מרק משודרג עם קניידלך
אם גם לכם יצא פעם לתהות למה כופתאות הקניידלך חייבות להיות משעממות וחדגוניות, למה לא מוסיפים להם גיוון ולמה, הו למה, לא חשבו אף פעם לערבב מצות ואווז, אז רונן פילוסוף (השף של רשת spices) יוצא לעזרתכם עם מרק עוף ביתי בניחוח מקצועי.
לגרסת הדפסה של המתכון
הגפילטע פיש של אהרוני
אהרוני במתכון לגפילטע פיש בנוסח מסורתי במיוחד. "דג ממולא", כפי שהוא נקרא במקור, הוא קרפיון פרוס ממולא בתערובת דגים, מצות, בצל וביצים. נכון, אף אחד מכם לא מתכוון לצוד דג ולהחזיק אותו באמבטיה, אבל בחייאת, לא מספיק עם הגפילטע הקנוי?
לגרסת הדפסה של המתכון
לחמניות כשרות לפסח
לא כל אחד יכול לאכול מצות, וזאת עובדה. בין אם זה הערך הקלורי הגבוה שלהן, הנזקים למערכת העיכול או סתם האפיל הדיקטי משהו. הנה לכם עוד עובדה: לא כל אחד חייב לאכול מצות. הנה מתכון קליל ללחמניות כשרות של עץ הזית, שיכולות ללוות אתכם כל ימי החג.
לגרסת הדפסה של המתכון
מרק קניידלך בנוסח אסייתי
כפיר ליים הוא לא מוצר שגרתי אם אתם לא תאילנדים. השף רונן פילוסוף מוסיף אותו למתכון הקניידלך המסורתי לטובת מנה שהיא חגיגה אסייתית לחיך. יחד עם ג'ינג'ר וסויה ייצא לכם מרק עוף שיעשה רק טוב לקניידלך.
לגרסת הדפסה של המתכון
סלט קורקבנים אביבי של הילה אלפרט
מי שרוצה לרענן את ארסנל הסלטים על שולחן החג, מוזמן להביט במתכון הבא. הוא לא קשה להכנה, ומספק בהחלט את אפקט ה"וואו" בקרב האורחים. לפחות בקרב אלה שאוהבים קורקבנים. ואם תחליטו להישאר במסגרת הסלטים המסורתיים, הוא בהחלט יתאים גם לשאר ימי החג.
לגרסת ההדפסה של המתכון
כבד קצוץ של השף עמיר אילן
כמו הגפילטע, הנה עוד מנה על שולחן החג שחייבת להתבסס על הרבה יותר מאשר על מראה חיצוני. כבד קצוץ הוא תערובת אפורה ועיסתית שאינה מעוררת תיאבון רב. אבל מספיק ביס אחד על המצה בשביל להבין שהאופי הרבה יותר חשוב. השף של מסעדת "הדסון" במתכון משודרג למנה הקלאסית.
לגרסת ההדפסה של המתכון
גפילטע של גיל חובב
איך תימני ספרדי מכין גפילטע פיש? זהו, שהוא לא. גיל חובב פשוט מצא אשכנזייה למופת, בשלנית על, והלך ללמוד ממנה איך מכינים את המנה הרוטטת. היא עמדה במשימה יפה.
לגרסת הדפסה של המתכון
חריימה לוקוס של גיל חובב
קרפיון קצוץ תאכלו אתם. יש כאלה שמעדיפים את הדגים שלהם עם קצת יותר טעם והרבה פחות רטט. גיל חובב הוא אחד מהם. אז הוא יצא לחפש מומחה לחריימה, ומצא אחלה את דניס – יהודי חם עם מחבת חמה. וזאת בהחלט יכולה להיות גם מנה עיקרית.
לגרסת הדפסה של המתכון
חזרת של קיטון
יש אנשים שבטוחים שהיא היא הדבר שיעזור להם לבלוע את הגפילטע; יש כאלה שמתחילים להשתנק רק מהריח. כך או כך – חזרת, שעשויה משורש חריף במיוחד, היא בהחלט חלק בלתי נפרד משולחן החג. המסעדה היהודית קיטון מציעה לכם מתכון קלאסי לתוספת שתוריד לכם דמעות.
לגרסת הדפסה של המתכון
מי אמר שחייבים לאכול קניידלך רק במרק? אהרוני בטח לא חושב ככה, ואם הוא אומר את זה, אנחנו איתו. אז הוא הכין לחברים שלו מתכון של קניידלך ממולאים בכבד עוף ובצל, שדרוג עצבני למנה המסורתית. אתם יכולים כמובן להטביע אותם במרק עוף, אבל אתכם לאהרוני.
לגרסת הדפסה של המתכון
סלט סלמון עם סלק של השף חיים כהן
גם בריא, גם טעים גם יפה בעיניים: הנה מתכון של חיים כהן לסלט חגיגי ומיוחד, שעושה הרבה רושם, אבל בתכלס הוא קל למדי להכנה. וזה, חברים, מה שאנחנו מחפשים ממנות החג שלנו.
לגרסת הדפסה של המתכון
קציצות פראסה ברוטב דלעת חריף
רוצים להשאיר הרבה רושם במעט עבודה? הגעתם למקום הנכון. שאול בן אדרת מציע שתפנקו את האורחים בקציצות פראסה, כרישה בשבילכם, לוף בשביל ההורים. זה מתכון שמקורו ביהודי ספרד, אבל אף אחד מהם לא ציפה שתגישו אותן על מצע של דלעת מתקתקה חריפה.
לגרסת ההדפסה של המתכון
מרק פול של יניב גור אריה
אינטרפרטציה מעניינת למרק לחג היא תמיד משהו שהאורחים שלכם יידעו להעריך. זה רק אומר שתאלצו לוותר על הקניידל הפופולרי לטובת מרק פול ירוק עם מצות ממולאות בגבינות. כמובן שהמתכון לא מיועד למי ששומר כשרות, אבל הוא בהחלט מיועד למי ששובר מוסכמות.
לגרסת ההדפסה של המתכון
מחפשים מתכון למנה עיקרית? צלעות טלה, פילה של דג, קדרות בקר (ואפילו משהו כשר לצמחונים) של מיטב השפים.
מחפשים מתכון למנה אחרונה? השוקולד, האגוזים, הקוקוס (ואפילו טירמיסו וסברינה כשרות) של מיטב הקונדיטורים.