עונת הדובדבנים נפתחה בימים אלו בגולן, אזור המוגדר ירוק על פי הנחיות פיקוד העורף, והיא צפויה להימשך עד סוף חודש יוני. אתרי הקטיף מזמינים את הקוטפים להגיע ולתמוך בכלכלה המקומית והמורל וליהנות מפרי טרי וחוויה חקלאית של חיבור לאדמה ולטבע המתאימה לכל המשפחה.

למעשה, חגיגת הדובדבן מתחילה כבר בחודש אפריל, עת מקשטת הפריחה של עצי הדובדבן את צפון הגולן בלובן מלכותי וממשיכה עם הבשלת הפרי ופתיחת אתרי הקטיף בגולן למבקרים, החל מאמצע מאי ועד סוף יוני. לצד הדובדבנים ניתן למצוא גם פירות יער נוספים הגדלים במטעי הגולן: אוכמניות, תות שמי, תות שדה, תות פקיסטני, גואמי, פטל, אוסנה, דומדמניות ועוד.

בגולן למעלה מ-2,500 דונמים של מטעי דובדבן והיבול השנה צפוי לעמוד על כ-4,300 טון. רובו המוחלט של יבול הדובדבנים הוא לשימוש פנימי בישראל  ואינו מיועד ליצוא.

דובדבן שבגולן (צילום: עידו רודברג)
צילום: עידו רודברג

במהלך תקופת הקטיף עסקי התיירות במרחב הגולן מציעים שפע של פעילויות תוכן להשלמת חוויית הקטיף. מקומות לינה מנגישים מחירי לינה אטרקטיביים במיוחד באמצע השבוע ומקומות ההסעדה מפתיעים עם מנות ייחודיות לתקופת הקטיף.

טיפ לקוטפים – רצוי להגיע לקטוף בשעות הבוקר המוקדמות כשמזג האוויר קריר ונעים והפרי רענן על העצים | יש להתעדכן מול אתר הקטיף הנבחר לפני ההגעה לגבי פתיחה וכמות פרי זמינה (תלוי בהבשלת הפרי) | לאתרי הקטיף הפעילים והצעות תוכן ולינה


לא רק בגולן, חודש הדובדבן ופירות היער החל גם בגוש עציון, עם חגיגות הפרי המתוק והטעים, במרחק של 15 דקות מירושלים ופחות משעה מתל אביב. 

בנוסף, תוכלו ליהנות ממגוון אטרקציות, יקבים, אתרי מורשת, נופים קסומים, מעיינות, מסעדות, צימרים ועוד.

קטיף דובדבנים 2 (צילום: שלי גולדשמידט)
צילום: שלי גולדשמידט

תאריכים: 19/05-15/06 | שעות פעילות: 9:00-17:00 ובימי ו' בשעות 9:00-15:00 | לעוד פרטים והזמנות