הקפה בישראל תמיד היה הרבה יותר משחור או הפוך, אבל השנה יצאו גולשי mako למשימה מיוחדת: לבחור את עגלות הקפה הטובות ביותר בארץ, שעושות הרבה יותר מלתת כוס קפה טובה. מדובר במקומות שפשוט אי אפשר להתעלם מהם: עגלות שנמצאות בנופים עוצרי נשימה, כאלה שממוקמות בין מטעי זיתים או חורשות קסומות, או משקיפות אל הים התיכון או הכנרת.

כל עגלה מספקת תפריט מדויק וטעים, משקאות שנעים בין קפה משובח לבין שייקים פירותיים לצד מאפים, כריכים וקינוחים שלא תרצו להפסיק לאכול. בין אם מדובר בעגלה שמחוברת לאומנות עם גלריה, או אחת שמציעה קינוחים כמו פאי לימון וגבינת עיזים עם אגס מקורמל, כל עגלה ברשימה מביאה איתה שילוב של טעמים, צבעים ואווירה שהופכים כל ביקור לחוויה ייחודית. אלה 20 העגלות הטובות ביותר בישראל:

20. המגפה הירוקה, קיבוץ גליל ים

המגפה הירוקה  (צילום: נופר לפיד)
המגפה הירוקה | צילום: נופר לפיד

טרלול הפיסטוק השתלט על עגלה שלמה שהפכה לבית המקדש, ודי לראות את התור הארוך המשתרך לפניה כדי להבין שמדובר בעדת מכורים שחייבים מנה נוטפת ירוקת כדי להגיע לסיפוקם. ברשימת הסיפוקים המענגים מככבים טארט פיסטוק, פונדנט פיסטוק חם, קראק פאי פיסטוק, עוגיות שוקוצ'יפס וממרח פיסטוק, קרואסון במילוי קרם וניל והזרקת פיסטוק לבטנו הרכה, וגם מנה הזויה, אבל טעימה – טוסט פיסטוק חמים עם גלידה פיסטוק, כמובן.

כל הפיסטולוגיה הזו מחליקה טוב עם לאטה פיסטוק שמורכב משוט אספרסו וממרח פיסטוק מדולל בחלב, וכדי שלא יחסר אז גם שבבי פיסטוק מעל. ואיך אפשר בלי טרנד שוקולד-פיסטוק דובאי? כאן הוא מגיע בגרסת קרואסנדביץ' וזהו, פסגת דובאי נכבשה סופית בגליל ים, ומי אנחנו שנתווכח עם מכורים. העגלה הירוקה היא חלק מהטראקים (אסייתי, איטלקי, צרפתי, אנגלי וכו') שהתמקמו במתחם הקיבוצי, וכל הטוב הזה פתוח גם בשבת.

שעות הפעילות: חמישי-שבת, מ-09:00 עד שנגמר | פרטים נוספים באתר


19. טראק במושבה, בת שלמה

טראק במושבה (צילום: מירב טלמור-קשי)
טראק במושבה | צילום: מירב טלמור-קשי

הטראק היא מהעגלות שכיף לפתוח בהן את הבוקר בדרך לטיול  צפוני, או בכלל להישאר במקום ולצאת לטיול רגלי ברחובות הציורים של המושבה המקסימה. כאן תוכלו למצוא פינות ישיבה בצל העצים, להשקיף אל הנוף הירוק של הר חושן, ולהתענג על העוגות והמאפים הנהדרים של עוז פטיסרי, השף-קונדיטור מהגליל העליון.

גם הכריכים הטובים הם סיבה טובה לעצור, כשההמלצה שלנו היא קרואסנדביץ' עם גאודה וקורנביף, וכריך פלפל קלוי, חציל שרוף וזיתי קלמטה בלחם רוסטיק. ויש גם סלטים (סלט החומוסים וסלט הארטישוק וגבינת הבושה הם בחירה מעולה), טוסטים לילדים, מיצים טבעיים והקפה המשובח של Dada. הטראק פתוח גם בשבת אבל ראו הזהרתם, עמוס מאוד.

שעות הפעילות: ראשון-שני ושישי, 07:00–15:00, שלישי-חמישי, 07:00–20:00 ושבת עד 17:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


18. פלורין, פדואל

פלורין (צילום: אפרת אילוז)
פלורין | צילום: אפרת אילוז

פלורין היא הסבתא הצרפתייה מלאת הסטייל והשיק של אפרת אילוז, שבהשרתה היא פתחה את העגלה באחד מהלוקיישנים עוצרי הנשימה, שלא בכדי קיבל את התואר המרפסת של המדינה שחולשת על הפנורמה בין חיפה לאשקלון. אפרת היא בכלל מעצבת פנים אבל אהבתה לבישול ואפיה הובילו אותה ואת אשר, בעלה, לפתוח את העגלה ולהקפיד על כל הפרטים, כולל מרחב הישיבה הנעים והנוח.

עם כאלה נתונים הגענו מלאי ציפייה וכל משאלותינו לאותו הרגע התמלאו עד תום. פתחנו בלחמניית פרעצל עם מקושקשת כמהין ושבלול בורקס מתפצפץ במילוי תרד וגבינות, וקינחנו בסינבון מושלם. יש גם דילים שווים של פיצה וכוס יין ב-50 שקלים, ופיצה, שתי כוסות ברד ושני כדורי גלידה לילדים גם ב-50. וטיפ לדרך – הבריזה  בימים חמים היא הפרייסלס של המקום.

שעות הפעילות: רביעי- חמישי, 09:00–14:00, שישי, 08:00–14:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


17. קפה ארטורה, מכללת רופין

קפה ארטורה (צילום:  מיכל כבירי)
קפה ארטורה | צילום: מיכל כבירי

מיה יוספי היא בוגרת דנון, בית ספר לקולינריה, שכרכה את אהבתה לאוכל, אומנות ואנשים, ועברה כמנהלת במכללה, ופתחה במקום את העגלה השחרחורת. ארטורה היא מהעגלות המטיילות ומבוקשות בארץ גם הודות למרחב הישיבה הגדול עם השולחנות בין העצים, הדשא לפרוס פיקניק והנדנדות לילדים.

מיה היא גם בעניין של בריאות ומציעה קערת אסאי, קערת ספירולינה, טפיוקה עם פירות ומנות ללא גלוטן. מאידך יש גם שחיתות של בראד פודינג עם שוקולד ודובדבנים, מוס שוקולד עם קראמבל קורנפלקס, בורקס, מלאווח, פיצה נפוליטנית וכדורי שוקולד לילדים. במחלקת השתייה תוכלו להזמין, קפה, כמובן, וגם שייקים, מיצים טבעיים ובירה קרה. אחרי הקפה-מאפה צאו לחלץ שרירים וליהנות מהיופי של הגן הבוטני, הסמוך, ואם אתם בעניין אמנות כנסו לראות את מגוון התערוכות בבית ארטורה.

שעות הפעילות: ראשון-חמישי, 07:30–19:30 ושישבת, 07:30–15:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


16. אלקע בר, קיבוץ עין זיוון

אלקע בר (צילום:  גילי קשת)
אלקע בר | צילום: גילי קשת

עין זיוון הפך למעצמה תיירותית וקולינרית מעניינת וזה היה רק עניין של זמן עד שתצטרף גם עגלה נחשקת, ואלקע נכנסה בול לנישה המתבקשת. אבל אקלע לא הסתפקה בסתם נישה אלא לקחה לה את כל המרחב והתנחלה במצפה רונן, מול היופי והפסטורליה של הבוסתנים ומטעי התפוחים והדובדבנים בעמק קוניטרה, נוף שפותח את הלב ואת התיאבון.

דוד, הבעלים, הציב לצידי העגלה שולחנות ושמשיות להתנחלות מול הנוף תוך זלילת גבינת ברי צלויה עם אורגנו ודבש חריף, חמישה סוגי בייגל אמריקאי, בייגלה ירושלמי נהדר עליו גבינה שמנת, דג פורל כבוש וערימה של סלט מרענן, וגם סדרה של כריכים בשילובים מפתיעים (כולל גם בשריים) שיעיפו אתכם. בגזרת השתייה יש כמה סוגי קפה וגם בירות ויינות מהגולן.

שעות הפעילות: שלישי-חמישי, 09:00–15:00, שישבת עד 16:00 | פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק


15. קפה ריקו, מושב כנף

קפה ריקו (צילום:  תאיר וינסיחר)
קפה ריקו | צילום: תאיר וינסיחר

תאיר נולד בכנף, עשה סיבו בתל אביב, כולל שותפות בבתי קפה בעיר, התחתן, חזר למושב ופתח את העגלה, אותה בנה בעצמו וקרא לה ריקו על שם הכלב שלו, וגם כי ריקו בספרדית זה טעים. את העגלה מיקם בשטח הרפת לשעבר, שתל דשא, שם שולחנות וייצר שעטנז מעניין בין כפריות אותנטית לאורבניות של קפה בעיר הגדולה. הקפה כאן איכותי, מקצועי והשחקן הראשי, וכולל קפה חד-זני בשלושה טעמים שנטחן במקום. עוד במקצועיות – תאיר מגדל גם אבוקדו ופירות יער ומשלב אותם בתפריט עם פרודוקטים נוספים שמגיעים מחקלאי הגולן.

ומה אוכלים? כריכים, סלטים, פלטת גבינות מקומיות, מאפים מלוחים, מאפה שמרים מאפינס, עוגיית גרנולה, בראוניז מסקרפונה, קראק פאי, עוגת גבינה נהדרת ועוגיות ריבה וכדורי שוקולד לילדים.

שעות הפעילות: ראשון-שבת, 08:30–14:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


14. קפה אינתה, קיבוץ משאבי שדה

קפה אינתה  (צילום: אינסטגרם)
קפה אינתה | צילום: אינסטגרם

שלי ועמרי עזבו את המרכז לטובת הדרום, כאן הגשימו חלום ופתחו את העגלה באחת מהפנינות היפות של המדבר. השניים אוהבים אנשים ולארח, ובעגלה האווירה היא תמיד נעימה, לבבית, מחויכת ושאתם אורחים רצויים ומגלים בכם עניין מעבר להזמנה ולתשלום.

התפריט באינתה דומה לא במעט למה שתמצאו בעוד עגלות, ואומר סלטים, כריכים, מאפים, קישים, בורקס, פיצות וברוסקטות, אבל אל תטעו ברשימה – הכל טרי וטעים מאוד, כולל המקרונים, הרוגלעך, הפחזניות קרואסון השקדים, הפאי לימון ועוגת הגבינה הביתית. ולגבי המרחב, הוא גדול ונהדר עם מדשאות, שולחנות בצל העצים ושולחנות קטנים לילדים עם ערכות ציור, ובסמוך יש גם רפת וגן שעשועים.

שעות הפעילות: חמישי-שבת, 08:30–14:30 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


13. אצל דנדן, קיבוץ גבים

אצל דנדן (צילום: שקדי סמך)
אצל דנדן | צילום: שקדי סמך

העגלה של דנדן היא תולדה של השבעה באוקטובר. טרום המלחמה עידן עבד כשף בתל אביב ובמסגרת המילואים גויס לכיתת הכוננות של הקיבוץ. כשהשתחרר הרגיש שנקשר לקיבוץ והחליט לחזור ולפתוח את העגלה עם ענבל, רעייתו הקונדיטורית.

מדובר בעגלה קטנה ומתוקה ושילוב מנצח של שף וקונדיטורית, שמראש מבטיח שיהיה פה טעים. הקבועים עפים על קציצות העיג'ה שמטוגנות במקום, ומאיצים בנו להזמין גם את הפוקצ'ה-פיצה (הנהדרת), את הקיש בטטה, הסלט חסות עם התותים, הפרופיטרול המושחת והקרואסון ה"אינסטגרמי" במילוי קרם מסקרפונה ועיטור טוויל פטל ורוטב טופי. הזמנו גם קפה קר מרענן, והצצנו לוויטרינה עם עוגת הקוקוס, הפטיסייר והבייגלה המלוח, ועל עוגת הגבינה הניו יורקית, בשבילן, ובשביל עוגיות האמסטרדם עוד נחזור. המקום גדול מאוד, יש מדשאה, פינות ישיבה וערסלים.

שעות הפעילות: רביעי-חמישי, 09:00–19:00 ושישבת עד 15:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


12. הקפה ליד הנחל, קיבוץ עין צורים

קפה ליד הנחל (צילום: רעות ע)
קפה ליד הנחל | צילום: רעות ע

זה לא בדיוק נחל אלא יותר שלולית חורפית שתיעלם עם בוא הקיץ, אבל למה להיות קטנוניים. הלוקיישן, הטבע והמרחב עדיין נותנים עבודה ועושים לנו טוב על הלב. גם הקפה ואוכל. במומלצים: כריך אבוקדו, קרואסון קממבר, סלט גבינת בושה, סלט שוק, קערות אסאי, קרואסון פיסטוק וסינבון טרנדי. הקפה הוא של Dada.

הערך המוסף: פארק עם שולחנות פיקניק בין העצים ועל שפת המים, גן שעשועים וחוות סוסים בצמוד, שהם חגיגה לילדים.

שעות הפעילות: שלישי-שישי, 09:00–14:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


11. רמותה, רמות השבים

רמותה (צילום: אינסטגרם)
רמותה | צילום: אינסטגרם

ברמותה האוכל טוב ומושקע ותוכלו ליהנות פה מקערת אסאי יפה ומגרה. מומלץ גם הבייגלה עם הסלמון, סלט ברוקולי, שייק ירוק מפוצץ בוויטמינים ובריאות ומיץ תפוזים טרי שנסחט במקום. יש גם סלט עם קרעי מוצרלה, ומאפים, קישים, פיצות, סינבון חם וארטיקים של תמרה. ובעניין הקפה, הוא טרי וריחני ונטחן במקום.

שעות הפעילות: ראשון-חמישי, 08:00–20:00, שישי עד 15:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


10. דשא-גן, כפר יונה

דשא גן קפה (צילום: מור סרוסי)
דשא גן | צילום: מור סרוסי

הדשא (ולא של השכן) היא מהעגלות המיוחדות והמרגשות שיצא לנו לראות. היא שייכת למור, שאוהב גינון, אנשים ומוזיקה, ואת אלה כרך בעגלה ובריהוט העץ שבנה בעצמו והציב בתוך משתלה ירוקה ופורחת. מעבר להיותה יפה החלק המרגש שכמעט כל המועסקים במקום הם פגועי נפש.

העגלה מומלצת לדייט זוגי, למפגש חברות ולכל המשפחה, ומעבר לקפה טוב יש גם מבחר חליטות עם פירות טריים ומיץ תפוזים טרי שנסחט עם ההזמנה. בתפריט כריכים, סלטים,  קישים, מטבלים וההיי-לייט – כריכי קרואסון עם מיני פינוקים ושקשוקה בתוך כיכר לחם.

שעות הפעילות: ראשון-חמישי, 08:00–18:30, שישי עד 15:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


9. שושה, צופית

שושה קפה (צילום: שני כהן)
שושה | צילום: שני כהן

שושה נפתחה בעידן הקורונה וכצו שמירת המרחק התמקמה בחורשה גדולה ויפה מול הנוף, סמוך לבית העם. עם השקתה הפכה מיד לאחת מהעגלות המפורסמות והאהובות באזור השרון, שאוהביה זוקפים לזכותה את הכפריות, האווירה הטובה, הנעימה, והמבחר הגדול. לרשות הבאים שולחנות, מחצלות, ערסלים ושמשיות ואפשרות לבחור אם לשבת בצל הפיקוס "הזקן" או להתחרדן בשמש האביבית. גם כאן תמהיל הפחמימות די מוכר - מאפים מלוחים ומתוקים, כריכים, בייגל טוסט, בורקס, פיצות, עוגות פאי, וכו', אבל יש כמה הבלחות שוות בהן פודינג צ'יה עם פירות טריים, כריך גבינת עיזים עם אגס מקורמל, פאי לימון נהדר ואמריקנו מצויי. לידים – דונטס, כדורי שוקולד, בנד אנד ג'ריס, מתקני שעשועים ושולחן ציור.

שעות הפעילות: ראשון-חמישי,  7:30–19:00, שישי 7:30–14:30 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


8. גאולה בר, מושב תקומה

גאולה בר קפה (צילום: אלה גול)
גאולה בר | צילום: אלה גול

ניצן ודודו בוימן העבירו את השנה האחרונה בשירות מילואים - דודו כרבש''ץ המושב וניצן ביחידת יהלום. השניים, ביחד עם אלה ורות, בנות זוגם, יזמו את הקמתה של גאולה במשק 10 ומיקמו אותה באחד מהלוקיישן היפים באזור – גינה עם נוף שחולש על 80 דונם של הכרמים המשפחתיים. את העגלה הם עיצבו בסטייל ועם חשיבה על הפרטים הקטנים ביותר, כשהרעיון לחבר בין החקלאות לתוצרת המקומית ולאווירה הקהילתית והביתית.

מלבד הקפה הטוב, הכריכים המושקעים, פלטת הגבינות, העוגות והמאפים, הם מציעים סלט ירוק מהיבול האזורי (שעועית, תרד, קולורבי, ושומר בויניגרט הדרים), קציצות ירק בפרנה, טארט כרישה וסלט, ולקינוח עוגת גבינה קפה-פקאן. לטובת הילדים, יש שוקו גאולה וגן שעשועים בסמוך.

שעות הפעילות: שני-חמישי 08:30–15:00, שישי 08:00–13:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


7. לב השביל 26 – סטודיו שמואל, עין הוד

לב השביל 26 (צילום: מאיה בן נתן)
לב השביל 26 | צילום: מאיה בן נתן

אם לא ילחשו על אוזנכם לא תדעו שהעגלה המקסימה נחבאת בתוך הטבע, בסוף שביל העפר שתחילתו בסטייה קטנה ימינה מהכביש העולה לעין הוד. אז לחשו לנו והגענו, והתאהבנו בלוקיישן – על מורדות הגבעה, מעל אחד ממטעי הזיתים היפים בארץ, ומעל סינגל האופניים ומקטע של שביל ישראל, וכן במשפחה שמפעילה אותה, במסר שלה, באוכל ובקפה האיכותי של dada. בצמוד לעגלה ממוקמים הסטודיו והגלריה של האומנים בתיה והד שמואלי, הבעלים, שמפעילים גם את בקתת מלאכי השביל שמארחת את ההולכים עליו. ויש הרבה פינות ישיבה שפוזרו בשטח ומוקמו מול הנוף הממכר והפרות שרועות באחו הירוק.

בגזרת הקולינריה יש מאפים (התרד והיווני מעולים), כריכים בג'בטה, פיצות, לאבנה בלאדי עם מאפה זעתר, סלט יווני וסלט הזקן והים, קינוחים מתחלפים, קרואסונים ומאפינס גזר ואוכמניות. בגזרת השתייה – שייקים, צ'אי בומביי, שוקו בוקו וקפה שחור של פונדק.

שעות הפעילות: שני-חמישי 09:00–15:00, ושישי, 08:30–15:00


6. סילבר קופי בר, הבוסתן של סבא יוסי, פרדס חנה

הבוסתן של סבא יוסי (צילום: לין לוי)
הבוסתן של סבא יוסי | צילום: לין לוי

העגלה של סילבר היא חגיגה נחשקת, והיא חלק ממתחם הבוסתן שבו נפתח בכל שישי שוק איכרים צבעוני ושמח, אליו מגיעים המונים והתור ארוך. סביב לעגלה מוצבים 50 דוכנים עם מיטב התוצרת החקלאית, התבלינים, הגבינות, הריבות, היינות, הנרות, האמנות, הפרחים, וגם פודטראקס עם אוכל טוב. הריח של הקפה הטרי, שנטחן על המקום, מסחרר את הראש וגם כל הכריכים המפתים, הבורקס החמים עם הביצה, הקובנה עם הרסק, החלה עם הקציצות, וגם החומוס, הפיצות, העוגות המדוגמות והכנפה המצוין.

כל הטוב הזה ממוקם מתחת לסככה ענקית ויש גם שולחנות שמסודרים כמו בבית קפה. ואם תגיעו עם הילדים הם בטוח "ייעלמו" ותמצאו אותם ליד האורווה עם הסוסים והגמלים.

שעות הפעילות: שישי 08:00–14:00


5. קטרינה, יער בן שמן

קטרינה עגלת קפה (צילום: הילה ביסטריצר)
קטרינה | צילום: הילה ביסטריצר

כל הירוק, הטבע והנוף מסביב לקטרינה מחמיאים לה עכשיו יותר מתמיד. המקום המושלם שייך להילה ויוני ביסטריצר, שמיקמו את העגלה בכניסה למקלט הקופים הישראלי (מרכז להצלה ושיקום שלהם) וקראו לה קטרינה לזכר סבתא, שהיוותה השראה עם האוכל והעוגות הטובות שהכינה. יוני הוא שף ויועץ קולינרי מה שמבטיח שהאוכל פה הוא טוב, גם זה שללא גלוטן.

בשישי יש מנות ספיישל מתחלפות ומפתיעות, ובשגרה פיצות (פיצה בורטה נהדרת), פוקצ'ות וכריכים בהם קטרינה  – חציל קלוי, קממבר ודבש בלחם רוסטיק, וטוסט מנצ'גו עם חמאת זיתים, עגבנית ועלי רוקט. גם הקינוחים מעולים, אבל הפאדג' שוקולד והגבינה הבאסקית מנצחות. יש גם אספרסו, לאטה, קפוצ'ינו ואמריקנו, וגם גרניטה פקאן מעולה. העגלה היא גן עדן לילדים עם המרחבים, המשחקים והקופים.

שעות הפעילות: ראשון-חמישי 08:30–16:00, שישי עד 14:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


4. מועבט עם שחר ואלמוג, בית חרות

מועבט עם שחר ואלמוג (צילום: באדיבות המשפחה)
מועבט עם שחר ואלמוג | צילום: באדיבות המשפחה

נקודת הפתיחה של מועבט היא עצובה וכואבת - שחר גינדי נרצחה בנובה, אלמוג סרוסי, בן זוגה, נחטף ונרצח בשבי החמאס. משפחותיהם ביקשו להנציח את אהבתם של השניים בדרך שמחה, ובמקום ירוק ופסטורלי, וחנכו את העגלה לזכרם בחודש שעבר מתוך רצון לספר את סיפורים ובתקווה שיהיה פה טוב יותר. שמה של העגלה עובר מפה לאוזן, וההמונים הפכו אותה בלי להתכוון למקום קהילתי ומחבק.

בתפריט יש כמה סוגי קפה ומיצים טבעיים אבל נראה שכולם מזמינים את "השוקו של שחר" כדי להרגיש ולהתייחד איתה. בגזרה הקולינרית הם מציעים מוזלי, סלטים, מאפים, כריכים (הקממבר מאוד מומלץ), טוסטים ועוגות.

שעות הפעילות: שלישי-שישי 08:00–14:00 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


3. רוחמה, גני טל

עגלת קפה רוחמה (צילום: לינוי יהודה)
עגלת קפה רוחמה | צילום: לינוי יהודה

רוחמה היא אמא של דוד, ודוד הוא השותף של רון וביחד החליטו לקרוא לעגלה על שמה. שני החברים יצאו לחצי שנת מילואים ונאלצו לסגור אותה. כשחזרו נתנו גז, העלו אותה שוב על המסלול ונראה שהאורחים, לשמחתם, מצביעים ברגליים.

לאחר שתבחרו לכם שולחן בין עצי הזית, או שתפרסו מחצלת בפינה שקטה מרוחקת, לכו להזמין את הכריך פטה עם הפלפלים הקלויים, את הסלט חסה עם הגבינה הכחולה ואת פרחי הכרובית המטוגנים, ואם תגיעו ברביעי תזכו לערב פיצות מיוחד. בגזרת המתוק – טארט לימון, עוגת גבינה-לוטוס וצ'ורוס עם גלידה ורוטב ריבת חלב, בגזרת הקפה - אספרסו, מקיאטו, אמריקנו, שחור אלג'יר ואייס קפה עננים, מוגשים בכוסות עליהן מוטבעות תמונות של הנופלים. לכבוד האביב יש גם שייקים מפירות טריים.

שעות הפעילות: ראשון-חמישי, 09:00–23:00, שישי, 08:00–13:30 | פרטים נוספים בעמוד האינסטגרם


2. אודי ויפ, כפר רות

אודי ויפ (צילום: נועה בוחבוט)
אודי ויפ | צילום: נועה בוחבוט

לאודליה ויפית היה חלום משותף, עגלת קפה. הן עזבו את העבודה (אחת מנהלת בנק והשנייה נדל"ניסטית) והתגייסו לבנות את העגלה, השולחנות והספסלים במו ידיהן, מתוך רצון למחזר את העץ ולשמור על הסביבה, ובאותה דבקות  עשו את הפיתוח והטיפוח לשטח הסובב את העגלה. עם הדרייב הזה התפנו לבנות את התפריט האיכותי והמוקפד. לגבי שם העגלה, שנשמע קצת מוזר, אל תלכו רחוק הוא בסך הכל כינוי לקיצור שמותיהן של אודליה ויפית.

אז מה אוכלים כאן? פרעצל צרפתי עם סלמון מעושן, קראפין (שילוב של בצק קרואסון ומאפינס) סלק וכמהין, טוסט גאודה, צ'דר וממרח כמהין, סלט קיסר מרענן ופיצות מהטאבון, כשהפסטו ארטישוק היא הכוכבת. לקינוח לכו על הבסקית, הטירמיסו והבראוניז' שוקולד לבן, ומעבר לקפה ותה פירות יער קר, חובה שוקו פינוקים עם מרשמלו, פרלינים ועיטור של אבקת קקאו.

שעות הפעילות: שלישי-חמישי ושבת 08:00–18:00, שישי 08:00–16:00


1. קפה מוייז, מושב רמות

קפה מוייז (צילום: קפה מוייז)
קפה מוייז | צילום: קפה מוייז

מוייז היא מהעגלות הראשונות, היפות, המדליקות והאהובות בארץ, והסמן הימני ללא מעט מהן, שהתמקמה בראש רשימת העגלות בזכות הכי גדולה. העגלה שייכת לאחיות דניאל ואור רוטר ולטל אדרי, הגיס, שהוא אומן בתחום הקולינריה ומי שיזם ומנהל את העגלה. לאורך השנים הם הקפידו לשמור על רמה, על נראות, על שירות, על אוכל טוב, קפה משובח, חוץ מדבר אחד – לפני כשנה הפכה לכשרה וסגרה את שעריה בשבת.

העגלה ממוקמת בחצר הורסת, כזו שהיינו רוצים שתהיה לנו קל"ב ונוכל להתנחל מבוקר עד שקיעה. את החצר, שפעם היה בה לול התרנגולים של הוריהן נאוה ומוייז (שהעגלה מנציחה את שמו), הן הפכו למתחם לול ארט עם סטודיו לסדנאות מלאכה בעץ, ומיניבוס ישן שהוסב לגלריה מקסימה עם מוצרי אומנות, טקסטיל ואקססוריז, ועל הדשא פזרו שולחנות, מרבצי ישיבה וערסלים להתנחל מול קסם על ים הכנרת ושם הרי גולן. לכל הטוב הזה מצטרפים כריכים, סלטים ומאפים מעולים בהם קוראסון-בייגלה מבצק מדופדף, כריך קרואסון קממבר, קראפין פיסטוק ומאריטוצ'ו מושחת קלורית, לצד קפה משובח, בירה מהחבית ויינות מהגולן.

שעות הפעילות: ראשון-שישי, 09:00–14:00 | פרטים נוספים באתר