 2024.