אם הילד שלכם לא ראה אף פעם שדה חיטה, איך רודים דבש או מאיפה מגיע הפרי לפני שקונים אותו בסופר, ביכורים הוא בדיוק החג בשביל להראות לו קצת חקלאות. בישראל קיימים מרכזי תיירות חקלאית רבים, בהם מציעים החוואים הצצה אל מאחורי הקלעים של הגידולים – עולם שעבור ילדים רבים הוא חדש ולא מוכר. הנה כמה המלצות למקומות כאלה.
אבטיחים תלויים מהתקרה
בערבה, בתנאי מדבר קשים ובחום שרובנו לא יכולים לשאת, מפתחים זנים משוכללים של ירקות וממציאים כל הזמן פיתוחים חדשניים והמצאות מהפכניות בתחום הגידולים החקלאיים. סיור במרכז המחקר והפיתוח (מו"פ) יעביר אתכם בין פלפלים סגולים, אבטיחים שגדלים תלויים מתקרת החממה, דגים שנראים בדיוק כמו נמו ועגבניות שרי מתוקות.
18-25 ₪. תחנת יאיר: 08-6581653 .
סבונים משמן זית
סבא חביב, ממייסדי כפר מג´אר שבגליל, הפיק שמן זית בבית הבד שלו מאז 1913. במרכז המבקרים בקיבוץ פרוד תוכלו לשמוע הכל על דרכי ייצור השמן המסורתיות, להתנסות, לטעום סוגים שונים של שמנים וגם לנסות להבדיל ביניהם, והכי כיף: להכין סבונים ריחניים משמן זית.
ללא תשלום. סבא חביב: 04-6849074
טרקטורים משנת תרפפ"ו
ילדים אוהבים טרקטורים, גם אם הם גדלים בעיר. בהאנגר מיכאל שבמוזיאון החצר הישנה בעין שמר תוכלו להראות להם המון המון טרקטורים וכלים חקלאיים, חלקם משומרים מראשית המאה, והם יוכלו גם להתישב ליד אחד משולחנות הפעילות שבמקום ולצבוע, ליצור ולשחק עם טרקטורים.
40-50 ₪. האנגר מיכאל במוזיאון החצר הישנה: 04-6374327.
הסודות של הכוורת
במשק לין שבכפר ביל"ו אפשר לקבל הדרכה המתאימה לילדים הכוללת התבוננות בכוורת שקופה, הסבר על תהליך הפקת הדבש ועל עבודת הדבוראי, וגם הדרכה מיוחדת למבוגרים, בהם תחשפו לסודות הבריאות של מוצרי הדבש.
15-30 ₪. משק לין: 08-9415859.
בזעת אפך תאכל לחם
במצפה הושעיה שבגליל התחתון תוכלו לחזור אחורה אל ימי המשנה ב"כפר קדם", המשחזר את החיים באזור בתקופות קדומות. האתר מציע אטרקציות שונות: הכנת לחם (דרך עבודת החריש, הטחינה והאפייה), הכנת גבינה, יצירת תירוש וסעודה קדומה כיד המלך.
26-30 ₪. כפר קדם: 04-6565511.
מאחורי הסלט
במושב תלמי יוסף מדריך אורי אלון, אגרונום, קבוצות ומשפחות ב"שביל הסלט": בהליכה בשביל עוברים המשתתפים בתחנות לימודיות וחוויתיות כמו זריעה בגן הירק, התבוננות בעגבניות השרי, ביקור בחוות התותים התלויים ובפרדס התפוזים הסיניים, בו גם טועמים ממתקים טבעיים העשויים מקליפות תפוזים. כל תחנה לוקחת כעשרים דקות והיא רוויה בסיפורים, מטעמים, ריחות והפעלות.
שביל הסלט: 08-9982225.