חלקים רבים באזור הגליל המערבי מוגדרים ירוקים על פי הנחיות פיקוד העורף וניתן להגיע ולטייל בהם באופן חופשי. למרות העובדה הזו, הרבה מאוד ישראלים לא מגיעים לאזור היפה שצמא למבקרים. חלקם בגלל שהשם "הגליל" גורם להם לחשוב שזה נמצא על הגבול, אחרים בגלל שלא מרגישים בנוח, אבל האמת היא שהאזור שקט ומזמין.
זו בדיוק הסיבה שבגללה עמותת התיירות זמן גליל מערבי החליטה גם השנה, למרות הכל, ואולי דווקא בגלל המצב, לקיים את פסטיבל אביב זמן גליל מערבי. זו השנה ה-11 של הפסטיבל בו תיירני המקום מזמינים את המבקרים לקחת חלק בשלל פעילויות באזור, והוא יתקיים בסוף השבוע הקרוב 30.5-1.6.
יש רק שינוי אחד משנים קודמות: במקום 40 עסקים שיפתחו את ביתם והסדנאות שלהם, השנה יתקיימו בזמן הפסטיבל 20 פעילויות, אך בכל אחת מהן יהיו חיבורים של שני אנשי תיירות שישלבו כוחות. בכל מפגש, אנשי תיירות באזורים הירוקים יארחו אצלם בעלי עסקים אחרים, מפונים וגם לא מפונים, לשיתופי פעולה מיוחדים וייחודיים. 2 במחיר של 1.
"זה לא מובן מאליו לקיים פסטיבל בימים אלה, ועוד פחות מזה לקיים פסטיבל באזור הגליל", אומרת מיכל שילוח גל-נור, מנכ"לית עמותת זמן גליל מערבי. "אבל ראינו את הרצון הזה מגיע מאתרי התיירות עצמם, אלה שפעילים ועושים כל מה שיכולים כדי להמשיך ולפעול, ואפילו אלה שמפונים מבתיהם ועסקיהם, אבל עדיין התעקשו לקיים את הפסטיבל ולקחת בו חלק, גם אם במיקום אחר. אז בראש ובראשונה אני מצדיעה לכל האנשים המופלאים האלה, שלא מוותרים על החלום. רוצה גם להודות לארגון Jewish National Fund-USA על התמיכה לאורך כל השנים שלא פסקה גם בתקופות קשות. אני מזמינה את כולם להגיע לגליל, בתקופתו הכי יפה, לתמוך בעסקים המקומיים, והכי חשוב, ליהנות".
איך זה בדיוק הולך להיראות? קיבלנו הצצה ל-4 מפגשים כאלה:
האופה והבשלנית עדוש – עדי שמואל, תארח בביתה את נוהאד ביסאן מ-sweet moments מהכפר הדרוזי ג'ת, לסדנה מיוחדת של מאפים מלוחים ומתוקים, וארוחה מיוחדת מעשה ידי שתי האופות.
במהלך הביקור במקום, עדי - עדוש, סיפרה לנו שבעברה היתה גננת והחליטה לשנות כיוון, קיבלה השראה מסבתא, והחלה לארח בביתה סדנאות בישול ואומנות האירוח. האווירה בביתה של עדי מזמינה ונעימה וכמובן שגם האוכל מעולה.
מתי? יום שישי 31.5, 09:00-13:00. איפה? עדוש, קיבוץ בית העמק. כמה? 260 שקלים לאדם, 500 שקלים לזוג. להזמנות: 072-3941119
חרש הברזל וליד ח'ורי, מהכפר הנוצרי פסוטה הנושק לגבול, יגיע להתארח אצל אלדד בכר מסטודיו אומניה, המתמחה בעבודות מעור. אלדד העמיד לרשות וליד את הנפחייה הוותיקה של אביו – מנחם בכר, הנמצאת ממש מול הסטודיו שלו בקיבוץ אפק.
המפגש של השניים יתקיים בערב ויציע הצצה לשני מקצועות, עולמות אומנותיים, שלא פוגשים בכל יום. על רקע השקיעה יציעו במהלך המפגש גם יין ונשנושים.
מתי? יום חמישי 30.5, 17:00-19:00 איפה? באומניה בקיבוץ אפק. כמה? 90 שקלים לאדם. להזמנות: 072-3957613
הקונדיטורית יערית שטרן ("האמנות שבטעם"), תארח בביתה את סבתא מהא, מהכפר הדרוזי חורפיש, לארוחה משותפת (וכשרה) הכולל מנות דרוזיות מופלאות של סבתא מהא, ובסיום מגוון קינוחים של יערית, שישאירו טעם של עוד.
סבתא מהא תכין מנות כמו ערייאס דרוזי, מג'דרה, טבולה, עלי גפן ועוד מטעמים. יערית, שהיתה בעברה מורה והחליטה ללכת בעקבות האהבה שלה ולפתוח קונדיטוריה, תכין קינוחים פרווה שלא מביישים קינוחים חלביים.
מתי? יום חמישי 30.5, 18:00-21:00. איפה? יערית - האמנות שבטעם, מורשת. כמה? 260 שקלים לאדם, 500 שקלים לזוג. להזמנות: 072-3941161
ב"בהר", מרחב בוטיק לאירוח וסדנאות של בועז ודליה בהררית, יתקיים מפגש חווייתי שמשלב מדיטציה מול נוף מרהיב בשקיעה ובשילוב סדנת הכנה וטעימות של נישנושים בריאים של חגית לידור - בישול בריא באהבה.
השלושה, בועז, דליה וחגית, מציעים במפגש המשותף הצצה לאורך החיים שלהם ומחברים בין אוכל והירגעות. השילוב המנצח.
מתי? יום חמישי 30.5, 17:30-20:00. איפה? בהר, הררית. כמה? 170 שקלים לאדם. להזמנות: 072-3941109
בנוסף, יתקיימו טיולים מודרכים בטבע אל מקומות קסומים, מופע תיאטרלי או מחול, ארוחות שף עשירות ועוד, שיתקיימו לאורך ימי הפסטיבל. כך למשל, ג'ורג' מיקב ג'וליה (שמה של אישתו) ממעיליא, יגיע להציע את היינות המיוחדים שלו (לבן, אדום ורוזה) בשלושה אירועים שונים.
פסטיבל אביב זמן גליל מערבי, 30.5-1.6 | לפרטים על כל אירועי הפסטיבל והזמנות - באתר או בטלפון: 072-3941110