לפעמים לא חשוב לאן מגיעים, חשוב יותר הטיימינג. שוק מחנה יהודה של הבוקר הוא המקום הכי צבעוני וכיפי להסתובב בו לפני כולם, המוזיאונים הם מפלט מושלם בשעות החמות ואחר כך - לפתוח שולחן במרכז העיר, לצפות בשקיעה מעל החומות ולהוריד צ'ייסר בדיוק בשעות שירושלים הופכת לסקסית
09:30 שוק של בוקר
מי שמגיע לשוק מוקדם, מרוויח. האבטיחים נראים אדומים יותר, יש ריחות של מאפים מלוחים שיצאו הרגע מהתנור וגם אין סיכוי להיתקל בקבוצת תיירים שעושה פקק ברחוב התות. אנחנו בעד שתתחילו את היום בשוק מחנה יהודה, כשהכול נראה יפה יותר. בשעות האלו המוכרים נראים רגועים וחייכניים יותר מתמיד עם העיתון והקפה, ואפילו ישמחו לתת לכם כמה המלצות להמשך היום או קורס מזורז במדעי האבטיח למתקדמים.
הפסקת אוכל: קפה מזרחי
לקפה מזרחי יש כבר ותק של 14 שנה בשוק ובשעות הבוקר קל יותר למצוא מקום פנוי
בפנים או בחוץ. זהו בית קפה שנטוע עמוק בסצנה הירושלמית ובחירה טובה לפתוח את היום. כוס קפה, כמה
מאפים טריים ויאללה ממשיכים.
כתובת: רחוב השזיף 8
>> צפו: 100 סיבות לבלות את הקיץ בירושלים
11:00 זמן תרבות
אחרי השוק מגיע החלק האמנותי: ברדיוס די קטן גרים להם מוזיאון ישראל, מוזיאון ארצות המקרא וגם מוזיאון המדע. אפשר להיות באחד מהם או בשניים ומה שבטוח, אל תעזבו את מוזיאון ישראל בלי סלפי עם הפסל של התפוח. מוזיאון ארצות המקרא שממול מתמקד יותר בארכיאולוגיה, מה שמבטיח הרבה היסטוריה עתיקה, ובמוזיאון המדע יש תערוכות שמתאימות מאוד לילדים. אם אתם בעניין, מהכביש המוביל למוזיאון ישראל אפשר לרדת לטיול בין עצי הזית של עמק המצלבה.
הפסקת אוכל: קפית בגן הבוטני
האמת היא שכשיושבים בקפית לא ממש מרגישים בירושלים. אגם יפה עם הרבה עצים וירוק ברקע, ועל השולחן אוכל יווני כמו בסלוניקי. תפריט הקיץ היווני של קפית הפך אותה למועמדת הלגיטימית שלנו לארוחת הצהריים בבירה, יחד עם הנוף, הירוק והרוח הנעימה.
כתובת: יהודה בורלא 1
14:00 יורדים לעיר
את המדרחוב עדיף להתחיל מלמעלה, דרך רחוב קינג ג'ורג' ואז בירידה לאורך חנויות מקומיות, הפלאפל והגלידה ומוסיקת הרקע של נגני הרחוב. אפשר לקחת ביס מפה ומשם, לצאת אל רחוב יפו לאורך מסילת הרכבת ולרדת לכיוון בניין המשביר החדש והמסעדות של נחלת שבעה. ביולי-אוגוסט ובמסגרת פסטיבל רואים עולם תוכלו לראות את הרחובות של מרכז העיר מקושטים לפי מדינות: רחוב יואל משה סלומון שמייצג את אלופת אירופה - פורטוגל, רחוב ההסתדרות שמייצג את רוסיה ועוד רחובות מקושטים במנורות סיניות וסומבררו של מקסיקו.
16:00 כמה זה הבייגלה?
כבר חשבתם מה יהיה כתוב בפתק שיונח בכותל? כי אתם בהחלט בכיוון, ברגל או ברכבת. בדרך לעיר העתיקה אפשר לעבור בממילא לשופינג ואז לעצור בדוכנים הירוקים עם הבייגלה בשער יפו, לפני שנכנסים עמוק לעולם של מזכרות, חומוס עם לימון וטחינה, כנסיות עם ריח של קטורת וכמובן הכותל המערבי וכיפת הסלע. המקום הזה קיים כבר 3,000 שנה, אז לא למהר. קחו את הזמן, תשוטטו בין הסמטאות ותעלו למוזיאון מגדל דוד ולתצפית מעל החומות. לקראת ערב, אנחנו ממליצים לחזור העירה לארוחה קלה או להמשיך לרחוב הלל ושמאי אל אחד מבתי הקפה.
>> צפו: 100 סיבות לבלות את הקיץ בירושלים
הפסקת אוכל: בארוד
יש משהו בבארוד שגרם לו לשרוד יותר מ-20 שנה בירושלים, ושהופך אותו למקום הראשון שחשבנו עליו לארוחת ערב קלילה ובוויב הנכון. בעלת הבית דניאלה לרר, שהמסעדה היא מפעל החיים שלה, מגישה תפריט בלקני עם גבינות, דגים ובשרים ויש גם הופעות חיות.
כתובת: יפו 31
21:00 סוגרים בצ'ייסר
אי אפשר להתכחש לזה שירושלים של הלילה היא סקסית ומסתורית. קפיצה קטנה לאחד מהברים במרכז העיר והופ, אתם בשולחן אחד עם חבורת סטודנטים וסטודנטיות מהעברית ותיירת מקנדה שעושים אתכם לחיים על צ'ייסר. סיבוב בין המקומות הוא הרבה יותר ממומלץ כדי שתרגישו את מה שהפסדתם כל השנים האלו בברים בערים זרות. את ההחלטה איפה לישון נשאיר לכם, ובגדול יש במרכז העיר המון מלונות קטנים ונוחים וגם יוקרתיים יותר עם נוף של העיר העתיקה.
09:30 עוד בוקר ירושלמי
רגע לפני שמתקפלים הנה המלצה לאחת מארוחות הבוקר הכי טובות בירושלים, או יותר נכון בפריז. בית הקפה הצרפתי גורמנדיז נמצא בכיכר המוזיקה בשכונת נחלת שבעה. במבט ראשון התפריט כולל ארוחת בוקר די סטנדרטיות, אבל כשמתעמקים יותר מגלים גבינות וקרואסונים שקיבלו שמות של זמרי שנסון, וכידוע הצרפתים יודעים לשיר את זה יותר טוב מכולם.
כתובת: יואל סולומון 10, כיכר המוזיקה